Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba cok gecmis olsun.bende 23. Haftamdayim 1.9 cm oldu ve yarin serklaj olucam.serklaj sonrasi icin sorum olcakti.gunluk hayatiniza devam ettiniz mi ? Nasil geciyor surec
Merhaba öncelikle arkadaşların da dediği gibi farkedilmesi çok büyük bir şans serklajdan korkmayın. Ben ilk 10 gün dikkat ettim sonra kontrolde dr um sürekli yatmama gerek olmadığını ağır iş yapmadığım sürece günlük hayata devam etmemi söyledi ben 3 vesait ile İstanbul içi yolculuk bile yaptım otizmli oğlum var onu eğitime götürdüm geldim.. 32.haftadan sorna uzun yolu bıraktım.. Çok şükür 15 günde bir olan kontroller ile hiç açılma olmadan 37+6 da planlı sezeryan ile doğumum oldu

Evet insanın içine kurt düşüyor yol tehlikeli olmaz mı kalsan daha iyi bence

Çok şükür maşallah kırkına birsey kalmamış Kıbrıs’ta olduğunu bilmiyordum benim de 36 kesecek sanırım o yüzden sormak istedim

Bende bu sabah oldum cok sukur iyi gecti basina kadar dikis atildi.bugun hastanedeyim sonra evime cikacagim.doktorum risksiz normal doguma kadar artik bekleyebilcegimi soyledi.bende sizin gibi agir is yapmadan daha az hareketle gunluk hayatima ins devam edecegim.tesekkur ederim

Benim 24. haftada bir anda servikal yetmezlik belirlendi. Napicagimi bilemeden 0.9 milime kadar rahim agzi uzunlugum düştü. Hastaneye yatirildim cocuk buyuk diye hicbir hastane dikiş atmayi kabul etmedi. İlaclarla bi ay hastane de yattim. Ama oyle bi yattım ki asla yerimden kalkmadim. İlaclarimi devam edip yatmak kosuluyla 15 gundur de evde yatiyorum. kimse umutla bakmazken mucize gibi bebeğim içimde duruyor. Cok kez ultrasona girdim ve rahim ağzını etkilemiyor vajinal ultrasonlar. İçim de rahat artık. Serklaj olmadan da bebekler durabiliyor. Yeterki erken tanı dogru tedavi olsun

Merhaba 29+4 günlük hamileyim geçtiğimiz hafta cumartesi günkü doktor kontrolümde serviks uzunluğum 23 mm çıkmıştı. Doktorum proluton iğne yaptırdı tek seferlik ve dün yani çarşambaya kadar sürekli yatmamı tekrar kontrol edeceğini söyledi. Gerekirse serklaj olacağımı söylemişti.

dün kontrole gittiğimde serviks 20mm düşmüş ve kesin çözüm olarak serklaj önerdi. Şuan bebeğim 1400 gr ve 1500 gramı geçen bebekler bu haftalarda ağırlığı arttıkça aşağıya baskısı daha çık artacağından bir anda doğum başlar ağrısız acısız açılman olur ve suyun gelir bebeği durduramayız bize bi 9 hafta daha lazım bebeğin içerde kalması gerekiyor dedi ve serklaj kararı alındı . haftaya salı yani 30+2 de yanlış hesaplamadıysam serklaj olacağım riskleri var mı ameliyat sonrası çok ağrı oluyor mu enfeksiyon konusunda dikkat etmem neler başından geçen varsa bana Bilgi verebilir mi rica etsem şimdiden teşekkür ederim

Çok geçmiş olsun serklaj zor bir operasyon değil benim ağrım olmadı fazla çıktığım da hafifi bir adet sancısı tarzın da ağrım vardı ağrı kesici serum verildi ve bşr daha hiç hissetmedim haftanız büyük olduğu için serklaj kararına şaşırdım açıkçası idrar yolu enfeksiyonundan korunmak için en iyi yol bol su içmek ben bu sayede hiç enfeksiyon olmadım zaten 34 görseniz allahın izniyle çok sorun yaşayacağınızı sanmıyorum çok geçmiş olsun tekrar

Çok sevindim nasip olunca bişeyler bahane kaçıncı haftadasınız suan

Kızlar şimdi nst çekildi sancılarım başlamış. Doktorum aç kal dedi. Dua edin sağlıcakla kucağıma alayım
Canım haftan gayet güzel hiç korkma..sanırım 36 artılardasın 37 sayılır prematüre bile sayılmaz.hayırlısıyla sağlıkla al kucağına. İşlemler bitince mutlaka buraya hikayeni yaz Allah kolaylıklar versin bize de dua et o haftaya gelelim benim minnoş 29 haftalık oldu 4 hafta daha dayansın benim de artık kafam rahatlasın

30 haftada serklajı da ilk kez duyuyorum yine de önlem amaçlı yapılması tabiki iyi olur. Ameliyat kısmında uyuyorsun ama çıkınca bende 3-4 saat çok ağrı olmuştu. Akşamına taburcu olmuştum.benim de 20 mm serviks uzunluğum yani sadece dikiş tutuyor bebeğimi.Sürekli Yatmıyorum ama çokta hareket etmiyorum. Enfeksiyona çok dikkat etmelisin bol su iç bol istirahat et ve hasta insanlardan uzak dur yanında kimse öksürüp hapşurmasın. Geçmiş olsun sağlıkla alalım kucağımıza bebişlerimizi daha çok küçükler

Merhaba inşallah sağ salim zamanında doğar bebeğiniz. Bu kadar ileri haftada serklaj bende ilk defa duyuyorum ve planlı serklaja göre riskleri var diye biliyorum.
2 3 güne bir proluton vurulup yatsanız wc harici kalkmasanızda aynı etkiyi göstermez mi acaba?
Tabiki drunuz en iyisini bilir,ben yönlendirmeyeyim.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah güzel olur her şey

Kızlar ben de kontrole gittim dikişin durumu güzel, bu haftalar bizim için kritik haftalar dedi doktor. Endolü kesti, protestan ve adalata devam. Bu sabah göbek deliğimin altında bi sızı hissediyorum, ağrı gibi ama sadece bi nokta. Ona biraz canım sıkıldı.

S starrdustt duamız seninle inşallah yolunda gidecek her şey ve bize de umut olacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…