Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba evet evet sonuna geldim :) İnsan hep diken üstünde geçiriyor ama öyle böyle geldik ben bile şaşırıyorum.

Önceden 23 haftada sonlandırmamız gereken bir gebeliğim vardı, herhangi bir düşük vs olmadı. (Rahim ağzının kısalmasının da bu zorla yapılan doğum olma ihtimalini söyledi doktorumuz.)
22. haftada detaylı ultrason yapıldığında kısalığı fark etti doktorumuz. (17. haftada da muayene olmuştum hiç bir sorun yoktu o zaman) Zaten doktorum perinatolog, hep detaylı gibi inceliyordu ama öncesinde bir kısalma olduğunu da sanmıyorum. 22. haftada 23,5 mm olarak görünmüştü vajinal muayenede. Progestana başladım hemen ve bir hafta bekleyelim dedi. 5 gün sonra gittik 23. haftada yani. 16 mm'e düşmüştü. Hemen serklaj atalım dedi. O günün akşamı hemen operasyon yapıldı. Serklajı 15 mm'den bağlayabilmiş, daha sonraki ölçümlerde gösterdi. Operasyondan sonra eşime demiş ( ben de uyanıkmışım da heralde anesteziden dolayı hatırlamıyorum) öğleden akşama kadar 1 cm kadar açılma oluşmuş, çok doğru zamanda geldik, 2-3 gün bile beklemeyebilirdi demiş. Açıkçası ben hiç ekstra bir şey hissetmiyordum, basınç, baskı, ağrı vs, hiç bir şey yoktu.

Full yatak istirahati vermedi bana ama mümkün olduğunca yatar ya da ayakların yukarda pozisyonda dur dedi. Tuvalete gittiğime banyoya girebildiğime şükrediyorum zaten :) Öncelikle 28. hafta bizim için önemli dedi %75 üzerine çıkıyor sağlıklı doğum ihtimali dedi. Sonra 32 ve 34 hedefleri koydu. Muayenelerde de ekstra bir sorunla karşılaşmadığımız için biraz daha esnek davrandım açıkçası zamanla. Ama gidip alışveriş yapmadım, evde temizlik yapmadım, yemek yapmadım, bebek için hiç bir şeyi gidip görerek almadım hep internetten ancak 35. hafta da bebek arabası aldım onda da hızlıca hemen. Ancak yaptığım; yemeğimi sofrada oturarak yiyebilme ( ilk başlarda hep koltukta yerimden kalkmadan yiyordum), 1-1,5 saat uzaklıktaki ailemizin yanına gidip orada bir hafta kalma gibi şeyler. Tabii bebek alışverişleri için de 28-30 hafta aralığını da bekledim hep, o dönem biraz zor oluyor, acaba bişey olur mu diye insan hayal bile kuramıyor açıkçası. Yani kurallara uyma konusunda çok uyum gösterdim açıkçası. 34. hafta sonrasında doktoruma sorduğumda 15dk geçmeyecek şekilde kalabalık olmayan yerde denize girebileceğimi de söyledi.

Onun dışında bir 6-8 kere kadar depot iğne oldum. Penisilin alerjim olduğu için antibiyotik verilmedi bana, yoksa o da verilecekti. Sadece bir kere operasyonda ona uygun bir antibiyotik yapıldı diye hatırlıyorum. Her gün progestan fitil kullandım, serklaj ile birlikte kasılma vs. olmasın diye magnezyum da verdi. Operasyon gayet kolaydı, bayıltılarak yapıldı. 10-15 dakika kadar sürmüş ama benim kendime gelişim 1-1,5 saat kadar sürdü. Hastanede yatmadım bile 5-6 saat sonra eve gittim. Hiç ağrım olmadı.

Şeker değerlerim erken haftalarda yüksek çıktığı için ona uygun beslenme düzenim vardı, yine aynı şekilde devam ettim ama tabii şeker hareketsizlikten de çok etkileniyor. O konuda dengeyi sağlamakta çok zorlandım. Neyse bir açıdan iyi oldu. Hem psikolojik bunalma hem hamilelik etkisiyle her gün bi pasta yerdim heralde, pek bir şey yiyemediğim için şimdilik 10 kilo aldım.

