Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ben 32. haftamdan itibaren tuvalete oturduğumda bile dikişlerin gerildiğini hissediyorum. Tuvalete oturmak bile zorluyor beni. Doktor kanama bile yapabilir dedi ama şukur oyle bir şey yasamadim henuz. Sen bir de 2 gun ust uste deli gibi iş yapmissin. Kotu bir sey olsaydi, simdiye belli ederdi kendini. İnsallah yolunda gidecek hersey. Bu arada ben azicik kipirdaninca hemen belim ağriyor. Senin durumunu düşünemiyorum bile

A yo onu yapmazlar. Yat yat boşver zaman gelir geçer diyorlar. Kapıya baktığımızı bilen yok
Tabi gelir geçer zaten acil ev işleri yemek falan hepsi kendi kendine oluyor başına gelmeyen anlamiyor gerçekten hatta bazen eşimin bile anlamadığını düşünüyorum.mesela çamaşır bu sıcakta sepette kaç gün bekler?bulaşık makinesi dolu elimde yikayamicama göre illa ki biri boşaltacak ama anlatamıyorsun işte.ben yaparım diyor yapıyor da ama her zaman değil

Bende özlerim diye düşünüyorum, şimdi arada pıt pıt vuruyor. İçim bir tuhaf oluyor, Allah ne güzel yaratmış bizleri. İçimizdeki bir can büyüyüp kocaman bir insan olucak

Aslında cok iş yapmadım ama ortada çok dolandım yatamadım.bu dönemde böyle birsey çıkması da benim talihsizliğim oldu.ben normalde de 7-24 yatmıyorum günlük yemek acil işler yapıyordum ama dinlenerek. tasinmak cidden çok zor oldu,hiç birsey yapmasan stresi yetti zaten.2 gündür pek kalkmıyorum dinlenmedeyim.

Evet hunileşme sıkıntı zaten bence uzunluktan ziyade. Hiç sorma herkes akıl verir bir kap yemek getiren yok, eee yatalım da açlıktan da ölelimmi yani hiç onu düşünmezler.

A canım evde kaç tane makine var onlar kendi kendine çalışıyor sanıyorlar. Ulan diyorum bir su şişesini bile kapağını açmadan içemiyorsun. Kendi kendine hangisi çalışabilir ki.
Benim eşim zaten anlamıyor bence, ben zaten kendi kendime triplerdeyim. Birde o bir laf ediyor küstürüyor

Nolursa olsun birine muhtaç olmak çok çok zor, Allah düşmanıma vermesin. Lakin eşler de mecbur yapacak napalım yani biz mi istedik böyle olsun, keşke normal bir gebeliğimiz olsaydı da kapıları dolapları silseydik şimdi yani. Eşim yapar neyseki ama bir kadın gibi değil tabi, yine de çabasını takdir ediyorum bişey demiyorum tabi haksızlık da etmeyeyim ama erkek kardeşim mesela hani mutfak tezgahını 1 ay silmese öyle yaşar bu duruma sinir oluyorum. Dün bebeğin kıyafetlerinin etiketlerini keselim dedim eşime ama kaytardı tabi ne acelesi var diyor, vallahi dedim asıl bizim acelemiz var.

Bir de son zamanlarda çok ağırlaştım o sebeple aşırı yılgınlık hissediyorum.bu bebek Allah in bir lütfu benim için sürpriz şekilde geldi çok şükür ama ben rahat hareket edebildiğim normal kiyafetlerime girebildiğim ,işlerimi rahat rahat yapabildiğim günleri özledim inşallah nankörlük yapmıyorumdur ama ruhen ve fiziksel olarak yorulduğumu hissediyorum.itiraf edeyim ben hamilelik dönemini sevmiyorum galiba,bazen denk geliyorum hep böyle kalmak istiyorum hamilelik dönemim biteceği için üzülüyorum falan diyorlar acaba bende mi bir anormallik var diyorum.

Aynen öyle ben istemezdim böyle olmayı ama imtihanımız işte. Bir birimizi bulup evlendiysek demek ki Allah katlanabileceğimizi biliyorda veriyor.
Neler aldın canım bebeğine, birazda güzel şeyler konuşalım. K Karma_Baby ve moonna

İnsallah o gunler de yakinda gelecek. Herkesin hamilelik sureci farklidir. Kız ne anormalligi, benim de var bazı arkadaslarim hamilelikleri bitsin diye gun sayiyorlar

E canım o kadar olsun hamileliğin sıkıntılı geçmese sende severdin, geçen sefer kaybedinceye kadar birgün of demedim bebeğimi çok istiyordum. Kaybettikten sonra aynaya bakardım karnım büyümüyor, gitmeseydi şu kadar olurdu şu kadar kaldı diye.
Bizim yaşadıklarımız kolay değil ki psikolojik olarak çok zorlandığımız için düşüncelerimiz bile bazen saçma sapan olabiliyor.

