Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

arkadaşım
benim bildiğim kadarıyla 12.haftada rahim ağzının ölçülmesiyle ortaya çıkıyor
eğer boyu kısalmaya başladıysa bu belirti olarak algılanıp önlem alınıyor
18. haftada da aynı ölçüm yapılabilir ve önlem alınabilir
yeter ki kanama olmasın ve açılma başlamamış olsun
bunlar olsa dahi önlem alınabilir
ancak başarılı olma şansı azalabilir olarak biliyorum arkadaşım

merhaba canım teşekkür ederim bu resmimi ben de seviyorumkaydirigubbakcemile3arkadaşlarım 2 sinde pco birinde kan pıhtılaşması vardı kan pıhtılaşması olan 2006 senesinde 35 haftalık doğum yapmıştı ve bebeğini kaybetti sonra bizim dr a gitti bu teşhisi koydu iğnelerle bebeğine tam gününde kavuştu ki bu arkadaşım 8 haftalık düşükte yapmıştı diğer ikisi de cemil hoca sayesinde hamile kaldılar :ecrin_bebek:bizde perşembe gitcez pazartesi hocam yokmuşsenağlama. canım bilmem ne kadar doğru söylemem ama internetten dikişten 1hafta sonra cinsel ilişkiye izin veriliyor yazıyor ama kesinlikle biz de öyle birşey olmadı hocam bana dikişten önce yasakladı ama dikşten sonra sormadım ki kendi kendimize yasak koyduk enfeksiyon ve baskı açısından riskli diye düşünüyorum bol su içmek ve istirahat gerekli kesinlikle ki yattığım halde bebek büyüdükçe ve tekmeledikçe baskı hissediyorum rahimde dikişten mi biliyorum :çok üzgünüm:öpüyorum canım seni sıra sen de sakın korkma her şey iyi olacak inşallah

Son düzenleme:
Edacım merhaba
bende de pko var burda rahim ağzı yetmezliği olan arkadaşlardan çoğunda pko olduğunu biliyorum sormuştum, aslında benimde kafamı kurcalıyor acaba diyorum pko nunda etkisi varmı ? Bende dr.a bu gidişimde sormayı düşünüyorum pko nun etkisini var mı diye
bizimde 3 ay yeni doldu yani korunmasız ilişkiler başladı
allahım hepimizin yüzünü biran önce güldürsün inşallah

edacım bide pko yu sormuşsun
pkonun belirtileri
adet düzensizliği
tüylenme
hamile kalmakta zorluk canım ama bir çok kişi de kendiliğinden hamile kalabiliyor
mesela yakın bir arkadaşım pko ve hemen hamile kaldı ama onunda 10.haftada bebeğinin kalbi durdu
tabi bu bir istisna
pko olup hemen hamile kalıp sağlıklı hamilelik geçirenlerde çok canım
diğer msjımda da dediğim gibi açıkçası bende merak ediyorum rahim ağzı yetmezliğiyle alakası varmı

innşaallaahhhh tiwikscim yaaa oofff dayanamıyorum valla artık bir an önce olsun diyorum bende..:dance:siz böyle anlattıkça dikişin zorluğunu kafama takılmaya başladı ikiz olursa yine nasıl taşıycam dikişle diye korkuyorum,inşallah benimde tek ve sağlıklı olur..dikişle cinsel ilişki bencede doğru değil zaten izin verilse bile insan korkar yani,birde bu kadar korku ve risk altında nasıl olucak tabi o da ayrı bir konu:roflol::roflol:işin espirisi bir yana stresini at biraz seni güldüreyim,bazen kendi olumsuzluklarıma bile güler oldum bazen hocamada diyorum onuda güldürüyorum olsun bu da bir başarı pes etmiyorusun hayatla ve kendinle barışıksın bunu da herkes yapamaz diyor.canım ya çok soru soruyorum ama dikişin nasıl peki dışardan görünüyormu, ince ve kalın olandan bahsediyorlar, seninkini nasıl aldırdı cemil hoca, sende medikal dden kendin mi aldın? birde bu dikişi hissedebiliyormusun yani bir his veriyormu yürürken falan? enfeksiyondan bahsediyorlar canım ya sanada tahlil yaptırıyormu hoca,ayda birkere bence bundan sonra az gibi iyice büyümüştür karnında iki veya üç haftada bir kontrole gitsen daha iyi olmaz mı bir görüş istersen hocayla sende, bugün gidemediğine bende üzüldüm merakla bekliyordum muayeneni neyse hayırlısı olsun perşembeyede pek birşey yok..neyse çok çonuştum, çok soru sordum inşallah başın ağrımaz dilim şişti bu akşam galiba:sm_cool:seni çok çok öptüm canım kendine iyi bakkaydirigubbakcemile3

