Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
20.haftamdayım canım.şu an kayınvalidem bakıyor.haftalar geçmek bilmiyor.bir geçse diyorum.beni uyutsalar sonra bir uyansam 9 ay olmuş olsa...
gerçekten inşallah tanışırız.bende öğretmenim.bu arada bende kız bol.seç beğen al....<:)
arkadaşım bi de bende krem bi akıntı oluyor.sende de öyle bir şey oluyomuydu?
görüşürüzzz

canım ii olmana sevindim.akıntı konusunu az oluyordu kanlı kötü kokulu değilse korkma diyorlardı.kaç gündür bağlanamadım buraya gıcık oldum .merak ettim sizleri valla...çok sıkıcı valla yatmak ama yapcak bişey yok vakitte geçmiyor...ben sezeryan olmuştum başkaları yatarken ben hemen ayağa kalktım aynı gün .napıyım çok sıkıln,mıştım yatmaktan.inşallah sende aynı şeyleri yaşarsın canım.o kadar sıkıntının bi ödülü olmalı diyorum:emir_bebek::ecrin_bebek::emir_bebek::ecrin_bebek::lepi:

hayır benim dikiş için geç kalınmış ben yatrak ilaçla durduruyoruz

mrb canım senin rahim ağzı yetmezliğimi emin misin.çünkü bu rahatsızlıkta tek carenin dikiş olduğunu sanıyordum.az kalmış.inşallah sağlıkla alacaksın bebeğini eline.

selam arkadaşlar
aranıza yeni katıldım ben şu an 25+1lik hamileyim
20. haftamda ayrıntılı ultrason kontrolüm için fethiyeden izmire gelmiştim
18 eylülde dr randevum vardı bir gün öncesinde akıntım çoğaldı ve kanlı akıntım geldi
nasılsa ertesi gün kontrole gideceğim için o geceyi tedirginlikle geçirdim
kontrole girdiğimizde rahmimin 3 cm açılmış ve kesemin dışarıya sarkmış olduğunu gördük
oğlum da ayağını durmadan o açıklıktan dışarı uzatıp geri çekiyordu
dr neredeyse %1 bile başarı ihtimali vermeden acil dikiş atması gerektiğini fakat bunun öncesinde keseyi delmeden geri itmeyi başarmalarının gerektiğini söyledi
dünyamız başımıza yıkıldı sanki
ameliyata girerken bile halen miniğim tekmeler atıyordu
neyseki başarılı geçti
sonrasında acaba kese dışarıya sarktığında enfeksiyon kaptı mı diye korku içinde 1 hafta geçirdik
allaha şükür onu da atlattık
fethiyeye dönmemize dr izin vermedi izmir de eşyalı kiralık daireye geçtik
o gün bugündür yatıyorum
bugün serklajımın üzerinden tam 5 hafta geçti
hiç ayağa kalkmadım 2 kere dr kontrolüne gittim ambulansla
2.si bombaydı 100lük yüklemede şekerim biraz yüksek çıktı dr 2000 kal.lik diyet verdi
diyeti uygulayıp her yemek sonrası tokluk şekeri kontrol ediyoruz
10 kasımda kontrolüm var 12 kasımda 28. haftam dolacak inşallah

hepimizin ümidine kavuşmasını diliyorum arkadaşlar

meraba arkadaslar dikisten sonrami surekli yatmak gerekiyor yoksa hamileligin basindan berimi? cevaplariniz icin simdiden tesekurler

ben dikiş öncesine kadar böyle bir problemim olduğunu bilmediğimden dikiş sonrası sürekli yatmam gerekti

bu arada bende plasenta previa da var arkadaşlar
bir de ameliyattan beri nidilat kullanıyordum kontrole gittiğimde nst'ye bağladılar ve kasılmam olmadığını görünce nidilatı kesti drum eğer kasılma hissedersen içmeye başlarsın dedi

serklajımı kent hastanesinde prof. dr. namık demir yaptı
hayırlısıyla inşallah doğumum da orada olacak - tabi sezeryan - plasentadan dolayı

Selam kızlar...
Uzun zamandır girip okuyamadım yazdıklarınızı. İyi haberler almak güzel hamile arkadaşların Allah yardımcısı olsun bu cuma saati yeryüzüne inen meleklerin yüzü suyu hürmetine sorunsuz gebelik geçirmenizi dilerim. Aynı zamanda bebek bekleyenler içinde umarım verimli bir dönem olur.
Ben hala korunuyorum. Oğlum okula başladı hergün ders çalışıyoruz. Doktorumda gebelik oluşursa yatmam gerektiğini söylediği için cesaret edemiyorum. 2-3 ay daha gezip hayatın tadını çıkarmaya karar verdim. Sonrasında Allahın izniyle tekrar deneyeceğiz. Umarım bu sefer hüsran olmaz. İyiki varsınız kızlar. Barışımızada Allahım hayırlı ömürler versin....

