-
- Konu Sahibi hidennisko
- #106.061
Canım magnezyum kullanıyormuydun o kabızlığa biraz etki ediyor, eğer çoksa doktoruna söyle bi ilaç varmış şurup galiba onu versin, kabızlık bizim için hiç iyi değilBenim sen öyleydi. Ben sen Perşembe kontrole gideceğim adalatı 4e çıkarınca iyi geldi sanki kasılmalara maşallah. Ama kabızlığa çözüm bulamadım ve o da ağrı yapıyor.
S starrdustt güzel olacak inşallah içini ferah tutmaya çalış, artık güzel haftalardasın Allah’ın izniyle
Dra gittim bugün,karından baktı göremiyorum dedi nedendir anlamadım. Sonra alttan baktı 20 mmnin üzeri dedi çekti hemen. Ultrason kağıdına baktım, 2.02 yazıyor.Benim 25 - 27 aralığındaydı
O kadar ufak farklılık pek anlamlı değil merak etme, zaten çok değişken ölçümler, rutin kısalma olmasını önemsiyorlar, ne kadarda bir kontrole gidiyorsun mesela bu önemli, bir de karından ölçüm pek sağlıklı değil onu da söyliyim, ben karından 40 alttan 25 ölçüm olduğunu biliyorum çünkü o sebepten karından ölçüme hiç güvenme derimDra gittim bugün,karından baktı göremiyorum dedi nedendir anlamadım. Sonra alttan baktı 20 mmnin üzeri dedi çekti hemen. Ultrason kağıdına baktım, 2.02 yazıyor.
Geçen kontrolde 2.06 ydı.Galiba kısalmaya başlıyor, dr hiç olumsuz bir şey söylemedi ama ben biraz daha dikkat edicem. Bu ara sıcak diye çok yatamadım,progestanı da günde 4 kullansam olur mu dedim olur dedi.
Benim sen öyleydi. Ben sen Perşembe kontrole gideceğim adalatı 4e çıkarınca iyi geldi sanki kasılmalara maşallah. Ama kabızlığa çözüm bulamadım ve o da ağrı yapıyor.
S starrdustt güzel olacak inşallah içini ferah tutmaya çalış, artık güzel haftalardasın Allah’ın izniyle
Kızlar 23+larda uzunluğunuz kaçtı? Hatırlayan varsa yazabilir mi?
15 günde 1 gidiyorum geçenlerdeki ölçüm karındandı bugün nedense göremedim dedi. Alttan da öyle çıktı,tabi değişkenler ama merak ettim. İlk dikiş attığı gün(12+larda) 4 cm yakın demişti. Hakkımız da hayırlısı olsun inşallah sağ salim hepimiz kavuşuruz bebeklerimizeO kadar ufak farklılık pek anlamlı değil merak etme, zaten çok değişken ölçümler, rutin kısalma olmasını önemsiyorlar, ne kadarda bir kontrole gidiyorsun mesela bu önemli, bir de karından ölçüm pek sağlıklı değil onu da söyliyim, ben karından 40 alttan 25 ölçüm olduğunu biliyorum çünkü o sebepten karından ölçüme hiç güvenme derim
Bizimki de Allah korusun bir anda kısalabilir, inşallah hiç birimiz daha fazla kısalmadan atlatırız şu süreciCanım benim 1,8 cm di. Bakıyorum da en kısa benimki şu anda 0,5 mm
Bende iki haftadır randevumu bekliyorum çarşamba günü. Aşağıları tepikleyip durdu bugün. canım sıkılıyor aşağıya vurunca. 10 hafta bir geçseydi. Sen kaç hafta oldun canımDra dedim ki hangi ağrı neyin anlamıyorum bu haftalarda normal hamileler neler yaşıyor, oda dediki çok ayakta durunca kasıkları ağrır beli ağrır. Ama yatınca oturunca geçer ,geçmeyen ağrı tehlikeli dedi.
Sonra dedim sancı nasıl oluyor kasılma falan, kiminde karnı toplanır sertleşir dedi kiminde de 3 4 dkda bir idrara çıkma isteği olur gider ama idrar yoktur dedi. Ben bazen çok su içiyorum bende de öyle oluyor dedim idrar boşaltımı olur o zaman dedi. Umarım yaşamamışımdır ve yaşamayız böyle durumları.