Benim kadın doğum doktoru şunu yap bunu yapma demedi perinatologa gittiğim de lavoba dışında kalkma evde ufak yürüyüşler yap dedi sizin doktorlar yine insaflı ama benim açılmam var tabi

Valla ben ilk etapta lazım olacakları aldım sadece.tasinma işi çıkınca 32. Haftada çantamı hazırladım iyisi de öyle yapmışım yoksa şu an bu halde bu yorgunlukla hiç yapamazdım.
3_4 hastane çıkışı aldım ayrı birkaç takım aldim,citcitli tutumlarını aldım,ince battaniyeler,muslin örtü ,kendime pijama,depend,göğüs pedi falan aldım
Puset beşik almadım.besigi doğumdan önce almayı da dusunmuyorum puseti de son günlerde alicam inşallah.

Sahiden hep uzunluk konuşuyoruz biraz da güzel şeylerden bahsetmek lazım di mi Ben bu durumu öğrenene kadar baya hazırlıkları bitirmiş gibiydim sonra hevesim kaçtı biraz, kalanları almadım onları tamamladım gibi az birşey kaldı. Yalnız beşik ve arabayı hala almadım bilmiyorum bir yanım almak istiyor erken gelirse diye bir yanım alma diyor kötü bir senaryo karşısında beşiğe bakmak acı verir diye. Hamile çekimi yaptıracaktım güya bir sürü hayal kurduydum tabi hepsi yalan oldu. Annem gelince kıyafetleri yıkayıp ütüleyip hastane çantamı da hazırlayacağım yine tedbir amaçlı. Süt sağma pompası küvet falan kaldı herhalde benim, geri kalanlar tamam artık bakalım sağlıkla kullanmak nasip olur mu

Kıbrıs'ta yaşıyorum ben. Burada hem secenek cok az hem de fiyatlari çok pahalı diye fazla bir şey almadim. Annem rahmetli benim, teyzemle yakiniz. O da sağ olsun bir suru bebek giysisi satin almiş ama bir cogu hic benim tarzim degil. Nankorluk yapmak istemiyorum. Bebegim sağlıklı olsun da tarz bir tulumu olmasin diyorum ama diger taraftan da içime pek sinmiyor. Ozellikle ilk fotolari benim icin cok onemli, o anı hiç unutmayacagim ve akrabalara da o fotoyu atacagiz. O nedenle 2 tane duz renk, sade benim zevkime gore yeni dogan tulum alacağım. (1 tane beyaz aldim, cuma kontrole giderken bakacagim digerine de)

Biz hic hastane cikisi falan almadik. Alt ust takimlar yolladi hep teyzem.

Güle güle kullanın inşallah. modellere falan bak sonra alırsın kalanlarıda.
tatlı telaşlar hepimize nasip etsin inşallah Allah.

Bende ilk bebeğimi kaybedince o karnımdaki boşluk hissini unutmuyorum hiç.bir de 30 haftalikti kocamandi karnım.isyan etmiyorum tabi binlerce şükür bir evladım daha oldu sonra da bu bebek hepsi şükür sebebi.yaşimdan dolayı da sanırım (37) bu gebelik de çok zorlandım hem ruhen hem fiziksel olarak çöktüm resmen.

İnşallah canım. Beşik modeline karar ver doğumdan sonrada alırsın, arabayıda dışarı çok çıkamam dersen hemen alma.
Benim nasip olursa kasımda görünüyor bende araba almayı düşünmüyorum, pusette görümcemde var kullanmamış hiç rica edicem verirse onu vermezse de alırız inşallah.
Ay o günler bir gelse bende bebeğim için bir şeyler alsam kaç defa girdim bebek mağazasına hiç bana nasip olmadı. İnşallah bu sefer nasip olur

Aminn inşallah.besigi bebek eve girmeden eve sokma taraftarı değilim sanki uğursuzluk getirecrk gibi hissediyorum.(ne alakaysa)
Kılık kıyafette şimdilik aldıklarım yeter sonra ihtiyaç durumuna göre rahat rahat alicam.zaten 10 lü set falan da almadım ben.2 tane 5 li set aldım alt üst takımlar dedim 2 3 tane birkaç da tulum yeterli bence.abartili listeleri sevmiyorum.her an hersey elimizin altında zaten.

Muslin battaniye aldim bir kac tane ama ince penye battaniye 1 tane aldim. Yeter mi? Yoksa Temmuz sicaginda da dogsa bebek penye battaniye kac tane lazim?

Bir de temmuz sicaginda da dogsa tulum icine bir de citcitli body giydirecekler mi hastanede?

Bu benim ilk bebegim hic bilmiyorum nasil olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…