Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
InsAllah canim benim 3 kayipdan sonra ilk defa bu haftayi gordum insAllah bundan sonra da gider bebegim hepinize umut olurum simdi serumlar yapiliyo gunluk hayrliso artik gerisin Raabim bilson sizde stres,yapmayin zor ama bebek icin sart yapmamak.kasilmayi artriyo
Dualarımız seninle canım. İlk senden alacağız güzel haberleri. Sonra da sırasıyla bizden ☺☺

Sevgili anne adayları,

Bu salgın günlerini çok üzülerek, stresle yaşayan milyonlarca hamileden biriyim. Yetkililer yaşlıların bu hastalığı atlatamama ihtimalini, onların sağlığını öncelik alırken bizleri unuttu, dünyadaki tüm haberlerlere baktığımızda bebeği doğan ama kendi ölen anneler, doğumdan önce ölen anneler var korona virüs sebebiyle. Bir anne adayı için, yeni doğacak bebeğini dünyada yalnız bırakıp gitmek kadar acı bir düşünce olamaz. Bu kişisel ölüm korkusunun da ötesindedir.

Sosyal medyada başlattığımız kampanyayı takip etmeniz, yorumlar yazmanızı istemekteyim, bu şekilde dikkat çekerek bu konuyu gündeme getirebiliriz.

Hamilelik süreci bağışıklık sistemini baskılayan bir süreç, aynı zamanda ilaç kullanmanın da çok ciddi sakıncalar doğurabileceği bir süreç gebelik bilindiği üzere. Sadece ölmek söz konusu da değil, virüs çok yeni olduğu için bebeğe olan veya uzun vade de olabilecek zararları bilinmiyor. Gebeler için verilen veriler ise doğum zamanında olan gebeler içindir bunu istatistikleri araştırırken görebilirsiniz.

Biz hamileler için de, ağır tedavi sebebiyle, hiç bir risk olmadığı söylense bile, kendi başına büyük risk taşıyan erken doğum ihtimali var. Üstelik benim gibi, gebeliğin ortalarında, erken doğumun çözüm olmadığı durumlar da var...

Çalışan hamilelerin toplu alanlarda kendini koruma gibi bir durumu söz konusu değil, tansiyonumuz bir iner bir çıkarken, zaten nefes almanın zor olduğu bir süreçte, yarım saat maskeyle durmak bile baygınlık sebebi olabiliyor. Hamileyken 9 saat havasız, kapalı bir ortamda, maskeyle durmak imkansız.

Çalışan hamileler için yetkililerin, devletimizin, özel şirketlerin insiyatifine bırakılmamış çok acil bir karar almaları gerekmektedir.
Anca bu şekilde özel şirketler en azından biz hamilelerin evden çalışmasına veya istifaya zorlamadan ücretsiz izin vb opsiyonları almasına izin verir. Şu an hiç bir hamilenin iş kariyer para peşinde koşmayacağına eminim. Hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almak istiyoruzdur buna eminim.

Bireysel olarak değil hepimiz birbirimiz için hareket etmeliyiz bu zor günlerde. Haydi hepimiz katkıda bulunalım.

...
...

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar rahım agzımı 2cm ölctu dr ikiz gebeyim 11+5 ım ölcumlerını yaptı bebeklerın ense kalınlıkları bırı normal bırı az daha fazlaydı ama kotu degıl dedı ıkı hafta sonra dıkıs dedı herturlu muayne yaptı dıkısı atcaz dedı bır kaybom var yatmama ragmen rahım agzım kısalıyo napcamı bılemedım dr rahom agzından suan dusmez dedı ben genede yatıyorum ama

Canim hastaneye yatrildigim ilk gunden boyle soyluyolar yasamaz diyolar problemleri cok olur diyolar 34 haftaya gelmen lazim dediler insAllah agri kasilma yasamamda gelirim gunluk serumlar vuruluyo8 saat serumla ugrasyorum Dualarinizdan beni eksik etmeyin
Bunu hangi afedersiniz gerizekalı doktor söylüyor Allahın izniyle birsey olmayacak sıkmayın canınızı tedbir bizden takdir Allahtan arkadaşım bende 31 haftalık dogurdum 5 aylık oldu yavrum cevaplar bile veriyor suanda bana sana moral olsun gönlünü ferah tut

