Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

merhaba canımcım dün siteye çok geç ve yorgun girmiştim annem dün çapa da anjiyo oldu onun yanındaydım bütün gün gece geldim hemen bir okuyup cevaplamıştım kısa yazdım kusura bakma ilgilenmedim sanma canım dün akşam bile gelmeden aklımdaydın halbuki:1hug: bebşinin iyi olamasına çok sevindim maşallah bayağı büyümüş belki çok erken diyceksin ama tiwikscim bence bu sefer sen bu işi başardın canım:hooray: inşallah hep birlikte son haftalarınıda görücez sen böyle anlattıkça ben yine sabırsızlanıyorum ya, senin durumun bana çok moral verdi bu arada iyiki burdasın tiwiks, yazdıklarımız hakkında bir bilgisi varmı? sanki okumuş gibi konuşmuş? inşallah bir dahaki kontrole kadar da herşey güzel geçer canım, ben de ocak 10 gibi gidicem ilacım bitiyor inşallah benimde transferime de karar verir tekrar anne olmak meleğime kavuşmak için o kadar sabırsızlanıyorumki. bende seni çok çok kaydirigubbakcemile3 canımcım..

edamecrin sende hoşgeldin canım uzun zamandır görüşmiyoruz.. sen nasıl oldun canım inşallah daha iyisindir..sende kendine iyi bak canım...

merhaba kızlar
yazıları şöyle bir okudum
yeniler var aramızda
hoşgeldiniiiiiiz
ne adar çok muşuz aslında
ben dikişi iki kere yaşadım
yenilere dikişle ilgili şunu söylemek itiyorum
dikiş eğer doğru zamanda atılırsa bence tutmamazı gibi bi şey yok
önemli olan sancı gelmesin ve bebeğin suyu gelmesin
bunlar zaten normal gebelikte de sorun
dikişlerin sancıya dayanamadığı için açılma problemi var
bu nedenle biz daha riskli gibiyiz

AMAAA YAŞADIM GÖRDÜM
3 GÜN SANCI ÇEKTİM
EN SON GÜN 2 DAKİKA ARAYLA ÇEKTİM
VEEEE DİKİŞ 1 MM DAHİ AÇILMADI
ANCAK SANCIM DURMADI
HASTANEDEKİ BAŞKA ARKADAŞIM 45 DAKİKA ARYLA 1 GÜN ÇEKTİ
DİKİŞİ YOKTU NORMAL BİR HAMİLEYDİ YANİ
ONUN 1 CM AÇILDI
AMA SANCISI DURDU
BENİM SANCIMIN DİKİŞLE HİÇ BİR İLGİSİ YOKTU
NORMAL BİR RAHİM AĞZI BU KADAR DAYANMAZDI BENCE
SORUN İKİZLERİMDEYDİ SANIRIMSANCIM BU NEDENLE DURMADI
ÖZETLE ŞUNU DİYORUM BEN
BENİM KANIMCA(tabii doktor değilim)
DİKİŞ TUTAR ARKADAŞLAR
ancak kasılma önleyici ilaçlar kesin sonuç vermeyebilir bence

biliyosunuz bende 3 bebeğimi kaybettim
ilk bebeğim ardından da ikzlerim
bu gün evde yalnızdım
doğal olarak bebişleri düşündüm
veee çok kötü şeyler düşündüm
bu gün galiba ben Rabbime isyan ettim
Allahım ben elime almadığım bebeklerime kıyamıyorum
sen beni yaradansın
bir anneden kat kat fazla seviyosun
nişye bana bu kadar acı çektiriyosun deyip ağladım
şimdi suçluluk hissediyorum
neden böyle düşündüm diye
biliyorum ki hayırlısı buydu benim için
siz bunları hissettiniz mi kızlar
bu duyguyla nasıl baş ettiniz
çok kızıyorum kendime ama bebişleri düşününce bu hisler oluşuyo içimde
birde üzmemeye çalışıyorum kendimi
ağlamıyorum
ancak böylede kötü galiba
birden sıkıntı basıyo içimi
başka şeylere patlıyorum
çevremdekiler de şaşırıyo
sizce psikolağa gitmeli miyim
ilk bebişimde rabbime sığınıp o dönemi atlatmıştım
şimdi ise isyanlardayım
SİZCE NE YAPAYIM KIZLAR

