Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Benim doktorum 3 ay beklemen yeterli 2. Reglinden sonra deneyebilirsiniz demişti kaybımdan 1 ay sonra gittiğimde kontrole folik asite başlayabilirsin demişti ama ben farklı sorunlarla uğraştığım için şu an bekliyorum

Merhaba bende Haziran 27de 22 haftalık erken doğum yaptım sabah uyandigimda hafif sızıntı kasık ağrısı vardı sonra gün sonunda 10 saat sonra falan hafif pembe bı akıntı gibi oldu en sonda 4 cm açılma oldu tabi artık sancım artmıştı ondan sonra normal doğum oldu bebek yarım saat yaşadı öldü doktorlar rahim ağzı yetmezliği dediler ama net bişey belli değil bende adet oldum Ağustos 13de doktora gidicem bir sorun yoksa korunmayı birakicam zaten 2 ay olcak ozamanda. Çok zor bir süreç çok acı çektim hala çekiyorum ama hafifliyor Allah sabrını veriyor. Yeni bı bebek umudu beni hayatta tutuyor sizin süreç nasıl oldu ne dediler

Birde Bana da 3 ay sonra deneyebilirsin dedi iyi bir perinatoloji doktoru bul kendine herşeyi anlat ona göre kesin tanı konulan devam et benim doğumum normal oldu dikiş veya kürtaj yoktu ona göre doktorumla görüş bende gittiğimde herşeyi anlatıp devam edicem inşallah hayırlı bebeklerimiz olur sağlıklı

17 haziranda rahimde 2bucuk cm lik bi açıklık tespit edildi ve acil serklaj işlemi uygulandı.. bi hafta sonra 24 ünde kontrole gittiğimde herşey yolunda demişti doktorumuz fakat gece kanamam başladı hemen acile gittik ve bebeğin dikişi patlattığı söylendi ... doktor dikişi alırken su kesesi patladı daha sonrası malum suni sancılar , doğum, kürtaj işlemi...

Çok geçmiş olsun serklaj için geç kalınmış artık diğer hamileliğimizde 12. Haftada atılacak dikislerimiz. Benim ki aniden oldu herşey yolunda gidiyor sanıyordum rahim ağrım çok vardı doktor hiç onemsemedi magnezyum veriyordu sonra 1 günde olan oldu çok acı çekiyor insan ilk bebegimdi 5 sene beklemiştim sabırla duayla sonra eşim varikosel ameliyatı oldu ve sonunda olmuştu evimiz hergun bayram gibiydi sonra böyle olunca toparlanmak çok zor oldu ben bı ara delircem diye korktum hergun dua ettim inşirah süresini dinledim bugün bı baktım iyiyim sonra yavaş yavaş alışıyor insan hep aklımda ama elden bişey gelmiyor bazen umut doluyor içim bazende ya yine olmazsa diyorum Allah yardımcımız olsun

Çok geçmiş olsun serklaj için geç kalınmış artık diğer hamileliğimizde 12. Haftada atılacak dikislerimiz. Benim ki aniden oldu herşey yolunda gidiyor sanıyordum rahim ağrım çok vardı doktor hiç onemsemedi magnezyum veriyordu sonra 1 günde olan oldu çok acı çekiyor insan ilk bebegimdi 5 sene beklemiştim sabırla duayla sonra eşim varikosel ameliyatı oldu ve sonunda olmuştu evimiz hergun bayram gibiydi sonra böyle olunca toparlanmak çok zor oldu ben bı ara delircem diye korktum hergun dua ettim inşirah süresini dinledim bugün bı baktım iyiyim sonra yavaş yavaş alışıyor insan hep aklımda ama elden bişey gelmiyor bazen umut doluyor içim bazende ya yine olmazsa diyorum Allah yardımcımız olsun

İnşallah bu kadar aranız olmadan en yakın zamanda tekrar sağlıklı hamilelik yaşarsınız ve yaşarız insan o doğum anında bir daha istemiyorum vs diyor ama kaybettikten sonra acının ancak yeni bir bebekle az da olsa unutulucağını düşünüyorum.. Herşeyi her hissi özlüyor insan. Rabbim bir daha yaşatmasın

