- 10 Ocak 2011
- 417
- 523
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #104.901
Aaa dogru dedin. Ben popomun altina evde otururken bile yastik koyuyorum. Nedense yastik koymayinca dikislerim batiyor gibi hissediyorum.Doktorun izin verdiyse bence bişey olmaz Allahın izniyle bana izin vermemişti hiç mesela. Yastık koy otururken bacaklarının altına bol su iç birşey olmaz inşallah
Benim o kadar değişik yerlerim ağrıyor ki artık takip edemiyorum gerçekten ve kontrole kadar kendimi sağlam tutup sakin kalmaya çalışıyorum herşeye acile gidersem kafayı yiyeceğim yoksa o psikolojide kötü oluyor, doktora sormuştum ben herşeyde hastaneye mi gelcem diye sıklaşırsa gel dedi bakılmadan bilemeyizOlabilir bende de bazen hiç olmuyor bazen oluyor birde karnım ağrıyorendişelenmelimiyim bilmiyorum
Bende aynı şekilde eşim gelince rahatlıyorum sanki gün geçmiş oluyor. Birde benim kasılmalarım öğleden sonra daha çok oluyor bende anlamadım. Birde hareketsiz kalmak banada artıyor gibi geliyor. Bende bu hafta kuaföre galan gidip kendimi iyi hissedeyim diyorum sonra bir şey olursa diye düşünürken buluyorum. Sonra diyorum sadece hareketle bir şey olsa normal hamileler pilates topundan inmiyor bir şey olmayacaksa olmuyor diyorumBen de aynıyım bir de hafta ilerledikçe bebek baskısından sağa sola dönmekten uyuyamıyorum da sabah erken kalkıyorum eşim gidiyor tüm gün nasıl geçirecem diye düşünüyorum, eşim eve gelince mutlu oluyorum akşam olduğunun habercisi. Bugün biraz saç makyaj yapıp fotoğraf çekindim kendi kendime en azından bir gün geçiyor
Ne kadar doğru yazmışsın, dışarıdan bakan gözler keyfimiz yerinde sanıyor. Ben öncede çalışmıyordum ama hiç boş durmazdım. Temizlik takıntım vardı,günlük temizlik rutinim vardı.Rahim ağzı yetmezligim ilk teşhis edilince ailem bana çok istifa et baskısı yaptı. Ama yapamam dedim. Çalışmıyor olsaydim tak diye 5000 TL serklaj operasyonu ücretini odeyemezdim, doğum icin para ayiramazdim! İmkanimiz olmazdı yani. Ama şansıma korona fena bastırdı burada ve çok buyuk oranda evden çalıştım. Calismiyor olsaydim cidden ne zaman gecerdi, ne de bebeğim için alışveriş yapabilirdim. Benim doktorum dogum icin 9000 TL aliyor! İnanin o parayi bile ucu ucuna yeni biriktirdim.
İnsan boş otursa, tatilde olsa zaman geçer ama bize kıpırdanmak bile yasak olunca zaman geçmiyor. Yaşamayan anlayamaz cidden. Kalkip bir dolap, bir cekmece bile duzenleyememek cok ağır geliyor insana. Neyse, ben sonlara yaklaştim ama tüm kalbimden sizler için 39. haftayi goreceginiz, ve saglikla, rahatlikla gecireceginiz bir gebelik diliyorum.
Benimki de anlamlı bu sertleşmeler diyor ya hatta sonra endol verdi işte ama endolü kullanırken etkili sadece yumuşak karnım ama sonra yine aynı böyle böyle 32 ye gelmeyi planlıyorum ilk olarak valla evham yapma demek kolay da yapmamak çok zorBenim doktoe hic onemsemedi ama karin sertlesmelerimi. Ciddi bir sey olsa duramazsin, gelmek zorunda kalırsın buraya dedi. Evham yapma bosuna diyor.
