Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Anneler selamlar,
13.haftada tuvalete gittiğimde kıpkırmızı kan gelmeye başladı durmayacak sandım ama durdu tabi hastaneye koştum, herşey çok normal kanama alanı da yok dedi dr. Pruloton kullanıyordum haftada bir şimdi progestanı da ekledik, 15.hafta gibi serklaj yapılacak, rahim ağzı uzunluğu da normaldi, kapalıydı bebek ile ilgili herşey gayet iyi. Ama bu kanama nereden geliyor olabilir, başına gelen var mı bu tarz bi durum? Bi önceki kaybımda da hep kanamalı geçiyordu gebeliğim hiç sebep bulunamadı.

Canım magnezyum kullanıyormuydun o kabızlığa biraz etki ediyor, eğer çoksa doktoruna söyle bi ilaç varmış şurup galiba onu versin, kabızlık bizim için hiç iyi değil

Benim 25 - 27 aralığındaydı
Dra gittim bugün,karından baktı göremiyorum dedi nedendir anlamadım. Sonra alttan baktı 20 mmnin üzeri dedi çekti hemen. Ultrason kağıdına baktım, 2.02 yazıyor.
Geçen kontrolde 2.06 ydı.Galiba kısalmaya başlıyor, dr hiç olumsuz bir şey söylemedi ama ben biraz daha dikkat edicem. Bu ara sıcak diye çok yatamadım,progestanı da günde 4 kullansam olur mu dedim olur dedi.

O kadar ufak farklılık pek anlamlı değil merak etme, zaten çok değişken ölçümler, rutin kısalma olmasını önemsiyorlar, ne kadarda bir kontrole gidiyorsun mesela bu önemli, bir de karından ölçüm pek sağlıklı değil onu da söyliyim, ben karından 40 alttan 25 ölçüm olduğunu biliyorum çünkü o sebepten karından ölçüme hiç güvenme derim

Teşekkür ederim canım. Ben magnezyumu günde 3 e kadar içiyorum ve inanılmaz etkili. Çünkü bende normalde kronik kabızlık var ama şimdi magnezyum sayesimde rahatım.

Başın sağolsun umarım en kısa zamanda atlatırsın, ilk hamilelikte anlaşılmıyor bende ikincide de anlaşılmamıştı. Şuan 3.deyim dikişliyim 27 haftalık olduk Elhamdülillah.darısı 37ye.Kanamalar doğumdan sonra 10-13 gün civarı sürmüştü. 30. Günde normal aylık seyrine devam etmişti. 3-5 ay içerisinde yeniden hamile kalmıştım. E Ezqicixx

15 günde 1 gidiyorum geçenlerdeki ölçüm karındandı bugün nedense göremedim dedi. Alttan da öyle çıktı,tabi değişkenler ama merak ettim. İlk dikiş attığı gün(12+larda) 4 cm yakın demişti. Hakkımız da hayırlısı olsun inşallah sağ salim hepimiz kavuşuruz bebeklerimize

Dra dedim ki hangi ağrı neyin anlamıyorum bu haftalarda normal hamileler neler yaşıyor, oda dediki çok ayakta durunca kasıkları ağrır beli ağrır. Ama yatınca oturunca geçer ,geçmeyen ağrı tehlikeli dedi.
Sonra dedim sancı nasıl oluyor kasılma falan, kiminde karnı toplanır sertleşir dedi kiminde de 3 4 dkda bir idrara çıkma isteği olur gider ama idrar yoktur dedi. Ben bazen çok su içiyorum bende de öyle oluyor dedim idrar boşaltımı olur o zaman dedi. Umarım yaşamamışımdır ve yaşamayız böyle durumları.
Birde bebeklerinizin pozisyonları ne durumda?

Bende iki haftadır randevumu bekliyorum çarşamba günü. Aşağıları tepikleyip durdu bugün. canım sıkılıyor aşağıya vurunca. 10 hafta bir geçseydi. Sen kaç hafta oldun canım

Bende iki haftadır randevumu bekliyorum çarşamba günü. Aşağıları tepikleyip durdu bugün. canım sıkılıyor aşağıya vurunca. 10 hafta bir geçseydi. Sen kaç hafta oldun canım
23+2 adetime göre 9 gün geriden geliyor geç yumurtladım diye. Bugün dr baş aşağı dedi her türlüsü korkutuyor ki inşallah güzel geçer kontrolün.

