Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Günaydın arkadaşlar..

Şimdi devamlı kendimi kontrol etmeye çalışıyorum ama belirtiler nelerdir bilemiyorum

ece 76
Öncelikle yaşadıklarına çok üzüldüm bende 3 bebek kaybettim.mecburen tekrar toparlanmak ve yeniden mücadeleye girmek zorunda kalıyoruz.bildiğim kadarıyla 2 . düşüğüne pleantanın aşağıda olması neden olmuş.bir arkadaşımda aynı sorundan çok sıkıntı yaşadı.diğerinde de aynı şeyleri yaşayacağını düşünme.rahim dikişi problemli bir hamilelelik geçirmene sebep oluyor ama başaranlarıda çok duydumbu sorunu büyüten sebep ilk hamilelelikte belirlenmemesi.doktorların dikkat etmemesi.bende doktor kurbanıyım.şu an bir çok sıkıntı atlatarak 36. haftaya kadar geldim.doktorumu bende çok bunalttım.beni ciddiye almak zorunda kaldı.şuan çok zorlanıyorum bebeğimi taşırken .dikişlerim geriliyor sanki.rahmim yırtılacak diye korkuyorum.cumartesi kontolde belli olacak dikşlerin durumu.
ayrıca rahim yetmezliğinde daha önce yaşanılan gebeliklerin faydası oluyormuş.rahmin genişlemesi önemliymiş.

ne güzel 36.haftana gelebilmişsin. Benim daha yeni farkedildi.2.7 cm. cok dusuk. doktor ıgne falan verdı. Bugun baska bır doktora daha mı gıtsem.. Dun geceyı korkuyla gecırdım. Bebegım erken gelırse dıye cok korkuyorum. Arkadaslar bunun belırtılerı nedır?

Teşekkür ederim saliha Benim bu seferkinde plesentanın etkisi de oldu mu bilmiyorum 19 haftalıktı hatta gelişimi 1 hafta öndeydi oğlumun dikişlerim vardı karından atılmıştı önceden daha sağlam olsun diye ama suyum geldi. Benim rahim ağzım yok gibi bişeymiş İlaç kullanmadım (kasılma ilaçları)doktorum vermemişti. Şimdi ümidim belki de o ilaçlar.
Senin adına çok sevindim 36. haftaya gelmişsin çok şükür Artık korkma bence allahın izniyle bebeğini kucağını alırsın inşallah. Rahim genişlemesi önemliymiş dedin umarım kısmetse bir dahakine herşey iyi olur ama birkaç doktordan teyid almam gereekiyor inan çok ümitsizim saliha bizlere dua et lütfen!

benım su an 5.5 cm açık
bendeki belirti kanama ille başlamıştı.Ama diğer artan açılmaları ben kendim birebir hiç fark etmedim.Dr.una güven bence ama yinede baştan tedbir alıp serklajda yapılabilir.Çünkü bebeğinin ağırlığı arttıkca rahim açılmaya devam ediyor baskı yaptığı için,bana ayağa kalkmak yasak.Geçmiş olsun

bu verdıgın olcu acılma mı yoksa rahım boyu uzunlugu mu? ben bugun tekrar aynı doktora gıdecem

butterfly 123
meraba nasılsın ankaralı arkadaşım?
sana ne diycem bir doktorla daha konuştuk istanbulda bu doktor o da kullanmam gereken ilaçlar olduğunu söylemiş haftada bir iğne olması gerekiyordu demiş
tekrar denesin %50 şansı var demiş
O kadar çok sevindim ki bir ümit en azından
Buradaki doktorla aynı şeyleri söyledi paylaşmak istedim hayırlısı inşallah
duyduklarımdan dolayı bugün daha iyiyim!

ece senin için çok sevindim canım
moralini yüksek tut canım moral hepsinden önemli bence
allah yardımcın olsun
allahım sana en kısa zamanda tekrar sağlıklı bir bebek nasip etsin canım
sağlıkla kucağınada alacaksın yavrunu zamanı gelince canım

Son düzenleme:

Merabaa sağol canım çok teşekkür ederim
Allah büyüktür allah hepimizin yardımcısı olsun!
Rahim kasılmalarını önlemek için bir ilaç varmış haftada 1 iğne olması gerekiyordu gebeliği uzatabilirdi dedi.Benim doktorum vermemişti hamileliğimde maalesef boncuk

canım stres yapma stres en son gereken şey şu anda senin için
bunun bir belirtisi olduğunu bende duymadım
ben bir sabah kalktığımda nişanım gelmişti 22 haftalıktım
dr.um muayene ettiğinde 3cm açılmam olduğunu gördük ve benim öncesinde hiçbir sorunum olmamıştı
yani pek belli olmuyor ama sen için rahat olacaksa iyi bir dr.a daha görün bence
ama unutma stres yok
allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım

anladım ececim proluton depot sanırım bende kullanmıştım haftada 1
tabi benim nişenım gelmiş olduğu için ancak 1 ay dayandı ve suyum geldi

anladım ececim proluton depot sanırım bende kullanmıştım haftada 1
tabi benim nişenım gelmiş olduğu için ancak 1 ay dayandı ve suyum geldi

Canım geçmişler olsun İnanıyorum sen de biran önce anne olacaksın inşallah
Sana dikiş ne zaman atılmıştı arkadaşım?

canım bana 22. haftada atıldı dikiş nişanım gelmişti ama benim
1 ay wc.ye bile kalkmadan yattım ben
haftada 1 proluton depot vuruldum
olmaz denilen dikiş 1 ay durdu ve çok sağlamdı
ancak suyum geldiği için suni sancıyla doğum yapmak zorunda kaldım
bebeğim 26 haftalık doğdu ve 14 gün yaşadı
bugün tam 3 ay oldu bebeğimi kaybettiğim

Allah sana sabırlar versin çok zor günler geçirmişsin seni o kadar iyi anlıyorum ki
Bu sefer belki daha erken atılır dikiş
İnşallah allah sana da en kısa zamanda nasip etsin canım!

inşallah canım inşallah allahım bir daha hiçbirimize yaşatmaz bu acıları
evet canım bu sefer 3. ayda dikiş atılacak ve durumumdan dolayı yine hiç kalkmadan yatacağım
inşallah hamile kalayım da sağlıkla kucağıma alacaksam herşeye değer
sende pko varmı canım burda birçok arkadaşta var ve bende de var

bende 3 haftada bir proluton depot kullanıyorum
adet sancısı gıbı bel agrım var kızlar bı garıbım:S

bende 3 haftada bir proluton depot kullanıyorum
adet sancısı gıbı bel agrım var kızlar bı garıbım:S

canım sadece belindeyse ağrı sorun yoktur
zaten riskli zamanları atlatmışsın
allahın izniyle zamanında sağlıkla al kucağına yavrunu inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…