Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Anneler merhaba herkese,
Serklajlı gebe olarak bende aranıza katıldım. 16. Haftada planlı serklaj oldum cuma günü. 1 gün hastanede tuttular. Serklaj dan sonra doktorum fitil verdi ama içeriye yerleştiremedim gitmedi, korktum. Vajinanın girişinde kaldı biokadin ile gynofem verdi fitili de enfeksiyon için sanırım bir de antibiyotik ve adalat. Operasyondan sonra siz de aynı şeyi yaşadınız mı acaba. Bir de doktorum biraz serbest bıraktı beni 2 gün dikkat et dedi haftaya kontrol. Kontrolden sonra da ufak tefek işlerini yapabilirsin dedi ama endişelerim var, doktoruma da çok güveniyorum çok güven veriyor. Ama elhamdülillah şimdilik bir ağrım sızım yok

Mcz09 Bodrum Amerikan Hastanesi ile görüştüm. Erken doğumlarda önce doktor muayene eder kabul ederse alabiliyoruz doğuma ve küveze dedi. Amerikan Hastanesinin sitesinde 25 haftadan sonra doğan prematüre bebekleri aldıklarını okudum ama. Acıbademi de aradım ses yok dönüş olmadı, arkadaşım 30 hafta sonrasını acıbadem alıyor filan dedi ama net öğrenemedim. Hayırlısı

Geçmiş olsun fitil progestan mı doktorum bana ilk üç dört gün ağızdan al demişti biraz sersemlik yapıyor ama ilk zaman korkuyordum fitil olarak almaya ilk haftalar iş yapmayın sonrasın da kendinizi yormayacak şekilde yaparsınız

Mcz09 Ha bu arada neden araştırma hastanesini düşünmüyorsun dersen arkadaşımın başına geleni yazayım. Hastanede yatarken tanıştık aynı odada kaldık. O kızcağızın çok riskli hamilelik durumu vardı ikizlerden biri karnında ölmüş diğeri yaşıyordu ve zehirlenme olmasın diye bekliyordu hastanede daha haftası 31 filandı. Bebek büyüsün içimde demiş sezaryeni reddetmiş 1 aydır yatıyordu hastanede. Neyse 33.haftasında nts de kalp ritmi bozuk çıkmış bebeğin gece 2 de odasına gelmişler seni doğuma alıyoruz ama bizde küvez yok hepsi dolu demişler. Kız şok olmuş tabi. Çevre illeri aramışlar yer yok denmiş bu sefer denizli de özel hastane bulunmuş oraya ambulansla sevk edilmiş. Kız diyor ki kalp krizi geçirmeme az kalmıştı. Beni mahvettiler resmen diyor. Yani araştırma da küvez bulmakta biras sayısal lotto işi galiba

24. Hafta da açılmam olunca bende hastane arayışına girmiştim 2,5 saat uzaklıkta hastane vardı oda 30 altında başarılı değildi stres sıkıntı üzüntü derken geldim 36+2 ye rabbim sıkıntılarınızı gidersin arkadaşlar herseyi düşünmek zorundayız tabi ama inş gerek kalmayacak zamanında alacaksınız allahın izniyle

Amin İnşallah şuan bende araştırma yapıyorum mecburum beni en iyi sizler anlarsınız biliyorum. İnşallah bizde görürüz o haftaları

İyi inşallah gerek kalmaz canım iyi düşünmeye çalış

Ben zaten bu Muğla dakilerin hiç birine güvenmiyorum, benim dr acil durumda denizli pamukkaleye yada Antalya ya gönderirim dedi. İnşallah gerek kalmayacak haftalarımız ilerleyecek hayırlısıyla

Maşallah canım 36 yı bitirmişsin artık darısı bize inşallah.
Doğumu nasıl düşünüyorsun drla konuştunuz mu dikişin alındı mı?

Kızlar aranızda nidicard kullanan var mı? Nasıl kullanıyorsunuz?
Ben dra karnımda tuhaf bir şey oluyor kasılma mı değilmi anlamadım tedbir amaçlı kullanayım mı kasılma ilacı dedim.
Sabah akşam nidicart kullan dedi.

Yok içerideki enfeksiyon vs riskine karşı biokadin ve gynofem verdi doktor. Operasyon öncesi yoğun akıntı vardı aynı fitillerle onu tedavi etti şimdi de operasyon sonrası için yazdı. Progestan değil ilaç

Ben kullanıyorum nidicard aslında tansiyon ilacı, 32. Haftamda kasılmalar sık olunca verdi bana da dr, önce günde 3 tü ama çok çarpıntı nefes darlığı yaptı zorlandım ikiye indirdi. Bu ilac sayesinde nst de sanci vs cikmiyor ama gün içinde 5-7 kez falan karın sertleşmesi devam ediyor. Bu normal heralde

Bende karnımda tuhaf bir şey oluyor kasılma mı değilmi anlamadım dediğim için drda kullan dedi.
Sizin haftanız ilerde olduğundan kasılma olması normal herhalde dikiş var mı sizde

Bende karnımda tuhaf bir şey oluyor kasılma mı değilmi anlamadım dediğim için drda kullan dedi.
Sizin haftanız ilerde olduğundan kasılma olması normal herhalde dikiş var mı sizde
Ben günde 4 adalat alıyorum sertleşmelerim rahatladı çok şükür ondan mı magnezyumdan mı bilmiyorum gerçi. Bu iki gündür ilk defa afedersiniz alttan sanki iğne sokuyorlarmış gibi bir his oldu iki üç kere. Var mı hiç böyle bir şey yaşayan?

Yok canim. 32 de böyle sık kasılmalar ve rahim ağzı kısalması başlayınca kullanmaya başladım. Zaten 32den sonra dikiş falan atılmıyor diye biliyorum. 32 mmden 28e düşmüştü hatta nidicard a ragmen bir haftada. Sonraki hafta hep yattım aynı kalmışti bide progestan fitil verdi yine yatmaya devam ediyorum. Senin kaçıncı haftan?

Nidicard ile aralarında herhangi bir fark var mı acaba? Magnezyum da iyi geliyor aynen.
Bahsettiğin durumu yaşamadım.

Evet ileri haftalarda dikiş atılmıyor. 26+lardayız daha.
Progestan proluton bir sürü şey kullanıyorum bende.12+lardq dikiş atıldı bende o zamandan beri yatıyorum çok az arada kalkıp evin içinde dolaşıyorum birde hastaneye gittiğim gün mecbur ayakta kalıyorum biraz.

Allah yardımcın olsun canım yatmak zor gerçekten insan bunaliyor, Allah yavruna sağ salim tam vaktinde kavuşmayı nasip etsin

Merhaba 28mm e ne zaman düşmüştü kısalığınız? 32.haftada mı? Benim 28.haftada 2.3 ölçülmüştü bu hafta 30.haftaya girdik kontrole gideceğim bu hafta. Bakalım benim ki kaç oldu.. Şunu da belirtmek istiyorum instagram da bir kadın doğum uzmanına da sordum yanıtladı sağolsun 28.haftada 2.3 mm çok kötü değil yazmıştı bana. Sizin 32 de düştüyse 28 e çok sıkıntı olmaz diye umuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…