Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Allah yardımcımız olsun zor evet umut etmek te çok iyi geliyor bakalım ben 40 gün dolsun gidicem doktora herşeyi anlaticam ona göre teşhisi koyabilcekmi bakalım buda insanı mafediyo neden noldu . Artık nazar işine kadar iniyorum sıyırma noktası bu olsa gerek

Abi aralar hep araştırmaya yöneldim seninde agrilimi oldu tekrar tekrar hatırlatıyorum kusura bakma daha doktora falan gidemedim 40 in çıksın gel dedi çünkü böyle beklemkte insanı yoruyo bı an önce süre bitsin diyorum bana 3 ay körün demişlerdi zaten 2 ay olcak nerdeyse 1 adet görüp ondan sonra birakicam korunmayı sen kendinmi istedin korunmayı doktorunmu istedi bende dikiş kürtaj bişey olmadı çünkü

Çok geçmiş olsun sanırım doğumunuz normal doğum oldu böyleyse şanslısınız demektir ben 27 haftalık erken doğum yaptım bşr hafta yaşadı bebeğim ve ortada saptanmış bşr sorun yoktu belirsizlik çok kötü gerçekten sezaryen doğum yaptığım için ara vermek zorundaydım 8,5 ay sonra tekrar hamile kaldım ve sebep olan birseydi bu sebep belli değildi o yüzden sürekli huzursuzdum doktor ölçümlerimi yaparken rahim boyu gayet uzun demişti ama beni ikna edemedi Çünkğ ilk etapta rahim boyu uzun olup birden kısalan bşr grupta vardı kendimin öyle olduğuna emindim sanki sonra başka şehirde perinatoloğa gittim ağrısız sancısız suyumun gelmesi ve açılma olmasından kaynaklı dikiş önerdi 15. Hafta da atıldı kendim de istedim zaten 23. Haftalara geldiğim de kısalma ve açılma başlamıştı ve benim tanım netleşti suan 34 haftanın içindeyim sana zateb rahim ağzı yetmezliği denilmiş serklaj zor bir işlem değil gerçekten ben hiç hissetmedim süreç zor seni çok iyi anlıyorum insan saatleri günleri haftaları sayıyor kendine zaman ver acele etme su akar yolunu bulur inş

Sağol sanada çok geçmiş olsun inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın evet normal oldu kürtaj dikiş yok çok zor zaman gecmiyor kafam hep dolu bugün tam 1 ay oldu napsam nereye gitsem hep bı boşluk hayırlısı bu demekten başka bişey gelmiyor elimizden sanırım yeni adet oldum peceteye hafif kan geldi buna bile sevindim daha yeni en azından vücut fonksiyonlarim yerine gelir diyorum. Benim 22 haftada hafif sızıntı oldu sabah saatlerinde ilk hamilelik diye bilemedim sonra gün içinde hafif kasık ağrıları ama beni zorlanıyordu en son artık 10 saat sonra sancılar geldi banada enfeksiyon yada rahim ağzı kısalması dediler ağustosun 13 ünde iyi bir peronotoloji doktoruna randevu aldım bakalım bı tanı koyabilcekmi bide hamile kalınca kapı kapı gezip bana dikiş atın demekte saçma geliyor bana madem bu insan böyle bişey yaşadı atın dikisi demi çünkü bı anda gelişiyor ve ben doktoruma rahimde çok ağrı var dememe ragmen tenezzül edip bakmadı magnezyum verdi hep belki baksa gorurrdu bana 3 ay korun dedi ama ben adetim olsun bitsin korunmucam sanki bu acı hemen bı hamilelikle dincek gibi bu 5 yılda oldu o kaç yılda olur artık:) gerçi eşim varikosel ameliyatı olmuştu sorun vardı inşallah çabuk ve sorunsuz olur yine sizin ilkinde ağrı varmiydi nasıl gelisti

Kısmet belli olmaz bakarsın hemen olur rahim de benim de çok ağrım olurdu sanki yerinden çıkacakmış gibi ama dediğin gibi ilk olunca bilinmiyor normal doğum yapmışsın üç dört ay geçse yeter bence bende ilk zamanlar çok zor geçirdim bir perinatoloğa görün tabi ama muhtemelen hamile kaldıktan sonra takibe alınıyorsun ama iyi yanı daha sıkı takip altındasın