varya hepimiz ne kadar benzer hisler yaşıyoruz ya, haftaya doktor kontrolünden sonra eşime dedim ki bebek arabası bakmaya gidelim artık yeter 15 dk dan nolurki dedim doktorun yakınında mağaza, hani eşim de aynısını diyor ya bu hamileyken pilates falan yapanlar diyor nasıl yapıyor ya, pilatesi geçtim şu sıcak havalarda güzel güzel gezmek vardı diyorum ya, patladım artık evde, doktora arabayla gezsem olurmu arada demiştim onu bile önermedi bana ya çok sıkılırsan ancak dedi onu düşününce de karamsarlık forever. Dediğin gibi düşünecek vakit çok nasılsaBende aynı şekilde eşim gelince rahatlıyorum sanki gün geçmiş oluyor. Birde benim kasılmalarım öğleden sonra daha çok oluyor bende anlamadım. Birde hareketsiz kalmak banada artıyor gibi geliyor. Bende bu hafta kuaföre galan gidip kendimi iyi hissedeyim diyorum sonra bir şey olursa diye düşünürken buluyorum. Sonra diyorum sadece hareketle bir şey olsa normal hamileler pilates topundan inmiyor bir şey olmayacaksa olmuyor diyorumdüşünecek vakit çok nasılsa
Ahh o kadar güzel ozetledin ki... Ozellikle eşlerden iş istemek cok zor. Hep yarım hep yarım... Allah yardimcimiz olsunNe kadar doğru yazmışsın, dışarıdan bakan gözler keyfimiz yerinde sanıyor. Ben öncede çalışmıyordum ama hiç boş durmazdım. Temizlik takıntım vardı,günlük temizlik rutinim vardı.
Çok nadir boş kalırdım yani.
Şimdi yatıyor olmak eşim bile olsa bir başkasına muhtaç olmak çok kötü.
Dediğin gibi kalkıp bir çekmece düzenlemek bile lüks.
Benim bahçem çiçeklerim var ne haldeler bilmiyorum ilgilenirdim önce sürekli.
Eşim yemek yapmayı bilmiyor anlatırken o yemeği yapmış kadar yoruluyorum.
Yemeği yapsa makineyi düzenli yerleştiremiyor yarısı boş çalıştırıyor, lavabonun içi yemek artıklı kalıyor.
Sağolsun yine yapıyor ama kadın eli gibi değil.
Elime telefonu alıyorum İnternetim az olunca bir şey izleyemiyorum.
Oyun desen hiç sevmem zaten gözlerim bozuk.
Zaman geçmek bilmiyordediğin gibi tatilde olsan gün biter hemen,ailemin yanına giderdim 15 gün nasıl geçiyor anlamazdım. Şimdi resmen kaplumbağa hızında.
Neyse uzattım yine inşallah sırayla hepimiz sağ salim kavuşalım da unutucaz bence bu zorlukları.
Çok teşekkürler önerilerin oldukça aydınlatıcı oldu :)İki örnek vereyim:
Risksiz gebelik yasayan bir arkadaşım var o 35. haftasinda uçağa binecek.
Bana ilk teshis konulunca ailem yanina cagirdi beni. O zaman 21-22. haftamdaydim. Doktorum ucabilirsin, sorun olmaz demisti bana da.
Senin haftan da kucuk. Bence sorun olmaz. Doktorun izin vermis. İcini ferah tut.
Check-in /out da cok ayakta kalmamaya calis. Doktordan bir rapor alabilirsin cok ayakta kalmamali raporu. Guvenlige gosterirsin kapilardan falan oncelikli gecis verirler sana. Uçak iyice bosalinca inersin, oturdugun yerden beklersin. boylece bagajlar da gelmis olur. Boşuna ayakta beklemezsin. Ayakkabi halen daha cikarttiriyorlarsa kolay bir seyler giy. Egilip, comelip ayakkabi giymeye ugrasma. Aklima gelenler bunlar
Ya benim doktor da hiç uzunluk falan söylemiyor.hic vajinal olarak ölçmedi.gecen kontrolde sordum karından baktı bilip bilmemenizin bir önemi yok bunlara takılmayın kisalma olsa da yapacak birsey yok bu vakitten sonra amaç bebeği 37 ye kadar tutmak diyor.ben de ısrarla sormadım kısa derse stres yaparım diye korktum.Hım yok ben gidiyorum demek ki değil. Çok şükür korkuyorum zaten anlamazsam diye. Benim moralim bozukken sızı oluyor kasıklarımda, bebek az hareket ediyor.