Teşekkür ederim moralin için çok zor çok acı ama insan dayanıyor umarım bnde bir an önce adetini olurum yenidi olur Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Peki ilki olunca 2.cide ölçüm olmasını hiç onuda kaybettin

Sürekli ölçüldü,hatta kısalırsa dikiş atarız demişti doktor. 12. Haftada kontrolde baktı ki uzun rahim.dikişe gerek yok dedi öylece atmadı. 19 haftaya girdik ve bir günde rahim ağzı açıldı suyu geldi,resmen bebeğin karnımda ölmesini beklediler falan rapora ölü doğum yazacaklardı çünkü.. O travmaları hala atlatmış değilim.normal doğum bana bebek öldüren birşey gibi geliyor mesela artık…Bunda vaktimiz ulaşırsa miada sezaryen olurum.

Merhaba canım bende seninle aynı haftada aynı şeyleri yaşadım ben 45 gün sonra ilk adetimi oldum 4 ay oluyor bir ay daha bekleyip denemeye başlayacağız inşallah bu sefer vakitlice kucağımıza alırız

Teşekkür ederim moralin için çok zor çok acı ama insan dayanıyor umarım bnde bir an önce adetini olurum yenidi olur Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Peki ilki olunca 2.cide ölçüm olmasını hiç
Merhaba canım bende seninle aynı haftada aynı şeyleri yaşadım ben 45 gün sonra ilk adetimi oldum 4 ay oluyor bir ay daha bekleyip denemeye başlayacağız inşallah bu sefer vakitlice kucağımıza alırız

Çok geçmiş olsun çok acı insan atlatamiyor siz nasıl baş ettiniz bu durumla bazen çok iyiyim bazen çok kötüyüm hep içimde korkular var bidaha hamile kalırsam ya yine aynısı olursa diye bı andan hep umudum var çok karışık bı durim. Gönül isterdiki kucağımıza alalım ama olmadı size tam teşhisi rahim ağzı yetmezligimi dediler ben 22. Haftanın sabahı hafif sizintim vardı sonrasında hafif kasık ağrıları günün sonunda 10 saat sonra falan artik aşırı sancıyla normal doğum yaptim büyük ihtimal rahim ağzı kısalması dediler

Teşekkür ederim moralin için çok zor çok acı ama insan dayanıyor umarım bnde bir an önce adetini olurum yenidi olur Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Peki ilki olunca 2.cide ölçüm olmasını hiç
Bir insanın bir kaybı var neden dikiş atamazsınız bukadar zor olmamalı ya bu doktorlar neden böyle anlamış değilim insan hayatı onlar için çok basit zaten biz sizin önünüze sere serpe uzaniyoruz iyice bakın demi. Mesela benim rahimde çok ağrı vardı rahim ve etrafında bunu söylememe rağmen sadece magnezyum verdi baksa belki 12. Haftada kısalma varsa gorcekti. Neyse inşallah bu bebeğiniz sağlıcakla gelcek sizin de ister normal ister sezeryan olsun sağlıkla gelsin yeterli darısı bizim başımıza sizin de varmiydi rahim ağrısı veya başka bi belirti

İnan aynı hisleri yaşadım canım ya yine aynısı olursa ya yine kaybedersem ama bebek isteği bu duyguya galip geliyor ve zaten içimde büyük bir umut var bir sonraki hamileliğimde her şey çok güzel gidecek ben de gündüzleri iyiydi ama geceleri sürekli üzgün ağlamalı geçiyordu daha sonra kendimi biraz kilo verme işine adadım o beni biraz rahatlattı ama içimdeki acı ve eksiklik diner mi dinmez anne olana kadar bebeğini kucağına aldığın ana kadar bence sürecek mesela ben kaybetmeseydim bu hafta bebeğimi kucağıma almıştım hep bunu düşünüyorum Bu arada rahim ağzı bizim haftalarda ağrısız ve acısız açılır bana ya enfeksiyon ya rahim ağzı yetmezliği demişlerdi sonra başka bir doktor enfeksiyon olsaydı ağrın olur demişti seninki ağrılı olduğuna göre belki de enfeksiyon kaynaklı da olabilir ama ne olursa olsun bir sonraki hamilelik dikişli olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…