-
- Konu Sahibi hidennisko
selam herkese bende hep ıkız bebeklerım olsun dıye ıstıyordum tup bebeklede ıkızlerım oldu suan 18 haftalık hamıleyım ama stresı gercekten cok fazlaymış bende rahım agzı yetmezlıgınden ve erken dogumdan korkuyorum
size sormak ıstedıgım rahım agzı yetmezlıgı nasıl anlaşılıyor vajınal muayanemı olmak gerekıyor haftaya doktora gıttıgımdede sorucam ama cok kafama takıldı bunu nasıl tespıt edebılır dıye
tiwiks cim bu arada aklıma gelmişken resmini koymuşsun seni gördüğüme sevindim, çok sevdiğim bir arkadaşıma çok benziyorsun seni değil muayehanede, artık sokakta görsem tanırım dermişim:)) ama güzel çıkmışsın canım.. tiwikcim hani bir kere demiştin ya üç arkadaşım da cemil hocanın sayesinde bebeklerini kucağına almıştı diye, onlarda sorun neydi rahim ağzı yetmezliği miydi canım?
merhaba canım teşekkür ederim bu resmimi ben de seviyorumkaydirigubbakcemile3arkadaşlarım 2 sinde pco birinde kan pıhtılaşması vardı kan pıhtılaşması olan 2006 senesinde 35 haftalık doğum yapmıştı ve bebeğini kaybetti sonra bizim dr a gitti bu teşhisi koydu iğnelerle bebeğine tam gününde kavuştu ki bu arkadaşım 8 haftalık düşükte yapmıştı diğer ikisi de cemil hoca sayesinde hamile kaldılar :ecrin_bebek:bizde perşembe gitcez pazartesi hocam yokmuşsenağlama. canım bilmem ne kadar doğru söylemem ama internetten dikişten 1hafta sonra cinsel ilişkiye izin veriliyor yazıyor ama kesinlikle biz de öyle birşey olmadı hocam bana dikişten önce yasakladı ama dikşten sonra sormadım ki kendi kendimize yasak koyduk enfeksiyon ve baskı açısından riskli diye düşünüyorum bol su içmek ve istirahat gerekli kesinlikle ki yattığım halde bebek büyüdükçe ve tekmeledikçe baskı hissediyorum rahimde dikişten mi biliyorum :çok üzgünüm:öpüyorum canım seni sıra sen de sakın korkma her şey iyi olacak inşallah
merhaba salihacım, şu anda sayfadasın sende sevindim,canım senin enfeksiyon neden oluyordu bir de onu merak ettim bilinebiliyor mu bir önceki gebeliğinde de olduğunu söylemişsin neden olduğu bilinmiyor mu yoksa?[/
merhaba yaren,ikizlerimde hiç test yaptırmamıştım.doktor hatası enfeksiyon neden oldu dedi.gerekli bir sçıklsms yapmadı.önemsemedi.şu an idar yollarımda enfeksiyon var yine.doktor bazı hastalarda ilaç etki etmez diyor.bende ilaç kullandım geçmedi.bol su içerek yine tahlil yaptırdım kalmamış arada bir tekrarlıyor yine ama artık yoruldum.bu hamileleiğimde sorunlu oldu.hep aşağıda basınç hissediyorum .rahat değilim. birazda pipirikliyim galiba.
istirahat önemli.ben doktorun dediklerinin daha fazlasını yaptım.çok korkulu günler ayaşadım.halada 1 gün fazla kalsa kar diyorum.
inşallah sende sıkıntılarını unutturacak bebeğine sahip olursun.bebeklerime bende üzülüyorum ama her işte bir hayır vardır.her şey istediğimiz olacak ama zamanı var.