Son düzenleme:
:nazar::ben de serklajlıyım 13+6 günlükten takibimi üniversite hastanesinde pror.olan doktorum yaptı dikişimi (schidrodkar usulü-bunu da her dr yapamıyor kolay kolay 1 saat sürdü ameliyetım -mc donalds 15 dk)ipimide drum medikalden aldırdı 20.haftama girdim geçen sene biri kız biri erkek ikiz bebeklerimi rahim ağzı yetersizliğinden kaybettim tüp bebek yöntemiyle hamile kalmıştım.8 ay sonra bu bebeğimde geçen tedavimde dondurulmuş embriyolarım ile oldu bu sefer oğlum olacak yanılma olmazsa.ben bebeklerimi kaybettikten sonra drma gitmek istemiyordum ama ne olduysa yine ona gittim bu sefer çok temkinli aslında geçen sefer de 3 cm demişti rahim boyuma ama dikiş atılmamıştı kanamalarım vardı tüp bebek drum enfeksiyon riski olabilir diye atmamış olabilir ve her düşüğün sebebi collum yetersizliği değildir dedi hamile kaldığımdan bu yana raporluyum heyet raporuna geçtim.yemek tuvalet ve banyo için arada da kısa gezinmeler içinkalkıyorum haftada 1 e düşürdüm banyoyu ilk zamanlar ayakta şimdi oturarak duş şeklinde yıkanıyorum.gezmiyorum sadece dr ve iğne için arabayla gidiyorum.ameliyattan sonra cok az 1 hafta boyunca lekelenmem oldu .hamile kaldığımdan beri 3 ay progeston adında ithal biri ğne kullandım vitaminlerime ve demir hapıma hala devam ediyorum haftada bir pruluton iğne oluyorum ameliyattan sonra 2 gün 15 dk ve sonra 6 saatte bir nidilat kullandım serum ve antibiyotikve progestan kapsul (günde 3 defa verdiler -2 hafta boyunca)pruluton verdiler hiç kasılma olmadı Allaha şükür bir sıkıntım yok drum yatmaya devam dedi dikişim şu anda sağlam :Saruboceq:bir de arada sancın olursa diye dr magnezyum verdi bir kere kullandım bu ilacı ada vajinamda sızı olduğu için akıntım normal yeşile dönerse ve kokusu ağırlaşırsa o zaman korkarım acı bir tecrübem var bu da bana ders oldu :eek:klava:artık birbirimize destek oluruz burada oğlumu kucağıma almak istiyorum evde yatmak zor eşim yapıyo herşeyi ama yine de gezmek alışveriş yapmayı cok özledim arada bunalıyorum bebeğim için değer ilk bebeklerimi kaybettiğimde yaşadığım acıyı unutamamışken yenisini yaşamak istemiyorum yatın arkadaşlar mümkün olduğunca kolay değilbir can taşıyoru ve taşıyacağız ben paylaşımlarıma devam edeceğim kendinize iyi bakın YAREN arkadaşım seninle drumuz aynı sanırım dikişi sormuşsun ben sana biraz anlattım yazarsan tanışırız.