Çok şükür başka sıkıntı yok şimdilik ama rahim ağzı ne durumda uzunluk açıklık ne durumda bilmiyorum en son gittiğimde dr söylemedi ama iyi dedi.
Ayy senin doktor da iyice zorlamış seni. İlk doktorum da seninki gibiydi. Herşey yasak demişti ama ben ikinci farkli bir doktor ile sürece devam ediyorum. Bu doktorum da cinsel ilişki, ağir iş yapmak, uzun sure ayakta kalmak dışında herşeye kararında izin veriyor. Asla hareketsiz kalma diyor bana. Az da olsa hep kıpırdan diyor. Seni etkilemek istemem bunlari soyleyerek ama senin doktorunun tavrı da cidden cok aşırı geldi bana.varya hepimiz ne kadar benzer hisler yaşıyoruz ya, haftaya doktor kontrolünden sonra eşime dedim ki bebek arabası bakmaya gidelim artık yeter 15 dk dan nolurki dedim doktorun yakınında mağaza, hani eşim de aynısını diyor ya bu hamileyken pilates falan yapanlar diyor nasıl yapıyor ya, pilatesi geçtim şu sıcak havalarda güzel güzel gezmek vardı diyorum ya, patladım artık evde, doktora arabayla gezsem olurmu arada demiştim onu bile önermedi bana ya çok sıkılırsan ancak dedi onu düşününce de karamsarlık forever. Dediğin gibi düşünecek vakit çok nasılsa
Değiştiresim yok değil doktoru ama yakında başka doktor tavsiyesi bulamadım benim denemek istediklerim uzak ve bu süreçte uzak olmasını hiç tercih etmem. Bir de bulmak da o doktora devam kararı vermek de bir süreç gerektiriyor o yüzden vazgeçtim gözümde büyüdüAyy senin doktor da iyice zorlamış seni. İlk doktorum da seninki gibiydi. Herşey yasak demişti ama ben ikinci farkli bir doktor ile sürece devam ediyorum. Bu doktorum da cinsel ilişki, ağir iş yapmak, uzun sure ayakta kalmak dışında herşeye kararında izin veriyor. Asla hareketsiz kalma diyor bana. Az da olsa hep kıpırdan diyor. Seni etkilemek istemem bunlari soyleyerek ama senin doktorunun tavrı da cidden cok aşırı geldi bana.
Aramizda senin kadar katı yasakları olanlar var mi? Merak ettim.
Benim doktorumunda tavrı bu yönde. Normal hayatına devam et dikkat edecek şekilde diyor. Hatta en son 34 u görürsen halay Çek dicem dedi. Heralde umudu yok o haftalardanAyy senin doktor da iyice zorlamış seni. İlk doktorum da seninki gibiydi. Herşey yasak demişti ama ben ikinci farkli bir doktor ile sürece devam ediyorum. Bu doktorum da cinsel ilişki, ağir iş yapmak, uzun sure ayakta kalmak dışında herşeye kararında izin veriyor. Asla hareketsiz kalma diyor bana. Az da olsa hep kıpırdan diyor. Seni etkilemek istemem bunlari soyleyerek ama senin doktorunun tavrı da cidden cok aşırı geldi bana.
Aramizda senin kadar katı yasakları olanlar var mi? Merak ettim.
