Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım haklısın bir problem görmedikçe ayda bir dedi ama bunu konuşacağım ayda 2 olsun ben idrar yolu enfeksiyonu geçirdim başlarda dikişten önce idrar tahlili yapıldı az miktarda ilhihap çıktı sonra hocam kültür yaptırdı ilaçtan önce enfeksiyon çıkmadı ilaç verdi ilacı kullandıktan sonra tekrar yaptırdım kültür yine çıkmadı enfeksiyon bu ay yine günü geldi yapılacak mutlaka şeker testi de var bu sefer şekerden korkuyorum valla şeker kullanmıyorum ama çikolata yiyorum bu aralar nutella gb meselacokacimcoook aman dert bitmiyor ki dikişm ultrasonda görülüyor kurdelayla zigzag yapılmış gb rahim ağzının en yukarısından en aşağısına kadar dikiş ipinide evet hocam medikalden aldırdı 85 ytldi yürürken bir ağrı vermiyor dikişi hissetmiyorum gerçekten o konuda rahatım enfeksiyonu önlemek için temizliğime dikkat ediyorum kendi çapımda önlemler alıyorum idrarımı tutmuyorum bol su içiyorum temizliğime dikkat ediyorum ıslak kalmamasına dikkat ediyorum bunları her kadın bilir zaten şurda 12 hafta daha dişimi sıkacağım sonra derin bir nefes alacağım sonra doğum sendromu başlayacak o özel günümü mahveden olursa artık kimse beni tutamaz kırar geçerim insanları ki bunlar olacak adım gb eminim içime dert çöktü keşke dertleşebilsek :çok üzgünüm:bu günlerde yakınımdaki insanların çok bencil ve duyarsız olduğunu düşünüyorum da o yüzden üzülüyorum meğersem ben bu yolda tek başımaymışım senağlama şu 6 ay içinde herşeyin muhasebesini yaptım ay ne zormuş şu gurbet

cokacimcoooktiwikscim bende nutella ya bayılırım bende tatlıyı özelliklede çikolatalı şeyleri çok seviyorum ama işte zaman zaman kilo aldıkça kesmeye çalışıyorum ben pco lu da olduğum için kilo almamam gerekiyor, bu konuda hoca çok uyarıyor ve kiloma da her gittiğimde dikkat ediyor aldığımı farkedince hemen uyarıyor bende korku belası ona gitmemden bir kaç hafta önceden sıkı rejime giriyorum..canım seni korkutmak için değil en önemli haftalarını geçirdiğin şu günlerde kendine çok dikkat et, yorulma, enfeksiyona karşı dikkatli ol ve en ufak bir sorunda hemen dr la irtibata geç az kaldı hadi üzülme artık, streste senin için iyi değil..doğum sendromunu da düşünme şimdiden önce bir oğluşunu kucağına alda hiçbir şeyin kalmaz bence o dünya güzeli meleği görünce sende melek gibi oluverirsin tatlım bir kere düşünsene dünya toz pembe gelir gözüne:asigim:..niye dert çöküyormuş içine hiçte yanlız değilsin biz burda ne güne duruyoruz sen kendini yormadan sıkıldıkça sık sık yaz doğuma kadar dertleşiriz arkadaşım:1hug:

ia.s.nşallah canım Allah hepimizin yüzünü güldürsün sırayla önce hamişlerimizn sonra biz adayların, umarım şimdi dertlerimizi ve sorunlarımızı paylaştığımız gibi hep birlikte bebeklerimizi kucağımıza aldığımız, sevinçlerimizi paylaştığımız, anılarımızı yad ettiğimiz günlerde geçireceğiz burada ben buna yüerkten inanıyorum canım..:hooray:son günlerin sayılır artık canım bu skıntıların çok normal ama fazla birşey kalmadı sabret canım mükafatını inşallah rabbim en güzel şekilde sana vericek.. :uhm:enfeksiyon olayından bende çok korkmaya başladım kendine dikkat et canım her geçen günün sana yararı var.inşallah vaktinde doğumun gerçekleşir canım, Allah yardıncım olsun:Saruboceq:[/

inşallh güzel dileklein gibi bu sıkıntılı günler bir anı olarak kalır.ben umudumun kalmadığı anda hamile kaldım. bu günlere ulaşabilmek sadece hayaldi.ama bu günlere gelebildim.hala yeni bir olumsuzluk yaşarım diye korku içindeyim. ama bu bile mucize .yani oluyormuş.sende moralini yüksek tut. enfeksiyonda seni endişelendirmesin.ben hamile olmadan öncede sürekli yaşıyordum.hamileleikte biraz daha arttı.yanlız doktorumun önerisiyle elma sirkeli suyu tuvalette temizlenirken kullanıyorum.enfeksiyonua faydası varmış. ama kullanmayı düşünürsen doktoruna danış mutlaka.allah yardımcın olsun.sıkıntılarını gidersin canım.