Birde bebeklerinizin pozisyonları ne durumda?
23+2 adetime göre 9 gün geriden geliyor geç yumurtladım diye. Bugün dr baş aşağı dedi her türlüsü korkutuyor kiBende iki haftadır randevumu bekliyorum çarşamba günü. Aşağıları tepikleyip durdu bugün. canım sıkılıyor aşağıya vurunca. 10 hafta bir geçseydi. Sen kaç hafta oldun canım
Teşekkür ederim moralin için çok zor çok acı ama insan dayanıyor umarım bnde bir an önce adetini olurum yenidi olur Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Peki ilki olunca 2.cide ölçüm olmasını hiç onuda kaybettinBaşın sağolsun umarım en kısa zamanda atlatırsın, ilk hamilelikte anlaşılmıyor bende ikincide de anlaşılmamıştı. Şuan 3.deyim dikişliyim 27 haftalık olduk Elhamdülillah.darısı 37ye.Kanamalar doğumdan sonra 10-13 gün civarı sürmüştü. 30. Günde normal aylık seyrine devam etmişti. 3-5 ay içerisinde yeniden hamile kalmıştım. E Ezqicixx
Çok teşekkür ederimBenim beğendiğim çok kız ismi var yazayım belki aralarında hoşuna giden olur
Umay
Mira
Zeynep
Arya
Narin
Leyla
Hanzade
Sürekli ölçüldü,hatta kısalırsa dikiş atarız demişti doktor. 12. Haftada kontrolde baktı ki uzun rahim.dikişe gerek yok dedi öylece atmadı. 19 haftaya girdik ve bir günde rahim ağzı açıldı suyu geldi,resmen bebeğin karnımda ölmesini beklediler falan rapora ölü doğum yazacaklardı çünkü.. O travmaları hala atlatmış değilim.normal doğum bana bebek öldüren birşey gibi geliyor mesela artık…Teşekkür ederim moralin için çok zor çok acı ama insan dayanıyor umarım bnde bir an önce adetini olurum yenidi olur Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Peki ilki olunca 2.cide ölçüm olmasını hiç onuda kaybettin
Merhaba canım bende seninle aynı haftada aynı şeyleri yaşadım ben 45 gün sonra ilk adetimi oldum 4 ay oluyor bir ay daha bekleyip denemeye başlayacağız inşallah bu sefer vakitlice kucağımıza alırızMerhaba arkadaşlar ben hikayemi anlatmak istiyorum blki bnim gibi olan bana umut vercek birileri vardır 5 yıldır evliyim 5 yılın sonunda Allah nasip etti hamile kalmıştım herşey yolunda giderken 22. Haftada gün içinde hafif kasık ağrısı yaşıyordum sonra günün başında hafif sızıntı oldu ilk hamileligimdi ve anlamadım sonra gün sonunda şiddetli sancı ile hastaneye gittim 4 cm açılma olmuştu ve erken doğum yaptım 22 haftalık bebeğim yarım saat yaşadı öldüçok acı çektim çok üzüldüm yeni yeni kendime geliyorum ama hep bı yaram kanıyor Allah böyle olsun stedi böyle oldu elden birşey gelmiyor.bana rahim ağzı kısalması dediler ama tam tanı konulamadi 40 günün sonunda gidicem iyi bir perinotoljiye şimdi benimle aynı şeyi yaşayanlara birkaç sorum olcak ilk adetiniz nezaman oldu ben adet olcak gibiyim 30 gün oldu ama vücut dengem degistii için tam anlayamıyorum 2. Hamilelik çok istiyorum bu acıyı yeni bir bebek doldurur gibi nekadar süre sonra hamile kaldınız birde hamile kalmadan rahim ağzı kısalması olduğunun tanısı konuldu mu cevap veren herkese şimdiden teşekkürler
