Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Benimde aylardır annem bakıyo arada babam gelip gidiyo derken bu haftaya geldik eşimin ailesi 5 dk mesafede bşr tas çorba gelmedi ama annemler başka şehirden geldiler aylardır bende
Allah razı olsun ailenden. Benim önceki hamileliğimde düşük riskim baştan beri vardı ve üst katımdaki eltim bunu biliyordu ama bir Allah ın günü varmı bir ihtiyacın diye sormadı. Ne bir tas çorba,nede başka bir şey. O zaman az çok kendi işimi kendim hallediyordum ona rağmen öylelerdi şimdi zaten bakmazlar.

Koca tarafı sıfır zaten yaa Allah biliyo
Benimde bu 7. Gebeliğim cnm yaşayan bir kızım var biri 23+4de doğdu diğerleri ya gelişmedi yada düştü artık bunuda sağlıkla alalımda dedik sonra bu mevzuyu kapatırım mevlam isteyenlere nasip etsin

Dikişlerin incelmiş yırtılır diye korkuyorum o yüzden 1 hafta erken alacak normal sezeryan tarihinden bilmiyorum artık itiraz etsem mi kafam cok karısık
Sen kararı druna bırak ozaman cnm senin sağlığında çok önemli sorarsın 1 hafta idare edebilirmiyiz diye yok derse hiç riske girme zaten 38. Haftanın içinde olmuş oluyo

Esin yaninda olsa aksamlari hallederdi ama oda yokmus kuzum ne diyim bilemedim insallah bi cikis yolu verir Allah. İgne vurdurmak icin birini falanda arastirki haftalik onun icin hazrlanma. Malesef ic camasirmi bile annem degistirdi egilemedimz icin onuda yapamiyoruz gercekten zor. Bakim zor ama hamilelikte onumzdeki sorunlar daha zor. Basima gelmeyen kalmadi bugune geldikde nasil bi sor

Arkadaşım yatış pozisyonunuz bu zamana kadar nasıl oldu peki genel olarak

Arkadaşım yatış pozisyonunuz bu zamana kadar nasıl oldu peki genel olarak
İlk uç ay istedigim gibi dikisten sonra sağ sol yaparak 22. Haftada ayaklari dik sırt üstü sadece wc icin indirebildim. Bi haftadir ayaklarim inik sol tarafa yatiyorum tansiyonum yuksek oldugu icin. Bebegin gelisimi guzel kan akisi olmus sirt ustude yatsam

Ya ☹ Allah sağ salim kucağında göstersin inşallah.

☹ Allah yardımcın olsun inşaallah sorun bitmez ki zaten. İğne işide var ne yaparım bilmiyorum. Eşim işi bıraksa o zamanda sıkıntı olucak çünkü burda ki devlet hastaneleri berbat durumda. Şimdiye kadar gidipte memnun kaldığım tek dr var oda özelde. Allah kimseyi darda bırakmasın.

Hangi doktor senin sorumlulugnu alabilcekse ona git canim. Bende basndan beri ozele gittim ama 35 ten once dogum olsa hc bsey yapamiyordu devlete git demisti o cok kotu psikolojiye sokmustu beni olsa napcam nolcak sonum diye. Suan 34+2 su 5 gunun bitmesi icin yalvariyorum

Başından beri kaç dra gittiysem tüp bebekle bile şansın yok dedi. O dra gittim kendide pkokuymuş sakin ol bakıcaz bir çaresi vardır dedi. Sağolsun diğerlerinin bir kapıdan kovmadığı kaldı. Hamileykende çok ilgilendi kaybedincede çok konuştuk sonrasında. Serklajda yapıyormuş zaten ona giderim diyorum bende inşallah nasip olurda. Dış gebelik geçirince bana doğum kontrol hapı vermişti 2 ay kullandım bıraktım sonra başka verdiği ilaçla hamile kaldım.
Şimdide 2 ay kullan dedi bugün ilk kutudaki ilacın son günü ama bende değişik şeyler var.
Kendi kendimi kandırıyorum acaba hamilemiyim diye
Sen nasıl anlamıştın hamile olduğunu belirtin varmıydı hatırlıyor musun?
Bir sürü sayfa okudum ilaç kullanırken hamile kalanlar varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…