- 8 Aralık 2018
- 1.674
- 1.347
- 28
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #99.161
Geçmis olsun bu sureci en kolay sekilde atlatrsniz insllah. Evet dikis olmsa wc bile kalkamazdiniz simdi en azindan onun icin kalkma sansiniz var. Ama malesef normal hamilelik gecirmek gbi bisey yok ayaklar havada surekli yatmaniz lazimki dikise baski olmasin bu arada benimle beraberMerhabalar. Bende de rahimağzı yetmezliği var ve geçen perşembe serklaj yapıldı. Rahimağzım 33mmden 2 haftada 13 mmye düştü. Doktor riske girmeyelim hemen dikiş atalım dedi. Yarın da kontrolüm var. Ben bu kadar yatacağımızı bilmiyordum. Okuduklarıma şaşırdım açıkcası. Çünkü doktorum dikiş atmadan seni doğurana kadar yatağa mahkum etmwk istemiyorum. Normal hamilelik geçirmeni istiyorum demişti. Ama anladığım kadarıyla dikiş atıldığında da hep yatacağım
Sağol canım. Ben bu kadar dikkat etmem gerektiğini bilmiyordum. 24. Haftaya kadar dikkat et yat sürekli dedi. Sonrasında inşallah normal hayatına döneceksin demişti.Canim doktor kendine gore soyluyo iste ben dikis yapilan gunden yatyorum acilmam oldu bebegi sadece dikis tutuyor sakin ihmalkar olma insAllah sapasaglam kucagina alirsin bebegini
İnşallah hep beraber atlatırız. İnşallah ben de 30lu haftalarımı görebilirimGeçmis olsun bu sureci en kolay sekilde atlatrsniz insllah. Evet dikis olmsa wc bile kalkamazdiniz simdi en azindan onun icin kalkma sansiniz var. Ama malesef normal hamilelik gecirmek gbi bisey yok ayaklar havada surekli yatmaniz lazimki dikise baski olmasin bu arada benimle beraberSamara96 sadece dikis tutuyor surekli yatmamiza rağmen
Sağol canım. Ben bu kadar dikkat etmem gerektiğini bilmiyordum. 24. Haftaya kadar dikkat et yat sürekli dedi. Sonrasında inşallah normal hayatına döneceksin demişti.İyi ki bakmışım buraya
Doktor nasıl böyle diyebiliyor ki 6 aylık bebekler bile yaşıyor artık.Canim benim doktor yasamaz diyor canim korkularim cok buyuk34 e gelelim diyor en azi bebegimi kaybetmek istemiyorum
İnsallah doktordan hayirli haberler alirsin canim. Azcık sabirla 37 38 i bile görursun bebegine kendine inanİnşallah hep beraber atlatırız. İnşallah ben de 30lu haftalarımı görebilirim
Yaa çok geçmiş olsun. Neyse ki çoğunu atlatmışsın. Bak önünde çok az bir zaman kalmış. Her şey bebişlrrimiz için ❤❤Dikkate al tabi doktorun ne soylerse ama dusun biz yatarak bile acilma olmus dikis tutuyor ayakta nasil gecer bana doktor simdk tualete bile cikma dedi ve simdi hastanede yatyorum her gun 8 saat serumlar veriliyor
Doktor nasıl böyle diyebiliyor ki 6 aylık bebekler bile yaşıyor artık.Naail boyle konusabilir
Yaa çok geçmiş olsun. Neyse ki çoğunu atlatmışsın. Bak önünde çok az bir zaman kalmış. Her şey bebişlrrimiz için ❤❤
İnşallah canım. Benim ilk hamileliğim ve hiç bilmediğim bir konu. Burası bana bayağı yardımcı olacak. Umudumuzu hiçbir zaman yitirmeyelim zaten. Hepimiz görelim o haftaları inşallahİnsallah doktordan hayirli haberler alirsin canim. Azcık sabirla 37 38 i bile görursun bebegine kendine inanmerak ettigin herseyi burda sorabilirsin hepimiz 1 2 yada 3 bebek kaybettik burasi umut sayfasi binlerce guzel ornek var.☺
Hem burada hem de cevremizden duyuyoyurz merak etme ileriki haftalara goreceksin sem de cok örnekle var için rahat olsun.Canim hastaneye yatrildigim ilk gunden boyle soyluyolar yasamaz diyolar problemleri cok olur diyolar 34 haftaya gelmen lazim dediler insAllah agri kasilma yasamamda gelirim gunluk serumlar vuruluyo8 saat serumla ugrasyorum Dualarinizdan beni eksik etmeyin
Normal kasılmadan ve ağrıdan nasıl ayıracağız ki? Ben de hafif arada ağrılar oluyor, bir de gaz sancısı dediğim kramplar oluyor az da olsa.Yavrum icin dayaniyorum biliyomusun artik igne serum vuruldukda bile canim yanmiyor o kadar tatli geliyoki bebegime bir faydasi olucak diye lutfen her hangi bir kasilmada agrida doktorunuzu bilgilendrin doktorunuz ilgilenmese bike bir ultrasona gozukun ki sonra probleminiz olnasin Rabbim.hepinizin evlatlarimi sapasaglam sprunsuz sekilde kucaviniza versin
Normal kasılmadan ve ağrıdan nasıl ayıracağız ki? Ben de hafif arada ağrılar oluyor, bir de gaz sancısı dediğim kramplar oluyor az da olsa.