çok sağol canım güzel dileklerin için Rabbim hepimizin muradını versin tez zamanda..:hooray:siz hamile olanların başardığını görmek bize o kadar çok moral veriyorki sizlerin böyle son haftalara doğru yaklaştığını görmek beni acayip mutlu ediyor.:nazar:.valla ben bazen iyicekafamçokkarıştı çığrımdan çıktığımı bile düşünüyorum daha transferim bile olmadan hamile kalacağım kesinmiş gibi serklajımı düşünmeye başladım en çok ondan korkuyorum ya başaramazsam yine herşey yarım kalırsa diye uykularım kaçıyor bazen Allahım hepimize hakkımızda hayrlısını nasip etsin canım, herşey için sağolkaydirigubbakcemile3

herkese meraba ben yeni kayıt oldum ve bütün yazıları okumaya çalıştım
Hepinize geçmiş olsun okurken gözyaşlarımı tutamadım ben de ilk bebeğimi konizasyondan dolayı 4 aylıkken servikal yetmezlk nedeniyle kaybettim o zaman alttan dikiş atılmıştı 3 aylıkken rahim ağzı kısaldı ve serklaj yapıldı fakat şansızlık dizanteri oldum ve suyum geldi kaybettim kızımı
Bu sefer gebelik öncesi karın açılarak dikiş yapıldı daha sağlam olduğu söylendi sonra hamile kaldım eşimle çok mutluyduk bu sefer sevikal yetmezlik dışında bir de plasenta aşağıdaydı kanamalar oluyordu fakat 5 aylıkken oğlumu 15 gün önce suyum geldi ve onu da kaybettim dikiş sağlam duruyordu ama doktorumun yorumu rahim bebeğe küçük geldi oldu. Rahim ağzı 1.5 a düşmüştü.Bilemiyorum Artık hareket ediyordu karnımda çok güzel bir duyguydu Allahım! sezeryanla aldılar ameliyat sonrası hala karnımda oynıyordu sanki yaşadıklarım siznkiler gibi çok zordu Şu an acım çok taze. Fakat başka bir doktor bana hamileliğim boyunca rahim kasılmalarını önleyen bir ilaç kullanmam gerektiğini söyledi o zamanki doktor bana hiç ilaç vermedi Hiç ümidim yok arkadaşlar bilemiyorum o ilaçları kullansam acaba 2 ay daha uzatabilirmiyim?28 hafta yeterli çünkü Şimdi 2 meleğim var benim de Hacettepede Prof.Sinan Beksaç varmış bir de ona gidicem
Lütfennn fikir verin bana ilaçları kullananlar Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin!

herkese meraba ben yeni kayıt oldum ve bütün yazıları okumaya çalıştım
hepinize geçmiş olsun okurken gözyaşlarımı tutamadım ben de ilk bebeğimi konizasyondan dolayı 4 aylıkken servikal yetmezlk nedeniyle kaybettim o zaman alttan dikiş atılmıştı 3 aylıkken rahim ağzı kısaldı ve serklaj yapıldı fakat şansızlık dizanteri oldum ve suyum geldi kaybettim kızımı
bu sefer gebelik öncesi karın açılarak dikiş yapıldı daha sağlam olduğu söylendi sonra hamile kaldım eşimle çok mutluyduk bu sefer sevikal yetmezlik dışında bir de plasenta aşağıdaydı kanamalar oluyordu fakat 5 aylıkken oğlumu 15 gün önce suyum geldi ve onu da kaybettim dikiş sağlam duruyordu ama doktorumun yorumu rahim bebeğe küçük geldi oldu. Rahim ağzı 1.5 a düşmüştü.bilemiyorum artık hareket ediyordu karnımda çok güzel bir duyguydu allahım! Sezeryanla aldılar ameliyat sonrası hala karnımda oynıyordu sanki yaşadıklarım siznkiler gibi çok zordu şu an acım çok taze. Fakat başka bir doktor bana hamileliğim boyunca rahim kasılmalarını önleyen bir ilaç kullanmam gerektiğini söyledi o zamanki doktor bana hiç ilaç vermedi hiç ümidim yok arkadaşlar bilemiyorum o ilaçları kullansam acaba 2 ay daha uzatabilirmiyim?28 hafta yeterli çünkü şimdi 2 meleğim var benim de hacettepede prof.sinan beksaç varmış bir de ona gidicem
lütfennn fikir verin bana ilaçları kullananlar allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin!
merhaba arkadaşım,ben de ankaralıyım.benim de 4,5 aylık oglum melek oldu. Bebeğim gideli bugün tam 6 ay oldu.
Sanırım senin henüz çok yeni.allah sabır versin arkadaşım ve yeniden denemek için güç,kuvvet versin sana da hepimize de.
Ben de acar koç'a gitmeyi düşünüyorum,riskli gebelik konusunda uzmanmıs. Sen daha önce hangi doktorlara gitmiştin?

