Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Genelde gidiyorum ama gitmesemde kasılma geçince o his azalıyor. Bazen sızı hissediyorum.
Hım yok ben gidiyorum demek ki değil. Çok şükür korkuyorum zaten anlamazsam diye. Benim moralim bozukken sızı oluyor kasıklarımda, bebek az hareket ediyor.
Çok şükür başka sıkıntı yok şimdilik ama rahim ağzı ne durumda uzunluk açıklık ne durumda bilmiyorum en son gittiğimde dr söylemedi ama iyi dedi.

Tam olarak düşüncem ve hissim bu benim de. Akşam uyuyacağım zaman diyorum hamdolsun bugün de geçti. Allah kolaylaştırsın inşallah bu süreci hepimize. İlaç olarak ne kullandınız peki?
Bende sabah kalkınca bir gün daha geçti çok şükür diyorum. 37.hafta Ekim sonuna doğru oluyor nasip olursa.
Geri sayım uygulaması indirdim hergün bakıyorum bu psikoloji ne zaman nasıl düzelir hiç bilmiyorum

Her gün takvime bakıyorum bir gün daha geçmiş diye zor gerçekten. Tek temennim inş bu kadar çekilen sıkıntısının sonu ferah olsun
Benim doktorum bir ara korona temasli oldu. Karantinaya alinmisti. O nedenle kontrole tam 1 ay sonra gidebilmiştim. İnanir misiniz o 1 ay bana en iyi gelen zamandi. Şikayetim olursa baska bir doktora yönlendireceğini söylemişti. Yani sık sık kontrole gitmek de psikolojik olarak bizi yoruyor bence. Her kontrol yaklaştıkça icimizde bir sürü acabalar uyanıyor.

Ben akşamları yatarken seviniyorum bir gün daha bitti diye. Sabahları mutsuzum.akşama kadar yapacak birşey de yok film dizi sıkıyor. 37+0 a 108 günüm var daha
Maşallah canım 100 ün altına düşünce artık hızlı geçer. Ben geçmiyor diyorum ama çok şükür iyi kötü geçiyor. Bizimde 123 gün var 37+0 a hayırlısıyla oda sağlıklı bir şekilde geçer inşallah

Aynen öyle oluyor ama gitmeyince de çok merak ediyorum

Kızlar bebek te sertleşmeniz oluyor mu yada ne sıklıkla oluyor 4 5 kez oldu benim huzursuz oldum
Benim her akşam üstü aynı saatte başlayan bir sertleşmem oluyor normalde yemek yedikten sonra da daha beter oluyorum ama bikaç saat sürüyor bu, dün kendimi iyi hissettim psikolojik olarak neyse basit işler yaptım yani her zaman hep yatıyorum ama dün eşime yardım ettim az az, ne alakaysa dün hiç olmadı çok iyiydim ben anlam veremedim. Acaba sürekli yatmaktan hareketsizlikten mi sertleşiyor karnım anlamadım

Rahim ağzı yetmezligim ilk teşhis edilince ailem bana çok istifa et baskısı yaptı. Ama yapamam dedim. Çalışmıyor olsaydim tak diye 5000 TL serklaj operasyonu ücretini odeyemezdim, doğum icin para ayiramazdim! İmkanimiz olmazdı yani. Ama şansıma korona fena bastırdı burada ve çok buyuk oranda evden çalıştım. Calismiyor olsaydim cidden ne zaman gecerdi, ne de bebeğim için alışveriş yapabilirdim. Benim doktorum dogum icin 9000 TL aliyor! İnanin o parayi bile ucu ucuna yeni biriktirdim.

İnsan boş otursa, tatilde olsa zaman geçer ama bize kıpırdanmak bile yasak olunca zaman geçmiyor. Yaşamayan anlayamaz cidden. Kalkip bir dolap, bir cekmece bile duzenleyememek cok ağır geliyor insana. Neyse, ben sonlara yaklaştim ama tüm kalbimden sizler için 39. haftayi goreceginiz, ve saglikla, rahatlikla gecireceginiz bir gebelik diliyorum.

