Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sevgili tuubay endişelerinde çok haklısın arkadaşım yaşadıkların kolay değil ama kendini bu kadar çok korkutma, bazı aksilikler çıkacak mutlaka kolay değil üç tane bebek taşıyorsun. sonuçla sen ve bebklerinde şimdilik gayet iyi,hafta olarakta bayağı yol kat etin, dikişinde de bir sorun yok çok şükür biraz da başardıklarını düşünerek kendini motive etmelisin, konuşmak kolay diyeceksin belki ama çok zor biliyorum yatmak ama sonunda inşallah başarıcaksın inanıyorum arkadaşım hemde bunun mükafatını bir değil üç tane üç tane bebişle alıcaksın:ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek: iyi düşün iyi olsun arkadaşım, Allaha emanet ola.s.

edamecrin seninde iyi haberlerini almak çok güzel inşallah sende sonuna kadar dayanıp bebişini kucağına alıcaksın, sende kendine çok çok iyi bak arkadaşım ve iyi haberlerini bizden eksik etme..

İnşalla canım bebeğimi bir kucağıma bir alsam benim çok arkadaşım bizimle aynı şeyleri yaşadı kimi ikizlerini kaybetti ve serklaj sayesinde bebeklerine kavuştu ben de onlar sayesinde ümitliyim biz elimizde geleni yapalım da gerisi Allahın takdiri dün ben tam hocamı aradım ultrason odasına geçerken belki de seni muane etmeye gidiyordu hakkından 5 saniye çalmış olabilirim helal et canım belki karşılaşırız sen hamile kaldığında ben 7 7.5 aylık olacağım Hayırlısıyla bir şey olmazsa bakırköye geliyorum ben de tanışmayı çok isterim seninle adım da özlem canım .tuubay arkadaşım sanada geçmiş olsun bence 22 haftadan sonra kanamalar duracak biraz sabır

yarencim arada bakıyorum sizlerin yazılarınıza....canım ben korunmuyorum...tüp için evet bekliyorum....zamanı var daha...
bitkiler içinde bitkiyi biıraktım...şu anda kulanmıyorum...çünkü bu aralar yumurtlama dönemim bakalım hayırlsıı inşallah....
sen neler yapıyorsun yaren????

helal olsun canım:1hug:bende tanışmayı çok isterim ben iki ay sonra gidicem galiba çünkü bir hap verdi bana iki siklustan sonra arka arkaya kullanmam gerekecek.. sen ne zaman gideceksin, ordaki nuran hanımla sohbetimiz iyidir, senin aran nasıl? bu arada adım sibel bende karşılaşmak çok isterim randevu tarihlerimiz denk gelirse neden olmasın..bu arada canım senin tam olarak kaç hafta oldu ve şu anda hep yatıyormusun? tuvalet banyo için kalkıyomusun? doktor ne diyor istirahat konusunda? birde dikişe kadar açılmış diyolarya şu anda senin dikişin nasıl rahatmısın? proluton iğne haftada bir gebeyken banada vermişti o iğdeden bende kullandım canım ve hastanede de açıldıktan sonra dört gün yatmıştım o zaman üç saatte bir nidilat bende kullandım..hamile kaldıktan sonra çalışmayı ne zaman bıraktın ve istirahatin hakkındada bilgi verirsen çok soru sordum galiba ama kusura bakmıyosundur inşallah

:CüvCüv:inşallah canım Allah gönlüne göre verir, hamile de kalabilirsin bu imkansız değil,ben iki ay daha bekliycem canım dün doktorumla görüştüm ve muayene oldum rahim gayet iyi eski haline gelmiş dedi ama benim iki aydır hafif lekelenme gibi kananalarım oluyordu onunda polikistik over olduğum için yumurtalıklardan gelen bir kanama olduğunu söyledi. kendiliğinden durur dedi hamilelikten sonra vücudun hormanal dengesindeki geçişlerden kaynaklanıyor dedi ama bir onun tamamen durduğundan emin olmak için kendimize zaman tanıdık böylece transfere kadarda altı ay beklemiş olucaz zaman olarak ta gayet iyi olucak bizim için yani yılbaşından sonraya kaldı benim transferim canım.. sen tüp bebek için ne zaman başlamayı düşünüyorsun

yarencim iki defa normal yolla kaldım..ama öyle hemen kolay hamile kalanlardan değilim...zor kalıyorum açıkcası...ben şimdilik mayıs diyorum tüp denemesini...ilk defa denicem zaten bu en son hamileliğimde tüp bebek yapmak için karar verdik..doktor hastane araştırken kendliğinden kalmıştım..ama kısmet olmadı...
evet senin drnin dediği gibi doğum yaptıktan sonra hormonlarımız değişti...
6 ay uzun bi süre değil bekle canım kim bilir normal yolla kalabilirsinde...
yarencim bişey sorcam yaren yanınada 58 yazmışsın yaa o ne oluyor merak ettimşutarafagitti
inşallah en yakın zamanda yeniden hamile kalabiliriz...seni arkadaş listesine eklemiştim ama onay vermemişsin:uhm:CADIARZU . sevgilerr