merhaba arkadaşım,ben de ankaralıyım.benim de 4,5 aylık oglum melek oldu. Bebeğim gideli bugün tam 6 ay oldu.
Sanırım senin henüz çok yeni.allah sabır versin arkadaşım ve yeniden denemek için güç,kuvvet versin sana da hepimize de.
Ben de acar koç'a gitmeyi düşünüyorum,riskli gebelik konusunda uzmanmıs. Sen daha önce hangi doktorlara gitmiştin?

Teşekkür ederim Çok üzüldüm sana da allah sabır versin Çok zor bişey 2 tane kaybettim İnşallah sen de en kısa zamanda kucağına alırsın arkadaşım
Ben daha önce zekai tahirde şenol kalyoncuya gitmiştim.
Acar Koçu duymuştum Nasıl olduğunu bilmiyorum ama ben birkaç doktora gözükmek istiyorum
Atık kimseye güvenim yokk uuuffff umarım herşey hepimiz için iyi olur
Prof. Dr. Sinan Beksaç ı da düşün istersen
İlgine teşekkür ederim

Merhaba Arkadaşlar

Öncelikle bebeğini kaybeden herkes inşallah bir an önce yeni bebiş sahibi olurlar.

26+5 günlük hamileyim. Dün doktorum rahim ağzımı ölçtü ve önlem olarak iğne ve ilaçlar verip sık kontrole gitmemi istedi. Rahim ağzı boyum 2.7 cm çıktı. 3 cm üzerinde tehlike bulunmadığını ancak 2,5 altına indiği zaman serklaj işlemi uygulandıgını soyledı.

Tabııkı dun cok moralım bozuldu. Dun aksamdan berı bu konuyu okuyorum.44.sayfaya geldım. Icım karardı kotu etkılenmeye basladım. 27.Haftadan sonra serklaj yapılır mı? Gordugum kadarıyla gebelıgın ılk zamanlarında yapılıyor.. Ve olculerın ne olması lazım standart?

mrb arkadaşlar bir kac gündür girmemiştim sayfalar hızla ilerlemiş.umarım hepiniz iyisinizdir.
melek81 arkadaşım dün doktora gittim senin sorunla ilgili doktoruma soru sormuştum.doktor her servikal yetmezlikte dikiş atılmıyor .her muayenede ölçüm yapılır eğer gebelik ilerlediyse sadece istirahat yeterli olabilir dedi.bu arada acil serkilaj 28.haftaya kadar atılabiliyor.canım sen sürekli yat.doktor kontrollerini aksatma. kaygılanma canım inşallah sağlıkla alırsın bebeğini eline.

ece 76 sanada cok geçmiş olsun sende cok kötü seyler atlatmışsın.prepar nidilat gibi ilaçlar kasılmaları önleyici ilaçlar kkda okuduğum kadarıyla bu ilaçları kullanarak erken doğum riskini azaltan çok kişi var.dediğin gibi bu olylardan sonra insan doktorlara güvenemiyor.bende sabah doktora kanamam var diye gitmiştim doktor bir sorun yok dedi ama aynı akşam kaybettim kızımı meleğimi.ama yinede güvenebilecegimiz bir doktor bulmak zorundayız canım.tekrara geçmiş olsun.

levestoriy arkadaşım operasyonun iyi geçmesine cok sevindim.allah tamamına erdirsin inşallah.

ece 76 sanada cok geçmiş olsun sende cok kötü seyler atlatmışsın.prepar nidilat gibi ilaçlar kasılmaları önleyici ilaçlar kkda okuduğum kadarıyla bu ilaçları kullanarak erken doğum riskini azaltan çok kişi var.dediğin gibi bu olylardan sonra insan doktorlara güvenemiyor.bende sabah doktora kanamam var diye gitmiştim doktor bir sorun yok dedi ama aynı akşam kaybettim kızımı meleğimi.ama yinede güvenebilecegimiz bir doktor bulmak zorundayız canım.tekrara geçmiş olsun.