canım Annene geçmiş olsun diliyorum Allah bol şifalar versin inşallah canım 30 lu haftalara girerim de raha ederim biraz daha cemil hoca tanıştığımızı biliyor senin çok heyecanlı ve istekli olduğunu söyledim yeni yılda seni hamiş göreceğim inşallah
ben ocak ilk hafta gideceğim bir sorun olmazsa çok heyecanlıyım herşey için herkes için günler geçse hergün dua ediyorum size kandime bebek isteyenlere

canım arkadaşım edacım bunları düşünmen gayet normal isyan da edeceksin ki 3 bebeğini kaybettin kolay değil hepimiz yaşadık psikoloğa gitmeni tavsiye ediyorum ben gittim bir süre iyi gel di mi bilmiyorum kendi kendime yettim gibi ki kimseden destek görmedim samimiyim kimsenin seni anlamasını bekleme eşinin bile ama ben seni çok iyi anlıyorum çok üzülüyorum ağla bence şimdi yas sürecindesin ki 1 ay sonra biraz daha iyi olcaksın eminim ben seni okuyunca hep kendimi hatırlıyorum çok zordu eşimden bile nefret ediyordum sanki bebeklerimin mezarında bile haykırdım ona suçlayacak birilerini arıyorumki ben gece kendimi kötü hissetmiştim herşey için geç kalmıştık hala keşke diyorum bazı şeyler için bir tatile git canım eşinle başbaşa mutlaka ben gitmiştim eşimle acımı unutmak için 2 kişilk tatil planı yapmıştık ama malesef koca bir ordu peşimize takıldı ki değil acımı unutmak krizlere girmiştim umarım çevrendekiler anlayışlıdır ama sadece biz değiliz bunları yaşayan burada olduğumuz için paylaşıyoruz o kadar çok ki bu isyanların geçecek inan bana arkadaşım

arkadaşlarım benim ve diğer hamile arkadaşlarım için iyi dilekler de bulunmanızdan çok mutlu oluyorum Allah bizi güldürdüğü gibi sizi de güldürsün inşallah hep dua ediyorum hepimize innın bana

sağol canım bende dua ediyorum hep, herkesin olduğu gibi annem benim en büyük destekçim, girersin canım inşallah ben inanıyorum 30larıda geçiceksin allahın izniyle, sonuçta bir problem yok şu ana kadar Allah korusun ağrın, akıntın, kasılman, enfeksiyonun da yok niye olsun ki stres yapma iyi düşün iyi olsun canım.öne Allahın, sonra Cemil Hocanın sayesinde önce sen sonra da ben başarıcaz bebeklerimizi kucağımıza alıcaz canımcım, ben inanıyorum.. transferi istediğimi söyleyince birşey dedimi peki iki seferdir gidiyorum işte iki ay attı hep inşallah bu sefer atmaz. bende yeniyılın yeni bir bebiş yeni bir umutla gelmesini istiyorum bu yıl kucaklarımız dolsun artık inşallahŞeniz

senağlamahislerini çok iyi anlıyorum canım bende aynı şeyleri hissediyordum ve senin gibi kendime kızıp tövbe ediyordum, sinirlerin çok yıprandı canım normal olarak ama biraz daha zamana ihtiyacın var zaman her şeyin ilacı oluyor her geçen gün az da olsa biraz hafifletiyor, :Saruboceq:Yaradana sığınıp, dua etmekten başka çaremiz yok canım birgün hepimizi duyacak ve muradımızı verecek canım, inancını kaybetmemeye çalışa.s.

tiwiks kontrolerinin iyi geçmesine cok sevindim canım.kilo konusunda tebrik ediyorum seni.
yaren annene gecmiş olsun canım .bu arada adaşız:)
butturefly mektubun hepimizin duygularına tercüman ilk göz ağrımmmmmmmmmmmmmmmmm.