Şimdi 37 hafta oldu, dün serklajı aldı doktorum. Bunda herhangi bir uyuşturma olmadığı için dikişe göre biraz daha zor bi işlem oldu benim için, ayrıca çatıya falan da baktı. Hepsi birlikte olunca azıcık zorlandım. Biraz da kanamam oldu orada açıkçası. O yüzden 1,5 saat kadar beklettiler. Ama korkulacak bişey değil, sadece doktorun işini rahat yapabilemesi için kendini kasmaman gerekiyor. Şimdi de şu doku katlanması mı ne ona bi takıldım da doktorum çok uzatmadı o konuyu, çok sorun olacak bir şey olsa üzerinde dururdu riske atmaz kesinlikle. Hayırlısı bakalım :)
Uzun uzun yazdığınız için teşekkürler ⚘
Ben daha önce 20+1 de bebeğimi kaybettim, 2 günlük geçmeyen beş ağrısı arkasından kese ve suyun beraber gelmesi sonucu 😔
Uzun bir süre hamile kalamadım,bu süreçte rahmimdeki ince perde alındı,mide küçültme ameliyatı oldum ideal kiloma az bir süre kala aşılama denedik ve çok şükür Allah nasip etti.
Rahimağzı yetmezliği olduğu kesinleştiği için planlı serklaj yapıldı 12+3te ve aynı şekilde benim drda 1 cm açıklık vardı alt tarafta dedi.
Ben kendi isteğimle 2 gece kaldım hastanede çünkü öncesinde de sık sık kanamalarım olmuştu.
Çıkarken dr çok oturma,çok yürüme çok ayakta kalma dedi.
Tabi bu sayfayı Uzun zamandır takip ettiğim için riske atmadım ve yatarak geçirmeye çalışıyorum.
Ev işi,yemek hiç bir şey yapmıyorum.
Yemeği yatarak yiyorum,banyoya bile çok sık girmemeye çalışıyorum.
Bende proluton iğne,progestan,duphaston,estrofem,magnezyum, d vitamini,kan sulandırıcı ve bir vitamin kullanıyorum.
Dikiş atıldığı gün dr 3 cmden Uzun demişti Rahimağzını, dünkü kontrolde 2 cm göründü alttan. 23+3 haftalık olduk çok şükür.
Yatmaya alıştım artık sıkılsam da önemli değil ama psikolojik olarak zorlanıyorum her an bir şey olacakmış korkusu geçmiyor.
İlk 3 ay sürekli kanama lekelenme oldu diye her wcye gidişimde önce iç çamaşırını kontrol etmekten yoruldum.
Diken üzerindeyim hep 😔
Gece kabuslar görüyorum bütün günümü etkiliyor.
İnşallah zamanına kadar bekler ve sağ salim doğar bizim bebek ve diğer hepsi.
Tekrar cevabınız için teşekkürler ⚘