Son düzenleme:
:nazar::ben de serklajlıyım 13+6 günlükten takibimi üniversite hastanesinde pror.olan doktorum yaptı dikişimi (schidrodkar usulü-bunu da her dr yapamıyor kolay kolay 1 saat sürdü ameliyetım -mc donalds 15 dk)ipimide drum medikalden aldırdı 20.haftama girdim geçen sene biri kız biri erkek ikiz bebeklerimi rahim ağzı yetersizliğinden kaybettim tüp bebek yöntemiyle hamile kalmıştım.8 ay sonra bu bebeğimde geçen tedavimde dondurulmuş embriyolarım ile oldu bu sefer oğlum olacak yanılma olmazsa.ben bebeklerimi kaybettikten sonra drma gitmek istemiyordum ama ne olduysa yine ona gittim bu sefer çok temkinli aslında geçen sefer de 3 cm demişti rahim boyuma ama dikiş atılmamıştı kanamalarım vardı tüp bebek drum enfeksiyon riski olabilir diye atmamış olabilir ve her düşüğün sebebi collum yetersizliği değildir dedi hamile kaldığımdan bu yana raporluyum heyet raporuna geçtim.yemek tuvalet ve banyo için arada da kısa gezinmeler içinkalkıyorum haftada 1 e düşürdüm banyoyu ilk zamanlar ayakta şimdi oturarak duş şeklinde yıkanıyorum.gezmiyorum sadece dr ve iğne için arabayla gidiyorum.ameliyattan sonra cok az 1 hafta boyunca lekelenmem oldu .hamile kaldığımdan beri 3 ay progeston adında ithal biri ğne kullandım vitaminlerime ve demir hapıma hala devam ediyorum haftada bir pruluton iğne oluyorum ameliyattan sonra 2 gün 15 dk ve sonra 6 saatte bir nidilat kullandım serum ve antibiyotikve progestan kapsul (günde 3 defa verdiler -2 hafta boyunca)pruluton verdiler hiç kasılma olmadı Allaha şükür bir sıkıntım yok drum yatmaya devam dedi dikişim şu anda sağlam :Saruboceq:bir de arada sancın olursa diye dr magnezyum verdi bir kere kullandım bu ilacı ada vajinamda sızı olduğu için akıntım normal yeşile dönerse ve kokusu ağırlaşırsa o zaman korkarım acı bir tecrübem var bu da bana ders oldu :eek:klava:artık birbirimize destek oluruz burada oğlumu kucağıma almak istiyorum evde yatmak zor eşim yapıyo herşeyi ama yine de gezmek alışveriş yapmayı cok özledim arada bunalıyorum bebeğim için değer ilk bebeklerimi kaybettiğimde yaşadığım acıyı unutamamışken yenisini yaşamak istemiyorum yatın arkadaşlar mümkün olduğunca kolay değilbir can taşıyoru ve taşıyacağız ben paylaşımlarıma devam edeceğim kendinize iyi bakın YAREN arkadaşım seninle drumuz aynı sanırım dikişi sormuşsun ben sana biraz anlattım yazarsan tanışırız.

merhaba kader arkdaşım öncelikle çok mutluyum hamile kaldığın için inşallah darısı başıma. kader arkdaşım diyorum çünkü bende erken dğumla kaybettim kızımı ve oğlumu ikizlerimi 5.5 aylık ve senin gibi tüp bebekti 4 ay oldu doğum yapalı ama benim dondurulmuşlarım yok şimdi çok pişmanım istanbulda hangi dr gittin dikişi yaptırdın ayrıca tüp bebeği nerde yaptırdın şuanda ikizmi gebeliğin... inşallh sağlıcakla kucağına alırsın. ebn biraz zaman verdim 4 ay oldu kaybedeli 1 sene bekleyeceğim ama merak ediyorum inşallah ikinci denememdede senin gibi başarılı olrum....

sizlerde yeniden hamile kalırsın.Yağmurcn canım seni biliyorum okumuştum acını çok iyi anlıyorum Başın sağolsun ben de senin gibiydim ama yeniden hamile kalacağımı biliyordum tüp bebekte olsa donmuşlarım alman hastanesinde transfer edildi ki bu benim 3.denememhamile kalınca çapa tıp fakültesindeki drum prof.Cemil AKGÜL e gittim baştan beri geçen hamileliğimde de ona gidiyordum ama bebeklerim gitti şimdi daha temkinliyiz sık sık arıyorum sana da tavsiye ederim üç arkadaşımın bebeği kucağında onun sayesinde bu birazcık yüreklendirdi beni yoksa ona çok kızgındım şimdi o endişem geçti biraz 2 ay sonra sende denemeye başlayabilirsin acın hafifleyecek emin ol ve hamile haberini alırız burdan şimdiki bebeğim tek 2 embriyo trasfer edildi teki tuttu.