yerimseniben
hep yatmıyorum bakacak kimse yok yanımda tuvalete banyoya ve karnımı doyurmak için kalkıyorum hamile kaldıktan 2 hafta sonra raporlarımı kullanmaya başladım dışarı çıkmıyorum sadece dr ve iğne için arabayla gidiyorum gezmiyorum evin içine kısa gezintiler yapıyorum 20ci haftadayım dikişe kadar açıklığım ve kanamam yoktu benim rahim boyu 3cm ye yakındı dikişe kadar ama ileri ki haftalarda geçen hamileliğimde olduğu gb açılması kaçınılmazdı dr istirahate devam dedi bu da bence psikolojik bence benim dikişten sonra kısalma yaşayan arkadaşlarım yattı sadece ya da dikşten sonra kanaması olan diğerleri normal yaşıyordu ama mümkün olduğunca dinkenerek ve hepsi bebeğini kucağına aldı birde benimle birlikte bir bayana da dikiş atıldı o gün onunda 5 düşükten sonra anlaşılmış ama 5 yaşındaki çocuğunu serklajla doğum yapmış hemde kendi isteğiyle 15 gün önce sezeryan olmuş o gayet rahattı vallahi zıplayıp duruyor koşturarak yürüyordu neden böyle rahatsın dedim bu ilk değil dedi diğer hamileliğinde ki hareketleriniş sordum yattım ama sürekli değil dedi herkese göre farklı bir durumm bu bende azıcık ayağa kalksam korkuyorum offf bayağı stresli bir durum insan rahat olamıyorki dikişten dolayı mı yoksa rahmin büyümesinden mi bilmiyorum ama bazen pelvis kaslarım sızlıyor ama sürekli değil Kasımın 3.de randevum var ayrıntılı usg ye gireceğim 16.haftada 4 boyutluya girmiştim ama yüzünü göstermedi kereta şimdibiraz yüzü gözü büyümüştür merakla bekliyorum Nuran ablayla aram benimde iyi eee o kadar şey yaşadık hep oradaydı ister istemez samimi oluyorsun sen bir hamile kal da bak gerisi geliyor Allah bir daha evlat acısı yaşatmasın diyorum şükrediyorum her gün herkese kendime dua ediyorum ama yeniden hamile kalsanda ilk bebekleri unutamıyorsun gerçekten ilk heyecanın kalmıyor sadece endişeve korku oluyor ama yine de
çok bağlanıyorsun acını avutuyor Sibelcim Allah yolunu açık etsin canım iyi haberlerini bekliyorum.....

senağlamaAh ah canım hemde ne bağlanma ben hala ikisininde acısını içimde hissediyorum insan onu görmese dokunmasada içinde hissettiğin andan itibaren analık duyguların başlıyor ve yavrum kelimesi bile insana daha bir anlamlı gelmeye başlıyor kendimi bazen öyle boşlukta hissediyorum ki sanki bir parçamı kaybetmiş gibiyim Allahım kimselere yaşatmasın bu duyguyu çok zor çok bir sizler bilirsiniz bir de ben..zaten acıları bile bir başka ki bazen bu acıyıda unutmak istemiyorum gibi geliyor..onlarıda unutmak istemiyorum zaten onlar benim hiç görmediğim ama hep içimin derinlerinliklerinde hissettiğim minik meleklerim olarak kalacak anneleri onları hiç bir zaman unutmaycak bizi şimdi ayıran rabbim birgün cennetinde kavuşturacak...:Saruboceq:.Allah hepimizin yolunu açık etsin bu sefer hepimizin kucaklarını bebekler le doldursun arkadaşlar..

mrb yaren bende iki ay oldu kızımı kaybedeli.dediğin gibi insan nasılda bağlanıyor.bazen diyorum insan 5 aya bu kadar çok anıyı sığdırabilirmi .dün hastanedeydim arkadaşım için.ahhhhh dedim ben bu hastaneye ikili test için büyük bir heyecanla gelmiştim zamanında.bir ara sendin sanırım sormuştun hiç bebeklerinizi gördünüzmü diye .ben de hiç görmemiştim ama her kız bebeklerini gördüğümde acaba benim kızım nasıl olurdu diyorum.şimdi hamileliğimin 8.ayına girecektim.ama olmadı.neyse sizleride üzmek değil amacım.bugün biraz kötü bir ruh halindeyim.inşallah biz de kucağımıza bebişlerimizi alıp kokularını hisseder ve güzel ellerine ellerimizle dokunuruz.
eda tuubay tiwiks ve bu durumdaki tüm hamile arkadaşlarımız en içten dualarımız sizlerle sizin mutlu haberleriniz bizleri yüreklendiriyor.inşallah hepiniz 37,38 ,39,40.haftalarınızı görüp sağlıkla alırsınız bebişşlerinizi ellerinize.........

