- 22 Eylül 2011
- 5.046
- 3.801
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #106.381
Merhaba öncelikle arkadaşların da dediği gibi farkedilmesi çok büyük bir şans serklajdan korkmayın. Ben ilk 10 gün dikkat ettim sonra kontrolde dr um sürekli yatmama gerek olmadığını ağır iş yapmadığım sürece günlük hayata devam etmemi söyledi ben 3 vesait ile İstanbul içi yolculuk bile yaptım otizmli oğlum var onu eğitime götürdüm geldim.. 32.haftadan sorna uzun yolu bıraktım.. Çok şükür 15 günde bir olan kontroller ile hiç açılma olmadan 37+6 da planlı sezeryan ile doğumum olduMerhaba cok gecmis olsun.bende 23. Haftamdayim 1.9 cm oldu ve yarin serklaj olucam.serklaj sonrasi icin sorum olcakti.gunluk hayatiniza devam ettiniz mi ? Nasil geciyor surec
Evet insanın içine kurt düşüyor yol tehlikeli olmaz mı kalsan daha iyi benceBeni başından beri takip eden doktorumu 1 aydır göremedim İzmir e geldiğimiz için. Burdaki doktorda önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum dedi ama içim içimi yiyorserviks derken birde gerilik canımı sıkmaya başladı sağsalim kucağımıza alalım inş az kaldı. Cumartesi ye kadar doğum olmazsa evime dönmek istiyorum hayırlısı olur inş
Çok şükürSelam şukur hersey yolunda. 26 gunluk oldu kızım. Kıbrıs'ın sıcaklarindan dolayi hep evdeyiz maalesef. Yuruyuslere bile cikmaya başlayamadik.
36. haftam biterken kesilmişti diye hatirliyorum. Cuma gunuydu kontrolum sanirim, birakalim ilaclari demişti doktor. Pazar gunu de 37. haftama giriyordum. Hemen pazartesi günü de dikişleri almıştı doktor. Bebeğin cok başı aşagidaydi. Rahim ağzima baskı yapıyordu diye hemen 37. haftada aldı dikişleri.
Evet sertlesti mi kac gun kaliyordu.yeni yaptiklarinizi iyice bastirin.gecmis olsun.Hala geçmedi masaj yapıyorum zamanla dağılır herhalde cevabınız için teşekkür ederim
Bende bu sabah oldum cok sukur iyi gecti basina kadar dikis atildi.bugun hastanedeyim sonra evime cikacagim.doktorum risksiz normal doguma kadar artik bekleyebilcegimi soyledi.bende sizin gibi agir is yapmadan daha az hareketle gunluk hayatima ins devam edecegim.tesekkur ederimMerhaba öncelikle arkadaşların da dediği gibi farkedilmesi çok büyük bir şans serklajdan korkmayın. Ben ilk 10 gün dikkat ettim sonra kontrolde dr um sürekli yatmama gerek olmadığını ağır iş yapmadığım sürece günlük hayata devam etmemi söyledi ben 3 vesait ile İstanbul içi yolculuk bile yaptım otizmli oğlum var onu eğitime götürdüm geldim.. 32.haftadan sorna uzun yolu bıraktım.. Çok şükür 15 günde bir olan kontroller ile hiç açılma olmadan 37+6 da planlı sezeryan ile doğumum oldu
Çok teşekkür ederimEvet sertlesti mi kac gun kaliyordu.yeni yaptiklarinizi iyice bastirin.gecmis olsun.
Kaç haftalıksın canım ? İnşallah sağ salim kucağına alırsın beraber eve dönersinizKızlar şimdi nst çekildi sancılarım başlamış. Doktorum aç kal dedi. Dua edin sağlıcakla kucağıma alayım
Bende de küçük sancı çıkmıştı rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsinKızlar şimdi nst çekildi sancılarım başlamış. Doktorum aç kal dedi. Dua edin sağlıcakla kucağıma alayım
Benim 24. haftada bir anda servikal yetmezlik belirlendi. Napicagimi bilemeden 0.9 milime kadar rahim agzi uzunlugum düştü. Hastaneye yatirildim cocuk buyuk diye hicbir hastane dikiş atmayi kabul etmedi. İlaclarla bi ay hastane de yattim. Ama oyle bi yattım ki asla yerimden kalkmadim. İlaclarimi devam edip yatmak kosuluyla 15 gundur de evde yatiyorum. kimse umutla bakmazken mucize gibi bebeğim içimde duruyor. Cok kez ultrasona girdim ve rahim ağzını etkilemiyor vajinal ultrasonlar. İçim de rahat artık. Serklaj olmadan da bebekler durabiliyor. Yeterki erken tanı dogru tedavi olsunarkadaslar bende rahim agzı yetmezliği vardı
13. haftamda dikiş uygulandı
benimle aynı seyleri yaşayıp erken dogum yasayan var mı
ben simdi rahim kasılmalarını engelleyici ilac kullanıyorum
ve ayda bir penisilin vuruluyorumsenağlama
Çok geçmiş olsun serklaj zor bir operasyon değil benim ağrım olmadı fazla çıktığım da hafifi bir adet sancısı tarzın da ağrım vardı ağrı kesici serum verildi ve bşr daha hiç hissetmedim haftanız büyük olduğu için serklaj kararına şaşırdım açıkçası idrar yolu enfeksiyonundan korunmak için en iyi yol bol su içmek ben bu sayede hiç enfeksiyon olmadım zaten 34 görseniz allahın izniyle çok sorun yaşayacağınızı sanmıyorum çok geçmiş olsun tekrarMerhaba 29+4 günlük hamileyim geçtiğimiz hafta cumartesi günkü doktor kontrolümde serviks uzunluğum 23 mm çıkmıştı. Doktorum proluton iğne yaptırdı tek seferlik ve dün yani çarşambaya kadar sürekli yatmamı tekrar kontrol edeceğini söyledi. Gerekirse serklaj olacağımı söylemişti.
