Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba,
Birkaç gündür takip ediyorum bu sayfayı, ben de benzer bir süreçten geçiyorum, endişeliyim. 19+5'te servikal uzunluk 2.59 cm olarak ölçüldü hunileşme var; o gün proluton depot iğne oldum o günden beri günde bir kez 200 mg progestan kullanıyorum fitil olarak.
20+4'te servikal uzunluk 2.76 cm olarak ölçüldü, doktor durumda değişiklik yok, ilaç işe yarıyor dedi. Serklaja gerek duymadı. O sürekli yat demedi ama ben çoğunlukla yatıyorum içime başka türlü sinmiyor. Şu an 21+3'teyim.
Böyle olunca ailemin yanına gitmem gerekiyor, uçak için izin verdi doktorum, 5 gün sonra başka bir şehre gideceğim orada bir doktor buldum. Bu süreçleri dikişsiz atlatanlar ve 32'li haftalara gelenler var mı?
Dilerim buradaki herkes sağlıkla kucağına alır bebeklerini.
Dikişsiz atlatanlar da var.ya da ilk olarak takiple devam edip sonradan kisalma olunca serklaj olanlar var.proluton ve progestan vererek takip ediliyor dikiş atilmadiginda.dikisin de enfeksiyon gibi etkileri var tamamen kişinin geçmiş öyküsüne ya da gidişata göre karar veriyorlar.

Evet dikiş var diye korkuyorum yoksa ufak tefek ağrılar illa oluyor
Ah o ağrılar hiç bitmedi.ekstra durumumuz olduğundan kendimizi de ister istemez çok dinliyoruz.yoksa normal gebelerde de ağrı kasilma tabiki oluyor.doktor bana her defasında bunu söylüyor ama işte az ya da çok hep bir tedirginlik hep bir acaba oluyor.

Tam aksine bence dikiş olduğu için korkma. Dikişlere ciddi anlamda baskı zormalama olursa inan canımız yanar, hissederiz. O zaman da doktor müdahele eder. Bir videoda izlemiştim, dikiş olduğu halde açilmasi başlamişti bir gebenin. Bıçakla kesiyorlar gibi acıyordu canım diye tarif ediyordu videoda. Yani ters bir şeyler oldugunu hissetmemiz imkansiz.
Öyle mi dersin bende dikiş bir şey olacak diye korkuyorum. O zaman sakinleşeyim 🥰 iyi ki bu sayfa var.

Ah o ağrılar hiç bitmedi.ekstra durumumuz olduğundan kendimizi de ister istemez çok dinliyoruz.yoksa normal gebelerde de ağrı kasilma tabiki oluyor.doktor bana her defasında bunu söylüyor ama işte az ya da çok hep bir tedirginlik hep bir acaba oluyor.
Aynen öyle,sıkıntısız kalan zamanlarımız da geçer inşallah hepimizin.

Sevgili anneler acaba hiç kalkmıyor musunuz bu süreçte hani istirahati nasıl yapıyorsunuz ? Doktorunuz ne önerdi veya? Ben ilk perinatologa gittiğimde farkedilmişti ve 27 mm idi uzunluğum o zaman bana yatış bile demedi sadece dikkat et dedi hafif yürüyüşe izin vermişti hatta, kendi doktorumsa galiba tedbirli olma açısından sıkı davranıyor. Bana ev işi yapmayacaksın yürüyüş de yapmayacaksın evde arada bi kalkıp yürü o kadar dedi. Şimdi psikolojik olarak azıcık kalkıp tuvalete giderken biyeri düzeltsem sanki kısalacak gibi bir duyguya bürünüyorum.

Sevgili anneler acaba hiç kalkmıyor musunuz bu süreçte hani istirahati nasıl yapıyorsunuz ? Doktorunuz ne önerdi veya? Ben ilk perinatologa gittiğimde farkedilmişti ve 27 mm idi uzunluğum o zaman bana yatış bile demedi sadece dikkat et dedi hafif yürüyüşe izin vermişti hatta, kendi doktorumsa galiba tedbirli olma açısından sıkı davranıyor. Bana ev işi yapmayacaksın yürüyüş de yapmayacaksın evde arada bi kalkıp yürü o kadar dedi. Şimdi psikolojik olarak azıcık kalkıp tuvalete giderken biyeri düzeltsem sanki kısalacak gibi bir duyguya bürünüyorum.
Ben erken haftalarda serklaj oldum uzunluk iyiydi ama açılma var dedi dr.
Taburcu olurken uzun süre ayakta kalma, çok yürüme ve çok oturma dedi.
Bende tedbir amaçlı hiç bir iş yapmıyorum, yemeği yan dönüp yiyorum. Wcye gidip gelirken mutfağa geçip su alıyorum bazen.
Ayakta durma sürem en fazla 10 dk, ilk defa cuma günü yemek yaptım .
Yatmaktan hamlaşıyor insanın vücudu, hastaneye giderken yatarak gidip geliyorum ama orada beklerken ayakta duruyorum mecburen oturuyorum eve gelince haşat olmuş gibi yorgun oluyor vücudum.
Duş alırken de ayakta ve 10 dkyı geçmeyecek şekilde çıkmaya çalışıyorum.
Ne kadar uzun ve açılma olmadan geçerse günler sonrasında daha rahat olurum düşüncesiyle böyle yapıyorum.
Çok sıkılıyorum, korkuyorum, aynı tarafta yatınca kenarlarım ağrıyor ama katlanmak zorundayım ve geçecek diye düşünüyorum.
Psikolojik olarak çok zorlanıyorum onun içinde ileri haftaları görmem gerekiyor.

