- 20 Haziran 2014
- 5.598
- 7.536
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #99.201
Cnm bikaç soru daha sorsam sana bebeğin kaç kilo doğdu bide ne kadar kğvezde kaldı acabaAllaha şükür darisı hayırlısi ile sizlere olsun saglıkli sekilde
Cnm bide Dr bana 2 gün endol kullandırtmıştı sanada yazdımıBenimde ilk 4 gun bir seyim yoktu anlamadim bu yeni oldu dr a sordum rahim büyüyor dedi aklim takildi o yuzden burdaki arkadaslara takildim.Akintim kanamam yok.sadece aci esigim cok düsuk acaba o yuzden mi bu kadar cok hissedeiyorum bilemedim.
Aa evet ben de 3gün kullandım. Bugün bıraktım endolü.Cnm bide Dr bana 2 gün endol kullandırtmıştı sanada yazdımı
Ozaman enfeksiyona baktı cnm asmde de baktırabikirsin dra gidemezsem ama muhakkak baktı kandada idrardadaAa evet ben de 3gün kullandım. Bugün bıraktım endolü.
Canım 43 cm boy ve 1810 grla doğdu 1785 dr düstü sutüm ilk 5 gün gelmedi ama sagma islemini birakmadım yavrumun yanına gidemedim cok hastalandım gebelik zehirlenmesinden dolayı tansiyonum yüksek çıkıyordu ben taburcu olup yavrumu hastanede bırakinca daha cok rahatsizlaştım nabzim ve tansiyonum surekli yükseliyordu acillik oldum. Ne zaman sütüm gelmeye başladı 3 saatte bir sagım yaptım gece bile kalkiyordum sağım yapmak icin anne sutunü aldikca yavrum toparlandı, taburcu olurken 2.325 gr ile taburcu oldu simdi ise 60 cm boy son kilosuda 6.5 kilo civarındaCnm bikaç soru daha sorsam sana bebeğin kaç kilo doğdu bide ne kadar kğvezde kaldı acaba
Maşallah maşallah cnm çok çok zor oluyo o kğvez anları anlayabiliyorum sende baya sıkıntı çekmişsin mükafatını aldın çok şükürCanım 43 cm boy ve 1810 grla doğdu 1785 dr düstü sutüm ilk 5 gün gelmedi ama sagma islemini birakmadım yavrumun yanına gidemedim cok hastalandım gebelik zehirlenmesinden dolayı tansiyonum yüksek çıkıyordu ben taburcu olup yavrumu hastanede bırakinca daha cok rahatsizlaştım nabzim ve tansiyonum surekli yükseliyordu acillik oldum. Ne zaman sütüm gelmeye başladı 3 saatte bir sagım yaptım gece bile kalkiyordum sağım yapmak icin anne sutunü aldikca yavrum toparlandı, taburcu olurken 2.325 gr ile taburcu oldu simdi ise 60 cm boy son kilosuda 6.5 kilo civarında
Cnm bide Dr bana 2 gün endol kullandırtmıştı sanada yazdımı
Seni anliyorum arkadaşim ben 3.hamileligimde yavruma kavustum ilki erken dogum ikinci 16 haftalikken düsukle sonuclandi dr önemli gercekten bizlere normal kadın dogum drlari bakmamaları gerekir bizlere riskli gebelik doktoru bakmalı tabikide yasanilan yerde doktor bulmak da önemli ben yavruma kavusmak icin yaşadığım yerden ailemin yanina geldim ekim başından subat ortasına kadar kaldım ailemin yanında insanin evi gibisi yok ama drnuza guveniyorsaniz sorun degil, ben bu hamileligimde de yaşadığım.yerde nerdeyse doktor kurbanı olacaktım
Gecmis olsun saglikla yavrunuzu kucagnza alin insallah. 32. Haftama giricem hala dikislerim zonkluyor batmalar oluyor bunun icin acil muayeneyede gittim hic bi sorun cikmadi. Benden once dogum yapmis arkadaslarim ilerleyen haftalarda artacak demisti oylede oldu. Ve dikis ancak 1 ayda kendini toparliyor kayniyor bol bol yatin ins bisey olmazArkadaslar merhaba öncelikle hepimize sabir ve metanet diliyorum.Benimde iki kaybim vardi 16 hafta ve 28 hafta su anda 15 haftalik hamileyim ve 14.haftada dikis atildi yarin tam 7 gun olucak ancak 2 3 gündür sanki dikis yerlerimde zonklama agri batma.var hatta progesteron fitil i atarken bile cok aciyor agriyor iceri fazla itemiyorum.Bu duurmu yasayan var mi dikisler mi iyilesmedi acaba dr a sordum rahim buyüyor ondan dedi ama sanki benim rahim disari cikacakmis gibi ustune oturamiyorum hep yan yayinca rahat ediyorum bu konuda beni aydinlatacak biri var mi?
