Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
32. Haftamda 32 mmdi, benim nstde sancı çıkıyodu 1 gece hastanede yattim sabah bakti dr 32 mm gayet iyi dedi nidicard verip eve yolladi yat demedi. Ben normal hayatıma devam ettim, 1 hafta sonra 28 olmuştu, aslında cok riskli degil ama kısalmaya baslamisti ayni devam etsem kısalmaya da devam edecekti, o yüzden yat dedi bana, daha erken bebek kuveze girmesin diye. Sonraki hafta hem yatış hem nidicard magnezyum la cok şükür aynı kalmışti, 24e inerse riskli dedi benim dr ama tabi cok okudum 18 mmle falan haftalarca yatarak duranlari, benim dr biraz pimpirikli olabilir. Suan 34+1im yatiyorum, nidicard a progestan fitil de ekledi, son muayenede cok olumlu konuştu, kısalmayı durdukduk böyle devam dedi

Sevindim sizin adınıza kısalmayı durdurmak pek çoğumuz da mümkün olmuyor. Benim için öyle ya da.. 20.haftamda 27mm ölçüldü benim, 26 ya geldiğimde 25 mm denildi. 28.haftada 23mm e indi. Ben yatıyorum sürekli 12.haftadan beri ev işi yok hareket yok tuvalet ihtiyacı ve iğne için hastaneye gitmek dışında kalkmıyorum. Buna rağmen kısalma devam ediyor. Henüz 30+1 oldum ben de. Dikiş atmıyorlar kanamalı hamilelik yaşadığım için. Doktorum 1mm kısalıkla 38-39 haftalarda doğuran var dedi. Yani Allah büyük inşallah bende en azından 34-35'i görebilsem.. Tek umudum bu..

İnsallah görürsün doktorunun dedigini bennde cok yerde okudum o şekilde rahatladim. İlaçlara ve yatmaya devam etmekten baska şansımız de yok maalesef. Ciğer geliştirici igne vuruldu mu sana da

İnsallah görürsün doktorunun dedigini bennde cok yerde okudum o şekilde rahatladim. İlaçlara ve yatmaya devam etmekten baska şansımız de yok maalesef. Ciğer geliştirici igne vuruldu mu sana da
İnşallah evet 24.hafta da 2 doz yapıldı tekrar amaçlı 28.hafta da tek doz daha vuruldu. Eğer 32.haftayı görürsem tekrar bir doz daha olacağım.

Maşallah canım 36 yı bitirmişsin artık darısı bize inşallah.
Doğumu nasıl düşünüyorsun drla konuştunuz mu dikişin alındı mı?
Benim önceki kaybım sezaryen Buda sezaryen olur doktorla daha konuşmadık dikişleri doğum sırasın da almasını söylemiştim amin canım darısı size inş

Benim önceki kaybım sezaryen Buda sezaryen olur doktorla daha konuşmadık dikişleri doğum sırasın da almasını söylemiştim amin canım darısı size inş
Hadi bakalım hayırlısı ile sağ salim doğsun inşallah. Hazırlıkların bitti mi?
Hastane çantana neler koydun, tam bir liste bulamadım ben.

Hastane evime iki Dk uzaklıkta o yüzden bebeğe hastane çıkışı kendime pijama gibi klasik şeyler koydum
Aa ne güzel yakın olması, bizim hastane 40 dk
.İnşallah erken doğum olmaz zamanında gelir de 40 dk çok değil yinede.
Allah korusun erken gelirse en az 3 saat sürüyor en yakın yoğun bakımı olan hastane.

Aa ne güzel yakın olması, bizim hastane 40 dk
.İnşallah erken doğum olmaz zamanında gelir de 40 dk çok değil yinede.
Allah korusun erken gelirse en az 3 saat sürüyor en yakın yoğun bakımı olan hastane.
Yok 40 dk da birsey değil bence inş gelmeyecek iyi düşünelim inanalım rabbim de nasip etsin inş

Herkese merhaba 28 haftadayım bebeğim 1150 dikişim yok 11mm rahim ağzı uzunluğu hastanede yatıyorum. Bu uzunlukla ne kadar giderim bebek çok küçük daha ciğer geliştirici yapıldı . 2cm açılmam da var ama sancım yok.

Hanımlar bugün kontrol için randevu almıştım. Randevuya 1 saat kala tuvalette peçeteye damla damla kan geldi. Ben nişan sandım doğal olarak korkuyla doktora attım resmini. O da hemen gel muayene edelim dedi. Neyse apar topar gittik korkuyla.. Birde ben ister istemez stres olunca bebek kıpırdamadı bir müddet. Kliniğe gidene kadar akla karayı seçtim. Bebeğin kalp atışına baktı hemen var dedi arkasından ntsye aldı sancı çok şükür yok . Tekrardan ultrasona aldı muayene etti detaylı vajinal olarakta baktı. Bebek başını iyice aşağı dayamış dedi ama çok şükür açılman yok şuan dedi. Rahim kısalığım önce 28mm sonra 25mm çıktı. İki farklı noktadan ölçtü. 2 hafta öncesinsde 23mm çıkmıştı. Şuan doğum olursa araştırma hastanesi bile almayabilir mecbur denizliye gideceksin dedi. Gidemeyecek durumda olursan direk yatarsın burda doğum sonra bebek sevk olur dedi. En iyi ihtimalle 32 ve sonrası için Bodrum acıbadem alabilir dedi 2 hafta var tabi 32 olmama.. İnşallah görürüm bana da çok dua edin

Rabbim yar ve yardımcınız olsun

Düzeltme notu : eve geldim kanama devam ediyor damla damla lütfen dua edin Ya Şafi isminin hürmetine Rabbim hepimize Şifa versin inşallah
Allah yardımcın olsun canım inşallah bir şey olmayacak iyi düşünmeye çalış,çok zor ama sabredicez.
Korkma Allah korusun doğsa bile bebek ambulans helikopterle gider herhangi bir yere. Kendim ne kadar düşünürsem o kadar sıkıntılı oluyorum.

Düşünmemek elde değil bak bu saat oldu tuvalete korka korka gidiyorum çünkü damla damla gelmeye hala devam ediyor. Gece ya da yarın artarsa en yakın hastaneye gidip yatarım açıkcası korkuyorum çok. Bu kanamalar beni mahvetti aylardır psikoloji falan kalmadı.

Serklaj varmıydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…