-
- Konu Sahibi hidennisko
- #106.241
Gözünaydın olsun, Allah analı babalı büyütsün inşallahHerkese selam, kizlar biz doğduk 15. haftada serklaj uygulanmıştı önlem amaçlı 38+3 te 5 gün önce planlı olarak dünyaya geldik ikimizde iyiyiz çok şükür darısı başınıza içinizi ferah tutun Rabbim sizlerin de kucagina almayı nasip etsin inşallah
Ben de Muğladayım fethiye esnafa gidiyorum canım sen neredesin hangi dra gidiyorsunHangi ilcedesin cnm hngi dr a gidiyosun bende mugladayim
Uzunluk günden güne bile değişebilir, başka doktorun ölçmesi bile değiştiriyor çünkü cihazlar farklı. Bence hep aynı doktora ölçüm yaptırın ve vajinal ölçüm daha sağlıklı, karından ölçüm hatalı olabiliyor çünkü mesanenin durumuna göre de farklı çıkabiliyor o zaman. Ölçüye fazla takılmayın bir de cm cm takip etmenin psikolojiye zararından başka bir etkisi yokKizlar mrb en son 20.haftamda 35mm cikmisti karindan olcumde detaylida rahim boyum ogunden beridir genelde hep uzandim oturdum is yapmadim yemek bile yapmadim sadece ara ara yurudum bolsu ictim falan bgn baska dr a muayne oldum oda karindan olctu rahim agzim gozuktugu icin 40mm dedi hangisine inanmaliyim sizce kafam cok karisti bir dahaki kontrolum ay sonuna. Dr problemin yok dedi uzamis olabilirmi progestanda kullaniyorum korkuyorum ya aldanmayim diye
Mesanem bostu dolu degildi bu gittigim dr un cihazi 3boyutlu gosteren daha ileri bi cihazdi diger olcum yapilan daha dusuktu blmiyorum kafam cok karisti karindan olcumde kac cm oynar sence 1 2 cm falan mi heralde 2cm uzunlugu da 4 gostermez sanmiyorum okdr fark cikicagini bende blmiyorum ya bune boyle of cok skldm artk bu konudanda ben sormaUzunluk günden güne bile değişebilir, başka doktorun ölçmesi bile değiştiriyor çünkü cihazlar farklı. Bence hep aynı doktora ölçüm yaptırın ve vajinal ölçüm daha sağlıklı, karından ölçüm hatalı olabiliyor çünkü mesanenin durumuna göre de farklı çıkabiliyor o zaman. Ölçüye fazla takılmayın bir de cm cm takip etmenin psikolojiye zararından başka bir etkisi yok
Yani ben vajinal ölçümü daha sağlıklı buluyorum açıkçası bi kere acile gittim karından baktılar 40 dediler ertesi gün kendi doktoruma gittim vajinal baktı 27 idi, o yüzden ben pek güvenmiyorum karından ölçüme. Ama ölçüme de takılmamayı öğrendim doktorumu dinliyorum dediklerini yapıyorum, gerisi ne olacaksa onu yaşayacaz artık. Çok kısa rahimle son haftalara gelenler var, o yüzden tamamen kısmetimizi yaşıcazMesanem bostu dolu degildi bu gittigim dr un cihazi 3boyutlu gosteren daha ileri bi cihazdi diger olcum yapilan daha dusuktu blmiyorum kafam cok karisti karindan olcumde kac cm oynar sence 1 2 cm falan mi heralde 2cm uzunlugu da 4 gostermez sanmiyorum okdr fark cikicagini bende blmiyorum ya bune boyle of cok skldm artk bu konudanda ben sorma( ay sonu gittigimde vajinal olcturucem kasik agrm vardi dr vajinal olcsun istemedim karindan gordu olctu allaha emanetiz ne diyim
Tam hatırlamıyorum ama 26 filandır galiba baya oluyor çünkü, benim dikişim yok dikişsiz 27 ile başladım şuan 20 civarında 33. Haftadayım. Allaha emanet tüm minikler inşallah sağ salim zamanında kucaklarızKacinci haftada olculdu oyle cnm okdr farkediyomuymus kac cm var arada serklajin varmi
Tam hatırlamıyorum ama 26 filandır galiba baya oluyor çünkü, benim dikişim yok dikişsiz 27 ile başladım şuan 20 civarında 33. Haftadayım. Allaha emanet tüm minikler inşallah sağ salim zamanında kucaklarız
