Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ahh canım inşallah şimdi hedefim bebepe kilo aldırmak. Adalat galiba bebeği besleyen damarları etkilediği için daha çok çaba harcamak gerekecek😔 sen hastane ortamında iyi beslenebiliyormusun? Belki ben yarın çıkıcam,evde fazla fazla yemeyi düşünüyorum, gerçi gebelik şekeri çıktı bende ona dikkat ederek yicem artık. Allah bizlere 34 ü geçip rahat rahat doğumu beklemeyi nasip etsin 🤲🏻
Ha bide canim bol havuc ve gul receli de ye

E esinesines Canim evet annemler her bir seyimi getriyolar canim burda bir doktorun tavsiyesini soyluyum dut pekmezine ceviz karstrip sabah aksam ye keci boynuzu.pekmezi ye bide sekersiz kaymaga muz karstrip ye bide cig badem bebege kilo aldrirmis evet burda beslenmeme ozellikle dikkat edyoruk. Bebrk kac kilo olmus canim
Sütü küçük paket alsın eşin pipetle iç en az 500 öl iç oda aldırıyor

E esinesines Canim evet annemler her bir seyimi getriyolar canim burda bir doktorun tavsiyesini soyluyum dut pekmezine ceviz karstrip sabah aksam ye keci boynuzu.pekmezi ye bide sekersiz kaymaga muz karstrip ye bide cig badem bebege kilo aldrirmis evet burda beslenmeme ozellikle dikkat edyoruk. Bebrk kac kilo olmus canim
yarın çıkarsam bende onları ayarlayıp yemeye başlayayım hemen. 1500 gr dedi iki gün önce dr. Ama doğumca illaki kaybediyor. Ablam çocuk doktoru 2 kg geçersek rahatız dedi. O yüzden hedef 2 kg geçmek olsun kızlar 🤲🏻 Allahın izniyle

Canim insAllah kuzum ya bende kilosu icin ugrasyorum kilo alsin diye yemege kafa goz daliyorum resmen erken dogarsa kilosi iyi olsun diye ddoktror ultrasinla dogdu kilo 200 250 qram fark edyor dedi
yarın çıkarsam bende onları ayarlayıp yemeye başlayayım hemen. 1500 gr dedi iki gün önce dr. Ama doğumca illaki kaybediyor. Ablam çocuk doktoru 2 kg geçersek rahatız dedi. O yüzden hedef 2 kg geçmek olsun kızlar 🤲🏻 Allahın izniyle

Canim insAllah kuzum ya bende kilosu icin ugrasyorum kilo alsin diye yemege kafa goz daliyorum resmen erken dogarsa kilosi iyi olsun diye ddoktror ultrasinla dogdu kilo 200 250 qram fark edyor dedi
aynen öyle, inşallah acele etmesinlerde 3 hafta atlatabilirsek dolu dolu allahın izniyle rahat geçer süreç hem bebekler için hem bizim için 🤲🏻

Cnm daha önce hiç serviks boyun ölçülmüşmüydü çünkü birden olmuyo kızımda 16 haftalıkken hunileşme serviks boyunda kısalık başladı ama hiç yatamadım 10 aylık bi kızım daha vardı hep onun peşinde ve kucağımdaydı 23+4de perinatolog buldum serklaj yapalım dedi 0ın altına inmişti serviks kendi drum dediki yaptırma rahim incecik masada suyun gelir bu drda yapabilirsem 30a gelirsin dedi bende riski aldım ama masada suyum gelmiş mecbur doğum yaptım 2 gün yaşadı anca meleğim
Yani demem oki birden olmuyo bildiğim kadarıyla bu işler her drda serviks boyu açıklık vs bakıyo bundan sonra hem iyi bi Dr bul sen hemde Dr bakmasa bile sen muhakkak hatırlat bakalım hocam diye
Başınız sağolsun. Benim dr hep bakıyordu. Bebeğimi kaybetmeden 4 gün önce kontrolüm vardı o günde her zaman söylediği gibi rahim ağzında kısalma yok açılma yok erken doğum ihtimali yok demişti. Bir gün önce biraz yürüdüm avm gezdim ertesi gün bebeğimi kaybettim. Yani ne yazık ki birden de oluyor 😢