edacım hepimiz aynı duyguları aynı düşünceleri paylaşmışız.demişsin ya siz nasıl baş ettiniz bu duygularla diye.ben hamileliğimde (başıma geleceklerden habersizken )o kadar evhamlıydımki dışarıda yemek yemezdim bulaşıklarımı yıkarken hijyene paranoyaklık derecesinde dikkat ederdim.düşün tüm yaz boyunca doktor önermesine rağmen denize hiç girmedim mikrop kaparım diye .ciğ et yumurta ellemezdim vs neyse .daha sonra bu olay basıma gelince allahım dedim sen herseyin iyisini bilirsin bazen gücümüz bazı şeylere yetmiyor.bunu anladım.elimizden geleni yapmamıza ragmen dışımızda gelişen seyler var.hayırlısı buymus demekki .sabır diledim hep.
gerçi hala üzülüyorum diyorum sorunumuz olmasaydı bu ayın sonunda elime alacaktım kızımı ..kuzenimle aynı gün hamile kalmıştık.şimdi tek isteğim kuzenim kızını sağlıkla alsın eline .benim yeni dogacak bebeklerimde ona abla desin .
hepimize allah nasip etsin annelik duygusunu inşallah

tiwiks, melek81

Teşekkür ederiz dualarınız için Allah hamilelerin duasını kabul edermiş derler.

Hayırlısıyla inşallah bebeklerinzi kucağınıza alırsınız arkadaşlar
Allah sizlere güç kuvvet ve güzel sonlar nasip etsin iyi haberlerinizi bekliyoruz.

edamecrin
Hoşbulduk burada herkes aynı duyguları paylaşıyor sizleri tanımak çok güzel
herşey gönlümüzce olur inşallah
Hakan Şatıroğlunu bilmiyorum bu arada nerenin doktoru ki?

edacım bende çok gergindim ilk zamanlar canım
birşeylere kızıyordum sürekli
suçlu arar gibi
eşim sağolsun çok katlandı bana
her an her yerde ağlama gelebiliyordu
hiç bir yere sığamıyordum sanki
eşimin işi sebebiyle hafta sonları 2 gün evde olmuyor
o yokken kopuyordum resmen herşeye ağlıyordum
bebeğimi kaybettiğim 3,5 ay olmasına rağmen
geçen hafta ağlama krizine girdim evde yalnızdım korktum kendimden
eşimlede saçma sapan bir şeyden bozuktuk evdede yoktu zaten
ağlayış o ağlayış son oldu içimdeki sıkıntı
şu anda içim daha ferah
allahım hepimize aynı acıları yaşattı
herşeyde bir hayır vardır
biliyoruz birbirimizin acılarını
sende bunları atlatacaksın canım
eşlerin yaklaşımı çok önemli bence
ben bu süreçte sevmediğim insanlarla konuşmadım mesela
mutlu olmak için elimden geleni yaptım
tabi ne kadar mutlu olabilirsek
ama biliyorum ki
bir gün hepimiz yavrularımızı kucağımıza aldığımızda daha mutlu insanlar olacağız
ve dua edeceğiz bolbol ahirette meleklerimiz şefaatçimiz olsun diye
kendi kendine atlatamayacağını düşünüyorsan bence dr.a gitmelisin
ama daha çok erken bence
acımızı sonuna kadar yaşamadan hafiflemiyor çünkü
allahtan sana sabır diliyorum canım

Arkadaşlar duygu ve düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.Aslında bunun çözümünü ben çok iyi biliyorum.Tekrar hamile olmak.Beklemek zorundayım.Bu daha yorucu.

merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım...ne yazık ki 6.5 aylık erken doğumla bebeğimi kaybettim...bana da serklaj 26.haftada yapıldı kanama olduğu için erken yapılamadı ama tutmadı...ama 12.haftada yapılmasının çok büyük faydası var....

a.s.aramıza hoşgeldin arkadaşım kaybın için de çok çok geçmiş olsun ,inşallah bir dahaki sefere bebeğini sağlıklıca kucağına alırsın..

canım umarım en kısa zamanda tekarar bebek sahibi olursun.ama benim bildiğim o haftalarda artık serklaj yapılmıyor. Benim de bu durum yeni ortaya çıktı ve serklaj yapılmaz artık dendi.

canlarım hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, nice bayramlar diliyorum, inşallah bir dahaki bayramda hamişlerimizin bebişleri kucağında, hamiş olmayı bekleyenlerinde bebişleri karnında olur ve biz yine burda hep beraber oluruz inş..inş..inşaaallaahhh... hepinizi çok çok çok öpüyorum kızlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…