,

salihascim inşallah arkadaşim 30 lara gelirsek bizden mutlusu olmaz...
Bende bebeğimi görmeyenlerdenim ama keşkede görseydim..
Niye üzücen bizleri canim bizler kadar arkadaşiyiz bizi bizden başka kim anlarki...
Bi siteye üyeyim arkadaşlardan biri bebeklerini kaybetmiş..acisini yaşiyor paylaşiyor..hamile arkadaşin biriside geliyor böyle yazilar görmek istemediğini etkilendiğinden bahsediyor..aldiği tepkinin haddi hesabi yok...işte böyle insanlarda var...ama bizim buradaki hamişlerimiz süperler valla...
Oyüzden canim sakin öyle düşünme ben arkadaşlarima etrafima anlatamadiğim duygularimi buraya yazabiliyorum..çünkü yaşayan bilir
inşallah bizlerde en yakin zamanda hamile kalacağiz...

mucizelere inanırım inşallah benimkide olur..seni arkadaş listesine ekledim toprakcım..

canım insallah en kısa zamanda seninde mutlu sonlanacak hamilelik haberlerini alırız .aynen dediğin gibi cevremize anlatamadığımız duygularımızı burada birlikte paylaşıyoruz.
kızlar sizlere bir sorum olacaktı.sizler hiç rahim filmi cektirdiniz mi?benim bujilerle falan ölcmediler rahim ağzını ya diyorum baska sebepleride varsa erken doğum yapmanın bu yüzden rahim filmimi cektirsem diyorum.sizler cektirdinizmi yada doktorlarınız istedimi böyle birsey.

Canım ben ilk tedaviye başladığım zaman doktorum ilk olarak onu istemişti.rahime bir aletle vajinadan ilaçlı su veriliyor ve biraz bekledikten sonra filmi çekiliyor bir kaç tanle bu suyun rahime ve sonrada tüplere geçip geçmediğine bakıyorlar. bu şekilde rahimin şekil bozukluğu veya yapışıklık olup olmadığı veya tüplerde tıkanıklık olup olmadığı anlaşılabiliyor genelde çocuk için tedaviye başvurulduğunda bir çok doktor bunu tedavinin ilk aşamasında istiyor..doktorla bu konuyu görüştüğünde oda senden bunu ister diye düşünüyorum :uhm:

arkadaşlar birde cumartesi günü doktoruma gittiğimde bu rahim ağzı ölçümü ile ilgili konuyu görüştüm. bu bahsedilen 3cm- 5cm ölçüsü hiçbir garanti vermiyor çünkü bu ölçümün normal zamandaki değilde gebelikteki boyutu önemliymiş, bazı kadınların bu ölçülerden bile daha kısa halde hiçbir sorun yaşamadan doğum yaptıklarını..ve yine bu da bir fikir vermiyormuş ki bir çok kadında 2cm 3cm açıklıkla bile gebeliğini 40. haftaya kadar götürebiliyormuş bir çoğu farkında bile olmadan doğum yapıyormuş zamanı gelince.. yani kısaca her kadının bir gebelik hikayesi olmadan rahim ağzı yetmezliği olup olmadığı anlaşılamazmış..

kızlar banada rahım agzı yetmezlıgı kondu teshıs olarak
26.haftadayım 3 hafta once kanamayla anlasılmıstı su an 4-5 cm acık
ve sadece 1,5 cm kaldı bebegı tasıyan
doguma kadar yatıcam
bebegım 2 kılo oldugunda rahım tasıyamacakmıs o yuzden 8 aylık ıken sunı sancı ıle dogum olacak
su kesesı dısarı cıkmadan muhtemelen
dıkıs atılamıyor bu haftalardada işte boyle

canım çok dikkat et en azından şu ilk 3 hafta 28. haftanı tamamlayana kadar
ben 18 eylülden beri sürekli yatıyorum tuvalet için bile kalkmadan
ilk zamanlar bunaltıcı oluyor da sonra sonra alışıyor insan

canım çok dikkat et en azından şu ilk 3 hafta 28. haftanı tamamlayana kadar
ben 18 eylülden beri sürekli yatıyorum tuvalet için bile kalkmadan
ilk zamanlar bunaltıcı oluyor da sonra sonra alışıyor insan

izmirden annemi çagırdım
artık yanımda bırının varlıgına ıhtıyac duyuyorum
psikolojim alt üst oldu sanki
çok teşekkür ederim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…