sevgili tiwiks öncelikle aramıza hoşgeldin:1hug: evet arkadaşım seninde tahmin ettiğin gibi doktorumuz aynı bende CEMİL AKGÜL'ün hastasıyım, kendisi çok iyi bir doktordur işini çok iyi yapan ve uzman bir o kadarda insancıl ve anlayışlıdır kendisine iki yıldır gidiyorum bende polikistik over hastalığı vardı teşhiside o koydu çocuk için tedaviye ilaçla cevap vermeyince geçen yıl laporoskopi de yaptı bana çok başarılı geçti düzensiz olan adetlerim düzene girdi ilk aydan ve düzenli yumurtlamaya başladım. tüp bebek tedavimde başarılı oldu ilk seferdeüç embriyoda tuttu, rediksiyon yaptık birine onuda başarılı yaptı, bebeklerimde çok sağlıklıydı ama rahim ağzı herşeyin sonu oldu. ama bu önceden bilinebilecek birşey değil ilk gebelikte bu yüzden doktorumu suçlamıyorum..şimdi dondurulmuş yumurtalarım var ben cerrahi hastanesinde yaptırdım cemil hocada ordaydı, hastaneden de memnunum bu sefer bende iki embriyo koydurmak istiyorum zaten öyle
karar verdik cemil hocaylada, bugün randevum var muayeneden sonra transfer tarihine karar vericez umarım bir sorun çıkmaz en kısa zamanda olsun istiyorum.. hamile olmak bebeklerini ve annelik duygularını hissetmek bir kadın için en güzel duygular hasretle o günleri bekliyorum:CüvCüv:..sanada bol şans ve acil şifalar diliyorum arkadaşım inşallah sende bebegini sağlıklıca alırsın kucağına Allah hepimizin yardımcısı olsun..:Saruboceq:

tiwiks cim birde bu dikiş hakkında biraz bilgi verirsen seviniriz benim gibi diğer arkadaşlarında bu teknik hakkında bilgisi yok, mc donalds dan daha güvenli ve sağlam olduğunu söyledi drum. bu sitede şu anda ilk sende uygulanmış oldu eğer inşallah başarıyla sonuna kadar götüreceksin ben inanıyorum hepimize yeni bir umut olucaksın, belki senden sonra ben dahil bir çoğumuzda bu yöntemle başarı şansımız dahada artıcak hep birlikte görücez.. ben ilk zamalar çok karamsar bakıyodum ama artık her geçen gün daha da umutlanmaya başladım..inanıyorum arkadaşlar hepimiz başarıcaz görüceksiniz..

sevgili toprak sen nasılsın uzun zamandır sende yazmıyordun, şu anda yazarken senin sitede olduğunu görüyorum, bekleme kararın halen devam ediyormu canım, birde bitkilerden falan faydalanıyordun ne yaptın?
hamişlerimiz de bu ara çok çok iyi gidiyolar kocaman bir MAŞALLLAAAAAAAAAAHHHHHHH gönderiyorum size CANLARIIIIIIIIIIMMMMMM.... kendinize ve bebişerinize çok çok çok iyi bakın Allaha emanet olun..

slm kızlar. biz de 2 gün önce gittik dr.a bebekler iyi dedi hamd olsun. rahim ağzında açıklık da yok. sürekli yatma yarım saat yatı 5 dk gezin evin içinde dedi. eda benim de sertleşmelerim oluyor hala ama bebekleri hareketleri dedi dr. 3 tane olunca tabi yer prob. de var, dolayısıyla baya hissediliyor. ben de üşüttüğüm zamanlarda vajinaya doğru bi acı, batma hissediyorum ama geçiyor sonra.
sen şimdi kaçıncı haftadasın edacım? magnezyuma yeni başlamışsın sanırım. ben 1 aydan fazladır kullanıyorum. prepara başlamadık ama 2 hafta sonra başlayabiliriz dedi dr. bir de vitamin ve demir alıyorum sırayla. ay çok korkuyorum ben yaaaa...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

arkadaşım sen niye korkuyosun ki
rahim ağzı bile açılmamış daha
benim dikişe kadar açık
preparı ben dikiş atıldığından beri kullanıyorum
başta biraz ellerimtitredi
şimdi hiç bir şey olmuyo
bende şimdilik iiyim
ama en riskli haftalar
umarım hepimiz zaferle tamamlarız bu süreci

bu arada sanırım o sertleşmeler bebek hareketi
kek gibi kabarıyorum
biraz içim çekiliyo sonra geçiyo seninde öyle mi

yeni arkadaşlarımız var
hepiniz hoşgeldiniz
inşallah hepimiz mutlu oluruz

dibircik teşekkürler ilgine

tiwiks cim birde bu dikiş hakkında biraz bilgi verirsen seviniriz benim gibi diğer arkadaşlarında bu teknik hakkında bilgisi yok, mc donalds dan daha güvenli ve sağlam olduğunu söyledi drum. bu sitede şu anda ilk sende uygulanmış oldu eğer inşallah başarıyla sonuna kadar götüreceksin ben inanıyorum hepimize yeni bir umut olucaksın, belki senden sonra ben dahil bir çoğumuzda bu yöntemle başarı şansımız dahada artıcak hep birlikte görücez.. ben ilk zamalar çok karamsar bakıyodum ama artık her geçen gün daha da umutlanmaya başladım..inanıyorum arkadaşlar hepimiz başarıcaz görüceksiniz..