İnşallah canım yeniden yaşarız bende doğum anında demişim hep istemiyorum alın bunu benden ama can açısıyla sonra o çıkınca sanki her acım bitti çok zor hiç kolay değil senin de daha yeni benim de atlaticaz inşallah burda aynı şeyleri yaşayan insanlarla konuşmak çok Güzel diğer türlü kimse binsure sonra anlamıyor insanı sen hangi sehirdesin

Antalyadayım. Gerçektende öyle bizi yaşayanlardan başkası anlamıyor çevremde böyle bişey yaşayan hiç yok böyle bir konudan bi haberdim. Sadece benim başıma gelmiş sanırdım hep kendimi suçladım doktoru suçladım vs vs ama verende o alanda o elimiz kolumuz bağlı

Öyle tabi yapcak bişey yok bakalım bende gitcem doktora adetliyim şuan bitsin tam nedir ne değildir ogrenicem ona göre tekrar kalabilirsin eğer hamile ona göre tedbirli olcaz zaman herşeyin ilacı atlaticaz bı şekilde sizindemi ilk bebekti

Evet ilk bebekti sanırım cahillik kurbanı olduk ama benim doktorum hiçbir şekilde rahim ağzı ölçümü yapmadı. 15 haftamda idrar yolu enfeksiyonu oldum antibiyotik kullandım geçti daha sonra bunun takibini yapmadı. Nerden bilebilirdim sürekli tahlil yapılması gerektiğini o yüzden sürekli kendimi suçluyorum. Ama burayı okuyarak yalnız olmadığımı artık biliyorum. Geçmişten beri okuyorum fakat daha 1200 lerdeyim

Ben hiç okumadım direkt konu açtım benimde hiç olcmedi rutinde yokmuş olcmek anca bı bebek olcekki öyle olccekker artık hangi doktora güvencem bilmiyorum

Ben hiç okumadım direkt konu açtım benimde hiç olcmedi rutinde yokmuş olcmek anca bı bebek olcekki öyle olccekker artık hangi doktora güvencem bilmiyorum
Kesinlikle okumalısın insan çok şey öğreniyor kullanmamız gereken ilaçlar iğneler fitiller tahliller .. Boş zamanın varsa mutlaka oku

Benim ilk gebeliğimde 22 haftalikken öğrendiğim 2cm açilmam olmuştu .acil dikiş atildi ve açiklik olduğu için yatmam gerektiği söylendi .tam 1 ay boyunca yattim ama kanimda enfeksiyon sebebi ile 27.ci haftamin ilk günü nişan gedi malesef bebeğim 3 gün dayanabildi ve kaybettim.daha sonra 2 yil bekledim ve tekrar hamile kaldim bunda 12.ci haftamda dikiş atildi .bu hamileliğimde de hiç iş yapmadim hep yattim ilki öyle olduğu için korktum .progestan, iğne ,endol antibiyotik magnezyum kullanmiştim dönem dönem ve 38nci haftamda sezeyan oldum çok şükür bi kizim var 7 yaşinda sonrasinda bende malesef doktorum dikiş ipini unutmuş bu seferde tam 5 yil onunla uğrastim bitmeyen adet düzensizligi yapti bi çok doktora gittim anlayamadilar en sonunda bi doktr fark edip aldi yoksa istemedigimiz yerde et beni var diyip yanliş teşhisten dolayi ameliyat olucaktim .buna da dikkat edin dikiş ipi bi çok rahatsizliklara sebep oluyo sonrasinda alindi mi sorun.şimdi bu hamileliğimde ise sadece progestan kullandim yine 12 .ci haftamda dikiş atildi .bunda yatmaya çok dikkat etmedim evden çikmadim.ağir iş yapmadim ev süpürmedim ama yemek yapma ev toparlama araba ile kısa süreli gezintiler yaptim çok şükür.şimdi 37 haftalik olduk ve haftaya bu serüvene galiba son vericez yine☺

