- 29 Nisan 2010
- 3.654
- 3.113
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #104.821
Dr sıkı sıkı tembihledi kabız olmamamız lazımmış.sanki kendi elimizde özellikle oluyoruzKullandığımız ilaçlar kabızlık yapıyor ve bu beni çok zorluyor bazen. Birde her yediğim gaz yapıyor bağırsaklarım ötüyor resmenkuru kayısı iyi gelir derler ama ben yiyemiyorum.
Dikişede zararı olur mu bilmiyorum
Hım birde onu deneyeyim şimdilik şeker sıkıntım yok.Dr sıkı sıkı tembihledi kabız olmamamız lazımmış.sanki kendi elimizde özellikle oluyoruzgerçi o konuda çok bir sıkıntı yaşamadım ama eğer şeker sorunu yoksa günlük bir avuç kuru dut.hem kabızlık hem enfeksiyona birebir.
Ben 21. Haftadayken farkedildi, detaylıda farkediliyor galiba genelde yani detaylıya gitmesek kendi doktorumuz bunu farkedemeyecekmiydi bir de bu soru aklıma takılıyor. Şuan 26+4 üm, o günden beri progestan günde 2, magnezyum günde 2, kasılmalarım olduğu için arada endol fitil kullanıyorum. Bende hunileşme var maalesef zaten uzunluktan ziyade erken doğum konusunda doktoru düşündüren hunileşme, uzunluğum 27-30 arası gidip geliyor ama hunileşmem değişik bir gidiyorum azalmış bir gidiyorum çoğalmışBenim de yok serklaj 21+3'teyim henüz, 1 adet proluton iğne oldum, iki haftadır progestan fitil kullanıyorum. Kaçıncı hafta fark edildi kısalık? Bir de hunileşme var mı? Nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz?
Az kalmış inşallah biraz daha dayanacaktır minik melekBu benim kaybimdan sonra serklajli 2.gebeligim.ilkinde serklajliydim ama açıkçası bilinçli de değildim ve bu kadar bilgi sahibi de değildim.yatmadim annem yakındı günlük anneme bile gidip geliyordum 36+2 de dogum yaptim bebek küveze girmedi.
Bunda da 14.hafta serklaj oldum.dr um başlarda sürekli yat gibi birsey demedi hatta 5-6 ay civarlarında bir ayda ani kilo alınca hafif yürüyüş önerdi evde de çocuk var.mecburi hafif işleri yemegi oturarak kendim yaptım.
Şu an dr fazla ayakta kalma diyor.bu hafta da mecbur kaldık, evim taşındı. eşim evi temizlik şirketine temizletti.2 gün de yardımcı aldım yerleştirdi.istirahate geçtim,yatiyorum.bugün tam olarak 34+0 korkuyorum da inşallah 3 hafta daha durur.çunku bulunduğum yerde çok hastane kuvez seçeneği yok ve bazen erken dogumlari sevk ediyorlar en yakın il bile uzak.dogum yapacağım ozel hastane olsa da kuvez sayısı kısıtlı büyük bir hastane sayılmaz.
Bu yatak istirahati konusunda doktorlar da çok çelişiyor ama eğer imkanınız ve yanınızda birileri varsa mümkün olduğunca uzanın.ben dediğim gibi evde bir çocuğum daha olduğu için mecbur yemek ve basit işlerimi kendim yaptım.
Ultrason ne kadar iyi olursa farkedilmesi o kadar erken oluyor. Benim dr karından bakıyordu serklajdan önce, serklaj yapacağında alttan bakmış 1 cm açıklık vardı dedi. Üsten daha sabah bakmıştı ama görmemişti.Ben 21. Haftadayken farkedildi, detaylıda farkediliyor galiba genelde yani detaylıya gitmesek kendi doktorumuz bunu farkedemeyecekmiydi bir de bu soru aklıma takılıyor. Şuan 26+4 üm, o günden beri progestan günde 2, magnezyum günde 2, kasılmalarım olduğu için arada endol fitil kullanıyorum. Bende hunileşme var maalesef zaten uzunluktan ziyade erken doğum konusunda doktoru düşündüren hunileşme, uzunluğum 27-30 arası gidip geliyor ama hunileşmem değişik bir gidiyorum azalmış bir gidiyorum çoğalmış
Kabızlık çok fena kabızım diye erik yedim bu sefer de ishal oldum geçen gün acillik oldumKullandığımız ilaçlar kabızlık yapıyor ve bu beni çok zorluyor bazen. Birde her yediğim gaz yapıyor bağırsaklarım ötüyor resmenkuru kayısı iyi gelir derler ama ben yiyemiyorum.