Uzun uzun yazdığınız için teşekkürler ⚘
Ben daha önce 20+1 de bebeğimi kaybettim, 2 günlük geçmeyen beş ağrısı arkasından kese ve suyun beraber gelmesi sonucu 😔
Uzun bir süre hamile kalamadım,bu süreçte rahmimdeki ince perde alındı,mide küçültme ameliyatı oldum ideal kiloma az bir süre kala aşılama denedik ve çok şükür Allah nasip etti.
Rahimağzı yetmezliği olduğu kesinleştiği için planlı serklaj yapıldı 12+3te ve aynı şekilde benim drda 1 cm açıklık vardı alt tarafta dedi.
Ben kendi isteğimle 2 gece kaldım hastanede çünkü öncesinde de sık sık kanamalarım olmuştu.
Çıkarken dr çok oturma,çok yürüme çok ayakta kalma dedi.
Tabi bu sayfayı Uzun zamandır takip ettiğim için riske atmadım ve yatarak geçirmeye çalışıyorum.
Ev işi,yemek hiç bir şey yapmıyorum.
Yemeği yatarak yiyorum,banyoya bile çok sık girmemeye çalışıyorum.
Bende proluton iğne,progestan,duphaston,estrofem,magnezyum, d vitamini,kan sulandırıcı ve bir vitamin kullanıyorum.
Dikiş atıldığı gün dr 3 cmden Uzun demişti Rahimağzını, dünkü kontrolde 2 cm göründü alttan. 23+3 haftalık olduk çok şükür.
Yatmaya alıştım artık sıkılsam da önemli değil ama psikolojik olarak zorlanıyorum her an bir şey olacakmış korkusu geçmiyor.
İlk 3 ay sürekli kanama lekelenme oldu diye her wcye gidişimde önce iç çamaşırını kontrol etmekten yoruldum.
Diken üzerindeyim hep 😔
Gece kabuslar görüyorum bütün günümü etkiliyor.
İnşallah zamanına kadar bekler ve sağ salim doğar bizim bebek ve diğer hepsi.
Tekrar cevabınız için teşekkürler ⚘
Sizin için üzüldüm, kayıp yaşamak zor bir şey. Sonra da insanın endişesi oluyor yine. Heveslenmek için bile özgür bırakamıyor insan kendini.
Ben de çok şaşkın ve çaresiz hissetmiştim. Tabii ki her hamilenin başına bir şeyler gelebiliyor sonuna kadar ki süreçte. Ama bu rahim ağzı kısalığı ekstra bir bilinmezlik katıyor. İnsan üzerinde ekstra sorumluluk hissediyor.
Serklaj sonrası neden kısalma oldu tam bilemiyorum tabii ama doktorun dikişi attığı cm önemli orada. Sonuçta 20mm'den bağladıysa oraya kadar kısalıp sabit kalır gibi geliyor. İlaçlar da yavaş yavaş etki gösterir belki biraz daha kalınlaşma sağlanır. Ben de elevit(vitamin), demir hapı , tiroit için levotiron 50mg de kullanıyordum da bunlar serklajdan bağımsız olarak kullanılıyordu zaten.
Bi 5-6 hafta daha sabır. Sonrasında yavaş yavaş insanın neşesi yerine geliyo. Bol bol uzanın dinlenin doktorun söylediğinden bile fazla dinlenin hatta ki içiniz rahat etsin pişmanlık yaşamayın. Her gün geçtikçe rahatlayacaksınız çok stres yapmayın, yapılabilecekler yapılmış artık bundan sonrası kısmet. Sağlıkla gelsin inşallah :)

Sizin için üzüldüm, kayıp yaşamak zor bir şey. Sonra da insanın endişesi oluyor yine. Heveslenmek için bile özgür bırakamıyor insan kendini.
Ben de çok şaşkın ve çaresiz hissetmiştim. Tabii ki her hamilenin başına bir şeyler gelebiliyor sonuna kadar ki süreçte. Ama bu rahim ağzı kısalığı ekstra bir bilinmezlik katıyor. İnsan üzerinde ekstra sorumluluk hissediyor.
Serklaj sonrası neden kısalma oldu tam bilemiyorum tabii ama doktorun dikişi attığı cm önemli orada. Sonuçta 20mm'den bağladıysa oraya kadar kısalıp sabit kalır gibi geliyor. İlaçlar da yavaş yavaş etki gösterir belki biraz daha kalınlaşma sağlanır. Ben de elevit(vitamin), demir hapı , tiroit için levotiron 50mg de kullanıyordum da bunlar serklajdan bağımsız olarak kullanılıyordu zaten.
Bi 5-6 hafta daha sabır. Sonrasında yavaş yavaş insanın neşesi yerine geliyo. Bol bol uzanın dinlenin doktorun söylediğinden bile fazla dinlenin hatta ki içiniz rahat etsin pişmanlık yaşamayın. Her gün geçtikçe rahatlayacaksınız çok stres yapmayın, yapılabilecekler yapılmış artık bundan sonrası kısmet. Sağlıkla gelsin inşallah :)
Amin sağolun inşallah 🤲
Evet şu an için yapılabilen yapıldı, inşallah daha fazla sıkıntı yaşamadan güzel güzel geçer kalan süremiz.
Çok ilginç dediğiniz gibi kısalma olduğu gibi uzamada oluyor kimisinde.
Dikişe kadar olan kısım 2 cm ölçtü dr nasıl oluyor anlamadım ama 🤷🏻‍♀️
Elimden geldiğince dinleniyorum zaten ona rağmen korkularım bitmiyor.
Allah kimseye evlat acısı vermesin kimseyi evladıyla sınamasın.
Hepimizin yardımcısı olsun inşallah 🤲🤲

