Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Hadi inşallah arkadaşım hakkında hayırlısı olsun
Sen 4.5 aylıkken kaybettim demiştin bebeğini dikşin ne zaman atılmıştı?Bir de kasılmayı engelleyici ilaçlar kullanmışmıydın çok merak ediyorum
Bu arada Acar KOÇ u ben de düşünüyorum ona da görünmek istiyorum bakalım
Herşey gönlünce olsun inşallah güzel haberlr verirsin bana :)

ben doktora muayeneye gıttıgım gunun aksamında oldu hersey. Karnımda hafıf bı sıkıntı vardı. Hafıf pembe bır akıntı gelmeye baslamıstı.

Doktorumu aradım, bana dınlenmemı ve progestan dıye bı ılacı kullanmaya baslamamı soyledı. Bu ilaç kasılmayı önleyicimiydi bilemiyorum.

2 gun boylece gectı ama benım sıkıntım gecmedı.doktorumu aradım muayene olmak ıstedıgımı soyledım. Muayeneye gıtmeden once evde tuvalete gırdıgımde kese elıme geldı. O anda dünya başıma yıkıldı.

Hemen doktora gıttık ama muayenede doktor da cok şaşırdı. Nasıl oldu bu diye.

şimdi aklıma geldikçe o kadar sinirleniyorum adama. Ben 2 gündür sana sıkıntım var diyorum, o bana gel bı muayene edelim demiyor. Belki sıkıntı başladığı gün muayene etseydi kese o kadar aşağıya inmeyecekti ve bebeğimi kurtarabilecektik.

Işte o gün acil serklaj yaptı, keseyi içeri iterek. Ama maalesef sadece 1 gece kalabildik öyle.ertesi gün bebeğimi aldırmak zorunda kaldık. Suyum gelmeye başlamıştı ve bebeğimin kordonu rahim yoluna doğru düşmüştü. Ultrasondaki o görüntüyü hiçbir zaman unutmayacağım. Meleğimi son görüşümdü o.

Bu olaydan sonra doktorlardan nefret ettim. Hiç ama hiç birine güvenim kalmadı. Ama elimiz mahkum, gidip birine bağlanacağız işte.

Benım canım oglum,bebegım,

senı o kadar cok ıstemıstım, o kadar cok dua etmıstımkı, bı an once sana sahıp olmak ıcın gunlerı saydım ve allah hemen verdı senı bıze.

Senın ıcımde oldugunu ılk ogrendıgım gun, yasadıgım o mutluluk ve heyecan hala aklımda, yuregımde.

Anne olmanın ılk heyecanını, mutlulugunu senınle yasadım.

Senı o kadar cok ıstemıstımkı senınle ılgılı hayal kurmaya bıle korkuyodum nazar deger dıye. Ama hep hep dua edıyodumkı bebegım ıcın hersey guzel olsun, bebegım saglıklı olsun dıye.

Canım oglum, senın ıcın hep en ıyısını ıstedım, sana bır zarar gelmemesı, senın en saglıklı sekılde karnımda buyuyebılmen ıcın herseyı yaptım, herseyden sakındım. Hep senı karnımda oksarken sımsıkı tutun bebegım, sakın benı bırakıp gıtme dedım.

Ama bebegım sana bı zarar verdıysem, senı uzduysem, senınle cok ılgılenemedıysem cok ama cok ozur dılerım.

Senın ıcımde oldugunu ogrendıgımde hıssettıgım mutlulugu da, sen ıcımden koptugunda hıssettıgım acıyı da hıc kımse bılemez.

Senın gıdısını kabullenmek oyle zor kı, her an aklımda hep ruyalarımdasın. Babanla hep senı ve senınle olan hatıralarımızı konusuyoruz ve sankı hala ıcımdesın gıbı karnımı oksuyorum senı hıssedebılmek ıcın.

Sen benım ılk gozagrım, ılk heyecanımdın. Senın yerın hep bambaşka olacak kalbımde. Senı her zaman ozleyecegım.

Senı cok ama cok sevdım bıtanem, omrum oldukca da sevecegım.

Bu dunyadan ayrılırken de en sonunda sana kavusuyor olmanın mutlulugu olacak ıcımde.