Dikişede zararı olur mu bilmiyorum
Herkes aklımda, dua edeceğim vakit sizleri de katıyorum elbetAllahtan ben giriş kattayım ve drumda giriş katta. Merdiven inip çıkmıyorum ama dediğin gibi sanki saatlerce yol yürümüşüm gibi.
Maşallah ne güzel annende gelecekmiş rahatlarsın inşallah, gelirse bizden bahset bizlere dua etsin canım. Kimin duasının kabul olacağı bilinmez.
Detaylıdaki cihazın kalitesi zaten hemen anlaşılıyordu, bebeği ilk kez öyle net gördüm zaten, cihaz çok iyiydi ama kendi doktorumda bebeği bile doğru düzgün göremiyorum kaldı ki karından serviks uzunluğu anlaşılsın bence. Evladımın tek fotoğrafı detaylıdaki yani valla o da olmasa az çok neye benziyor bilmicem galiba, özel de olsa cihazlar kötü olabiliyor ya geçen hafta bi yüzüne bakalım dedi güya ama berbat bir görüntü bulaşık adeta.Ultrason ne kadar iyi olursa farkedilmesi o kadar erken oluyor. Benim dr karından bakıyordu serklajdan önce, serklaj yapacağında alttan bakmış 1 cm açıklık vardı dedi. Üsten daha sabah bakmıştı ama görmemişti.
Detaylıda ki usg cihazıda kaliteli oluyor galiba anlaşılıyor
Ben 21. Haftadayken farkedildi, detaylıda farkediliyor galiba genelde yani detaylıya gitmesek kendi doktorumuz bunu farkedemeyecekmiydi bir de bu soru aklıma takılıyor. Şuan 26+4 üm, o günden beri progestan günde 2, magnezyum günde 2, kasılmalarım olduğu için arada endol fitil kullanıyorum. Bende hunileşme var maalesef zaten uzunluktan ziyade erken doğum konusunda doktoru düşündüren hunileşme, uzunluğum 27-30 arası gidip geliyor ama hunileşmem değişik bir gidiyorum azalmış bir gidiyorum çoğalmış
Ben sabah çift estrofem ve 1 duphaston alıyorum.Bende de hunileşme var, haftaya ailemin yanına gidince başka bir doktora gideceğim bakalım o ne diyecek. Progestan bir tane az mı acaba diye de düşünüyoum genelde herkes 2 kullanmış. çok soru var aklımda. inşallah ben de kısalmadan sizin haftalara gelebilirim.
Doktorların standart bir prosedürü yok ben de anlamıyorum mesela proluton iğne duphaston filan da kullanan çok var ama bana vermedi onları, ben de söylemedim de hani doktorlar böyle bilmiş gibi konuşunca da hoşlanmıyorlarBende de hunileşme var, haftaya ailemin yanına gidince başka bir doktora gideceğim bakalım o ne diyecek. Progestan bir tane az mı acaba diye de düşünüyoum genelde herkes 2 kullanmış. çok soru var aklımda. inşallah ben de kısalmadan sizin haftalara gelebilirim.
2019 Nisan ayında detaylı ultrasonda benim farkedilmedi birkaç gün sonra da bebeğimi kaybettimBen 21. Haftadayken farkedildi, detaylıda farkediliyor galiba genelde yani detaylıya gitmesek kendi doktorumuz bunu farkedemeyecekmiydi bir de bu soru aklıma takılıyor. Şuan 26+4 üm, o günden beri progestan günde 2, magnezyum günde 2, kasılmalarım olduğu için arada endol fitil kullanıyorum. Bende hunileşme var maalesef zaten uzunluktan ziyade erken doğum konusunda doktoru düşündüren hunileşme, uzunluğum 27-30 arası gidip geliyor ama hunileşmem değişik bir gidiyorum azalmış bir gidiyorum çoğalmış
İnşallah.bana da eşim elinden geldigi kadar yardımcı oluyor ama bir kadın eli gibi olamıyor tabi.bir de yoğun çalışıyor.oglumda küçük değil 13 yasinda bu dönemde benim durumumdan dolayı birden büyüdü sanki hep yardımcı oldu gücü yettiği kadar. annenizin gelme imkanı varsa o büyük şans.manevi desteğe de ihtiyacı oluyor insanın.gelip geçici zaman sonu güzel bitecek inşallah.Az kalmış inşallah biraz daha dayanacaktır minik melektabi evde çocuk olunca sürekli yatmak imkansız, benim herşeyi eşim yaptı ama çok yoğun çalışıyor yetişebildiği kadar yapıyor tabi, haftasonu hep bi koşturma, alışveriş çamaşır bulaşık yemek stoklama temizlik ütü ile geçiyor ben de neleri nasıl yapması gerektiğini söylüyorum. Normalde annem bana yakın ama yaz döneminde memlekete gidiyorlar, gitmişlerdi aslında ama annem gelecek tekrar yanıma biraz manevi destek açısından daha çok, gün içinde evde ylnızken de korkuyorum açıkçası bişey olsa nasıl hastaneye gidicem diye. İmkanlar dahilinde böyle yaptık en son napalım ben zaten korkuyorum kalkmıyorum ama mecbur kalsaydım tabi yapacaktım en azından yemeği falan. Allah yardım eder hepimize inşallah bu zor günler de geçer
Bana da baştan sadece proluton depot igne haftada 1 verdi.sonradan kadilmalarim oluyor diyince sabah 100 akşam 200 luk ağızdan progestan al,ağır gelirse vajinal fitil olarak kullan dedi.her doktorun uygulaması farklı hiçbirimiz birbirimize aynı dozlarda kullanmiyoruz bu da acaba dedirtiyor insana.Bende de hunileşme var, haftaya ailemin yanına gidince başka bir doktora gideceğim bakalım o ne diyecek. Progestan bir tane az mı acaba diye de düşünüyoum genelde herkes 2 kullanmış. çok soru var aklımda. inşallah ben de kısalmadan sizin haftalara gelebilirim.
