Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
KızLar 15 dakika önce bel ağrısı başladı sürekli
Bir ağrı. Kasık ağrısı falan yok. Korkmaya başladım. Hiç hazır değilim. Geçmezse doktora gidicem. Dua edin nolur 😓
Sıcak su torbası koysan beline veya biraz yürüyüş yapsan geçer mi acaba?? geçmiş olsun. Kasılma sancı gelince ben ayağa kalkıyorum yürüyorum geçiyor

27 haftalığım sosyalleştiğim tek yer hastane acilleri😄 ağlanacak halime güler oldum napayım. Kanama yüzünden gitmezsem iğne için mecbur gidiyorum acile. Eve gelip iğne yapan teyze bıraktı tatile gitti yaz boyu, bende başka hemşire bulamadım 🤷🏼‍♀️
30 lara az kalmış evet hastane hepimiz için öyle 😁 geçecek bu günler inş

KızLar 15 dakika önce bel ağrısı başladı sürekli
Bir ağrı. Kasık ağrısı falan yok. Korkmaya başladım. Hiç hazır değilim. Geçmezse doktora gidicem. Dua edin nolur 😓
Benimde kasığım ağrıyor ya 😭sol tarafım, damar sinir ağrısı gibi bir şey. Pazar diye dr hastanede değil, kontrolümde yarın.
Bugün proluton vuruldum niye ağrıyor anlamadım ya 😭😔

Evet pruloton için gidiyorum ben cesaret edemem kendime iğne yapmaya o yüzden mecbur acile gidip geliyorum.
Hem o hem kan sulandırıcı hemde b12 iğnesi vuruyorum ben,bu halde yürüyemem hergün diye.
Acilde de bir iğne yapıncaya kadar bir ton laf söyleniyor hemşireler.

Hem o hem kan sulandırıcı hemde b12 iğnesi vuruyorum ben,bu halde yürüyemem hergün diye.
Acilde de bir iğne yapıncaya kadar bir ton laf söyleniyor hemşireler.
Sen cesaretlisin maşallah, o konuda da haklısın bazen 10 dk bekliyorum iğne için. Hemşire tanıdık eve gelince iyiydi hem hiç kasılmıyordum iğne olurken. Haftaya Allah nasip ederse iğne sayım düşecek haftada 1 kez vurulacağım. Şuan haftada 3 oluyorum, bazen 2.

Sen cesaretlisin maşallah, o konuda da haklısın bazen 10 dk bekliyorum iğne için. Hemşire tanıdık eve gelince iyiydi hem hiç kasılmıyordum iğne olurken. Haftaya Allah nasip ederse iğne sayım düşecek haftada 1 kez vurulacağım. Şuan haftada 3 oluyorum, bazen 2.
Muğladakine değilde buradaki acile gitsem ağrım var desem bir şey yaparlar mı acaba ya?

Selam kızlar bende bu yattığım,evde olduğum süre içerisinde çok saldırganlaştım. Sürekli sinirliyim. Bebek odası için birşeyler almak istiyorum ama bir şey olur diye alamıyorum. 27. Haftanın içindeyim 31-32ye kadar bekleyeceğim muhtemelen kabızlık hazımsızlık mide yanması baş dönmesi kasılmalar bu hafta pik yaptı napacam bilmiyorum
Benim ayni o şekilde şekilde, baş dönmesi hariç hepsi var, geçen gaz sancısını kabızlığı doğum sancısı sandım o kadar korktum ki. Benim de aşağıda hareketler genelde en iyi ihtimal göbek deliğinin altında oluyor

Kızlar nasılsınız? Dünki yazdıklarınızı bugün okuyabildim nedense bildirim gelmemiş bana 🤪 Bugün kontrole gittim, uzunluk ölçmedi geçen sefer ölçmüştü diye, bebeğin hafif baskısı var dedi ki ben de zaten hissediyorum hep tuvaletim var gibi baskı hali, arabayla gezme iznim vardı ama bu 2 hafta istirahat et devamlı dedi 34e gelelim sonra bi tık rahatlıcakmışız, yine bebeğim biraz az kilo almış, geçen tahlil vermiştim hafif insülin direncin var dedi, tatlıyı kesiyorum komple biraz diyet yapıcam şeker anlamında, ama bu haftalara iyi geldik dedi hunileşmeye rağmen, tam ultrasondayken kasılma oldu doktor dedi ki bak kasılma oldu şuan aslında bu kadarı normal, eğer sıklaşmıyorsa şiddeti artmıyorsa, yalancı kasılmalar da bu haftalarda görülürmüş. Benden haberler böyle, bir de uzun zamandır ilk kez yüzünü gösterdi hep arkasını dönüyordu. Sizlerden haberler nasıl, kontrole giden varmı

Sağol canım epey korktum şükür şu an daha iyim ama sona yaklaştım sanırım. Her ne kadar erken doğum beklesekte hiç hazır değilmişim onu fark ettim 😕 belim ara ara ağrıyor. Takipteyim. Her şeyin hayırlısı 🙏🏻
Ah ah ben de aynıyım ufak bi kasılma olsa korkuyorum diyorumki hiç hazır değilim daha, inşallah zamanında gelirler 🙏

Merhaba arkadaşlar ben hikayemi anlatmak istiyorum blki bnim gibi olan bana umut vercek birileri vardır 5 yıldır evliyim 5 yılın sonunda Allah nasip etti hamile kalmıştım herşey yolunda giderken 22. Haftada gün içinde hafif kasık ağrısı yaşıyordum sonra günün başında hafif sızıntı oldu ilk hamileligimdi ve anlamadım sonra gün sonunda şiddetli sancı ile hastaneye gittim 4 cm açılma olmuştu ve erken doğum yaptım 22 haftalık bebeğim yarım saat yaşadı öldü 😪çok acı çektim çok üzüldüm yeni yeni kendime geliyorum ama hep bı yaram kanıyor Allah böyle olsun stedi böyle oldu elden birşey gelmiyor.bana rahim ağzı kısalması dediler ama tam tanı konulamadi 40 günün sonunda gidicem iyi bir perinotoljiye şimdi benimle aynı şeyi yaşayanlara birkaç sorum olcak ilk adetiniz nezaman oldu ben adet olcak gibiyim 30 gün oldu ama vücut dengem degistii için tam anlayamıyorum 2. Hamilelik çok istiyorum bu acıyı yeni bir bebek doldurur gibi nekadar süre sonra hamile kaldınız birde hamile kalmadan rahim ağzı kısalması olduğunun tanısı konuldu mu cevap veren herkese şimdiden teşekkürler

25-27 arasıydı benim
Benim sen öyleydi. Ben sen Perşembe kontrole gideceğim adalatı 4e çıkarınca iyi geldi sanki kasılmalara maşallah. Ama kabızlığa çözüm bulamadım ve o da ağrı yapıyor.
S starrdustt güzel olacak inşallah içini ferah tutmaya çalış, artık güzel haftalardasın Allah’ın izniyle 🌸

X