Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Değildir inşallah. Stres moral bozukluğu en kötüsü.bakalim dr ne yorum yapacak şimdiden canını sıkma.
Odaya cildiyedru bir hemşireyle geldi ve bana baktı anlattı falan uyuz olduğumuzu söyledi. Bende çekindim tabi dr giderken de dedim ya biz hemşire arkadaşlarada bulaştırdıysak,oda dedi bilemeyiz olabilir. Sonra tansiyon ölçümü için geldi hemşire,eldiven takmamış bende eldiven takmamışsın dedim korkuyorum bulaşırsa diye dedim. Sana dokunmam dedi
Bir iki saat sonra başka hemşire nst için geldi ve benim gerçekten hiç bir şeyim yoktu, o eldivenliydi ama nst lastiği bana değiyor giderde bir başkasına bulaşırsa diye stres yaptım kendimce. Hemşire taktı gitti,bende her seferinde kağıda bakıyordum. Hep boştu, TOCO diye bir yazıyla beraber çizgi devam ediyordu normalde de ama baktım bu sefer 2 3 defa 20 olmuş inmiş.
İşte nst süresi bitti hemşire geldi sordum bende oda dedi çok az görünüyor sancı. Öncesinde hepsi sancı yok dedi günlük 2 3 defa çekildi çünkü.
E tabi bu böyle dedi diye benim psikolojik olarak belim ağrıdı sanki
Durum bu anlayacağın

Hani hep konuşuyorduk burada aramızda, ne zaman hareketsiz kalsak hep kasilmamiz oluyor diye. Sen de son 3 gündür mecburen yatıyorsun. O nedenle yalancı sancı çıkıyor olabilir. Hastane ortamı, uyuz durumu derken stres olmaman imkansız. Allah buyuktur

Evet orası öyle ama hissetmedim sorun bu. Ya daha çok olursa hissetmezsem diye telaş yaptım.
Bu arada drda gelmedi gitmiş galiba

Evet orası öyle ama hissetmedim sorun bu. Ya daha çok olursa hissetmezsem diye telaş yaptım.
Bu arada drda gelmedi gitmiş galiba
Inan ciddi bir durum olsa doktor seni görmeden gitmezdi. Hayatımda bir kez nst'ye bağlandim, onda da haftam düşüktü (2. Trimesterin başindaydim daha). Korkuyordum acaba sancım çıkar mi diye. Ebe de demişti ki sancin olsa karnın sertleşir. Benim de nst kagidimda dalgalar vardi. Onlar ne diye sorduğumda bebeğin hareket ettiği zamanlar onlar demişti ebe bana. Belki sende de bebeginin hareketleriydi o dalgalanmalar

Aa olabilir mi ki ? Bebek o alet takılınca onun altına vuruyordu. İnşallah ondandır karnım çok şükür hiç sertleşmedi, pozisyon değiştirirken sırt üstüne dönünce karnım sert ama oda hamilelik göbeği diye düşünüyorum. Ağrı acı hissetmedim çok şükür

Evet bebegin kalp atışlarını ve hareketlerine de bakiyorlar nst'de.ben artık her gidişimde önce nst ye giriyorum sonra o kagitla dr un yanına giriyorum.belki bebek hareketidir orda çıkanlar.
Bir de kaşıntı için birsey verdilerse hemen başla bence.ne yapmanı oneriyorlar?

Kıyamam başkasına bulastiracagini düşünmüşsün o durumda Allah yardımcın olsun inşallah tüm kalbimle

Kalp atışı için takılanı takmıyorlar, sadece rahim için olan.
Kaşıntı için kükürtlü karışım verildi eczanede yapılacak, yarın eve gidebilirsek banyo yapıp ondan sonra tüm vücuda sürülecek. 3 gün üst üste sürücez 4.gün tekrar banyo. 1 hafta sonrada aynı işlem tekrarlanacak dedi. Normalde alerji hapı verilir ama hiç bir işe yaramıyor dedi. Losyonlarıda ben tercih etmiyorum dedi, zaten eşimde kullandı ama faydası olmadı.

Kıyamam başkasına bulastiracagini düşünmüşsün o durumda Allah yardımcın olsun inşallah tüm kalbimle
Valla onu düşündüm diye tedirgindim ilk aklıma onlar geldi, benim gibi hamile olanı var evde küçük çocuğu olanı var. Allah korusun bu kaşıntıyı bir bebek kaldıramaz.
Hamile olan hemşire 2 3 sefer geldi mesela prolutonu vurdu,muhabbet ettik biraz haftamız yakın diye.

İnşallah yarın çıkarsın da bir an önce kullanırsın en azından o sıkıntı geçer gider.

Şimdi ebe geldi serum değiştirmeye, yaklaşık yarım saat önce çağırmıştık.
Geldi bende sizi tulumla bekliyorduk dedim neden ddi, azıcık uyuz olmuşuzda dedim. Hiç aklıma öyle bir şey gelmedi ,hem keşke bulaşsa gider evde yatarım bari dedi. E dedim istersen sarılayım güldü yok korkma hiç bulaştıysada şimdiye bulaşmıştır dedi.
Sancıyı sordum bebek tekme atıp o alete vurursa oda zikzak yapar dedi. Ben bakayım sonraki gelişte söylerim sana dedi. Az da olsa rahatladı içim

Uyuz mu oıdun canım cidden ben enfeksiyon sorunu olduğunu hatırladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…