Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bende sormuyorum sadece bir kere dedim 1 cm açıklık var demiştiniz kapanır mı o, drda dedi biz onu dikişle kapattık.
Dediğin gibi duysam korkarım

Benimki çok yürüme çok ayakta kalma çok oturma dedi. Bende dikkat ediyorum elimden geldiğince. Çok sıkılıyorum

Aynı bizim ev! Makinayi bosaltiyor mesela, her tabak, tencere farklı yerde. Makinayi yerlestirmesi, ve boşaltması 2 gunu buldugundan o sırada lavabonun ustu yeniden kirli bulasik doluyor, copu atiyor, yeni torba takmiyor.. Daha bitmez yani saymak

Ben 15 dk dan fazla ayakta kalınca triplere giriyorum ya fazlamı kasıyorum acaba gerçekten bazen düşünüyorum ben de şöyle basit işleri yapayım belki iyi gelir
Günde 1 saat oturuyorum 30-45 dk ayakta kalıyorum. Detayları:
15 dk kahvaltı hazırlıyorum.15 dk yeme süresi masada yastıkla oturuyorum. Sonra balkonda oturuyorum sabahın güzelliğini yaşamaya çalışıyorum. Sütlü kahve ile15 dk.
çöpleri at ve evi toparla en fazla 20 dk.( Bunu her zaman yapmıyorum)
öğle yemeğim dünkü yemeklerden oluyor bazen de dışardan söylüyorum.ayakta kalmıyorum böylece.yedikten sonra odama geçip tüm gün yatıyorum.
akşam 5te akşam yemeği 30 dk hazırlık-ayakta duruyorum. sonra uzanıyorum
19da da 15 dk yemek ve bulaşıklar makineye.(bunuda her zaman yapmıyorum) Sonra ful yatış sabaha kadar.

Der mi der vallahi
Yok ya olur mu dedim ya hareketsizken kasılmam daha çok oluyor gibi hissediyorum hatta bunu doktora da söyleyeceğim. Psikolojik olarak bana bi iş yapınca kötü bişey olacakmış gibi geliyor olabilir işte bilmiyorum yoksa herkesin doktoru farklı şey söylüyor tabi

İnşallah canım Allah hepimize nasip etsin o günleri.
Görümcem geldi demin 40+1 haftalık dr yarın sezaryen yapalım demiş. Korkuyorum diyor, dedim en zor kısmı geçti gitti son düzlüktesin sen odaya gelince bebeğinde orda olacak.
Allah ım hepimize nasip etsin hayırlı sağlıklı evlatlar ve sağlıklı doğumlar.
Son 3 4 haftasına kadar maşallah çalıştı,bazen özeniyorum ama sonra diyorum boşver Allah korusun daha kötü de olabilirdin bu günler geçecek.

Aa benim eşim hiçbir iş yapmaz sadece yemekten sonra masadakileri tezgaha taşır. haftada bir kadın alıyorum evim sadece haftada 1 gün temiz iyice pislik oldum çıktım

Tum bu dikkatimizin, emegimizin tek bir amaci var o da saglikli evlatlarimiza kavusmak. Allahim diyorum tek bir dilegim var o da saglikli bir evlada sahip olmak. Yoksa calismis, yatmis, pilates yapmis, onemi yok. Cok haklisin Allah kotusunden korusun hepimizi.

Ben de hemen hemen senin gibiyim, kahvaltı hazırlayıp yedikten sonra akşama kadar pek kalkmıyorum tuvalet hariç, bugün çamaşır katladım sadece.
Peki doktorun ne diyor kısıtlamalarla ilgili neler yasak neler serbest

Ah ah zamanında ben yaparken de sen çok titizsin abartıyorsun diyordu. Birgül yapmayınca neler oluyor bilmiyordu tabi.

Ay kahkaha attım resmen bir kere çamaşır serdi tüm çamaşırlar kırışık ve yamuk yumuk serilmiş. Bir kere bulaşık makinesi çalıştırdı bardakların kaselerin ağzı yukarı bakıyor içi hep su dolmuş.

Aa benim eşim hiçbir iş yapmaz sadece yemekten sonra masadakileri tezgaha taşır. haftada bir kadın alıyorum evim sadece haftada 1 gün temiz iyice pislik oldum çıktım
Niye yapmıyor, bizim ki mecbur yapacak. Önceki hamileliğimde dolaptan gömleğini alırken herşeyi dökerdi yerlere. Arkasını toplamaktan halsiz kalırdım yapma dedikçe yapardı. Şimdi bende arada dağıtayım diyorum da işte takıntımdan dolayı yapamıyorum

Doktordan ziyade ben yatmanın faydasını gördüğüm için yatıyorum. Hunileşmem ağır ilerliyorsa sadece yatmaya borçluyum. Yoksa daha çok açılırdı.hunileşmeden sonra da doktor ‘yatman benim işime gelir’ dedi. Ağır iş,temizlik yapma dedi o kadar. Bir de tüm akrabalar yatmalısın diyor yatanlar hep doğuruyor diyorlar yat demesi kolay. Bari bir kek börek yapın getirin

Amin amin. Bende onu dedim bak sağ salim sonuna geldin biz içerde tutmaya çalışıyoruz. Keyfini çıkar bol bol fotoğraf çek özlersin hamileliğini dedim. Korkuyorum diyor ben psikopat gibi sezaryen olacağım gün için gün sayıyorum.

A yo onu yapmazlar. Yat yat boşver zaman gelir geçer diyorlar. Kapıya baktığımızı bilen yok

Kızlar siz böyle yazdıkça daha çok korktum bu halde tasinmak zorunda kaldım ne kadar yardımcı alsam da son günlerde çok yoruldum.kenarda bir yerde oturayım desem evin içinde abartısız 15 kişi vardı.birileri eşya taşıyor birisi perde takıyor diğeri mutfak yerleştiriyor halimi siz düşünün.2 günde bitti ama gerçekten yoruldum.dun akşam ve bugun sabahta bebeği çok aşağıda hissettim sanki her an çıkacak gibiydi tuvalete girmeye korktum.kontrole de haftaya gidicem inşallah kötü birsey olmaz

İşin ciddiyetinin sadece ben farkındayım önceki iki gebeliği kaybettim bunu da kaybetme riskim devam ediyor. Annesi hiçbirşey yaptırmamış paşa oğluna.yapmıyorsa yapmasın pis evde yaşar. Ben üç ay daha dayanırım sabrederim

Ayy ben simdiden hamileligimi ozleyecegim diye dun duygusallaştim. Eşim diyor ki sacmala, bir doğsa rahatlayacagiz. Yok dedim daha hic hazir degilim, boyle karnimda guzel. Kızlar özleyeceğiz bu gunlerimizi. Zor da olsa bizim hamileliğimi, bizim bebeklerimiz.

Canım korkma artık dönmeye başlamıştır belki. İnşallah istediğin haftayı göreceksin

Bende kaybettiğim için tınlamıyorum ister yapar ister yapmaz. Bugün yapmasa yarın yine kendi yapacak. Ben hep diyorum pratik ol ki yorulmadan halledesin kendi bildiğini okuyor. E benimde canıma minnet, zaten psikolojim bozulmuş onunla uğraşamam diyorum. Ben oğlumu kaybettikten sonra bizim aramız baya bozuldu bir sürü şey oldu. Ondan artık böyleyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…