Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canim gecmis olsun oncelikle benim rahim boyum sifir ve aciklik var bebek sadece dikis ipinin uzerinde yatyorum 27mm e cok kisa bir olcum degilmis uzayada bilir yani hunilesme yoksa uzama sansi cok yuksek canim bide bana doktir 34 e gelirsen cok risk kalmaz dedi 34 cok kotu bi haftada degil canim

Nasılsın canım hep aklımdasın dualarımdasin mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine hepimiz güzel şekilde yavrularımıza kavusali.

Cok sukur iyi olmaya calsyoruz canim bel.kasik agrim oluyo moralimi bozmaya yetyor zaten Amin kuzum yavrularimizi bur saglicakla ala bilsek kucagimiza
Nasılsın canım hep aklımdasın dualarımdasin mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine hepimiz güzel şekilde yavrularımıza kavusali.

Cok sukur iyi olmaya calsyoruz canim bel.kasik agrim oluyo moralimi bozmaya yetyor zaten Amin kuzum yavrularimizi bur saglicakla ala bilsek kucagimiza
Sizin için dua ediyorum sürekli takip ediyorum bu sayfayı yazmasamda. Allah’ın izniyle güzel haberlerinizi alacağız. Güçlü annelerin güçlü bebekleri sizinkiler.

Cok sagol canim benim Allah razu olsun sende kuzunu saglicakla al kucagina insAllah
Sizin için dua ediyorum sürekli takip ediyorum bu sayfayı yazmasamda. Allah’ın izniyle güzel haberlerinizi alacağız. Güçlü annelerin güçlü bebekleri sizinkiler. ❤

Kızlar nasılsınız yarın dr a gidip serklaj günü alcam bana serklaj snrası nelere dıkkat etmek lazım neler yaptınız 28 lerı gecmek ıcın yazarmısınız ben sureklı yatıyorum wc dısı kalkmadan sondıden

Geçmiş olsun cnm bizde yatıyoruz ilaçlarla birlikte enfeksiyon için dikkat edebilirsin suyu artır dinlenmene bak inş

Enfeksiyona dikkat et canim bide ayaga fazla kalkmamaya ben antibiotik kullanmadim kizilcik suyuyla korudum kendimi bide sirkeli siyla yikandim hep

Enfeksiyona dikkat et canim bide ayaga fazla kalkmamaya ben antibiotik kullanmadim kizilcik suyuyla korudum kendimi bide sirkeli siyla yikandim hep
Sıreklı sırkelı suyu her wc gıttındemı kullandınmı cnm sındıden kalkmıyorım zaten korkuyorum bıde sanırım 1 hece onlem amaclı hastanede kalmam gerek kanama falan oluyormu operasyondan sonra cnm

Sıreklı sırkelı suyu her wc gıttındemı kullandınmı cnm sındıden kalkmıyorım zaten korkuyorum bıde sanırım 1 hece onlem amaclı hastanede kalmam gerek kanama falan oluyormu operasyondan sonra cnm
Cnm beni yaptırmadı Dr aynı gün çıktım samara arjçkadaşmız 10 gün yattı yanlış hatırlamıyosam

Merhaba sirkeli suyu idrar yaptığımda peçeteye döküp sildim büyük tuvaletimi yaptığımda sirkeli suyla yıkadım. Doktorunuz istemese bile her ay kanda crp, tam idrar tahlili ve idrar kültürü yaptırın hiçbir belirtim olmamasına rağmen idrar kültüründe üreme oluyordu. Biz hastaneden steril kap almıştık evde yapıyordum ben eşim götürüyordu. İlk duşu serklajdan 2 hafta sonra yapmıştım daha sonra haftada bir kere 5 dakika ılık suyla sıcak su tehlikeli. Dr kontrollerine arka koltukta yatarak gittim orda beklerken de hep yattım. Evde bile hiç oturmadım. Ben böyle 38 hafta tamamladım darısı başınıza inşallah

Benımde sacımı annemler yataktan yıkıyo cnm ıkı haftada bır okı dk hemen sabınlanıp cıktım hep ona rahmen kısalmam devam ettı ıns dıkısı hayorlısıyla atlatırım bebekler daha agırlık yapmadan kısalma oldu ons serklaj ıse yarar hklısın enfeksıyon hıc bellı olmuyor bende saglık ocagında ıdrar kan verırım ıns acılınca saglık ocaklaı bızm burda kapalı olmadı hastanede verırım bende hastaneye yatarak gıdıyorum cnm ıns ılk hedefım 28 sonrada 34 36 goruruz ıns ıkı bebosle

Görürsün inş cnm benim belki serklajdan sonra kısalık da uzar

Oncelikle kasılmalara dikkat ettim. Wcde normal suyla yikadim iyice kuruladım gunluk ic camasiri degistirdm ve surekli pecete koydum hem akintiyi takip ettim hemde cocuklktn gelen aliskanlikti. 10 gunde bir duş aldm sonrasinda mecburi iki bucuk ay dus alamadim insallah o duruma dusmez kimse. Gece bile ayagm havada yattim en agir gecirenlerdenim bu hastaligi bu sekilde 33 e geldim

Cnm acaba sende kısalık açıklık olmuşmuydun tam hatırlayamadım

En korktuğum sey kasılma zaten agrıyla cnm ılk bebegımde cok erken kasılma baslamıstı bız anlayamamostok sımdı tedırgınm kasılma ıcın ne kullamdın neler yapıyosın yaza gelıyo benımde en zor gunlerım de nabalım gerekırse yıkanmayız sabınlu suyla sılerız kendımızı sacımıI yıkarız 3 4 ay sabredersek ıns cok gzl olur masallah ıns senın haftamı gorurum bendee

Benimde ilk kasilma 14 de basladi o gun muayenem vardi soyledim daha onceden kasilma olursa ilac veririmisinz diye beynini yedigim icin doktorm hiç ugrastirmadi haftan kcuk bilmem ne diye. Adalat sabah aksam yarim aldim ama fayda etmedi hic bende soyledim 6 saatte yarim aldim sonra oda yetmedi 4 saatte aldim 30 a kadar boyle idare ettim, gunde bir magnezyum 22de gunde ikiye cikardim 30 da onuda gunde bir e dusurdum. Rahim agzim hic olamdigi icin hic agriya firsat vermedim oldugunda 25 mg endol aldim ama cok zor durumda kaldigimda

Canim evet ilik suya azcik sirke damalatim her wcye girdigimde yikaniyodum her gun 4-5 bardak kizilcik suyu kullaniyodum su bol iciyordum 24 haftada kasilmam basladi rahim boyum 23 mm ye indi sonra 29 haftamda rahim acildi ve sifirlandi bebel dikisde ve hastanedw yatyorum bide ben serklajdan sonrada 10 gun hastanede

yatrildim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…