Hem burada hem de cevremizden duyuyoyurz merak etme ileriki haftalara goreceksin sem de cok örnekle var için rahat olsun.Dualarım sizinle.
esekkur ederim ben dikkat edeyim bari biraz.Yok canim kasilma boyle nefes kesecek tarzda oluyor agrisiz oluyo nefesin kesilecek gibi oluyo elini karnina gotrdugundede karninin tas gibi sert oldugunu anlayacaksin bide adet tarzi bel kasik agrisi pozisyon degsmene ragmen gecmiyorsa tehlikelidir
T
esekkur ederim ben dikkat edeyim bari biraz.
Sen ne güzel her şeyin farkındaymışsın mudahele şansı doğmuş.
Benim doktorum da 24-26 haftalarda sorun çıkarmaya başlayabilir demişti. Ben fazla bilgisizim bu konuda. Mesela benim rahimde basıklık var bu erken doğuma yol açabilir diye düşünüyoruz ama sanırım bu da rahim ağzı açılması ile kendini belli ediyor değil mi? Doktora gitmediğim zamanlar korkuyla geçiyor içeride her şey yolunda mı diye, bilmiyorum ya bir de bilmeyen şey daha da korkutuyor.Aynen oyle canim hatta 24 haftamda doktora dedim benim kasilmam var diye israrla yok dedi ilacini al dedi 29 haftamda acilmam oldu zaten
Benim doktorum da 24-26 haftalarda sorun çıkarmaya başlayabilir demişti. Ben fazla bilgisizim bu konuda. Mesela benim rahimde basıklık var bu erken doğuma yol açabilir diye düşünüyoruz ama sanırım bu da rahim ağzı açılması ile kendini belli ediyor değil mi? Doktora gitmediğim zamanlar korkuyla geçiyor içeride her şey yolunda mı diye, bilmiyorum ya bir de bilmeyen şey daha da korkutuyor.
Dikiş ne zaman atıldı peki sana?
Hastanede olman daha iyi hem, şimdi evde olsan kafanda kuracaksın hem bir huzur vermeyecek düşünceler. Senin bebiş ne zaman geleceğini biliyor annesi, maşallah bu zamana kadar bilmiş baksana. Bir de örnek çok gerçekten seninki niye öyle olmasın. Annelik de böyle bir şey demek ki bebeğin için bile endişelenmeye korkuyorsun.Korkma streslenmede canim ama dikkatli ol bebegimuzin bize ihtiyaci var bak hastenede yatyoeum doktorlar o kadar sey soyluyo bem bebegim icin uzulneyecem canim servikal yetmezlik hunilesme ve kisalmadan anlasliyo benim 12 haftamda atldi dikis 24 haftama kada her sey iyiydi 24 haftamda hunilesme ve kisalma basladi 29da da acildigini dikisin bebegi tuttugunu ogrendim
Hastanede olman daha iyi hem, şimdi evde olsan kafanda kuracaksın hem bir huzur vermeyecek düşünceler. Senin bebiş ne zaman geleceğini biliyor annesi, maşallah bu zamana kadar bilmiş baksana. Bir de örnek çok gerçekten seninki niye öyle olmasın. Annelik de böyle bir şey demek ki bebeğin için bile endişelenmeye korkuyorsun.
Benim doktorum bana durumumu anlattığında çok üzülmüştüm, başlamıştım ağlamaya sonra bebeğimi de üzdüm diye ağlamıştım. Halbuki beyefendi içeride mutlu görünüyordu.
Senin de 6-7 hafta sonra artık yenidoğan hikayelerini dinleriz.