2019 Nisan ayında detaylı ultrasonda benim farkedilmedi birkaç gün sonra da bebeğimi kaybettim
Ya kıyamam maşallah ona, annesini hem üzmüyor hem yardım ediyorİnşallah.bana da eşim elinden geldigi kadar yardımcı oluyor ama bir kadın eli gibi olamıyor tabi.bir de yoğun çalışıyor.oglumda küçük değil 13 yasinda bu dönemde benim durumumdan dolayı birden büyüdü sanki hep yardımcı oldu gücü yettiği kadar. annenizin gelme imkanı varsa o büyük şans.manevi desteğe de ihtiyacı oluyor insanın.gelip geçici zaman sonu güzel bitecek inşallah.
Progestanı ben ağızdan alıyorum alttan alınca hem hemen akıyor hemde beni çok rahatsız ediyor. Uyumadan önce alıyorum baş dönmesi yapmıyor, ilk zamanlar sabah öğle akşam içiyordum başım dönüyordu hemen.Bana da baştan sadece proluton depot igne haftada 1 verdi.sonradan kadilmalarim oluyor diyince sabah 100 akşam 200 luk ağızdan progestan al,ağır gelirse vajinal fitil olarak kullan dedi.her doktorun uygulaması farklı hiçbirimiz birbirimize aynı dozlarda kullanmiyoruz bu da acaba dedirtiyor insana.
Açılmam olmasa bende biraz hareketli olurdum ki açılmamam olana kadar ayaktaydımBen erken haftalarda serklaj oldum uzunluk iyiydi ama açılma var dedi dr.
Taburcu olurken uzun süre ayakta kalma, çok yürüme ve çok oturma dedi.
Bende tedbir amaçlı hiç bir iş yapmıyorum, yemeği yan dönüp yiyorum. Wcye gidip gelirken mutfağa geçip su alıyorum bazen.
Ayakta durma sürem en fazla 10 dk, ilk defa cuma günü yemek yaptım .
Yatmaktan hamlaşıyor insanın vücudu, hastaneye giderken yatarak gidip geliyorum ama orada beklerken ayakta duruyorum mecburen oturuyorum eve gelince haşat olmuş gibi yorgun oluyor vücudum.
Duş alırken de ayakta ve 10 dkyı geçmeyecek şekilde çıkmaya çalışıyorum.
Ne kadar uzun ve açılma olmadan geçerse günler sonrasında daha rahat olurum düşüncesiyle böyle yapıyorum.
Çok sıkılıyorum, korkuyorum, aynı tarafta yatınca kenarlarım ağrıyor ama katlanmak zorundayım ve geçecek diye düşünüyorum.
Psikolojik olarak çok zorlanıyorum onun içinde ileri haftaları görmem gerekiyor.
Ben çok durmuyorum, eski yaşantıma göre neredeyse sıfır hareket sayılır yani. Sen kaç haftalık oldun canım? Hedefe ne kadar kaldı?Açılmam olmasa bende biraz hareketli olurdum ki açılmamam olana kadar ayaktaydım
Ben de fitil kullanmaktan nefret ediyorum.asiri rahatsızlık veriyor gerçekten.bir de sanki fitil kullanınca sonrasında akintilarim çok yoğunlaşıyor.neyse ki öncelikle ağızdan kullan dedi agirlik yapması gece uykusu açısından işime bile geliyor ama vajinal fitil olarak daha çok işe yaradığını da söylüyorlar.Progestanı ben ağızdan alıyorum alttan alınca hem hemen akıyor hemde beni çok rahatsız ediyor. Uyumadan önce alıyorum baş dönmesi yapmıyor, ilk zamanlar sabah öğle akşam içiyordum başım dönüyordu hemen.