Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Cildiye dru bugün bulaştıktan 1 ay sonra kaşıntı varlar dedi. Hesapladım o zaman da hastanedeymişim .
Zaten ev hastane aradı gidip geliyorum Nisan başından beri.
Ya acaba vucutdan kaynaklı mı kaşıntı uyuz olman bana tuhaf geldi alerji durumu olsa elbet bilirsin ama bakteri var dedin ya acaba o yapa bilir mi

Ya acaba vucutdan kaynaklı mı kaşıntı uyuz olman bana tuhaf geldi alerji durumu olsa elbet bilirsin ama bakteri var dedin ya acaba o yapa bilir mi
Yok canım bu bir böcekten bulaşan iğrenç bir şey.
Deri altına yumurtasını bırakıyormuş.
Gündüz çok kaşıntı yok dün gece uyutmadı .
Kadın Doğum doktoruna söyledim direk akciğer enzimlerine bakalım dedi baktı temiz çıktı onlar.
Bende googleden baktım uyuz belirtileriyle aynı, dr a dedim cildiye gelip baksa olur mu diye .
Geldi baktı elindeki ufak cihazla direk evet uyuz dedi. 🤮 bakteri vajinada üreme yazıyor ya kültür alınınca oradaki bakteri oluyor. Enfeksiyon yani dikişten dolayı vücut yapıyor.

Hastaneden ciktiktan sonra Bimer'e falan mi sikayet etsen hastaneyi acaba?
Bimere etmesemde hastanede ilgili birine konudan bahsedip genel bir temizlik yapmalarını, kontrol etmelerini isticem. Başkasınada bulaşmasın küçük çocuklarda yatıyor burda bazen.
Aslında temiz kaliteli bir hastane ama nasıl oldu anlamadım.
Eminim çünkü biz başka bir yere çıkmadık. Nisanın 2 sinde 19unda, mayısın 10unda 20sinde kalmışım hastanede. Birde bu hafta kaldım.
Evde bulaşsa önce bulaşırdı herhalde.

Rahimağzım kısalmasın diye çıkmıyordum yatıyordum evde, zaten pandemiden birde bir şey isterim korkusuyla gelen gidende olmuyordu

Hunileşme sen pek görmüyorum dedi işin garibi doktor. Ama daha sıkı olması gereken kaslar gevşekmiş bu da her an sıfırlanmasana yol açabilirmiş rahim ağzının bu anlamda sıkı takip etmemiz gerekir dedi. Ailemin yanına gelince psikolojik olarak daha iyi oldum çok şükür. İnanıyorum sağlıkla geçecek hepimizin 🙏🏼🙏🏼
Aynen o gevşek yapı tehlike arz ediyor, takip istirahat lazım. Benim de annem geldi yanıma bir nebze moral düzelmesi yaşıyorum. İnşallah sağlıkla kucaklayalım 🙏

Dr gelmedi daha soramadım ama anlamadım yani. Gayet normaldim, o çizgileri de sonra farkettim zaten.
Umarım sıkıntılı bir durum değildir. Şimdiden başlarsa sancı Allah korusun ilerisi daha da zorlaşır :KK43::KK42:
Sancı belirli düzeyde normalmiş ben bugün sordum aralıkları ve düzeyi önemli dedi bana doktor yoksa olur dedi öyle kasılma. Gaz sancısı çıkıyormu acaba o alette hiç bilmiyorum ama acaba o olabilirmi

Yok canım bu bir böcekten bulaşan iğrenç bir şey.
Deri altına yumurtasını bırakıyormuş.
Gündüz çok kaşıntı yok dün gece uyutmadı .
Kadın Doğum doktoruna söyledim direk akciğer enzimlerine bakalım dedi baktı temiz çıktı onlar.
Bende googleden baktım uyuz belirtileriyle aynı, dr a dedim cildiye gelip baksa olur mu diye .
Geldi baktı elindeki ufak cihazla direk evet uyuz dedi. 🤮 bakteri vajinada üreme yazıyor ya kültür alınınca oradaki bakteri oluyor. Enfeksiyon yani dikişten dolayı vücut yapıyor.
Allah Allah ya çok geçmiş olsun canım tez zamanda biter gider inş su iç demiştim sana hatırlarsın iki litre anca içiyorum demiştin üçe yakın içsen enfeksiyon riskim çok çok az oluyor