Benim günde 20 yi buluyor nefesim kesiliyor idrara sıkışma hissi oluyor. Zaten benim kısalmasında bence bu sebep oluyor hareket değil
Nefesim benim de kesiliyor canım o kadar yanıyor ki ağlıyorum bazen herhalde çaresizlik te biraz sıkışma hissi de ayrı ya sanki aşağıda vurdukça çişim geliyor benim tutamayacakmışım gibi

Arkadaşlar bu arada ben ailemin yanına gitmek istedim bu süreçte, doktoruma sordum uçağa binebilirsin dedi. Cuma günü 1,5 saatlik bir yolculuk yapacağım. Bu konuda bilginiz var mı riski artırır mı acaba?

Evet ben online evden calisiyorum. Uzun online toplantilarda benim de karnim cok sık sertlesiyor. 30 dakikada 6'yı bulduğu zamanlar olmuştu. O zaman anladim, hareketsiz kalmak, uzun sure oturmak, yatmak bende karin sertlesmesi yapiyor. Uzun sure film izlerken de oluyor. Rahatsiz ediyor mesela, pozisyon degistirmeye zorluyor beni sertleşmelerim.

Nefesim benim de kesiliyor canım o kadar yanıyor ki ağlıyorum bazen herhalde çaresizlik te biraz sıkışma hissi de ayrı ya sanki aşağıda vurdukça çişim geliyor benim tutamayacakmışım gibi
Ve benim çok sık oluyor bazen yoruluyorum yatarken
Arkadaşlar bu arada ben ailemin yanına gitmek istedim bu süreçte, doktoruma sordum uçağa binebilirsin dedi. Cuma günü 1,5 saatlik bir yolculuk yapacağım. Bu konuda bilginiz var mı riski artırır mı acaba?
Doktorunun kararı en önemlisi. Ki bence serviks uzunluğun o kadar kötü değil stres yapma bence

Ben akşamları yatarken seviniyorum bir gün daha bitti diye. Sabahları mutsuzum.akşama kadar yapacak birşey de yok film dizi sıkıyor. 37+0 a 108 günüm var daha
Ben de aynıyım bir de hafta ilerledikçe bebek baskısından sağa sola dönmekten uyuyamıyorum da sabah erken kalkıyorum eşim gidiyor tüm gün nasıl geçirecem diye düşünüyorum, eşim eve gelince mutlu oluyorum akşam olduğunun habercisi. Bugün biraz saç makyaj yapıp fotoğraf çekindim kendi kendime en azından bir gün geçiyor

Benim de öyle oluyor uzun süre aynı pozisyondaysam kesin karnım bi tuhaf oluyor o gerginlik başlıyor sonra sertleşiyor ilka değişmem lazım ama sertleşince ayağa kalkmam zorlaşıyor ayaktayken adım atamıyorum bazı zamanlar

Olabilir bende de bazen hiç olmuyor bazen oluyor birde karnım ağrıyor endişelenmelimiyim bilmiyorum

İki örnek vereyim:

Risksiz gebelik yasayan bir arkadaşım var o 35. haftasinda uçağa binecek.

Bana ilk teshis konulunca ailem yanina cagirdi beni. O zaman 21-22. haftamdaydim. Doktorum ucabilirsin, sorun olmaz demisti bana da.

Senin haftan da kucuk. Bence sorun olmaz. Doktorun izin vermis. İcini ferah tut.

Check-in /out da cok ayakta kalmamaya calis. Doktordan bir rapor alabilirsin cok ayakta kalmamali raporu. Guvenlige gosterirsin kapilardan falan oncelikli gecis verirler sana. Uçak iyice bosalinca inersin, oturdugun yerden beklersin. boylece bagajlar da gelmis olur. Boşuna ayakta beklemezsin. Ayakkabi halen daha cikarttiriyorlarsa kolay bir seyler giy. Egilip, comelip ayakkabi giymeye ugrasma. Aklima gelenler bunlar

Doktorun izin verdiyse bence bişey olmaz Allahın izniyle bana izin vermemişti hiç mesela. Yastık koy otururken bacaklarının altına bol su iç birşey olmaz inşallah

Benim doktoe hic onemsemedi ama karin sertlesmelerimi. Ciddi bir sey olsa duramazsin, gelmek zorunda kalırsın buraya dedi. Evham yapma bosuna diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…