edacım bendede pco var hemde bayağı ileriymiş daha öncede belirtmiştim ben laporoskopi bile olmuştum, iki türlü olyormuş bir hormanlar, diğeri yumurtalıklardan kaynaklanan kiscikler, hormonal düzensizlikten olanlar daha hafif geçiriyor bu durumu ve sonradan geçebiliyormuş kendiliğinden, ama yumurtalıklarda çok sayıda kistcikleri oalnlarda biraz daha durum ağır seyrediyor ve ilaçla cevap alamayınca benim gibi laporoskopi bile olunabiliyor.en belirgin özelliği adet düzensizliği veya adet görememe, gebe kalamama, tüylenme,sivilce ve aşırı kilo alımı kilo genelde karın ve basen bölgesinde seyrediyormuş.. ama bu belirtilerin hepsi olması gerek diye bir kural yok yani düzenli adet olup hamile kalabilenlerde var.. hamilelikte pco ya bağlı düşükler ilk üç ayda oluyormuş canım insülün direncine bağlıymış birazda o yüzden doktolar şimdi bu hastalara gebelikte dahil glukophace veya glukofen diye antidiyabetik bir hap kullandırıyor ben hamilelik öncesinde bir yıldan fazla ve hamileliktede 4. aya kadar kullanmıştım sonra bıraktırdı doktor ama gebelik boyunca kullananları da duydum. ayrıca canım bu hastalığı taşıyanların ilerde kalp tansiyon ve şeker hastalığına yakalanma riski yüksekmiş,bu yüzden hastalara genelde dr kontolünde olmayı 6 ay veya yılda 1 kere, aşırı kilo almamalarını ve spor ve egzersiz yapmalarını öneriyor doktor. benim bildiğim bu canım umarım yardımcı olabilmişimdir, sende pco olabilir belki ama hafif seyrediyor canım bence bu belirtiler olmadığına göre sende, kendine iyi bak ve moralini yüksek tut canım

a.s.geçmiş olsun arkadaşım, inşallah seninde sağlıklı ve hayırlı haberlerini alırız, seninde emekerin boşa gitmez ve bebğine kavuşursun canım..

yarencim çok teşekkürler
kafada biraz bir şeyler oluştu
şu iki ayı atlatayım bi görüşücem doktorumla
burdaki paylaşım hepimize ne kadar iyi geliyor değil mi

birde ben üçüzleri olan tuubay arkadaşımızı merak ediyorum
o hiç girmiyo sanırım
ya da ben rastlamadım

canım haklısın bir problem görmedikçe ayda bir dedi ama bunu konuşacağım ayda 2 olsun ben idrar yolu enfeksiyonu geçirdim başlarda dikişten önce idrar tahlili yapıldı az miktarda ilhihap çıktı sonra hocam kültür yaptırdı ilaçtan önce enfeksiyon çıkmadı ilaç verdi ilacı kullandıktan sonra tekrar yaptırdım kültür yine çıkmadı enfeksiyon bu ay yine günü geldi yapılacak mutlaka şeker testi de var bu sefer şekerden korkuyorum valla şeker kullanmıyorum ama çikolata yiyorum bu aralar nutella gb meselacokacimcoook aman dert bitmiyor ki dikişm ultrasonda görülüyor kurdelayla zigzag yapılmış gb rahim ağzının en yukarısından en aşağısına kadar dikiş ipinide evet hocam medikalden aldırdı 85 ytldi yürürken bir ağrı vermiyor dikişi hissetmiyorum gerçekten o konuda rahatım enfeksiyonu önlemek için temizliğime dikkat ediyorum kendi çapımda önlemler alıyorum idrarımı tutmuyorum bol su içiyorum temizliğime dikkat ediyorum ıslak kalmamasına dikkat ediyorum bunları her kadın bilir zaten şurda 12 hafta daha dişimi sıkacağım sonra derin bir nefes alacağım sonra doğum sendromu başlayacak o özel günümü mahveden olursa artık kimse beni tutamaz kırar geçerim insanları ki bunlar olacak adım gb eminim içime dert çöktü keşke dertleşebilsek :çok üzgünüm:bu günlerde yakınımdaki insanların çok bencil ve duyarsız olduğunu düşünüyorum da o yüzden üzülüyorum meğersem ben bu yolda tek başımaymışım senağlama şu 6 ay içinde herşeyin muhasebesini yaptım ay ne zormuş şu gurbet

merhaba kızlar bende rahim ağzı yetmezliğinden dolayı erken doğum yaptım doktorum bir dahaki seferi dikiş atılacak dedi merak ettiğim dikişten sonra sürekli yatmam mı gerekecek çalışıyorum yatarsam kötü olur

canım bu konu dr kararıyla ilgili ama sen de bizim gibi yatmak istersin diye düşünüyorum endişe etmekten daha iyidir elinden geleni yap ki sonra pişman olup keşkelerle kendini üzme

mrb bende 20 haftalık gebeyim ve rahim kasılmalarım var ilaç olarak ne kullandığınızı öğrenebilirmiyim

cnm çok geçmiş olsun dr kim di bursalı olduğun için merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…