Allah yardımcımız olsun zor evet umut etmek te çok iyi geliyor bakalım ben 40 gün dolsun gidicem doktora herşeyi anlaticam ona göre teşhisi koyabilcekmi bakalım buda insanı mafediyo neden noldu . Artık nazar işine kadar iniyorum sıyırma noktası bu olsa gerek
Oluyor canım hepimizde o düşünceler ben bir sonraki hamileliğimde anneler hariç kimseye söylemeyeceğim 30lu haftalara gelene kadar sonra olumsuz bir şey yaşayıp millete laf anlatmaya çalışıyorum çok zor
Abi aralar hep araştırmaya yöneldim seninde agrilimi oldu tekrar tekrar hatırlatıyorum kusura bakma daha doktora falan gidemedim 40 in çıksın gel dedi çünkü böyle beklemkte insanı yoruyo bı an önce süre bitsin diyorum bana 3 ay körün demişlerdi zaten 2 ay olcak nerdeyse 1 adet görüp ondan sonra birakicam korunmayı sen kendinmi istedin korunmayı doktorunmu istedi bende dikiş kürtaj bişey olmadı çünkü
Benim hiç ağrım olmadı canım birden kan geldi ve kese rahmin dışına sarkmıştı suyum da gelince mecbur erken doğum oldu 2 adet dönemi bekleyin dedi doktor ama benim kilom vardı biraz o yüzden biraz bekledim zayıflayayım diye hala fazladan bir on kilom var ama artık daha fazla beklemeyi düşünmüyorum diş tedavimi yaptırıp inşallah denemeye başlayacağız ben de 5 yıllık evliyim ama daha önce hiç düşünmemiştik korunmayı bıraktığımız ay hemen hamile kalmıştım inşallah yine o kadar çabuk olur🙏

Oluyor canım hepimizde o düşünceler ben bir sonraki hamileliğimde anneler hariç kimseye söylemeyeceğim 30lu haftalara gelene kadar sonra olumsuz bir şey yaşayıp millete laf anlatmaya çalışıyorum çok zor

Benim hiç ağrım olmadı canım birden kan geldi ve kese rahmin dışına sarkmıştı suyum da gelince mecbur erken doğum oldu 2 adet dönemi bekleyin dedi doktor ama benim kilom vardı biraz o yüzden biraz bekledim zayıflayayım diye hala fazladan bir on kilom var ama artık daha fazla beklemeyi düşünmüyorum diş tedavimi yaptırıp inşallah denemeye başlayacağız ben de 5 yıllık evliyim ama daha önce hiç düşünmemiştik korunmayı bıraktığımız ay hemen hamile kalmıştım inşallah yine o kadar çabuk olur🙏
Aynı durumdayız hemen hemen bende 5 yıllık evliyim ama benim eşim varikosel ameliyatı olmuştu ondan sonra oldu ins bizimde hemen olur bende kilolu hamile kalmıştım aslında biraz verdim ama tabi ideal kiloda değilim bakalım nasip dün böyle adet olur gibi geldi biseyler smdi baktım yok bişey olsam biraz rahatlicam bide aynı bnde kmseye soylemicez bu sefer tek aileler bilcek

Günaydın kızlar. Allah sabır versin, Allah bundan sonraki süreci sizin için güzel ve kolay kılsın inşallah.
Dün biraz fazla oturur pozisyonda kaldım, bugün 3-4 saattir sol tarafımda kasık ağrısı var, dün kabızlık vardı ondan biraz zorlandım. Acaba dikişlere bi zarar mı geldi, ne ağrısı acaba diye düşünüyorum, sadece solda ağrı biraz da belime vuruyor. Hiç yaşadınız mı böyle bir şey?