Bunu hangi afedersiniz gerizekalı doktor söylüyor Allahın izniyle birsey olmayacak sıkmayın canınızı tedbir bizden takdir Allahtan arkadaşım bende 31 haftalık dogurdum 5 aylık oldu yavrum cevaplar bile veriyor suanda bana sana moral olsun gönlünü ferah tut
Maşallahhh yaa sizi hatırlıyorum benim yazmaya başladığım sıralarda demekki siz doğum yapmışsınız
Sizinde dikiş vardı dimi

Maşallahhh yaa sizi hatırlıyorum benim yazmaya başladığım sıralarda demekki siz doğum yapmışsınız
Sizinde dikiş vardı dimi
Evet canım vardı sadece dikisler tutuyordu bebegimi ancak kasılma ve sertleşmelerim cogaldı son 2 haftada nidilat kullandım gebelik zehirlenmesi yaşadım dikişlerim rahim ağzından ayrıldı cok ciddi kanamam başladı ardından sancım çogaldı bebegim rahim ağzına baskı yapiyordu çok ağır üzüntülü ve stresli haftalar gecirmistim dogumdan once bunlar kasılmamı tetikledi iyiz sükür

Evet canım vardı sadece dikisler tutuyordu bebegimi ancak kasılma ve sertleşmelerim cogaldı son 2 haftada nidilat kullandım gebelik zehirlenmesi yaşadım dikişlerim rahim ağzından ayrıldı cok ciddi kanamam başladı ardından sancım çogaldı bebegim rahim ağzına baskı yapiyordu çok ağır üzüntülü ve stresli haftalar gecirmistim dogumdan once bunlar kasılmamı tetikledi iyiz sükür
Çok zorlu süreçlerden geçmişsin cnm ama onları unutturacak minnoşum yanında elhamdülillah

Canim ben seni hatrladim cok tesekkurler bana cok moral oldu yazdiklarin insAllah benim kuzumda sapsaglam kucagima aliirim simdi hastanede serumlar yapiliyo banada doktor 34 ee kadar gelirsen bebegin yasar dedi

Arkadaslar merhaba öncelikle hepimize sabir ve metanet diliyorum.Benimde iki kaybim vardi 16 hafta ve 28 hafta su anda 15 haftalik hamileyim ve 14.haftada dikis atildi yarin tam 7 gun olucak ancak 2 3 gündür sanki dikis yerlerimde zonklama agri batma.var hatta progesteron fitil i atarken bile cok aciyor agriyor iceri fazla itemiyorum.Bu duurmu yasayan var mi dikisler mi iyilesmedi acaba dr a sordum rahim buyüyor ondan dedi ama sanki benim rahim disari cikacakmis gibi ustune oturamiyorum hep yan yayinca rahat ediyorum bu konuda beni aydinlatacak biri var mi?

Arkadaslar merhaba öncelikle hepimize sabir ve metanet diliyorum.Benimde iki kaybim vardi 16 hafta ve 28 hafta su anda 15 haftalik hamileyim ve 14.haftada dikis atildi yarin tam 7 gun olucak ancak 2 3 gündür sanki dikis yerlerimde zonklama agri batma.var hatta progesteron fitil i atarken bile cok aciyor agriyor iceri fazla itemiyorum.Bu duurmu yasayan var mi dikisler mi iyilesmedi acaba dr a sordum rahim buyüyor ondan dedi ama sanki benim rahim disari cikacakmis gibi ustune oturamiyorum hep yan yayinca rahat ediyorum bu konuda beni aydinlatacak biri var mi?
Ben de yaptıralı 4 gün oldu ama o dediğin şeyler bende yok canım. Hatta hiç dikiş attırmamış gibiyim. Bence doktoruna bunu sor. Enfeksiyon falan kapmış olma. Belki de bünyeden bünyeye değişiyordur onu da bilemiyorum. Ama en sağlıklı bilgiyi doktorun verecektir tabi.