İnsna her şey de tedirgin oluyor yaBenim o kadar değişik yerlerim ağrıyor ki artık takip edemiyorum gerçekten ve kontrole kadar kendimi sağlam tutup sakin kalmaya çalışıyorum herşeye acile gidersem kafayı yiyeceğim yoksa o psikolojide kötü oluyor, doktora sormuştum ben herşeyde hastaneye mi gelcem diye sıklaşırsa gel dedi bakılmadan bilemeyizartık şaşırdım yani bazen bel ağrım oluyor hatta geçen böyle adet ağrısı gibi oldu ağrım çok korktum neyseki fazla sürmedi onda gidecektim mesela
Benim doktor bana yüzmeye bile izin verdi. İlk kez 1 ay önce denize bile girdim.Benim doktorumunda tavrı bu yönde. Normal hayatına devam et dikkat edecek şekilde diyor. Hatta en son 34 u görürsen halay Çek dicem dedi. Heralde umudu yok o haftalardan
Benim kısalığımı tespit eden perinatolog recep has idi. Bana dediki yüzebilir ve hafif yürüyüş yapabilirsin. Ertesi gün kendi doktoruma gittm yürüyüş önermiyorum evde hafif şekilde işlerini yapabilirsin yemek yapabilirsin ama temizlik yapma dedi, sonraki haftalar ise herşey yasaklandıBenim doktor bana yüzmeye bile izin verdi. İlk kez 1 ay önce denize bile girdim.
Yüz ama spor amacli değil mesela gir, serinle cik dedi. Ben de 5 dakikadan fazla kalmadim suda.
Hastaneye doguma giderken ben de gobek atip dans edeceğim. Kesin kararliyim
Sabah dis fircalama + kahvalti hazirlama (15dk) Sonra 3 saat falan oturdumKızlar en fazla kaç dakika ayakta kalıyorsunuz acaba sonra ne kadar dinleniyorsunuz? Bugün biraz fazla mı ayakta kaldım ne korktum yine bak, yarım saat ayakta kaldım 2 saattir dinleniyorum
Ben 15 dk dan fazla ayakta kalınca triplere giriyorum ya fazlamı kasıyorum acaba gerçekten bazen düşünüyorum ben de şöyle basit işleri yapayım belki iyi gelirSabah dis fircalama + kahvalti hazirlama (15dk) Sonra 3 saat falan oturdum
Ogle yemegi hazirladim ve bulasik makinasini bosalttim ( 30 dk) Sonra 2 saat kadar oturdum.
Yatak odasini toparladim, camasirlari katladim, tuvaletin coplerini bosalttim (20 dk) sonra 1 saat oturdum.
Arada da karsi sokaktaki bakkala yurudum, ekmek ve süt aldim geldim ( 10 dk)
Aksam yemegi icin de 30 dakika ayakta kalirim. Sonra gece yarisina kadar yine oturmaca-uzanmaca.
Benim kısalığımı tespit eden perinatolog recep has idi. Bana dediki yüzebilir ve hafif yürüyüş yapabilirsin. Ertesi gün kendi doktoruma gittm yürüy
40 da dogurursan diyecek ki sana bak iyi ki sıkı tutmuşuz işi, bu sayede 40'ta dogurdunBenim kısalığımı tespit eden perinatolog recep has idi. Bana dediki yüzebilir ve hafif yürüyüş yapabilirsin. Ertesi gün kendi doktoruma gittm yürüyüş önermiyorum evde hafif şekilde işlerini yapabilirsin yemek yapabilirsin ama temizlik yapma dedi, sonraki haftalar ise herşey yasaklandıacaba perinatolog mu rahattı yoksa doktorum mu çok katı bilemiyorum gerçi haftalar ilerledikçe durumu değerlendiriyor hunileşme daha önemli diyor uzunluktan ziyade, benim için de çok ileri haftaları görmüyor pek umudu yok ama eğer 40 da falan doğurursam varya doktora diyeceklerim var
Aman dur bir şeylere vesile olmayalim. Senin aklına nasıl ne yatiyorsa sen öyle hareket et. Gozunu seveyim kendini dinle. Ben daha hareketliyim diye seni kotu etkilemek istemem. Bakalim diger kizlar ne diyecek. Onlar evde nasjl hareket ediyor.Ben 15 dk dan fazla ayakta kalınca triplere giriyorum ya fazlamı kasıyorum acaba gerçekten bazen düşünüyorum ben de şöyle basit işleri yapayım belki iyi gelir
Amin benim eşim arada söyleniyor birde yaptığımı beğenmiyorsun diyor.Ahh o kadar güzel ozetledin ki... Ozellikle eşlerden iş istemek cok zor. Hep yarım hep yarım... Allah yardimcimiz olsun