Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sürekli yatmaktan hamladık da ondan hemen yoruluyoruz, ben hastaneye gidip geldikten sonra sanki kilometrelerce yürümüşüm gibi oluyor, zaten hastane günü geriliyorum bir de merdiven in çık derken o günden sonra full kapatıyorum kendimi. Haftaya annem geliyor yanıma artık galiba biraz daha rahatlarım psikolojik olarak. Amin inşallah sağlıkla zamanına kolay gelsinler bu kadar zorluklardan sonra
Yatmak çok sıkıcı hanımlar ama sabrın sonu selamettir inş benim birde varisim var çorap giymek zorunda kalıyorum bu sıcaklar da çok zorluyor benim eşim kayın validem büyük destek sağlıcakla kavuşur bu günleri unuturuz inş

Ben de fitil kullanmaktan nefret ediyorum.asiri rahatsızlık veriyor gerçekten.bir de sanki fitil kullanınca sonrasında akintilarim çok yoğunlaşıyor.neyse ki öncelikle ağızdan kullan dedi agirlik yapması gece uykusu açısından işime bile geliyor ama vajinal fitil olarak daha çok işe yaradığını da söylüyorlar.
Çok işe yarıyor ama rahatsız ediyor benimde akıntım çoğalıyor. Alerji yapmış gibi oluyor

Yatmak çok sıkıcı hanımlar ama sabrın sonu selamettir inş benim birde varisim var çorap giymek zorunda kalıyorum bu sıcaklar da çok zorluyor benim eşim kayın validem büyük destek sağlıcakla kavuşur bu günleri unuturuz inş
Varislerin çok mu o neden oluyor acaba?

İrsi
Ya annem de de çok fazla bende doğumda ilerledi bu hamileliğim de de patladı feci ağrı yapıyor çorabı da illa kullan diyor doktor çok zorluyor gece düzgün uyuyamıyorum bakalım ne olacak
Allah yardımcın olsun canım,benimde vajinada ki damarlar belli oluyor onlar mı ağrı yapıyor yoksa kendimi hassas bilmiyorum. Ayağa kalkınca rahatsız ediyor

Allah yardımcın olsun canım,benimde vajinada ki damarlar belli oluyor onlar mı ağrı yapıyor yoksa kendimi hassas bilmiyorum. Ayağa kalkınca rahatsız ediyor
Benim de vajinamda varisler var. Sizde de mi öyle bir sorun? Damarların icinden kan akişını bile ultrasonda gostermisti doktor. Bayagi belirgin benimkiler.

Burada ikiz gebelik yaşayan kimdi? Çağrı Gulumser bir story paylaştı simdi. İkiz gebelik, rahim ağzı yetmezligi olan hastasi 35. haftasında doğmuş ikizleri. Bugun, babalar gününde hem de. Moral oluyor bunları görmek bana. İsterseniz bakabilirsiniz.

Bana da baştan sadece proluton depot igne haftada 1 verdi.sonradan kadilmalarim oluyor diyince sabah 100 akşam 200 luk ağızdan progestan al,ağır gelirse vajinal fitil olarak kullan dedi.her doktorun uygulaması farklı hiçbirimiz birbirimize aynı dozlarda kullanmiyoruz bu da acaba dedirtiyor insana.
Fitil şeklinde daha etkili diyorlar ama

Fitil şeklinde daha etkili diyorlar ama
Evet fitil olarak daha etkili olduğu söyleniyor ama bana doktor ağızdan al yan etki olursa vajinal al dedi.enfeksiyon riskinden dolayı sanırım.bende söylediği şekilde kullanıyorum umarım etki ediyordur.haftalik proluton iğne de oluyorum zaten hepsinin etken maddesi aynı.

Bazısın da o bölge de de varis oluyormuş ama nasıl bişey bilmiyorum
O bazısı benim 😂 benim oramda varis var. Ama gözle görülen bir şey değil. Alttan yapılan muayenede gördü doktor. Hamilelikte ortaya çıktı, artan kan hacmi nedeniyle oradaki damarlarim çoğalmış. Hatta ilk doktorum tam bir gerizekali olarak onların varis olduğunu anlamayip, biyopsi yapmaya kalktı. Dokunduğu an feci kanama yaptiklarindan 1 geceyi içimde tam 5 tampon ile geçirmek zorunda kalmistim. Biyopsi sonucu da "kanlı membran/doku" olarak geldi. Yani kanatınca ikna oldu varis olduklarına🤦🏻‍♀️

Benim de vajinamda varisler var. Sizde de mi öyle bir sorun? Damarların icinden kan akişını bile ultrasonda gostermisti doktor. Bayagi belirgin benimkiler.
Benim önce yoktu şimdi damarlar belirgin dışarıdakiler içerisi ne durumda bilmiyorum başka yerde de yok çok şükür

O bazısı benim 😂 benim oramda varis var. Ama gözle görülen bir şey değil. Alttan yapılan muayenede gördü doktor. Hamilelikte ortaya çıktı, artan kan hacmi nedeniyle oradaki damarlarim çoğalmış. Hatta ilk doktorum tam bir gerizekali olarak onların varis olduğunu anlamayip, biyopsi yapmaya kalktı. Dokunduğu an feci kanama yaptiklarindan 1 geceyi içimde tam 5 tampon ile geçirmek zorunda kalmistim. Biyopsi sonucu da "kanlı membran/doku" olarak geldi. Yani kanatınca ikna oldu varis olduklarına🤦🏻‍♀️
Çok geçmiş olsun hamilelik dışında sorun çıkarmaSa günlük hayatında bir şekilde idare edersin biraz ağrı yapar değil mi

Evet fitil olarak daha etkili olduğu söyleniyor ama bana doktor ağızdan al yan etki olursa vajinal al dedi.enfeksiyon riskinden dolayı sanırım.bende söylediği şekilde kullanıyorum umarım etki ediyordur.haftalik proluton iğne de oluyorum zaten hepsinin etken maddesi aynı.
Gündüz alamam ama gece bazen alıyorum uykuma etki ediyor sersemlettiği için 😁 fitil olarak almayı hiç sevmiyorum ama doktor öyle al deyince devam ediyorum şifa olsun hepimize inş

Çok geçmiş olsun hamilelik dışında sorun çıkarmaSa günlük hayatında bir şekilde idare edersin biraz ağrı yapar değil mi
Şükür şimdilik ağri yapmadi ama nabiz atişi gibi, pıtpıt şeklinde orada damarların kasıldığını hissettiğim donemlerim oldu. Dikisler mi geriliyor, yoksa varislerimden kan akışı mı geçiyor emin olamam tabi.

X