Allahın izniyle yasayacak insallah muhakkak ciger gelistirici igneyi yaptir iste canım son anda yapmasın bana 29.haftada yapmislardi 31 haftalıkken dogurmustum. Allaha şükür solunum cihazına bağlanmasina gerek kalmadı 23 gün kaldı küvezde kilo almasıni bekledik kilo sıkintimiz vardı kilo aldikca bütün kablolari cikardılar göbek kordonundan besleniyordu çünku hicbiryerinde Allaha sukur igne izi yok birazda yogun bakımda çalisan hemsire ve doktorlarin deneyimi onemli cok ilgililerdi benim yavrum ve diger yatan butün bebeklerle, sen gönlünü ferah tut hiç belli olmaz belki 40 haftayı tamamlayacaksın bazen doktorlarında yanıldıği zamanlar oluyor ben her aksam yatarken 100 defa doguma karşı Ya Mübdiydi sanirim bu esmayı okuyordum. Bol bol dua oku insirah suresini oku sakin ama sakın strea yapma çoğu gitmiş azı kalmış, dedigim gibi ciger gelistirici ignesini muhakkak yaptir canım iste doktordan çok faydası var bebek icin
Gecmis olsun saglikla yavrunuzu kucagnza alin insallah. 32. Haftama giricem hala dikislerim zonkluyor batmalar oluyor bunun icin acil muayeneyede gittim hic bi sorun cikmadi. Benden once dogum yapmis arkadaslarim ilerleyen haftalarda artacak demisti oylede oldu. Ve dikis ancak 1 ayda kendini toparliyor kayniyor bol bol yatin ins bisey olmaz
Merhaba kızlar, 30. Haftanın içindeyim iki gündür bizim kız bir tarafta toplanıyor ama hep göbeğimin alt kısmında yani tAm rahim gergin olmuyor. Adalat günde bir ve progestan fitil kullanıyorum. Geçen hafta rahim ağzı 24mm ölçüldü ama kasılma olduğunda 21mm düştüdr larım 32. Haftayı kesin görürsün diyor. Hatta izmirdeki doktorum 4 hafta sonra çağırdı kontrole yani 32. Hafta bittiğinde. Toplanmalar 26. Haftadan bu yana oluyor zaten ama son iki gündür çok arttı. Gazımda çok bağırsaklarımda acaba onunda etkisi oluyor mudur. Birde bu toprlanmalar rahim ağzını daha da kısaltır mı?
Tek tarafli oluyor genelde kasilma canim. Bende adalat aliyorum ama ortadan ikiye kestirip oyle 6 saatte aliyorum hem vucutta hep kalmis oluyor hemde doktorum tam yutmayi onermiyoruz demisti. Ve doktora danisip progestanin gunluk ignesini yaptrsaniz daha cok işe yarar ben 22 den bu yana hergun ignesni yaptriyorm aklm kalmiyor ise yaradimi eridimi diye.bu arada bagirsak hareketleride kasilmayi tetikliyor evet gaz sancisida olabilir yasadigniz. Ve malesef kasilmalar kisalmaya sebep oluyor bol su için ayak yukarda uzanin ben sifir rahim agziyla 10 hafta ilerledim insallah hedefimiz 37Merhaba kızlar, 30. Haftanın içindeyim iki gündür bizim kız bir tarafta toplanıyor ama hep göbeğimin alt kısmında yani tAm rahim gergin olmuyor. Adalat günde bir ve progestan fitil kullanıyorum. Geçen hafta rahim ağzı 24mm ölçüldü ama kasılma olduğunda 21mm düştüdr larım 32. Haftayı kesin görürsün diyor. Hatta izmirdeki doktorum 4 hafta sonra çağırdı kontrole yani 32. Hafta bittiğinde. Toplanmalar 26. Haftadan bu yana oluyor zaten ama son iki gündür çok arttı. Gazımda çok bağırsaklarımda acaba onunda etkisi oluyor mudur. Birde bu toprlanmalar rahim ağzını daha da kısaltır mı?