Günaydın kızlar. Allah sabır versin, Allah bundan sonraki süreci sizin için güzel ve kolay kılsın inşallah.
Dün biraz fazla oturur pozisyonda kaldım, bugün 3-4 saattir sol tarafımda kasık ağrısı var, dün kabızlık vardı ondan biraz zorlandım. Acaba dikişlere bi zarar mı geldi, ne ağrısı acaba diye düşünüyorum, sadece solda ağrı biraz da belime vuruyor. Hiç yaşadınız mı böyle bir şey?
Bende geçenlerde olmuştu dr progestan iç dinlen geçmezse demişti içtikten sonra 3 saatte anca geçti. Bende korkmuştum

Ben de ilaçlarımı alayım bi bakayım geçmezse görüşeyim doktorla olmazsa 🥺
26.haftadan sonra çok ayakta kalınca bel kasık ağrıları olabilir dedi dr. Dinlenince geçerse korkma geçmezse seni tedirgin ederse gel dedi bana.
Benim damar ağrısı gibiydi hatta arttı ilk korktum sonra ilaç etkisini gösterdi geçti çok şükür.
Yinede ben böyle dedim diye geçer deme, ilaçları al 2 3 saat bekle geçmezse git veya direk druna sor.

Ağırlaştıkça kasık, karın altı, bel ve sırt ağrıları kaçınılmaz. Ben de galiba yatmaktan ağırlaştıkça bu son haftalarda ayakta 10 dk kalınca belim inanılmaz ağrıyor. Dinlenince geçmiyorsa önemliymiş, biraz takip et geçmezse doktoruna sorarsın olmadı. Olur olmaz yerler ağrıyor zaman geçtikçe, dün sol taraf kalçamdan bir ağrı girdi bugün geçti mesela. Bebeğin başı aşağıda o da baskı yapıyor benim

Merhaba, dün 37+0'da serklajı aldırdım. Muayenehanede aldı doktor, kanama oldu, normal dedi. Bugün geçiyor kanama artık.
Ama elle muayene etti, ring oluşmuş dedi. Dikiş attığımız yerde bebeğin de başını dayamasıyla böyle bir et katlanması doku katlanması gibi bir şey oluşmuş dedi. Biraz da yapışıklık oluşmuş onu elle açıyorum şimdi dedi açtı zaten. Ama bu doku katlanması biraz canımı sıktı. Normal doğum planlıyoruz şu an. Bunu doğumda alırız, tek korkum bu doku kanama yapmasın vs. dedi. Böyle bir şeyler yaşayan duyan var mı acaba? Yani enteresan bir şey olmasa şaşırırdım zaten :) Artık sezeryan mı normal mi nasıl olacaksa öyle olsun, hiç bir ısrarım yok sadece, normali denemek isterim. (zaten o yüzden dikişi de aldırdık) Ama insanın kafası karışıyor böyle şeyler olunca.
Ben de serklajim alindiktan sonra 39. haftamda normal dogum yaptim. Doğumdan sonra kaynaği belirsiz kanamam oldu. Bebegim gogsumdeydi hep ama doktor alttan sürekli tampon yapti. Biraz zor oldu o surec benim için. Ama 30-35 dakika içerisinde kanamayi durdurdu. Benim kanamam sanirim rahim ağzimdaki varislerden kaynaklandi ama doktor da tam emin olamadi. Yani senin ringde de boyle bir senaryo olabilir ama tehlikeli bir durum yaratmaz umarim.

Bu arada benim sancilanip dogurmam toplamda sadece 2 saatimi aldı. Az kalsin araba doğuruyordum. Servikal yetersizligin en iyi yani sanirim cok kolay dogumlar gerceklestirmemi. Hic korkma inşallah sen de benim gibi tek avazda evladina kavuşursun.🧡

Ben de serklajim alindiktan sonra 39. haftamda normal dogum yaptim. Doğumdan sonra kaynaği belirsiz kanamam oldu. Bebegim gogsumdeydi hep ama doktor alttan sürekli tampon yapti. Biraz zor oldu o surec benim için. Ama 30-35 dakika içerisinde kanamayi durdurdu. Benim kanamam sanirim rahim ağzimdaki varislerden kaynaklandi ama doktor da tam emin olamadi. Yani senin ringde de boyle bir senaryo olabilir ama tehlikeli bir durum yaratmaz umarim.