İnşallah hayırlısı olur kafamı karıştıran şey belli zaman gidip gidip rahim boyu normal dikişe gerek yok derler sonra bı anda kisalirsa yine pişmanlık acaba kendi istegimizle o dikisi artırarak daha iyi olmazmi hiç riske atmaya gerek yok

Kendi isteğinle arttırabilirsin

Aslında net bişey demediler büyük ihtimal rahim ağzı yetmezliği dediler yada enfeksiyon ama idrarımda enfeksiyon yoktu rahim ağzı yetmezliginde doktor bukadar sancı beklemiyoruz dedi o kafamı karıştırdı istem tam tanı için perinatoloji doktoruna randevu aldım belki bı nebzede olsa içim rahatlar ona göre önlem alırım ama belirtilerin çoğu rahim ağzı kısalması rahim ağrısı yaşamam vs şeyler bakalım cnm hayırlısı herşeyin ben ins hamile kalırsam rahim agzi normalde olsa içim rahatlasin diye dicem serklaj yapılsın bakalım zaman ne gostercek

Ben sancılı şekilde rahim ağzı yetmezliği olanını da okudum bende idrar yolu enfeksiyonu da vardı ama tek basına erken doğuma neden olmaz dediler kanda enfeksiyon en tehlikelisi sen al randevunu git dediğin gibi kafan rahatlar ve üzülme desem boş biliyorum ama üzülme senden benden daha kötüsü de var şükredeceğiz Allah da daha güzel kapılar açacak

Herkese merhabalar. Antalyada serklaj yaptırıp sağlıklı doğum geçiren var mı aramızda acaba? Eğer var ise doktor önerilerini alabilir miyim? Şuan geçmişi okuyorum fakat 1050 sayfalardayım size yetişmeme daha çok var

Merhaba, dün 37+0'da serklajı aldırdım. Muayenehanede aldı doktor, kanama oldu, normal dedi. Bugün geçiyor kanama artık.
Ama elle muayene etti, ring oluşmuş dedi. Dikiş attığımız yerde bebeğin de başını dayamasıyla böyle bir et katlanması doku katlanması gibi bir şey oluşmuş dedi. Biraz da yapışıklık oluşmuş onu elle açıyorum şimdi dedi açtı zaten. Ama bu doku katlanması biraz canımı sıktı. Normal doğum planlıyoruz şu an. Bunu doğumda alırız, tek korkum bu doku kanama yapmasın vs. dedi. Böyle bir şeyler yaşayan duyan var mı acaba? Yani enteresan bir şey olmasa şaşırırdım zaten :) Artık sezeryan mı normal mi nasıl olacaksa öyle olsun, hiç bir ısrarım yok sadece, normali denemek isterim. (zaten o yüzden dikişi de aldırdık) Ama insanın kafası karışıyor böyle şeyler olunca.

Bahsettiğiniz durumla ilgili bir bilgim yok. Hayırlı olsun sağ salim sonuna gelmişsiniz maşallah.
Size bir kaç soru sorabilir miyim?
Kaçıncı haftada dikişiniz atıldı,hangi ilaçları kullandınız, yatarak mı geçirdiniz,daha önce kaybınız oldumu ?
Yani hikayenizi paylaşabilir misiniz rica etsem.

Merhaba evet evet sonuna geldim :) İnsan hep diken üstünde geçiriyor ama öyle böyle geldik ben bile şaşırıyorum.