Son düzenleme:
Kızlar benim geçen hafta bir sıkıntı yoktu hatta doktor baya uzun servikal uzunluk dedi bu hafta agrim çok oldu kontrole geldi 27 mm düşmüş şu an hastanede yatıyorum 34 haftaligim doğarsa yoğun bakıma gider dedi ama yer yokmus başka yere nakil olurmuş beni taburcu ederlerse ve birden suyum gelirse nasıl olur sezaryan olmak zorunda ilki öyleydi yani normal doğum yapmam tehlikeli tecrübeli anne adaylarından bilgi istiyorum

Kızlar benim geçen hafta bir sıkıntı yoktu hatta doktor baya uzun servikal uzunluk dedi bu hafta agrim çok oldu kontrole geldi 27 mm düşmüş şu an hastanede yatıyorum 34 haftaligim doğarsa yoğun bakıma gider dedi ama yer yokmus başka yere nakil olurmuş beni taburcu ederlerse ve birden suyum gelirse nasıl olur sezaryan olmak zorunda ilki öyleydi yani normal doğum yapmam tehlikeli tecrübeli anne adaylarından bilgi istiyorum
Cnm maşallah haftan çok iyi uzunlukda çok düşük değil inş vakitlice alırsın bebeğini
Ben 26+4 17mm düşmüş Dr yatmama gerek yok dedi

Cnm maşallah haftan çok iyi uzunlukda çok düşük değil inş vakitlice alırsın bebeğini
Ben 26+4 17mm düşmüş Dr yatmama gerek yok dedi
Yatmana gerek yok neden dedi ki tehlikeli değil mi benim dr yatacaksin diyor mesela hatta hastaneden çıkarmıyor ama benim suyumda fazla bu yüzden kalkınca rahmine çok sancı yapıyor canım acıyor ondan mı acaba

Yatmana gerek yok neden dedi ki tehlikeli değil mi benim dr yatacaksin diyor mesela hatta hastaneden çıkarmıyor ama benim suyumda fazla bu yüzden kalkınca rahmine çok sancı yapıyor canım acıyor ondan mı acaba
Cnm benimde su fazlaymış enfeksiyonda var yatmama gerek varmı dedim yok dedi hatta evde de ara ara dolan çok yatanı istemem dedi de ben zaten aylardır yatıyorum yani wc namaz falan kalkıyorum aradada çok başım ağrırsa kalkıp bi iki tur atıyorum 10 güne falan duş alıyorum haftam daha çok küçük inş sağlıkla alırız

Cnm benimde su fazlaymış enfeksiyonda var yatmama gerek varmı dedim yok dedi hatta evde de ara ara dolan çok yatanı istemem dedi de ben zaten aylardır yatıyorum yani wc namaz falan kalkıyorum aradada çok başım ağrırsa kalkıp bi iki tur atıyorum 10 güne falan duş alıyorum haftam daha çok küçük inş sağlıkla alırız
Sen yat o desin sacmalamıs dikkat et egilme hiç ben hep yatıyorum

Suyun inş öyle hemen gelm
Az cok kısa degil ha gelirse de önceden yogun bakım ünitesinde yer olan bir hastane ile görüş ayarla hemen Oray gecersin

Üç arkadas vaktinden önce dogurdu suları geldi 32 de 31 de 33 de geldi suları gelir gelmez hastaneye gecti ler hemen sezeryana alındılar

Gecmis olsun. 27 mm okadar kotu degil ama ufak bi kasilma agriyla dahada kisalabilir ciger gelistirici igne yapildi mi? Haftanizda cok guzel kuveze girse bile bir iki hafta ancak kalir. Sular gelirse de direk hastaneye gdip sezeryan olursunuz yine ayni sekilde

X