Bu arada benim sancilanip dogurmam toplamda sadece 2 saatimi aldı. Az kalsin araba doğuruyordum. Servikal yetersizligin en iyi yani sanirim cok kolay dogumlar gerceklestirmemi. Hic korkma inşallah sen de benim gibi tek avazda evladina kavuşursun.🧡
Canım nasılsın ? Seni merak ettik bebeğinle ilgileniyorsun diye gelemiyorsun sanırım. Bebeğin nasıl, sen toplanabildin mi?

Canım nasılsın ? Seni merak ettik bebeğinle ilgileniyorsun diye gelemiyorsun sanırım. Bebeğin nasıl, sen toplanabildin mi?
Selam, hızlı doğum oldu diye maalesef kesi de acildiği halde makata kadar uzun bir yirtigim oldu. Dikislerimden dolayi ozellikle ilk 1 hafta hic oturamadim, bebegimi bile emzirmek işkence gibiydi. Ama sukur 9. gun itibari ile dikişlerimin acisi geçti. Rahatladim.

Doğumdan sonra yenidoğan sarılığı oldu kızım. 2 gece 3 gün hastanede yattı. Fototerapi aldı. Acemi anne olarak bana hızlandirilmiş bir kurs oldu hastane maceramiz😅

Halen daha sütüm çok az. Bebegim 3 saate kadar memede emiyor beni ama doymuyor. Ustune mama veriyorum. Cevremde herkes mama destegini birakmam konusunda baskı yapıyor ama bebegimin aç birakmaktansa mama vermeyi tercih ediyorum.

Dün teyzem gitti. Eşim ben ve kızım kaldık. Eşim biraz mesafeli, nasıl destek olacağini bilemiyor. Bebekle nasıl iletisim kuracağini bilemiyor cunku onun daha çok kucuk oldugunu tam anlayamadi. Ama duzene girecegine inanaiyorum.

Sirada simdi kimin doğumu var? Kimden haber bekliyoruz?

Selam, hızlı doğum oldu diye maalesef kesi de acildiği halde makata kadar uzun bir yirtigim oldu. Dikislerimden dolayi ozellikle ilk 1 hafta hic oturamadim, bebegimi bile emzirmek işkence gibiydi. Ama sukur 9. gun itibari ile dikişlerimin acisi geçti. Rahatladim.

Doğumdan sonra yenidoğan sarılığı oldu kızım. 2 gece 3 gün hastanede yattı. Fototerapi aldı. Acemi anne olarak bana hızlandirilmiş bir kurs oldu hastane maceramiz😅

Halen daha sütüm çok az. Bebegim 3 saate kadar memede emiyor beni ama doymuyor. Ustune mama veriyorum. Cevremde herkes mama destegini birakmam konusunda baskı yapıyor ama bebegimin aç birakmaktansa mama vermeyi tercih ediyorum.

Dün teyzem gitti. Eşim ben ve kızım kaldık. Eşim biraz mesafeli, nasıl destek olacağini bilemiyor. Bebekle nasıl iletisim kuracağini bilemiyor cunku onun daha çok kucuk oldugunu tam anlayamadi. Ama duzene girecegine inanaiyorum.

Galiba doğum sonrası süreç daha zor 😁 bence de dinleme yemesi gerekiyor ise tabi ki mama yiyecek benim 34 bitecek diğer arkadaşlar dan benim haftam da olan var inş sırasıyla olur doğumlar bende ayaklanmak istiyorum artık ufaktan basladım hatta 35 geçse daha rahatlayacağım ☺️

Toparlandığına sevindim, herşey düzene girecek zamanla, hayatına yeni bir varlık katıldı, herkesin uyum sağlaması zaman alacak biraz doğal olarak. Süt konusunda çevre baskısını kulak ardı et, bebeğin aç olmasından iyidir mama vermek, herkes çok biliyor, bu baskı nedir anlamıyorum, hep var, var olacak. Ben 32. Haftadayım şükür, doktor 2 hafta daha dayanırsak rahatlıcaz dedi bana, tabi yine erken ama büyük oranda. O sebepten 2 hafta istirahate dikkat et dedi, zaten bebek aşağı baskı yapıyor ben fazla ayakta kalamıyorum bir de büyüdükçe hareketleri sertleşti, dönerken falan baya canım yanıyor, sertleşiyor yine dönerken, inşallah normaldir bu durum.