Sağolun cevap verdiğiniz için, sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah. Malesef bende 21 haftalık kaybettim evde suyum ve kesem gelmesi sonucu.
Tedavisiz hamile kalamıyorum diye uzun bir süre uğraştık ve çok şükür nasip oldu. 12 haftada dikiş atıldı ve o zamandan beri yatıyorum genelde.
Ev işi,yemek falan hiç bir şey yapmıyorum.
Progestan,Duphaston,Kan sulandırıcı,proluton iğne,vitamin,magnezyum falan kullanıyorum.
Yatıyorum dikişte var ama sürekli korkuyorum saçma sapan şeyler geliyor aklıma. Dr ilk hedef 26 dedi bugün 24+1 olduk
Psikolojik olarak zorlanıyorum sürekli kendimi dinliyorum.
Azcık bir yerim ağrısa ne oluyor diye düşünmeden duramıyorum.
Size başka bir soru sorsam
Ben sağ sol yan yatıyorken,oturuyoken iyiyim. Ama bazen sırt üstü uzanınca sanki karnım sert gibi geliyor,yan dönünce düzeliyor gibi.
Acaba bu kasılma sertleşme mi yoksa karnım gerildiği için bebeği mi hissediyorum. ?

İlk Bebeğiniz için çok geçmiş olsun buda inşallah sağlıklı bir şekilde rabbim kucaginiza almayı nasip eder. Bende 27haziranda kaybettim daha çok yeni rahim ağzı yetmezliği dediler enfeksiyon olabilir dediler benimde sabahtan hafif sızıntı oldu sonra gün sonunda hafif pembemsi kanama sonrası aşırı sancı ve 4cm ile normal doğum oldu doktora gidicem 13 Ağustos'ta bakalım ne dicek ona göre tekrardan denemeye baslicam. Sizin ilk kaybı hatırlatmak istemem tam olarak nasıl oldu soylermisiniz bendekide büyük ihtimal rahim ağzı kısalması ama neler yaşadınız bilmek isterim nekadar süre sonra hamile kaldınız tekrardan dikişi sizmi attırmak istediniz yoksa önlem amaçlı mi atikdi bazı doktorlar sürekli ölçüm yapıp öyle dikişi atiyolarmis o sırada yine geç kalınmış olunabiliyor dikiş için bizde ısrarcı olsak az risk almış oluruz aslinda

Başın sağolsun seninde, benim 2018 aralıkta oldu.3.5 yıl sonra kavuştuğum bebeğimi kaybettim doğum günümden bir gün önce.
Birgün akşama kadar belim ağrıdı,hastaneye gitmek gelmedi aklıma.
Ertesi gün de devam etti ve öğlen wcye gittim kese geldi elime ve yere düştü suyum bitti.
Hemen dra gittik ama yapılacak bir şey yok dedi.
Su yok,kese yok,bebeğin haftası küçük kaybedicez dedi. Gece saatlerinde kalbi durdu zaten susuzluktan
Suni sancı verdiler ve 3 4 saat içinde doğdu,plasenta gelmedi diye kürtaj edildim birde.
Resmen bir travmaydı, atlatmak çok zor oldu.
Oğlumu bir kere kucağıma alamadım,hiç aklıma gelmedi en çokta bunun için üzülüyordum.
Allah vermesin kimsenin başına,anlatması zor.
Dr bana 3 6 ay düşünme dedi. Ben zaten zor hamile kalıyorum diye 3 ay sonra korunmayı bıraktım ama olmadı. Aşılama deneyecektik tek bir yumurta bile gelişmedi ve iptal edildi.ben hem eskiden kilolu olduğum için hemde bebeğimi kaybettikten sonra kendimi yemeğe verdiğim için çok kilo aldım. Drlar bebek için değilde zayıflamak için uğraş diyordu hep.
2019 Kasım ayında mide küçültme ameliyatı oldum, çok zorlu bir süreçtir oda.
44 kilo verdim ve tedaviye tekrar başladım.
Yinede olmadı sonra aşılama denedik şubat ayında çok geç yumurtlama oldu ve drda bende umutsuzduk
Çok şükür Allah ım nasip etti ve 12 haftalıkken dikiş atıldı. Dikişi drum kaybettiğim gün söylemişti ve bende çok araştırdım.
Böyle işte 24.haftadayız Allah nasip ederse inşallah sağ salim kucağımıza alırız.
Sizde önce dinlenin, biraz gezin ve kendinize zaman verin. Sonrasında iyi bir dr bulun ve hamile kalıncada dikiş isteyin.
Enfeksiyon içinde dr sürekli kültür alıyor antibiyotik kullanıyorum sizde o şekilde devam edersiniz.
Bizler elimizden geleni yapıyoruz,Allahta yardımcımız olsun inşallah.
Psikolojik olarak toplanmaya çalışın öncelikle

