Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Selam cok teşekkürler. Simdi geldim eve. Genel anestezi ile aldı dikişleri, ben hiç bir şey hissetmedim. Şimdi de cok normal hissediyorum. 2 parmak kadar açıklığım varmış. Ne zamana bebek gelir belli olmaz dedi. Ebenin numarasini verdi bana. Sancilanirsan onu ararsın önce dedi

Yaa çok heyecanlı sağ salim kucağına alırsın inşallah, darısı bize. İnşallah bizde yazarız zamanı geldi dikişler alındı diye

Merhaba arkadaşlar, ailemin yanına geldim burda doktora gittim az önce, doçentti o da. Hem üsten hem vajinal baktı nerdeyse 4 cm uzunluk dedi doktor. Ama uzunluğun yanında bizim için yapısı da önemli dedi ve baktığında rahim ağzının çok yumuşak olduğunu, kasların kolay açılabileceğini bunun da risk teşkil ettiğini söyledi. Hep yat dedi. Eşim diğer ölçüm neden öyleydi diye sordu çok bastırarak bakmıştır dedi. Ben de ne düşüneceğimi şaşırdım. Aslında çok güven verdi doktor ama. Böyle bir teşhis alan var mı hiç?

Özellikle dikkat ettim duştan çıkınca kirmiziliklar sönüyor.carsqmba gidince sorucam yine de.

Geçmiş olsun gerisi de su gibi gelip geçsin..

Kızlar merhabalar herkese,
2019 da 22 haftalık erken doğumum oldu. Şimdi hamileyim :)) 9 haftayı doldurduk, haftada bir pruloton oluyorum, doktor da 14. Haftada tedbir amaçlı dikiş atılsın dedi, İstanbul da Eray çalışkan var bu işte çok başarılı olduğunu söylüyorlar, bu hocaya muayene olan serklaj attıran var mı aranızda acaba?

Bu uzunluk konusu cok karışık.ölçümu yapana göre karından ya da vajinal olup olmamasına cihaza göre bile değişiyor.uzunken bir anda kisalabiliyor,yada kisayken uzayabiliyor.cok takılmayın bence önemli olan milim milim ölçü yerine miadı doldurmak.sifir rahim ağzıyla tamamlayanlar var

Evet geçen gun bahsetmiştim benim doktorum da serklaj öncesi karar vermeden önce yapısına bakmıştı. Elastik olması gerekirken dokusu farklıymış benim rahim ağzımın da.

Benim doktorum da aynı görüşte benle ilgili, yani rahim ağzının gevşek bir yapısı var ve hunileşme var buna uzunluktan daha önem veriyor sanki risk açısından. Ben her hafta gittiğimde değişiyor, ama genelde 25-30 arası seyrediyor uzunluk, hunileşme de değişiyor bir gidiyorum yok bir gidiyorum çok bir gidiyorum azalmış falan. Doktorun ne diyorsa onu yap bana da hep yatmalısın dedi çünkü bu gevşeklik ve hunileşmeden dolayı.

Canım çok geçmiş olsun antibiyotikmi başlayacak şimdi? Şimdi hastanede olman güvende hissettirir bence iyi yapmış doktorun inşallah bu da geçecek
Antibiyotik iğne yaptılar birde hapını içtim.
Serum var yine kolumda. O bir şey değilde cildiye doktoru geldi uyuz olmuşsunuz dedi psikolojim bozuk zaten iyice moralim bozuldu.
En tiksindiğim şeydir parazitler böcekler dr diyor bulaştıktan 1 ay sonra başlar kaşıntısı ,biz bir ay öncede yattık hastanede. Her türlü burda bulaşmış oluyor çünkü dışarı çıkmadım hiç bir karışım vericem dedi ,eşim kullanmıştı kükürtlü berbat kokulu bir şey

Bugün doktora gittim kızlar, dün ben durumdan dolayı şikayetvara yazı yazmıştım 1 saat sonra aradı beni doğum koordinatörü, neyseki halloldu bugün gidebildim. Hunileşmem biraz azalmış, uzunluk 25, zaten 25-30 arası gidip geliyoruz 2 aydır, yani durum güzel ilerleme yok, hunileşmeyi de gerilemiş gördü, hatta haftada bir arabayla gezmeme izin verdi çok mutluyum :))) ama abartmayalım tabi dedi yatmaya devam, kasılmalar için de arada endol fitil kullanıyoruz ama devamlı kullanamayız dedi suyu azaltıyormuş, kasılmalar belli ölçüde normalmiş hatta ama sık olmasını önemsiyoruz tabi dikkat etmeliymişiz, durumu iyi gördüğü için ciğer geliştiriciye şuan gerek yok ilerleyen haftalarda duruma göre karar vereceğiz dedi, 10 günde bir göreceğim seni dedi yine, yani bugün biraz mutlu oldum ben kesin kısaldı sandım kasılmalar olunca, ya da hunileşme arttı diye düşünmüştüm, sordum da hatta evet dedi kasılmalar hunileşmenin arttığını gösterebilir ama bir ölçüde kasılma da oluyor dedi yani.

Zaten herşey üst üste gelir böyle, ama sonra birden herşey de üst üste düzelmeye başlar. Ay geçsin de kokusu artık boşver kokuyu, ne zamana kadar hastanedesin

Oh maşallah canım sevindim senin adına. İzin verdi diye sen yinede çok abartma olur mu?
Demek hunileşme azalıyor ha bu iyi bir şey

Zaten herşey üst üste gelir böyle, ama sonra birden herşey de üst üste düzelmeye başlar. Ay geçsin de kokusu artık boşver kokuyu, ne zamana kadar hastanedesin
Aynen bu sürece başladığımızdan beri aksilikler peşimizi bırakmadı sonu güzel olsun inşallah diyorum hep.
Kokusu gerçekten kötü ya sürüpte 3 gün yıkanmayın dedikükürtlü ilaç.
Yarın sabah kan alacaklar erkenden crp düşmüş olursa çıkarız,düşmezse kalmaya devam.

Oh maşallah canım sevindim senin adına. İzin verdi diye sen yinede çok abartma olur mu?
Demek hunileşme azalıyor ha bu iyi bir şey
Aynen zaten dedi öyle inip yürüyüş falan yapma, arabayla bi sahil havası alıp dönersin fazlası olmasın dedi. 2 aydır ben evden çıkmadığım için bana adeta özgürlük verdi gibi oldu
Hunileşme ben de geçen gördüğümde V şeklinin açısı çok fazlaydı bugünki görüntüde daralmış o aradaki açı, bu iyi birşey dedi, demek istirahat işe yarıyor magnezyum progestana devam, bir de kızlar çok su içelim onu aksatma 3 litre olsun dedi.

Biz de güneşli günler göreceğiz inşallah, seneye bebişlerle bu mevsimin tadını çıkarıcaz
İyi ol da inşallah ne gerekiyorsa o yapılır tabi.

İyi canım gerçekten sevindim, inşallah tekrardan kapanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…