Serklaj var mı sizde acaba? Varsa kaçıncı haftada atıldı? Bana da doktorum yat demedi ama ben yatıyorum; yemek için oturuyorum tuvalet için kalkıyorum bir tek.

12 haftalıkken serklaj oldum
Şu an kanama alanı sebebi ile yatıyorum tedbir amaçlı yatarım diyordum zaten daha dikkat ediyorum artık
WC harici kalkmamaya çalışıyorum
Ayağımın altında yastık var
En az 2,5 TL su içiyorum
Kanamam ara ara devam ettiği için ped takmak zorundayım onuda sık sık değiştiriyorum
Kabız olmamak için yediklerime dikkat ediyorum

Ben erken haftalarda serklaj oldum uzunluk iyiydi ama açılma var dedi dr.
Taburcu olurken uzun süre ayakta kalma, çok yürüme ve çok oturma dedi.
Bende tedbir amaçlı hiç bir iş yapmıyorum, yemeği yan dönüp yiyorum. Wcye gidip gelirken mutfağa geçip su alıyorum bazen.
Ayakta durma sürem en fazla 10 dk, ilk defa cuma günü yemek yaptım .
Yatmaktan hamlaşıyor insanın vücudu, hastaneye giderken yatarak gidip geliyorum ama orada beklerken ayakta duruyorum mecburen oturuyorum eve gelince haşat olmuş gibi yorgun oluyor vücudum.
Duş alırken de ayakta ve 10 dkyı geçmeyecek şekilde çıkmaya çalışıyorum.
Ne kadar uzun ve açılma olmadan geçerse günler sonrasında daha rahat olurum düşüncesiyle böyle yapıyorum.
Çok sıkılıyorum, korkuyorum, aynı tarafta yatınca kenarlarım ağrıyor ama katlanmak zorundayım ve geçecek diye düşünüyorum.
Psikolojik olarak çok zorlanıyorum onun içinde ileri haftaları görmem gerekiyor.
Ben de aynı şekildeyim tuvalete kalkıyorum yemeğe de kalkıyorum akşamları ama gündüz yalnızım yemeğimi alıp yana dönerek yiyorum. Yanlarım artık uyuştu, bazen gerçekten çok bunalıyorum o zaman hani mesela tezgahtaki bulaşıkları sudan geçirmeyi falan yapıyorum 5 dk, duş alırken oturuyordum ama sanki otururken daha çok baskı oluyor o yüzden 10 dk ayakta alıyorum. Hani diyorum acaba fazla mı kasıyorum boşuna kendimi ama çok korkuyorum, hele zaten kasılma gibi şeyler olunca kötü hissediyorum, sürekli yatmama rağmen kasılmalarım yine var. Bugün eşim kahvaltıyı hazırlarken oturarak yrdım etttim mesela takip edicem yine kasılmam olacak mı, dün her zamankinden fazla yattım ama yine kasılmam oldu 🙄

Ben de aynı şekildeyim tuvalete kalkıyorum yemeğe de kalkıyorum akşamları ama gündüz yalnızım yemeğimi alıp yana dönerek yiyorum. Yanlarım artık uyuştu, bazen gerçekten çok bunalıyorum o zaman hani mesela tezgahtaki bulaşıkları sudan geçirmeyi falan yapıyorum 5 dk, duş alırken oturuyordum ama sanki otururken daha çok baskı oluyor o yüzden 10 dk ayakta alıyorum. Hani diyorum acaba fazla mı kasıyorum boşuna kendimi ama çok korkuyorum, hele zaten kasılma gibi şeyler olunca kötü hissediyorum, sürekli yatmama rağmen kasılmalarım yine var. Bugün eşim kahvaltıyı hazırlarken oturarak yrdım etttim mesela takip edicem yine kasılmam olacak mı, dün her zamankinden fazla yattım ama yine kasılmam oldu 🙄
Riske atmayıp yatman çok iyi ve haftan bize göre ilerde. Bende bazen eşimin yanına gidiyorum mutfağa ama bir şey yapmıyorum. Cuma günü oda rahatsız diye yemek yaptım ama hemen yoruldum.
Kasılmam yok herhalde anlamıyorum inşallah olmazda.
Bence ciddiye almak gerek boşuna değil bu yaptıklarımız. Uzamasa da kısalmaz bari yada aşılmaz yerçekimine karşı yatmamız en iyi tedbir. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah gönlümüze göre sağlıklı doğumumuz olur. Zamanında tam bir şekilde doğsunlar hayırlı sağlıklı olsunlar inşallah