Teşekkür ederim moralin için çok zor çok acı ama insan dayanıyor umarım bnde bir an önce adetini olurum yenidi olur Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Peki ilki olunca 2.cide ölçüm olmasını hiçBaşın sağolsun umarım en kısa zamanda atlatırsın, ilk hamilelikte anlaşılmıyor bende ikincide de anlaşılmamıştı. Şuan 3.deyim dikişliyim 27 haftalık olduk Elhamdülillah.darısı 37ye.Kanamalar doğumdan sonra 10-13 gün civarı sürmüştü. 30. Günde normal aylık seyrine devam etmişti. 3-5 ay içerisinde yeniden hamile kalmıştım. E Ezqicixx
Merhaba canım bende seninle aynı haftada aynı şeyleri yaşadım ben 45 gün sonra ilk adetimi oldum 4 ay oluyor bir ay daha bekleyip denemeye başlayacağız inşallah bu sefer vakitlice kucağımıza alırız
Teşekkür ederim moralin için çok zor çok acı ama insan dayanıyor umarım bnde bir an önce adetini olurum yenidi olur Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Peki ilki olunca 2.cide ölçüm olmasını hiçBaşın sağolsun umarım en kısa zamanda atlatırsın, ilk hamilelikte anlaşılmıyor bende ikincide de anlaşılmamıştı. Şuan 3.deyim dikişliyim 27 haftalık olduk Elhamdülillah.darısı 37ye.Kanamalar doğumdan sonra 10-13 gün civarı sürmüştü. 30. Günde normal aylık seyrine devam etmişti. 3-5 ay içerisinde yeniden hamile kalmıştım. E Ezqicixx
Bir insanın bir kaybı var neden dikiş atamazsınız bukadar zor olmamalı ya bu doktorlar neden böyle anlamış değilim insan hayatı onlar için çok basit zaten biz sizin önünüze sere serpe uzaniyoruz iyice bakın demi. Mesela benim rahimde çok ağrı vardı rahim ve etrafında bunu söylememe rağmen sadece magnezyum verdi baksa belki 12. Haftada kısalma varsa gorcekti. Neyse inşallah bu bebeğiniz sağlıcakla gelcek sizin de ister normal ister sezeryan olsun sağlıkla gelsin yeterli darısı bizim başımıza sizin de varmiydi rahim ağrısı veya başka bi belirtiSürekli ölçüldü,hatta kısalırsa dikiş atarız demişti doktor. 12. Haftada kontrolde baktı ki uzun rahim.dikişe gerek yok dedi öylece atmadı. 19 haftaya girdik ve bir günde rahim ağzı açıldı suyu geldi,resmen bebeğin karnımda ölmesini beklediler falan rapora ölü doğum yazacaklardı çünkü.. O travmaları hala atlatmış değilim.normal doğum bana bebek öldüren birşey gibi geliyor mesela artık…Bunda vaktimiz ulaşırsa miada sezaryen olurum.
İnan aynı hisleri yaşadım canım ya yine aynısı olursa ya yine kaybedersem ama bebek isteği bu duyguya galip geliyor ve zaten içimde büyük bir umut var bir sonraki hamileliğimde her şey çok güzel gidecek ben de gündüzleri iyiydi ama geceleri sürekli üzgün ağlamalı geçiyordu daha sonra kendimi biraz kilo verme işine adadım o beni biraz rahatlattı ama içimdeki acı ve eksiklik diner mi dinmez anne olana kadar bebeğini kucağına aldığın ana kadar bence sürecek mesela ben kaybetmeseydim bu hafta bebeğimi kucağıma almıştım hep bunu düşünüyorumÇok geçmiş olsun çok acı insan atlatamiyor siz nasıl baş ettiniz bu durumla bazen çok iyiyim bazen çok kötüyüm hep içimde korkular var bidaha hamile kalırsam ya yine aynısı olursa diye bı andan hep umudum var çok karışık bı durim. Gönül isterdiki kucağımıza alalım ama olmadı size tam teşhisi rahim ağzı yetmezligimi dediler ben 22. Haftanın sabahı hafif sizintim vardı sonrasında hafif kasık ağrıları günün sonunda 10 saat sonra falan artik aşırı sancıyla normal doğum yaptim büyük ihtimal rahim ağzı kısalması dediler