Önceden 23 haftada sonlandırmamız gereken bir gebeliğim vardı, herhangi bir düşük vs olmadı. (Rahim ağzının kısalmasının da bu zorla yapılan doğum olma ihtimalini söyledi doktorumuz.)
22. haftada detaylı ultrason yapıldığında kısalığı fark etti doktorumuz. (17. haftada da muayene olmuştum hiç bir sorun yoktu o zaman) Zaten doktorum perinatolog, hep detaylı gibi inceliyordu ama öncesinde bir kısalma olduğunu da sanmıyorum. 22. haftada 23,5 mm olarak görünmüştü vajinal muayenede. Progestana başladım hemen ve bir hafta bekleyelim dedi. 5 gün sonra gittik 23. haftada yani. 16 mm'e düşmüştü. Hemen serklaj atalım dedi. O günün akşamı hemen operasyon yapıldı. Serklajı 15 mm'den bağlayabilmiş, daha sonraki ölçümlerde gösterdi. Operasyondan sonra eşime demiş ( ben de uyanıkmışım da heralde anesteziden dolayı hatırlamıyorum) öğleden akşama kadar 1 cm kadar açılma oluşmuş, çok doğru zamanda geldik, 2-3 gün bile beklemeyebilirdi demiş. Açıkçası ben hiç ekstra bir şey hissetmiyordum, basınç, baskı, ağrı vs, hiç bir şey yoktu.

Full yatak istirahati vermedi bana ama mümkün olduğunca yatar ya da ayakların yukarda pozisyonda dur dedi. Tuvalete gittiğime banyoya girebildiğime şükrediyorum zaten :) Öncelikle 28. hafta bizim için önemli dedi %75 üzerine çıkıyor sağlıklı doğum ihtimali dedi. Sonra 32 ve 34 hedefleri koydu. Muayenelerde de ekstra bir sorunla karşılaşmadığımız için biraz daha esnek davrandım açıkçası zamanla. Ama gidip alışveriş yapmadım, evde temizlik yapmadım, yemek yapmadım, bebek için hiç bir şeyi gidip görerek almadım hep internetten ancak 35. hafta da bebek arabası aldım onda da hızlıca hemen. Ancak yaptığım; yemeğimi sofrada oturarak yiyebilme ( ilk başlarda hep koltukta yerimden kalkmadan yiyordum), 1-1,5 saat uzaklıktaki ailemizin yanına gidip orada bir hafta kalma gibi şeyler. Tabii bebek alışverişleri için de 28-30 hafta aralığını da bekledim hep, o dönem biraz zor oluyor, acaba bişey olur mu diye insan hayal bile kuramıyor açıkçası. Yani kurallara uyma konusunda çok uyum gösterdim açıkçası. 34. hafta sonrasında doktoruma sorduğumda 15dk geçmeyecek şekilde kalabalık olmayan yerde denize girebileceğimi de söyledi.

Onun dışında bir 6-8 kere kadar depot iğne oldum. Penisilin alerjim olduğu için antibiyotik verilmedi bana, yoksa o da verilecekti. Sadece bir kere operasyonda ona uygun bir antibiyotik yapıldı diye hatırlıyorum. Her gün progestan fitil kullandım, serklaj ile birlikte kasılma vs. olmasın diye magnezyum da verdi. Operasyon gayet kolaydı, bayıltılarak yapıldı. 10-15 dakika kadar sürmüş ama benim kendime gelişim 1-1,5 saat kadar sürdü. Hastanede yatmadım bile 5-6 saat sonra eve gittim. Hiç ağrım olmadı.

Şeker değerlerim erken haftalarda yüksek çıktığı için ona uygun beslenme düzenim vardı, yine aynı şekilde devam ettim ama tabii şeker hareketsizlikten de çok etkileniyor. O konuda dengeyi sağlamakta çok zorlandım. Neyse bir açıdan iyi oldu. Hem psikolojik bunalma hem hamilelik etkisiyle her gün bi pasta yerdim heralde, pek bir şey yiyemediğim için şimdilik 10 kilo aldım.

Şimdi 37 hafta oldu, dün serklajı aldı doktorum. Bunda herhangi bir uyuşturma olmadığı için dikişe göre biraz daha zor bi işlem oldu benim için, ayrıca çatıya falan da baktı. Hepsi birlikte olunca azıcık zorlandım. Biraz da kanamam oldu orada açıkçası. O yüzden 1,5 saat kadar beklettiler. Ama korkulacak bişey değil, sadece doktorun işini rahat yapabilemesi için kendini kasmaman gerekiyor. Şimdi de şu doku katlanması mı ne ona bi takıldım da doktorum çok uzatmadı o konuyu, çok sorun olacak bir şey olsa üzerinde dururdu riske atmaz kesinlikle. Hayırlısı bakalım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…