ia.s.nşallah canım Allah hepimizin yüzünü güldürsün sırayla önce hamişlerimizn sonra biz adayların, umarım şimdi dertlerimizi ve sorunlarımızı paylaştığımız gibi hep birlikte bebeklerimizi kucağımıza aldığımız, sevinçlerimizi paylaştığımız, anılarımızı yad ettiğimiz günlerde geçireceğiz burada ben buna yüerkten inanıyorum canım..:hooray:son günlerin sayılır artık canım bu skıntıların çok normal ama fazla birşey kalmadı sabret canım mükafatını inşallah rabbim en güzel şekilde sana vericek.. :uhm:enfeksiyon olayından bende çok korkmaya başladım kendine dikkat et canım her geçen günün sana yararı var.inşallah vaktinde doğumun gerçekleşir canım, Allah yardıncım olsun:Saruboceq:
merhaba arkadaşlar hatırlarsınız belki geçen haftalarda konizasyon sonrası serklaj için bilgilerinizi almıştım.herşey hazırlandı perşembe günü hastaneye yattım cuma günü saat 11:10da anesteziyle uyuduk.11:50de uyandım.dikişim atılmış herşey iy geçmiş.bian önce odama alınmak istedim cumartesi günü yani dün bebişin kalp atışlarına bakıldıktan sonra taburcu olduk.narkoz etklememiş çok şükür kıpır kıpırdı:)şimd evimdeyim yürüyorum elimden geldiğince çok fazla iş yapmamaya çalışıyorum 2 gün sonra kızımı alıcam.çok özledim ama hastane çıkışı giribe yakalandım onu atlatmak istiyorum.şimdi eritro diye antibiyotik kullanıyorum birde endol fitil yumuşak doku enfeksiyonu olmaması için.birde haftada bir defa erken doğumu engelleyen iğne vurunucam birtanesi ameliyattan çıktıktan sonra yapıldı.ben serklaj olanlara bişey sormak istiyorum ameliyatta rahim ağzına dikiş atılan ipliği siz kendinizmi aldınız yoksa hastanemi karşıladı bize medikalden aldırıldı 85 ytl kurdela gibi kalın beyaz bi ip
şimdilik kızımda bende iyiyiz bian evvel ablamıza kavuşmak istiyoruz sadece:)
anladım arkadaşım, merak etme:))allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.butterfly pek kötü yazmışım
umarım beni anlamışssındır
canım haklısın bir problem görmedikçe ayda bir dedi ama bunu konuşacağım ayda 2 olsun ben idrar yolu enfeksiyonu geçirdim başlarda dikişten önce idrar tahlili yapıldı az miktarda ilhihap çıktı sonra hocam kültür yaptırdı ilaçtan önce enfeksiyon çıkmadı ilaç verdi ilacı kullandıktan sonra tekrar yaptırdım kültür yine çıkmadı enfeksiyon bu ay yine günü geldi yapılacak mutlaka şeker testi de var bu sefer şekerden korkuyorum valla şeker kullanmıyorum ama çikolata yiyorum bu aralar nutella gb meselacokacimcoook aman dert bitmiyor ki dikişm ultrasonda görülüyor kurdelayla zigzag yapılmış gb rahim ağzının en yukarısından en aşağısına kadar dikiş ipinide evet hocam medikalden aldırdı 85 ytldi yürürken bir ağrı vermiyor dikişi hissetmiyorum gerçekten o konuda rahatım enfeksiyonu önlemek için temizliğime dikkat ediyorum kendi çapımda önlemler alıyorum idrarımı tutmuyorum bol su içiyorum temizliğime dikkat ediyorum ıslak kalmamasına dikkat ediyorum bunları her kadın bilir zaten şurda 12 hafta daha dişimi sıkacağım sonra derin bir nefes alacağım sonra doğum sendromu başlayacak o özel günümü mahveden olursa artık kimse beni tutamaz kırar geçerim insanları ki bunlar olacak adım gb eminim içime dert çöktü keşke dertleşebilsek :çok üzgünüm:bu günlerde yakınımdaki insanların çok bencil ve duyarsız olduğunu düşünüyorum da o yüzden üzülüyorum meğersem ben bu yolda tek başımaymışım senağlama şu 6 ay içinde herşeyin muhasebesini yaptım ay ne zormuş şu gurbetinnşaallaahhhh tiwikscim yaaa oofff dayanamıyorum valla artık bir an önce olsun diyorum bende..:dance:siz böyle anlattıkça dikişin zorluğunu kafama takılmaya başladı ikiz olursa yine