Sancı belirli düzeyde normalmiş ben bugün sordum aralıkları ve düzeyi önemli dedi bana doktor yoksa olur dedi öyle kasılma. Gaz sancısı çıkıyormu acaba o alette hiç bilmiyorum ama acaba o olabilirmi
🤷🏻‍♀️ Bilmiyorum ki, hemşire de bebeğin hareketi aletin altına denk geldiyse ondan olabilir dedi

Allah Allah ya çok geçmiş olsun canım tez zamanda biter gider inş su iç demiştim sana hatırlarsın iki litre anca içiyorum demiştin üçe yakın içsen enfeksiyon riskim çok çok az oluyor
Sağol,İçemiyorum ki midemden dolayı. Şimdi sıcak diye içiyorum

Kızlar kaç gündür nst bağlıyorlardı tek parça kasılma için takılanı. Hiç sancı falan yoktu bugün baktım değişik işaretler var 0 ile 25arasında görünüyor hemşire sancı onlar dedi. 😢 tehlikeli mi çok mu dedim, değil az dedi.
Ağrı hissetmedim ama moralim bozuldu.
Dr çıkışta vizite gelecek onada sorucam 😢😢😢

Biliyorum haftam ileri pek dogru bir örnek olmayacak ama son 4 haftadir falan benim kasılmalarım geceleri bazen 4 dakikada bir geliyor. Telefon uygulamasi indirdim oradan takip ediyorum. Yaklaşık 1 saat sonra geçiyor kendiliğinden. Sıkma canını diye anlatıyorum, hepimiz bir şekilde ağrı ve sancı çekiyoruz. Gececek insallah senin de bu zor günlerin.

Biliyorum haftam ileri pek dogru bir örnek olmayacak ama son 4 haftadir falan benim kasılmalarım geceleri bazen 4 dakikada bir geliyor. Telefon uygulamasi indirdim oradan takip ediyorum. Yaklaşık 1 saat sonra geçiyor kendiliğinden. Sıkma canını diye anlatıyorum, hepimiz bir şekilde ağrı ve sancı çekiyoruz. Gececek insallah senin de bu zor günlerin.
İnşallah canım, ileri haftalarda zaten oluyormuş. Rahim hazırlık yapıyor doğuma ben sırf haftamız küçük diye korkuyorum

Ayni fikirdeyim. Ben de meşhur diye gittiğim doçent doktordan hic memnun kalmamistim. Dikişi atmam, risk almam diyip işin içinden çıkmıştı. Sonradan gittiğim operator doktor attı dikişimi. Benim de hiç kanamam, ağrım olmadı. Birden fazla doktora gitmeye çekinme. Içine sinene karar ver. Bazı doktorlar sıkı istirahat diyor mesela, bazıları daha rahat. Bu sorulari sor onlara. Kafana hangisi yatarsa onunla devam et.
Aslında medyatik bir doktor değil başka bir hastanedeki doktor tavsiye etti, tr de çok başarılı olduğunu serklaj işleminde söyledi. Prof bu doktor da, aslında hayatın bu ipe bağlı olduğunu düşünüyorum, hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Arkadaslar belki hatirlayaniniz olmustur gecen yazdim dedim wc de vajinamda sert biset vardi diye yarin lontrolum var eger dr.alttan bakqrsa tehlikeli bi durum olusurmu sizce?

Kızlar dr geldi şimdi,akşam üzeri covidli birine bakmış ondan eve gidip yıkandım gelemedim dedi. Benim odayıda kapattılar dedi.
Direk nstden bahsettim bu kadar küçük haftalarda nst bize doğru sonuç vermez takmayın dedi yanında ki hemşireye.
Banada az da olsa hissederdin telaş yapma dedi. Sabah görüşürüz diyip gitti ❤
Servisteki tek hastası benim sağolsun kalkmış gelmiş,seviyorum yaa.

X