12 haftalıkken serklaj oldum
Şu an kanama alanı sebebi ile yatıyorum tedbir amaçlı yatarım diyordum zaten daha dikkat ediyorum artık
WC harici kalkmamaya çalışıyorum
Ayağımın altında yastık var
En az 2,5 TL su içiyorum
Kanamam ara ara devam ettiği için ped takmak zorundayım onuda sık sık değiştiriyorum
Kabız olmamak için yediklerime dikkat ediyorum
Geçmiş olsun. Kabızlık ayrı problem zaten gerçekten serklajım yok ama kabız olunca progestan akıp gidiyor o açıdan baya kötü oluyor

Geçmiş olsun. Kabızlık ayrı problem zaten gerçekten serklajım yok ama kabız olunca progestan akıp gidiyor o açıdan baya kötü oluyor
Kullandığımız ilaçlar kabızlık yapıyor ve bu beni çok zorluyor bazen. Birde her yediğim gaz yapıyor bağırsaklarım ötüyor resmen😖 kuru kayısı iyi gelir derler ama ben yiyemiyorum.
Dikişede zararı olur mu bilmiyorum

Riske atmayıp yatman çok iyi ve haftan bize göre ilerde. Bende bazen eşimin yanına gidiyorum mutfağa ama bir şey yapmıyorum. Cuma günü oda rahatsız diye yemek yaptım ama hemen yoruldum.
Kasılmam yok herhalde anlamıyorum inşallah olmazda.
Bence ciddiye almak gerek boşuna değil bu yaptıklarımız. Uzamasa da kısalmaz bari yada aşılmaz yerçekimine karşı yatmamız en iyi tedbir. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah gönlümüze göre sağlıklı doğumumuz olur. Zamanında tam bir şekilde doğsunlar hayırlı sağlıklı olsunlar inşallah
Sürekli yatmaktan hamladık da ondan hemen yoruluyoruz, ben hastaneye gidip geldikten sonra sanki kilometrelerce yürümüşüm gibi oluyor, zaten hastane günü geriliyorum bir de merdiven in çık derken o günden sonra full kapatıyorum kendimi. Haftaya annem geliyor yanıma artık galiba biraz daha rahatlarım psikolojik olarak. Amin inşallah sağlıkla zamanına kolay gelsinler bu kadar zorluklardan sonra

Sürekli yatmaktan hamladık da ondan hemen yoruluyoruz, ben hastaneye gidip geldikten sonra sanki kilometrelerce yürümüşüm gibi oluyor, zaten hastane günü geriliyorum bir de merdiven in çık derken o günden sonra full kapatıyorum kendimi. Haftaya annem geliyor yanıma artık galiba biraz daha rahatlarım psikolojik olarak. Amin inşallah sağlıkla zamanına kolay gelsinler bu kadar zorluklardan sonra
Allahtan ben giriş kattayım ve drumda giriş katta. Merdiven inip çıkmıyorum ama dediğin gibi sanki saatlerce yol yürümüşüm gibi.
Maşallah ne güzel annende gelecekmiş rahatlarsın inşallah, gelirse bizden bahset bizlere dua etsin canım. Kimin duasının kabul olacağı bilinmez.

Serklajım yok zaten geç farkedildi detaylıda o yüzden riske girilmedi galiba. Sizin serklajınız varmı kaçıncı haftadasınız

Benim de yok serklaj 21+3'teyim henüz, 1 adet proluton iğne oldum, iki haftadır progestan fitil kullanıyorum. Kaçıncı hafta fark edildi kısalık? Bir de hunileşme var mı? Nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz?

Bu benim kaybimdan sonra serklajli 2.gebeligim.ilkinde serklajliydim ama açıkçası bilinçli de değildim ve bu kadar bilgi sahibi de değildim.yatmadim annem yakındı günlük anneme bile gidip geliyordum 36+2 de dogum yaptim bebek küveze girmedi.
Bunda da 14.hafta serklaj oldum.dr um başlarda sürekli yat gibi birsey demedi hatta 5-6 ay civarlarında bir ayda ani kilo alınca hafif yürüyüş önerdi evde de çocuk var.mecburi hafif işleri yemegi oturarak kendim yaptım.
Şu an dr fazla ayakta kalma diyor.bu hafta da mecbur kaldık, evim taşındı. eşim evi temizlik şirketine temizletti.2 gün de yardımcı aldım yerleştirdi.istirahate geçtim,yatiyorum.bugün tam olarak 34+0 korkuyorum da inşallah 3 hafta daha durur.çunku bulunduğum yerde çok hastane kuvez seçeneği yok ve bazen erken dogumlari sevk ediyorlar en yakın il bile uzak.dogum yapacağım ozel hastane olsa da kuvez sayısı kısıtlı büyük bir hastane sayılmaz.
Bu yatak istirahati konusunda doktorlar da çok çelişiyor ama eğer imkanınız ve yanınızda birileri varsa mümkün olduğunca uzanın.ben dediğim gibi evde bir çocuğum daha olduğu için mecbur yemek ve basit işlerimi kendim yaptım.

X