nasıl taşıycam dikişle diye korkuyorum,inşallah benimde tek ve sağlıklı olur..dikişle cinsel ilişki bencede doğru değil zaten izin verilse bile insan korkar yani,birde bu kadar korku ve risk altında nasıl olucak tabi o da ayrı bir konu:roflol::roflol:işin espirisi bir yana stresini at biraz seni güldüreyim,bazen kendi olumsuzluklarıma bile güler oldum bazen hocamada diyorum onuda güldürüyorum olsun bu da bir başarı pes etmiyorusun hayatla ve kendinle barışıksın bunu da herkes yapamaz diyor.canım ya çok soru soruyorum ama dikişin nasıl peki dışardan görünüyormu, ince ve kalın olandan bahsediyorlar, seninkini nasıl aldırdı cemil hoca, sende medikal dden kendin mi aldın? birde bu dikişi hissedebiliyormusun yani bir his veriyormu yürürken falan? enfeksiyondan bahsediyorlar canım ya sanada tahlil yaptırıyormu hoca,ayda birkere bence bundan sonra az gibi iyice büyümüştür karnında iki veya üç haftada bir kontrole gitsen daha iyi olmaz mı bir görüş istersen hocayla sende, bugün gidemediğine bende üzüldüm merakla bekliyordum muayeneni neyse hayırlısı olsun perşembeyede pek birşey yok..neyse çok çonuştum, çok soru sordum inşallah başın ağrımaz dilim şişti bu akşam galiba:sm_cool:seni çok çok öptüm canım kendine iyi bakkaydirigubbakcemile3
tiwiks canım kaçıncı haftandasın merak ettim
merhaba kızlar bende rahim ağzı yetmezliğinden dolayı erken doğum yaptım doktorum bir dahaki seferi dikiş atılacak dedi merak ettiğim dikişten sonra sürekli yatmam mı gerekecek çalışıyorum yatarsam kötü olur
arkadaslar bende rahim agzı yetmezliği vardı
13. haftamda dikiş uygulandı
benimle aynı seyleri yaşayıp erken dogum yasayan var mı
ben simdi rahim kasılmalarını engelleyici ilac kullanıyorum
ve ayda bir penisilin vuruluyorumsenağlama
canım bu konu dr kararıyla ilgili ama sen de bizim gibi yatmak istersin diye düşünüyorum endişe etmekten daha iyidir elinden geleni yap ki sonra pişman olup keşkelerle kendini üzme
merhaba kızlar bende rahim ağzı yetmezliğinden dolayı erken doğum yaptım doktorum bir dahaki seferi dikiş atılacak dedi merak ettiğim dikişten sonra sürekli yatmam mı gerekecek çalışıyorum yatarsam kötü olur
sağol canım senin bebeklerin kaçıncı hafta doğdu.rahim yetmezliği var mıydı.iyi dileklerin için teşekkür ederim.
ia.s.nşallah canım Allah hepimizin yüzünü güldürsün sırayla önce hamişlerimizn sonra biz adayların, umarım şimdi dertlerimizi ve sorunlarımızı paylaştığımız gibi hep birlikte bebeklerimizi kucağımıza aldığımız, sevinçlerimizi paylaştığımız, anılarımızı yad ettiğimiz günlerde geçireceğiz burada ben buna yüerkten inanıyorum canım..:hooray:son günlerin sayılır artık canım bu skıntıların çok normal ama fazla birşey kalmadı sabret canım mükafatını inşallah rabbim en güzel şekilde sana vericek.. :uhm:enfeksiyon olayından bende çok korkmaya başladım kendine dikkat et canım her geçen günün sana yararı var.inşallah vaktinde doğumun gerçekleşir canım, Allah yardıncım olsun:Saruboceq:[/
inşallh güzel dileklein gibi bu sıkıntılı günler bir anı olarak kalır.ben umudumun kalmadığı anda hamile kaldım. bu günlere ulaşabilmek sadece hayaldi.ama bu günlere gelebildim.hala yeni bir olumsuzluk yaşarım diye korku içindeyim. ama bu bile mucize .yani oluyormuş.sende moralini yüksek tut. enfeksiyonda seni endişelendirmesin.ben hamile olmadan öncede sürekli yaşıyordum.hamileleikte biraz daha arttı.yanlız doktorumun önerisiyle elma sirkeli suyu tuvalette temizlenirken kullanıyorum.enfeksiyonua faydası varmış. ama kullanmayı düşünürsen doktoruna danış mutlaka.allah yardımcın olsun.sıkıntılarını gidersin canım.