Hangi açıdan tam anlamadım ? Kısalma olarak soruyorsan benim birden kısalma olmadı. 21. Haftada detaylı ultrason sırasında 27 mm ölçüldü daha sonra sıklıkla kontrole gittim, progestana başladım, hunileşmem de var ayrıca, doktor korkuyordu hunileşmeden özellikle, o sebepten istirahat verdi, takibe alalım gidişata göre bakıcaz dedi, 26. Haftaya kadar falan 25-30 mm arası ölçüyle geldim, bu arada kasılmalarım başladı, kasılmalar için endol ve magnezyum başladık, bazen ölçüm ve hunileşmem daha iyi çıkıyordu bazen yine eski haline dönüyordu ama daha fazla kısalma olmadı o sebepten doktor durumu çok kötü diye değerlendirmedi, 26 dan sonra kısalma başladı 20-25 mm arası gidp geliyor, hunileşmem azaldı, yine de tedbiren ciğer geliştirici oldum 30. Haftada, çok şükür 33 e geldim, doktor bile beklemiyordu, haftaya 34 olabilirsem inşallah rahatlıcaz dedi büyük oranda, bakalım inşallah sonra hedef 37Acaba belirtin falan oldumu
Memorial zaten her konuda pahalı. Ben Arda lembeti biliyorum, ama sanırım biraz pahalı o da. İnstagramdan yazın durumunuzu kesin cevap veriyor. Ben medical park bahçelievlere gidiyorum, orada latif bey var o da iyiymiş dikişte, doktorum demişti riskli kişilerde dahi eli çok iyi falan diye, kanuni eğitim araştırmada da ibrahim beydi galiba o var.Merhaba kızlar serklaj için istanbul avrupada iyi bir doktor bileniniz varmi memorialda 15bin fiyat dedi şok oldum walla Okdar bütçem yok şuan işten ayrıldım kime gtmeliyim,kirklareliliyim kucuk biyer burası yakinda lüleburgazda bir kadın dogumcu ben yaparım dedi ama sorablcagm kimse yok doğumlarda iyi onu blyrm sdce dikis biraz riskli blysnz haftadayım uzunluk 3.5 civarı ama doğuştan yarım rahimliyim rahmimin sağ tarafi war oyuzden yapılması gerekiyor bu rahim anomalilerinde servikal yetmezlik sürekli oluyor malesef
Sizin doktorunuz kim latif beye baktım smdi tup bebekte yapyormus bir cep numarası war onun sanırım ariyip bi konusucam birde orda murat hoca var prof o nasıl acaba blyormsnuzMemorial zaten her konuda pahalı. Ben Arda lembeti biliyorum, ama sanırım biraz pahalı o da. İnstagramdan yazın durumunuzu kesin cevap veriyor. Ben medical park bahçelievlere gidiyorum, orada latif bey var o da iyiymiş dikişte, doktorum demişti riskli kişilerde dahi eli çok iyi falan diye, kanuni eğitim araştırmada da ibrahim beydi galiba o var.
Ben meral hanıma gidiyorum. Murat hoca bildiğim kadarıyla yeni başladı çok bilgim yok onunla ilgili, evet latif hoca tüp bebekte bir görüşün bence fikriniz olur hiç olmazsa durumunuzu anlatın, Arda hocaya da sorun o kesin cevap veriyor instagramdan çok sordum ben kendisine sağolsun hepsine cevap verdiSizin doktorunuz kim latif beye baktım smdi tup bebekte yapyormus bir cep numarası war onun sanırım ariyip bi konusucam birde orda murat hoca var prof o nasıl acaba blyormsnuz
Instagram kullanmyrm ama acarim şehir dışında Otryrm oyuzden hi telefonla görüşmek istedi aradım açan olmadi ceo nosunu buldum smdi gdcem istanbula yollarda perisanlik bide dicek yapmam ben ws kafam çok karisik eşim çoğun calsyor arabayı sattik otobusle bu sıcakta olmuyor zaten napsam bilemedimBen meral hanıma gidiyorum. Murat hoca bildiğim kadarıyla yeni başladı çok bilgim yok onunla ilgili, evet latif hoca tüp bebekte bir görüşün bence fikriniz olur hiç olmazsa durumunuzu anlatın, Arda hocaya da sorun o kesin cevap veriyor instagramdan çok sordum ben kendisine sağolsun hepsine cevap verdi
O zaman mutlaka görüşün tabi boşuna yollarda bizim durumumuzda perişan olmayın, başka doktorlara da bakın yine forumlarda yazanlar olmuştur kesin. İnstagram açıp arda hocaya da sorun derim benInstagram kullanmyrm ama acarim şehir dışında Otryrm oyuzden hi telefonla görüşmek istedi aradım açan olmadi ceo nosunu buldum smdi gdcem istanbula yollarda perisanlik bide dicek yapmam ben ws kafam çok karisik eşim çoğun calsyor arabayı sattik otobusle bu sıcakta olmuyor zaten napsam bilemedim
Ben 30 da oldum bebeğin hareketleri bikaç gün azaldı başka yan etki yaşamadımKızlar ciğer geliştirici iğne kaçıncı hafta oldunuz yan etkisi oldu mu