Annen

Segili arkadaşım!
Benim hissettiklerimi öyle güzel dile getirmişsin ki
Yazdıklarını okurken gözyaşlarımı tutamadım offfffff
Çok zorr çok zorrrr
Aynı duyguları paylaşıyorum seninle
Arkadaşım inan bana bu sefer erken dikişle inşallah bebeğine kavuşacaksın
Ben o acıyı iki kez yaşadım ilkinde kızım (4 aylıkken), ikincide oğlum (5 aylıkken) kaydı gitti ellerimden ve hiçbirşey yapamadım o anı hala yaşıyorum
1 aydır hiç kıpırdamadan yatıyordum ve hep dua ediyordum kıpırdayışlarını ömrüm boyunca unutamıycam oğlumun.Elimden geleni yaptım ama olmadı olmadı
Onlar benim meleklerim Ümitsiz oluşum belki de bu yüzdendir
Beni çok duygulandırdın sanki dile getirmek istediklerimi bir çırpıda yazdın!
Umarım seninle birgün konuştuğumuzda ikimizde anne olup kucağımıza aldığımız bebeklerimizden bahsederiz!

Bebeğim gittikten sonra yazmıştım bu mektubu ona. Yüreğim öyle doluydu ki, kimseye anlatmamın bir anlamı yoktu, çünkü kimse anlamıyordu beni. Hala her okuyuşumda ağlıyorum ve onu çok özlüyorum.

Evet hepimiz elimizden geleni yaptık.Ama maalesef kaderimiz böyleymiş(

İLK GÖZAĞRILARIMIZI hiçbir zaman unutmayacağız.

Allah hepimize, burdaki tüm arkadaşlarımıza hayırlısıyla yeni bebeklerine kavuşmayı nasip etsin arkadaşım.

Mektubunu 3 kere okudum
Sana hislerimi anlatabilecek hiçbir kelime bulamıyorum sadece gözyaşlarıma hakim olamıyorum!

Seni üzdüysem özür dilerim arkadaşım.Lütfen ağlama.

Burdaki tüm arkadaşları kendime yakın bulduğum için paylaşmak istedim sadece.

Hayır hayır kesinlikle rica ederim ne demek arkadaşım.

Sadece o kadar güzel yazmışsın, hislerimize öyle güzel tercüman olmuşsun ki
Duygulanmamak mümkün değil.

Paylaştığın için teşekkür ederim.

butterfly o kadar güzel yazmışsınki bende 1 sene olmasına rahmen bebeğimi kaybedeli hala çok üzülüyorum ona aldığım aşyalara bakıyorum bazen hiç aklımdan çıkmıyor ilk bebekler hiç unutulmaz ilk göz ağırarı bebeklerim olsada ölene kadar hiç unutmayacağım 6 aylık bebeğimin elimden kayıp gidişini onu ilk kaybettiğimde ben ne yaptımda bana bunu yaşattı diye allahım diye sordum kendime evlat acısı işallah biran önce bebeklerimizi bizim kucaklarımıza versin

Aslında oğlumla aramda özel birşey kalsın diye yazmıştım o zaman bunu.

Ama burda aynı acıları yaşayan anneler de olduğu için paylaştım.

Umarım meleğim sesimi duyar ve onu ne kadar çoook sevdiğimi bilir.

evet arkadasım, hep aynı sorular.

Neden ben, neden ben?

Ama aslında sadece sen değilsin, o kadar çok kadın varki bu acıyı yaşayan.

Elbette herkesin acısı kendine, ateş düştüğü yeri yakıyor maalesef.

Yeniden denemek, ilkinde yaşadığımız heyecanı ve mutluluğu yaşatmasa da yeniden hamile kalıp bir bebek sahibi olmak güdüsü biz kadınları ayağa kaldırıyor ancak.

Allah başka acılar göstermesin, beterinden korusun inşallah.

Paylaştığın için tekrar teşekkür ederim!
Meleklerimizin bizi duyduğuna gönülden inanıyorum!!!

Arkadaşlar sizde en kısa zamanda umarım bebek sahibi olursunuz. Sizler içinde dua edeceğim.

ssaslan nasıl gidiyor? Sen şimdi hiç kalkmıyormusun yatakdan? Banyo yapmak kasları gevşetiyor diye okumuştum bi yerlerde. Bu da erken doğum tehlikesi olanlar için zararlıymış diye yazmıştı birileri.. bilginiz var mı bu konuda?

evet güzelim en son 18 eylülde serklaj için ameliyat elbisemi giyerken ayaktaydım
o günden beri ayaklarımın üzerine basmış değilim
kontrollere dahi ambulans ile gidip geliyorum
akşam eşim banyoya gireceğim dediğinde ayy şimdi üzerinden böylee sular akaca senin ne güzel deyivermişim
ben yatakta silinerek temizleniyorum çünkü

canım benim yaaa Allah bu sabrının karşılığını verir. 32.Haftaya gelmişsin maşallah. Darısı başıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…