Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Benim rahim boyu. 24. Haftalardan sonra 25 mm suan 34,5 hafta oldu açılmam da vardı düşün gelemem diye bişey yok İnan öncelikle ki olsun
İnşallah tüm ilaçlarımı içiyorum günün en az %85inde evde yatıyorum. Buna rağmen 2 hafta içinde kısalma olması beni üzdü..

Benim de aynıydı 30 mm iki
Hafta içinde 25 düşmüştü
Bu hafta kendime söz verdim gerçekten çok az hareket edeceğim, geçen hafta çok kıpradım aşıydı iğneydi yok markete gidip gelmekti derken fazla dışarı çıkmıştım. Demek ki hareketi az da olsa arttırmak kötüye sevk ediyor. Benim 26+3 'te 28 ölçmüştü doktor şaşırmıştım çünkü bunun 2 gün öncesinde hastanede ki başka doktor 25 ölçmüştü. Bende 25 te sabit kalmıştır inşallah umuduyla gittim bugün önce 2 deyince şok oldum(( senin 30 lardan kısalmış ben 3.3ü gördüğümde 13.haftadaydım en son.

Ölçümler hergün bile değişiyor hiç takılma. Bende de dikiş yok 2.5 ve hunileşmeyle 33. Haftaya geldim, doktor bile bu kadar geleceğimi tahmin etmiyordu aslında,ciğer geliştirici olmuştum. Şuan kaçıncı haftadasın

Benim biraz moralim bozulunca doktorda değişiklik olabilir gün gün takılma sen olumlu ol filan dedi.. Ben daha 28+2 deyim. Hunileşme varmış benimde. 30.haftayı görmeyi açıkcası yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan özel bir hastane için istiyorum. 30'dan önce almıyorlar burada her hastanenin de yeni doğan ünitesi yok

Bilmiyorum ki gezmekle ilgisi varmı yok mu doktoruna sor o ne derse

Yine haftan iyi ama biliyorum ki 25-30 arası çok yavaş geçiyor zaman, içini ferah tut 2 hafta kalmış 30a, hangi şehirdesin özel hastane az mı ? Her hastanede maalesef yok ben de buna dikkat etmiştim, risk olmasa bile bence yenidoğan yoğun bakım olması çok önemli, başımıza ne geleceği belli değil. Bir de bilmiyorum tamamen benim kendi deneyimim ama kısalmayla hareketin arasında anlamlı bir doğru orantı yok bence. Ben 21-28 arası devamlı yattım, ve 25den sonra kısalma başlamıştı, sonra doktordan izin alarak biraz hareketi arttırdım ve hatta o hafta dedimki kesin kısaldı, doktora bi gittim alakası yok hunileşmem azalmıştı hatta. Ben daha çok stres ve sıkıntıyla ilgisi olduğunu düşünüyorum, hatta Çağrı gülümser hoca yatmanın hiçbir anlamı yok diyor he tabi yatmasan bişey olsa o da hep aklında kalır ayakta kaldım ondan mı oldu diye o da ayrı konu

Muğla nın bir ilçesinde yaşıyorum 1 tane özel 1 tane devlet hastanesi var burada. Özel hastane tam teşekküllü değil 30.hafta öncesinde doğum olursa acil olarak kabul ediyorlar ama doğduktan sonra bebeği sevk ediyorlarmış. İl merkezinde 1 araştırma hastanesi 1 özel hastane var. Özel hastane yeni doğan yoğunbakım ünitesine sahip fakat 30. Haftadan önce o da kabul etmiyor. Araştırma hastanesine kabul ediyorlar fakat yer olursa.. Yoksa onlarda sevk ediyor.
Ve zaman geçmek bilmiyor.. kesinlikle eğer yatmasam bu kez kafamda soru işaretleri kalır acaba yatsam farklı olurmu diye.. Kendi doktorum 26.hafta öncesine kadar dinlen evde ufak tefek işleri yap filan diyordu ama şimdi istirahat diyor başka bir şey demiyor. Zaten ilk ölçünce 2 ölçtü doktorda korktu açıkcası sonra 2.3 çıktı. 30.haftayı görmeyi umuyorum

Bilmiyorum ki gezmekle ilgisi varmı yok mu doktoruna sor o ne derse
2 hafta öncesine kadar evde ufak tefek işler yapabilirsin diyen hatta kanamam olduğu gün bir şey olmaz arabada yatarak izmire git perinatologa görün diyen adam gitti evde yatacaksın istirahat et diyen bir adam geldi şuan. :) doktor yat diyor ilk kez

İnsan kendi dikkat edecek bence 30 kadar yapma sonrasında bakarsın

İnsan kendi dikkat edecek bence 30 kadar yapma sonrasında bakarsın
Günaydınlar aynen ben ev işi filan yapmıyorum zaten son 16 haftadır. Hastanede geçen hafta çok bekledim iğneler yüzünden normalden çok ayakta kalmışım gibi hissediyorum. Bir de dünden beri sol kasığımda batma çıkmalar arttı bu da korkutuyor şu 2 hafta yani 30'a gelene kadar iğne harici dışarı çıkmayacağım ve evde de koridorda bile yürümeyeceğim. Bakalım 30.hafta sağ salim gelsin inşallah

Çok hareketsiz kalmak da iyi değil ev içinde yürü bence

Hanımlar siz daha tecrübeli olduğunuz için yazıyorum. Benim gibi dikişi olmayan ama kısalığı 2.3-2.0 belki 2'nin altına inmiş bir kadın kaçlı haftalara gelir? Çevrenizde oldu mu böyle? Ya da forumda denk geldiniz mi?

Tabiki var, kişiden kişiye değişiyor bu o yüzden nasipte ne varsa o olacak. Benim şuan 2 ve 33. Haftadayım, eminim yine kısalmıştır. Doktorum bana çok daha kısa olup son haftada doğuran da var, 30 olup birden açılan da var demişti, hiç bilinmez bir konu bu rahim ağzı gerçekten, doktorun ne diyorsa onu yap, dua et gerisi Allahtan.

Arada kalkıp yürü evde çünkü sürekli yatmak da önerilmiyor, kan pıhtılaşması olmasın diye. Bir de hep yatınca tüm kaslar iyice tembelleşir, zaten güçsüz kaldı kaslarımız arada bir hareket iyi gelir

Kizlar mrb en son 20.haftamda 35mm cikmisti karindan olcumde detaylida rahim boyum ogunden beridir genelde hep uzandim oturdum is yapmadim yemek bile yapmadim sadece ara ara yurudum bolsu ictim falan bgn baska dr a muayne oldum oda karindan olctu rahim agzim gozuktugu icin 40mm dedi hangisine inanmaliyim sizce kafam cok karisti bir dahaki kontrolum ay sonuna. Dr problemin yok dedi uzamis olabilirmi progestanda kullaniyorum korkuyorum ya aldanmayim diye

Herkese selam kızlar. Ara ara aklıma geliyorsunuz. Kalbim hep sizlerle

Benim de kızım son haftalarinda kilo almayı ve büyümeyi bırakmıştı ama doktor inatla içerde tutmaya devam etti. Ne kadar uzun kalirsa o kadar iyi emme refleksi olur diyordu hep. 39. haftada sadece 2900kg ve 48cm olarak doğdu. Kucuk ama cok sukur sağlikli. Bozma moralini, içerde o güvende. Doğunca sıkı bir bakımla toparlarsın bebişini

Hangi ilcedesin cnm hngi dr a gidiyosun bende mugladayim

Vajinal mi olculuyor karindanda olculuyormu cnm snn gcmis olsn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…