Topluca gelmiş geçmiş olsun, eşinde alışır inşallah kızına. Süt için kuru incir yiyebilirsin canım,inşallah git gide çoğalır. Bebeğinizle mutlu huzurlu uzun ömrünüz olsun inşallah
Ben 23+lardayım inşallah herkes sırasını bekler🤲

Bugün benimde kontrolüm vardi.bebek 3 kilo 130 gr olmuş haftama göre önde gidiyoruz 37 haftalik çikiyorum.idrar torbasina baski uyguluyomuş .haftaya sali benimde dikişlerim alinicak.bende normal doğum çok istiyorum ama gittim hastane sezeryan sonrasi normal doğum için çok ücret istiyo 😟bu yüzden sezeryana mecbur kalirsam haftayada doğum yaptiricağini söyledi doktorum.artik iyice dikişe baski hissediyorum ve sağ kalça kısmima çok kramp girer oldu .inşallah gönlümüzdekilerin en hayırlısı nasip olur hepimize😌

Aynı durumdayız hemen hemen bende 5 yıllık evliyim ama benim eşim varikosel ameliyatı olmuştu ondan sonra oldu ins bizimde hemen olur bende kilolu hamile kalmıştım aslında biraz verdim ama tabi ideal kiloda değilim bakalım nasip dün böyle adet olur gibi geldi biseyler smdi baktım yok bişey olsam biraz rahatlicam bide aynı bnde kmseye soylemicez bu sefer tek aileler bilcek
Ben de bir de düşükten sonra pıhtı problemi oldu bu yüzden vakum işlemi yapıldı o da feci can yakıcıydı üzerine 40 ım çıkınca smear testi yaptırdım orda da bazı sıkıntılar çıktı şimdi patolojiden sonuçları bekliyoruz inşallah bir şey çıkmaz doktorda onay verirse düşüneceğiz hamileliği ama isyan etme noktasına geldim bu 3 ayda üst üste sürekli problem neden ben diye ama sakinliğimi korumaya moralimi Yüksek tutmaya çalışıyorum şu an tatildeyim bakıyorum hamileler çatır çatır tatile gelmiş nasıl kıskanıyorum anlatamam şu tarihlerde bebeğimi kucağıma almış olacaktım ama ben kanser miyim değil miyim onun haberini bekliyorum hayat işte deyip geçiyorum sonra Allah hepimize hayırlısını nasip etsin🤲🏻

Bugün benimde kontrolüm vardi.bebek 3 kilo 130 gr olmuş haftama göre önde gidiyoruz 37 haftalik çikiyorum.idrar torbasina baski uyguluyomuş .haftaya sali benimde dikişlerim alinicak.bende normal doğum çok istiyorum ama gittim hastane sezeryan sonrasi normal doğum için çok ücret istiyo 😟bu yüzden sezeryana mecbur kalirsam haftayada doğum yaptiricağini söyledi doktorum.artik iyice dikişe baski hissediyorum ve sağ kalça kısmima çok kramp girer oldu .inşallah gönlümüzdekilerin en hayırlısı nasip olur hepimize😌
Amin inşallah, maşallah siz de sona gelmişsiniz. Rica etsem sizde sürecinizi anlatabilir misiniz?
Ne zaman atıldı dikiş,hangi ilaçları kullanıyorsunuz,yatıyor musunuz sürekli,daha önce kaybınız oldu mu?
Bize sonu güzel biten hikayeler lazım ⚘

Herkese merhabalar. Antalyada serklaj yaptırıp sağlıklı doğum geçiren var mı aramızda acaba? Eğer var ise doktor önerilerini alabilir miyim? Şuan geçmişi okuyorum fakat 1050 sayfalardayım size yetişmeme daha çok var 🙂
🙏 yardımı olabilicek birileri yok mu acaba ? Haziran 25 te 21 haftalık erken doğum yaptım tüm tektikleri yaptırıp tekrar denemek istiyorum allahın izniyle. Geçmiş doktorum 6 ay beklememi önerdi fakat iyi bir doktor bulup testleri yaptırıp 3 ay sonra hemen hamilelik yaşamak istiyorum 😭

X