yarencim dikişim genel anaztesi altında yapıldı.Gerçekten drumuz diye demiyorum ama ona biraz kırgın olsamda seviyorum güveniyorum her aradığımda ulaşıyorum ve sorularıma cevap veriyor beni yönlendiriyor ameliyatım bir saat sürdü.Ameliyatıma asistanı da girdi Cemil hocamın bu dikişle rahimin en tepesinden ve içerden dikiş atılıyor anestezi biraz ağır geldi bana ama uyandıktan sonra hafif lekelenmelerim 1 hafta açık pembe şeklinde akıntı oldu sonra normale döndü akşama kadar ağrı kesici bile almadım hemen geçti sonda takılıyor ama ben uyutulunca takıldı.ertesi gün çıkardılar aslında hastaneden ertesi gün çıkıyorsun ama ben 2 gece kaldım drum öyle istedi bir sürü ilaç kullandım inan bana dikiş korkulacak birşey değil bebişi de kontrol ediyorlar her zaman inşallah sende hamile kalırsın yeniden ama gerçekten bu sefer yine olacak bir kere hamile kalman şansını artırıyor ve aynı siklüste dondurulan embriyoların şansı çok yüksek canım benim 4 tane daha donmuşum kaldı benimde 11 taneydi ama blastosist transferi yapıldı bana 2 si o seviyeye kadar eldi 4 ü hala bekliyor beni ve seninkiler de kaliteli bence baksana 3 üz olmuş ilkinde ama bu sefer tek olsun inan bana ben çok rahatladım tek olunca taşıması da bizim gibiler için kolay ve problemi yarıya indiriyor dikiş den de korkma Allaha şükür ne ağrım oldu ne kasılmam ve sürekli yatıyorum dışarı çıkmıyorum ve yazdığım ilaçları sende kullanacaksın zor ama güzel olacak herşey inanıyorum herkese Sağlıklı hamilelkler diliyorum arkadaşlar kendinizi yormayın boşverin işleri falan ben herşeyi bıraktım ben hep sana ve diğer arkadaşlar yardımcı olacağım zafere ulaşıncaya kadar bana sorabilirsin herşeyi benden önce dr a o gerçekten çok bilgili öpüyorum canım bide gerçekten dikişten önce ultrasonda bebeğimin kesesinin ucu huni gibi olmaya başlamıştı görsel olarak bile anlaşılıyordu 12.haftada ve şimdi kese normal şeklinde bu da dikişin başarısını gösteriyor ameliyattan sonra kanama ve dikiş kontrolü yapmak için ona da drumuz koşarak geldi valla çok mutlu etti beni asistanlara bile bırakmadı inşallah bebişim bu sefer benimle kalır şu 30 lu haftala bir gelsem

yarencim dikişim genel anaztesi altında yapıldı.Gerçekten drumuz diye demiyorum ama ona biraz kırgın olsamda seviyorum güveniyorum her aradığımda ulaşıyorum ve sorularıma cevap veriyor beni yönlendiriyor ameliyatım bir saat sürdü.Ameliyatıma asistanı da girdi Cemil hocamın bu dikişle rahimin en tepesinden ve içerden dikiş atılıyor anestezi biraz ağır geldi bana ama uyandıktan sonra hafif lekelenmelerim 1 hafta açık pembe şeklinde akıntı oldu sonra normale döndü akşama kadar ağrı kesici bile almadım hemen geçti sonda takılıyor ama ben uyutulunca takıldı.ertesi gün çıkardılar aslında hastaneden ertesi gün çıkıyorsun ama ben 2 gece kaldım drum öyle istedi bir sürü ilaç kullandım inan bana dikiş korkulacak birşey değil bebişi de kontrol ediyorlar her zaman inşallah sende hamile kalırsın yeniden ama gerçekten bu sefer yine olacak bir kere hamile kalman şansını artırıyor ve aynı siklüste dondurulan embriyoların şansı çok yüksek canım benim 4 tane daha donmuşum kaldı benimde 11 taneydi ama blastosist transferi yapıldı bana 2 si o seviyeye kadar eldi 4 ü hala bekliyor beni ve seninkiler de kaliteli bence baksana 3 üz olmuş ilkinde ama bu sefer tek olsun inan bana ben çok rahatladım tek olunca taşıması da bizim gibiler için kolay ve problemi yarıya indiriyor dikiş den de korkma Allaha şükür ne ağrım oldu ne kasılmam ve sürekli yatıyorum dışarı çıkmıyorum ve yazdığım ilaçları sende kullanacaksın zor ama güzel olacak herşey inanıyorum herkese Sağlıklı hamilelkler diliyorum arkadaşlar kendinizi yormayın boşverin işleri falan ben herşeyi bıraktım ben hep sana ve diğer arkadaşlar yardımcı olacağım zafere ulaşıncaya kadar bana sorabilirsin herşeyi benden önce dr a o gerçekten çok bilgili öpüyorum canım bide gerçekten dikişten önce ultrasonda bebeğimin kesesinin ucu huni gibi olmaya başlamıştı görsel olarak bile anlaşılıyordu 12.haftada ve şimdi kese normal şeklinde bu da dikişin başarısını gösteriyor ameliyattan sonra kanama ve dikiş kontrolü yapmak için ona da drumuz koşarak geldi valla çok mutlu etti beni asistanlara bile bırakmadı inşallah bebişim bu sefer benimle kalır şu 30 lu haftala bir gelsem