Çok geçmiş oösun dualrım sizinleDikislimisin sen canim bendede kasilmalar var doktor hastaneye yatrdi malesef benom acilmam ve kisalmam var bebegi dikis tutuyor sadece sen bir saar tut canom bak kac saniye oluyo kac dakkada bir oluyo bide kasilma onleyicilerink kullan mutlaka
Maşallah inşallah göreceğiz 37. HaftalarıTek tarafli oluyor genelde kasilma canim. Bende adalat aliyorum ama ortadan ikiye kestirip oyle 6 saatte aliyorum hem vucutta hep kalmis oluyor hemde doktorum tam yutmayi onermiyoruz demisti. Ve doktora danisip progestanin gunluk ignesini yaptrsaniz daha cok işe yarar ben 22 den bu yana hergun ignesni yaptriyorm aklm kalmiyor ise yaradimi eridimi diye.bu arada bagirsak hareketleride kasilmayi tetikliyor evet gaz sancisida olabilir yasadigniz. Ve malesef kasilmalar kisalmaya sebep oluyor bol su için ayak yukarda uzanin ben sifir rahim agziyla 10 hafta ilerledim insallah hedefimiz 37
Çok geçmiş oösun dualrım sizinleDikiş yok bende 25. Haftada da düştü 25 mm e. Daha önce leep kanizasyon işlemi yapımıştı rahim ağzına kısa kalamsının sebebi o aslında. Düzenli değil kasılmalar. Özellikle akşamüstü ve gece yatarken oluyor iki dr um var bir tanesi ilaçları başladı diğer dr um bana kalsa ilaç başlamam bile dedi. Ama endişe işte. Ne zaman yattınız hastaneye doktrounuz ne dedi inşallah göreceksiniZ 38. Haftayı
Aminn, çok sağolunCanim ben 4 gundur hastanedeyim 24 haftamda hunilesme ve kisalma basladi 29 haftamda rahim agzim tamamen acildi kasilmalar acilma yapti bebek sadece dikisin ustunde duruyor bebegi tutacak rahim agzi sifir yok canim.doktorum ne derse desin hemde dikisin bile yok tum kasilma onleyicileri kullan canim amin insAllah canim h3pimiz o haftalari gore
lim insAllah
İlaclar benim aldigim şekildeymis ben sadece prosgestani 50 lik igne seklinde aliyorum 29 dan sonra azaldi kasilmalarim insallah seninkide azalir bide yalanci dogum kasilmalarininda basladigi donemlerMaşallah inşallah göreceğiz 37. HaftalarıHiç ağrım olmuyor ama işte tam aşağıda göbek hizasından bir his başlıyor bizim kız bir tarafa toplanıyor sola yatınca yada yatıyorsam oturunca 5 sn içinde geçiyor. Korkum rahim ağzını daha da kısaltması ve dr a daha 3 hafta var. Acaba erken mi gitsem diye düşünüyorum bu arada 4 lt den fazla su içiyorum gğnde 2 magnimore 1 adalat yarım sabah yarım akşam 2 tane progestereon 200mg gece yatarken kullanıyorum.
Ay inşallah azalsın o kadar stres oluyorum kiİlaclar benim aldigim şekildeymis ben sadece prosgestani 50 lik igne seklinde aliyorum 29 dan sonra azaldi kasilmalarim insallah seninkide azalir bide yalanci dogum kasilmalarininda basladigi donemler☺ sen doktor muayene kdar sıkı bi yatış yap canim Allaha emanet kuzular hepimizinki kız bitane oglumuz var simdi