Çok çok geçmişler olsun evet yaşadıklarımız travmatik bir olay ne yazikki inşallah güzel olcak herşey bende toplanmaya çalışıyorum bakalım benimki tam tanı konulamadi doktora gittiğimde umarım tanı koyulur

Tanı konsun konmasın hamile kalınca dikiş isteyin mutlaka.
Ve acınız daha taze diye size tıpkı bizlerede olduğu gibi dünyanın sonuymuş gibi gelebilir. Ama unutmayın sadece siz değilsiniz sadece ben değilim bunu yaşayan.
İnsan ilk olunca idrak edemiyor, ben sanırdım ki her isteyen istediğinde hamile kalıyor veya zamanında doğuruyor. Dış gebelik geçirdim mesela ve o güne kadar ne demek olduğunu bilmiyordum.
Ondan sonra erken doğum yaptım ama onunla ilgilide tek bir fikrim yoktu.
Zaten zor hamile kalmıştım ve tadını çıkarma dönemine girince kaybetmem beni derinden üzmüştü.
Çok suçladı kendimi,neden dra daha erken gitmedim diye neden şu neden bu...
Ama aylar sonra anladım ki Yüce Allah nasip etmedikten sonra olmuyor ne yaparsan yap.
Görmüş duymuşsundur düşürmek için uğraşıpta düşüremeyen insanlar,neden çünkü nasiplerinde o bebek var ve bir şekilde doğacak.
Bizimde evlatlarımızın nasibi olsaydı Allah yaşatırdı, o zamanlar bana böyle söyleyene ben çok kızardım sonra idrak ettim .
Tek tavsiyem Allah a sığının ve istediğiniz an dökün gözyaşlarınızı tutmayın. Sonra daha çok ağlatıyor.
Çok zoruma gitmişti hastaneden eve kucağı göbeği boş gelip sonraki gün mezarlığa gitmek
Ama derdi veren Allah bir şekilde dayanma gücünüde veriyor Elhamdülillah
Diyeceksiniz ki hamilesin böyle konuşmak kolay, inanın her günüm korkarak geçiyor,dua ederek geçiyor. Kaybetme korkusu asla bitmiyor.
İnşallah evladımın dünyada yiyecek ekmeği vardır ve sağ salim zamanı gelince doğar. Uzattım iyice kusura bakmayın, halimizi yalnızca yaşayan anlıyor. Benim konuşacak kimsem yoktu,anneme bile mezarlığa gittik dediğimde abartma bu kadar derdi.

Ahh ne güzel anlatmissin sanki beni anlatmışsın asla öyle düşünmem hamilesin konuşmak kolay diye bende nasip olur kalırsam bende de aynı korkular olcak ben bu dönemi dua ederek atlattım çünkü insanlar bi süre sonra beni dinlemekten vazgeçtiler ben umut ediyorum yeniden o mucizeyi yasicam Allah nasip ederse hayırlısini istiyorum hep bende zor hamile kaldım 5yil sonra eşim varikosel ameliyatı olmuştu ondan sonra kaldım şimdi bazen diyorum ya olmazsa bazen diyorum hayır bı sorun yok Allah nasip etsin olcak diyorum. Ama nefes aldığımız sürece umut hep var Allah kimseye yaşatmasın. Hangi sehirdesin hangi doktora gidiyorsun dikişi sana hemen hiç beklemeden ölçüm lerin normalde olsa attilarmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…