dün kontrole gittiğimde serviks 20mm düşmüş ve kesin çözüm olarak serklaj önerdi. Şuan bebeğim 1400 gr ve 1500 gramı geçen bebekler bu haftalarda ağırlığı arttıkça aşağıya baskısı daha çık artacağından bir anda doğum başlar ağrısız acısız açılman olur ve suyun gelir bebeği durduramayız bize bi 9 hafta daha lazım bebeğin içerde kalması gerekiyor dedi ve serklaj kararı alındı . haftaya salı yani 30+2 de yanlış hesaplamadıysam serklaj olacağım riskleri var mı ameliyat sonrası çok ağrı oluyor mu enfeksiyon konusunda dikkat etmem neler başından geçen varsa bana Bilgi verebilir mi rica etsem şimdiden teşekkür ederim
Çok sevindim nasip olunca bişeyler bahane kaçıncı haftadasınız suanBenim 24. haftada bir anda servikal yetmezlik belirlendi. Napicagimi bilemeden 0.9 milime kadar rahim agzi uzunlugum düştü. Hastaneye yatirildim cocuk buyuk diye hicbir hastane dikiş atmayi kabul etmedi. İlaclarla bi ay hastane de yattim. Ama oyle bi yattım ki asla yerimden kalkmadim. İlaclarimi devam edip yatmak kosuluyla 15 gundur de evde yatiyorum. kimse umutla bakmazken mucize gibi bebeğim içimde duruyor. Cok kez ultrasona girdim ve rahim ağzını etkilemiyor vajinal ultrasonlar. İçim de rahat artık. Serklaj olmadan da bebekler durabiliyor. Yeterki erken tanı dogru tedavi olsun
Canım haftan gayet güzel hiç korkma..sanırım 36 artılardasın 37 sayılır prematüre bile sayılmaz.hayırlısıyla sağlıkla al kucağına. İşlemler bitince mutlaka buraya hikayeni yaz Allah kolaylıklar versinKızlar şimdi nst çekildi sancılarım başlamış. Doktorum aç kal dedi. Dua edin sağlıcakla kucağıma alayım
30 haftada serklajı da ilk kez duyuyorum yine de önlem amaçlı yapılması tabiki iyi olur. Ameliyat kısmında uyuyorsun ama çıkınca bende 3-4 saat çok ağrı olmuştu. Akşamına taburcu olmuştum.benim de 20 mm serviks uzunluğum yani sadece dikiş tutuyor bebeğimi.Sürekli Yatmıyorum ama çokta hareket etmiyorum. Enfeksiyona çok dikkat etmelisin bol su iç bol istirahat et ve hasta insanlardan uzak dur yanında kimse öksürüp hapşurmasın. Geçmiş olsun sağlıkla alalım kucağımıza bebişlerimizi daha çok küçüklerMerhaba 29+4 günlük hamileyim geçtiğimiz hafta cumartesi günkü doktor kontrolümde serviks uzunluğum 23 mm çıkmıştı. Doktorum proluton iğne yaptırdı tek seferlik ve dün yani çarşambaya kadar sürekli yatmamı tekrar kontrol edeceğini söyledi. Gerekirse serklaj olacağımı söylemişti.
dün kontrole gittiğimde serviks 20mm düşmüş ve kesin çözüm olarak serklaj önerdi. Şuan bebeğim 1400 gr ve 1500 gramı geçen bebekler bu haftalarda ağırlığı arttıkça aşağıya baskısı daha çık artacağından bir anda doğum başlar ağrısız acısız açılman olur ve suyun gelir bebeği durduramayız bize bi 9 hafta daha lazım bebeğin içerde kalması gerekiyor dedi ve serklaj kararı alındı . haftaya salı yani 30+2 de yanlış hesaplamadıysam serklaj olacağım riskleri var mı ameliyat sonrası çok ağrı oluyor mu enfeksiyon konusunda dikkat etmem neler başından geçen varsa bana Bilgi verebilir mi rica etsem şimdiden teşekkür ederim
Merhaba inşallah sağ salim zamanında doğar bebeğiniz. Bu kadar ileri haftada serklaj bende ilk defa duyuyorum ve planlı serklaja göre riskleri var diye biliyorum.Merhaba 29+4 günlük hamileyim geçtiğimiz hafta cumartesi günkü doktor kontrolümde serviks uzunluğum 23 mm çıkmıştı. Doktorum proluton iğne yaptırdı tek seferlik ve dün yani çarşambaya kadar sürekli yatmamı tekrar kontrol edeceğini söyledi. Gerekirse serklaj olacağımı söylemişti.
Şu an 31 haftadayim. :)Çok sevindim nasip olunca bişeyler bahane kaçıncı haftadasınız suan
Söyle 34 gelseniz hiç bir sorun kalmaz allahın izniyle sağlıcakla alın kucağınıza inşŞu an 31 haftadayim. :)