canım ya çok çok çok teşekkürler beni her konuda çok rahatlattın ve ümitlendirdin, bende bugün Cemil hocanın yanındaydım muayenemi oldum herşey yolunda rahim gayet iyi toparlanmış eski halinde herhangi bir sorun yok dedi, biraz lekelenmelerim oluyor hala oda yumurtalıklardan oluyormuş polikistik over olduğumdan kaynaklanıyormuş, kendi kendine bir süre sonra duracak dedi ama istiyorsan ilaçlada geçirebiliriz dedi bir hap verdi, iki ay daha bekliyelim dedi hazırda yumurtamızda var hiç aceleye gerek yok dedi bizde öyle karar verdik. gerçekten çok iyi bir insan seni uzun uzun dinliyebiliyor ve kaygılarını anlıyabiliyor..insan gerçekten onun tecrübesi karşısında güvenci ve ümidi artıyor..benimde içimden bir ses bu seferde tutacak diyor inşallah öyle olur bende bir tane olsun diyorum ama Rabbim hayırlısı nasılsa öyle versin hepimiz için, aynı acıları yaşatmasın yüzümüz gülsün bizimde diyorum..:Saruboceq:seninle burda karşılaştığımıza çok sevindim:1hug: beni çok rahatlattın arkadaşım sende hayırlısıyla bebeşine kavuşursan ümitlerim kat be kat artıcak, kendine çok iyi bak yazmaya da devam et fırsat buldukça, iyi haberlerini bekliyorum..a.s.

arkadaşım sen niye korkuyosun ki
rahim ağzı bile açılmamış daha
benim dikişe kadar açık
preparı ben dikiş atıldığından beri kullanıyorum
başta biraz ellerimtitredi
şimdi hiç bir şey olmuyo
bende şimdilik iiyim
ama en riskli haftalar
umarım hepimiz zaferle tamamlarız bu süreci

bu arada sanırım o sertleşmeler bebek hareketi
kek gibi kabarıyorum
biraz içim çekiliyo sonra geçiyo seninde öyle mi

canım cuma günü yine kanamam başladı, gece yarısına kadar acildeydik. serumlar, iğneler... hamd olsun rahatladım evdeyim. bebekler iiyler. açılma da yok. ama bu sefer hem karından hem de vajinadan kontrol etti ve çok acıdı yaaa. defalarca muayene oldum ama bu seferki çok acıdı. dikişten mi bilemiyorum artık. dünden beri nidilata başladım ben de. preparla aynıymış ama dr. dil altına alma yut dedi, eczacı da eşime yutmasın içine içsin demiş. ne yapacağımı da şaşırdım.kötü bi tadı var. napalım, damarlarımızda kandan çok ilaç akıyor zaten artık dimi? bende de aynenöyle canım. karınımın neresinde bi hareket hissetsem elimikoyuyorum bişey orada düğümlenmiş gibi. karnımınüstündenbile belli oluyor, sonrada geçiyor. inşallah sorunsuz geçiririz edacım. sürekli rüyalarımda erken doğum yaptığımı görüyorum, çok fazla kan görüyorum, o gün kendime gelemiyorum artık. hakkımızda hayırlsını dilemek ve beklemekten başka yapabileceğimiz bişey de yok.allahım herkesin yardımcısı olsun.

X