Canim ben seni hatrladim cok tesekkurler bana cok moral oldu yazdiklarin insAllah benim kuzumda sapsaglam kucagima aliirim simdi hastanede serumlar yapiliyo banada doktor 34 ee kadar gelirsen bebegin yasar dedi
Allahın izniyle yasayacak insallah muhakkak ciger gelistirici igneyi yaptir iste canım son anda yapmasın bana 29.haftada yapmislardi 31 haftalıkken dogurmustum. Allaha şükür solunum cihazına bağlanmasina gerek kalmadı 23 gün kaldı küvezde kilo almasıni bekledik kilo sıkintimiz vardı kilo aldikca bütün kablolari cikardılar göbek kordonundan besleniyordu çünku hicbiryerinde Allaha sukur igne izi yok birazda yogun bakımda çalisan hemsire ve doktorlarin deneyimi onemli cok ilgililerdi benim yavrum ve diger yatan butün bebeklerle, sen gönlünü ferah tut hiç belli olmaz belki 40 haftayı tamamlayacaksın bazen doktorlarında yanıldıği zamanlar oluyor ben her aksam yatarken 100 defa doguma karşı Ya Mübdiydi sanirim bu esmayı okuyordum. Bol bol dua oku insirah suresini oku sakin ama sakın strea yapma çoğu gitmiş azı kalmış, dedigim gibi ciger gelistirici ignesini muhakkak yaptir canım iste doktordan çok faydası var bebek icin

Acaba ağrı eşiginizle alakali olabilirmi arkadaşim hani ne kadar ağrı kesici kullanirsan kullan yinede ağrıyı hissedersin seninkide öyle olabilirmi, mümkün oldugunca yat ani hareketlerden uzak dur bol bol su tüket arkadaşım zaten yazda geldi sizlerin tam suyu bol tüketme zamaninız cok ağrin varsa parol hamilelikte kullaniliyor ancak sen yinede doktorunla görüs kontrole ne zaman cagirdı

Ben de yaptıralı 4 gün oldu ama o dediğin şeyler bende yok canım. Hatta hiç dikiş attırmamış gibiyim. Bence doktoruna bunu sor. Enfeksiyon falan kapmış olma. Belki de bünyeden bünyeye değişiyordur onu da bilemiyorum. Ama en sağlıklı bilgiyi doktorun verecektir tabi.

Benimde ilk 4 gun bir seyim yoktu anlamadim bu yeni oldu dr a sordum rahim büyüyor dedi aklim takildi o yuzden burdaki arkadaslara takildim.Akintim kanamam yok.sadece aci esigim cok düsuk acaba o yuzden mi bu kadar cok hissedeiyorum bilemedim.

Acaba ağrı eşiginizle alakali olabilirmi arkadaşim hani ne kadar ağrı kesici kullanirsan kullan yinede ağrıyı hissedersin seninkide öyle olabilirmi, mümkün oldugunca yat ani hareketlerden uzak dur bol bol su tüket arkadaşım zaten yazda geldi sizlerin tam suyu bol tüketme zamaninız cok ağrin varsa parol hamilelikte kullaniliyor ancak sen yinede doktorunla görüs kontrole ne zaman cagirdı

Dikis yapildi ertesi gün konttol etti ve sonra bayram sonrasi gel dedi yani 27 sinde gidecegim.Dr um.cok rahat davranıyor stres yaomiyayim diye önceden kayıplar olunca insan korkuyor endise ediyor

Cnm öncelikle geçmiş olsun 28 haftalık bebeğin yaşamadımı😔😔 ben 12. Haftadan buyana yatıyorum dikiş den sonra hep yattım hiç oturmadım senin daha çok yeni lütfen hep uzan ben bide fitil olarak alamadığım için hep ağızdan aldım ama sen druna sor öyle kullan yinede

Dikis yapildi ertesi gün konttol etti ve sonra bayram sonrasi gel dedi yani 27 sinde gidecegim.Dr um.cok rahat davranıyor stres yaomiyayim diye önceden kayıplar olunca insan korkuyor endise ediyor
Seni anliyorum arkadaşim ben 3.hamileligimde yavruma kavustum ilki erken dogum ikinci 16 haftalikken düsukle sonuclandi dr önemli gercekten bizlere normal kadın dogum drlari bakmamaları gerekir bizlere riskli gebelik doktoru bakmalı tabikide yasanilan yerde doktor bulmak da önemli ben yavruma kavusmak icin yaşadığım yerden ailemin yanina geldim ekim başından subat ortasına kadar kaldım ailemin yanında insanin evi gibisi yok ama drnuza guveniyorsaniz sorun degil, ben bu hamileligimde de yaşadığım.yerde nerdeyse doktor kurbanı olacaktım

X