Salihas Çok teşekkür ederim Sana da çok geçmişler olsun
Tek umudum o ilaçlar kaldı arkadaşım
Umarım işe yarıyordur
Deli gibi araştırıyorum artık kafayı yiycem biran aklımdan çıkaramıyorum
Umarım hepimiz kucağımıza alırız bebğimizi !!

Son düzenleme:
salihas çok teşekkür ederim. Yaaa ben 44.sayfadan sonrasını da okumak isterim ama çalışıyorum bir yandan çok vaktim olmuyor.

Banada doktor nidilat falan verdi bugün alacağım. Ama rahim ağzında daha fazla kısalma olursa diye korkuyorum

tiwiks merhaba şu an hamilemisin? hamile isen kaçıncı hafta? Açılma mı yoksa rahim ağzında kısalık mı vardı? ne kadardı? nerde ne kadara yaptırdın?

tiwiks merhaba şu an hamilemisin? hamile isen kaçıncı hafta? Açılma mı yoksa rahim ağzında kısalık mı vardı? ne kadardı? nerde ne kadara yaptırdın?

canım ben 2007 yılında ikizlerimi 20 haftalıkken bu sebepten dolayı kaybetmiştim o yüzden bu hamileliğimde rahim ağzım 2.7cm ve3 cm ölçüldü ki 12.haftada bu kadardı ve oldukça kısa bebeğimin kesesinin ucu da hunileşmeye başlamıştı istanbul tıp fakültesinde kendi drum yaptı hastaneye ameliyat için 150 ytl artı oda parası verdim ve 85 ytl ye dikiş ipi aldım sadece bu kadar inşallah faydalı olmuşumdur sana ben 25 haftalık hamileyim canım

teşekkür ederim çok üzüldüm sana da allah sabır versin çok zor bişey 2 tane kaybettim inşallah sen de en kısa zamanda kucağına alırsın arkadaşım
ben daha önce zekai tahirde şenol kalyoncuya gitmiştim.
Acar koçu duymuştum nasıl olduğunu bilmiyorum ama ben birkaç doktora gözükmek istiyorum
atık kimseye güvenim yokk uuuffff umarım herşey hepimiz için iyi olur
prof. Dr. Sinan beksaç ı da düşün istersen
ilgine teşekkür ederim
evet artık ben de hıcbır doktora guvenemıyorum. Ama mecbur bırılerıne guvenmek zorunda kalacağız artık. öncelikle allahıma sığınıyorum, o yardım etsin hepimize.
Aslında ben de hamile kalabilirsem 2 doktorla götürmek istiyorum süreci, ama kim olacağına henüz karar veremedim

cokacimcoooktiwikscim bende nutella ya bayılırım bende tatlıyı özelliklede çikolatalı şeyleri çok seviyorum ama işte zaman zaman kilo aldıkça kesmeye çalışıyorum ben pco lu da olduğum için kilo almamam gerekiyor, bu konuda hoca çok uyarıyor ve kiloma da her gittiğimde dikkat ediyor aldığımı farkedince hemen uyarıyor bende korku belası ona gitmemden bir kaç hafta önceden sıkı rejime giriyorum..canım seni korkutmak için değil en önemli haftalarını geçirdiğin şu günlerde kendine çok dikkat et, yorulma, enfeksiyona karşı dikkatli ol ve en ufak bir sorunda hemen dr la irtibata geç az kaldı hadi üzülme artık, streste senin için iyi değil..doğum sendromunu da düşünme şimdiden önce bir oğluşunu kucağına alda hiçbir şeyin kalmaz bence o dünya güzeli meleği görünce sende melek gibi oluverirsin tatlım bir kere düşünsene dünya toz pembe gelir gözüne:asigim:..niye dert çöküyormuş içine hiçte yanlız değilsin biz burda ne güne duruyoruz sen kendini yormadan sıkıldıkça sık sık yaz doğuma kadar dertleşiriz arkadaşım:1hug:
haklısın canım strese gerek yok ben yarın dr sormak için koca bir soru kağıdı hazırladım valla hocama Allah sabır versin geçen sefer penisilini sormuştum onu iyi öğren dedi :CüvCüv:ben de nidilatı soracağım devam edeyim mi diye pruluton ve magnezyum az geldi bana:jeyyar:ay bi de saliha arkadaşım şu elma sirkesini yazmış onu da sorarsam adam çıldırır :1shok:-tatlicadiarzu-ama soracağım korkuyorum ne yapayım hocam derimyerimseniben yarın bi gelse seni çok öpüyorum :eek:

canım yeterince aydınlatıcı oldu teşekkür ederim. Benimde dün 2,7 olarak ölçüldü. Ama sanırım 27 haftadan sonra serklaj pek yapılmıyor.

Umarım sağlıcakla kucaklarımıza alırız bebeklerimizi

Butterfly123
umarım doğru doktorları buluruz
Çok ümitsizim inşallah herşey iyi olur
Çünkü dikiş varken 19 hafta bitiminde 1.5 dediler rahim ağzıma
Birkaç gün sonra suyum geldi ve kaybettim.
Ama diyorum ya belki o ilaçlar (kasılmayı engelleyen) gebeliği uzatabilir Ben kullanmamıştım çünkü
Yeni gittiğim doktor %50 şans verdi İnanmak istiyorummm
Allahım yardım et hepmize

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar şuanda 6 haftalık hamileyim 28 şubat 2008de hpvye bağlı rahim ağzı kanseri 1. aşamasında tespit edildi.rahim ağzının bir kısmı alındı.drum normal doğum şansımn kalmadı dedi.zaten kızım sezeryanla bir ay erken geldi dünyaya anne karnında yemek borusu yarımdı ve suyu yutamadığı için 8. ayın içinde suyum geldi.11 gün boyunca hiç bir hastane doğuma almadı 11. günün sonunda sezeryanla doğdu 2 günblükken yemek borusundan ameliyat oldu.şimdiki hamilelliğimde 12. haftada dikiş atılıcak kızım wacterl sendromlu çok şükür zeka ve fiziksel gelişimini etkilemedi aa çok hastalık çıkardı peş peşe.benim sorum serklajda hangi yöntem uygulandı penesilini enfeksiyon kapmamak içinmi vuruluyosun ben nette çok araştırdım drum bana bu yöntemi söylemedi nette sabah akşam araştırdım konizasyon sonrası gebelik vs. ve ben söyledim druma son smearım temiz çıktı ve kızım 27 aylık araları 3 yaş olucak inşallah ama ikli testle serklajın haftası ayn ı ben bursada olmak istiyorum çünkü doğum içinde bursaya doğduğum hastaneye gittik istanbuldan.beni korkutan sürekli dinlenmek gerektiğinden bahsediyor.kızımla igilenmem lazım evde işler yemek vs.yardımcı olucak kimsem yok bu konuda bana bilgi verebilirmisiniz.şimdiden teşekkürler.

meraba çok geçmiş olsun benimde aynı hikayem var
Doktor değilim ama rahim ağzına dikiş atılması olayını iyi araştır derim
Başka doktorların da fikrini al lütfen
Umarım kucağına alırsın bebeğini hayırlısıyla inşallah

haklısın canım strese gerek yok ben yarın dr sormak için koca bir soru kağıdı hazırladım valla hocama Allah sabır versin geçen sefer penisilini sormuştum onu iyi öğren dedi :CüvCüv:ben de nidilatı soracağım devam edeyim mi diye pruluton ve magnezyum az geldi bana:jeyyar:ay bi de saliha arkadaşım şu elma sirkesini yazmış onu da sorarsam adam çıldırır :1shok:-tatlicadiarzu-ama soracağım korkuyorum ne yapayım hocam derimyerimseniben yarın bi gelse seni çok öpüyorum :eek:

:teselli:yok canım alışmıştır artık bizim gibi hasatalara bence, sadece sorarken stresliymiş gibi arka arkaya değilde sanki sohbet ediyormuş gibi sor o zaman daha güzel cevaplıyor,zaten sorular genelde birbiri ile bağlantılı olduğundan bazen diğerini sormadan aynı sorunun içinde cevaplıyor birde öyle avantajın var,bende çok soru soruyorum ama Allah var hiç şimdiye kadar kızmış gibi bile yapmadı, ne yapalım yani niye doktora gidiyoruz dimi ama başka kim cevaplıycak yani soru sormak için başka doktoramı gidelim bide..sen penisilin vuruluyormusun canım neyi ögren dedi orayı anlıyamadım pek:uhm:..canım ya valla bende senin muayene sonucunu merak etmeye başladım gitte gel artık..:dance:hemen de yaz bana olurmu inşallah hayırlı haberler alıcaz ve rahat bir nefes alıcaz hadi bakalım Allah yardımcın olsun canım çok çok öptüm bende senikaydirigubbakcemile3

X