- 2 Ağustos 2008
- 3.791
- 1
-
- Konu Sahibi hidennisko
izmirden annemi çagırdım
artık yanımda bırının varlıgına ıhtıyac duyuyorum
psikolojim alt üst oldu sanki
çok teşekkür ederim canım
psikoloji falan kalmıyor ilk zamanlarda
yine de şaşırdım 4-5 cm açıklıkla nasıl durduğuna
benim 20. haftamda 3 cm açıklık olmuş ve kesem dışarıya sarkmıştı
ve bu olay ayrıntılı ultrason için dr kontrolüne gittiğimde denk geldiği için kurtarabildik
acil serklaj yapılmıştı
ama sanırım senin şansın bebişinin daha büyük olması sarkma olmamış demek ki
şanssızlığın içinde kendimizi şanslı saymalıyız yine de
selam canım ben daha önce yazdığım msjı kopyaladım sana yalnız oğlum sadece 14 gün yaşadı ve kaybettik canımsenağlamaSelam herkese
bende de rahim ağzi yetmezliği varmiş bunu ancak 22. Haftamda sabah bir avuç kadar yumurta aki gibi bir su geldiğinde anladik. Dr.a gittim ve hem su geldiğini hemde 3 cm açilmam olduğunu öğrendim ve beni tip fak. Hastanesine yolladi. Suyum gelmesine rağmen ümitsiz olan dr.lar rahim ağzima dikiş atti ve dayanmiyacağini düşündükleri dikiş tam 1 ay dayandi ve 26+2 de suyum tamamen geldi hastaneye kaldirildim ertesi günü dikişim alindi ve bol bol su içerek ve serumlarla bebeğimi 3 gün bekletebildik bu arada 2 tane ciğer geliştirici iğne vuruldum. Ve 3 günün sonunda vücumda enfeksiyon başlangici olduğu için suni sanci verilerek normal doğumla oğlumu dünyaya getirdim. şuanda oğlum 8 günlük. 800 gr. Dünyaya geldi ve hayat mücadelesi veriyor inşallahta bu mücadeleyi kazanacak ben buna inaniyorum. Daha önce farkedilmiş olsaydi şu anda normal bir hamilelik geçiriyor olabilirdim ama herşey allahtan yaşanmasi gerekiyormuş... Allah bizlere sabir bebeklerimizede dayanma gücü ve sağlik versin inşallah
canım gerçekten şanslısın bence böyle bir dr blduğun için bende 20 haftamda gittim 2.5 cnm açılma yalandı belkide keseyi itsek dedi patlar dedi o şekilde hastaneye yatırıldım senin gibi tekmeleri ne kadar aşağıdaydı hissediyodum keşke benimde keseyi itseler di sen hangi hastç hangi dr.gittin gerçekten başarılı bir drmıuş benimki resmen korktu ve bebeklerim ve ben kaderime terkedildim doğumu bekledim 2 gün sonra kese sıkıştığı için istifra ederken suyum patladı resmen bir ses geldi hemde nasıl eşim o sese ayağa fırladı çok zor günler geçirdim keşke benim de dikiş atsalardı korkmadan belkide şuan kucağımda olacaklar yavrularım diğeride 23+2 de doğdu malesefselam arkadaşlar
aranıza yeni katıldım ben şu an 25+1lik hamileyim
20. haftamda ayrıntılı ultrason kontrolüm için fethiyeden izmire gelmiştim
18 eylülde dr randevum vardı bir gün öncesinde akıntım çoğaldı ve kanlı akıntım geldi
nasılsa ertesi gün kontrole gideceğim için o geceyi tedirginlikle geçirdim
kontrole girdiğimizde rahmimin 3 cm açılmış ve kesemin dışarıya sarkmış olduğunu gördük
oğlum da ayağını durmadan o açıklıktan dışarı uzatıp geri çekiyordu
dr neredeyse %1 bile başarı ihtimali vermeden acil dikiş atması gerektiğini fakat bunun öncesinde keseyi delmeden geri itmeyi başarmalarının gerektiğini söyledi
dünyamız başımıza yıkıldı sanki
ameliyata girerken bile halen miniğim tekmeler atıyordu
neyseki başarılı geçti
sonrasında acaba kese dışarıya sarktığında enfeksiyon kaptı mı diye korku içinde 1 hafta geçirdik
allaha şükür onu da atlattık
fethiyeye dönmemize dr izin vermedi izmir de eşyalı kiralık daireye geçtik
o gün bugündür yatıyorum
bugün serklajımın üzerinden tam 5 hafta geçti
hiç ayağa kalkmadım 2 kere dr kontrolüne gittim ambulansla
2.si bombaydı 100lük yüklemede şekerim biraz yüksek çıktı dr 2000 kal.lik diyet verdi
diyeti uygulayıp her yemek sonrası tokluk şekeri kontrol ediyoruz
10 kasımda kontrolüm var 12 kasımda 28. haftam dolacak inşallah
hepimizin ümidine kavuşmasını diliyorum arkadaşlar
ssaslan izmirde hangi doktora gittin bende ayrıntılı ultrosonda izmirdeydim ama benim doktorum göremedi.ve ultrosondan 3 gün sonra da doğumum gerceklesti..inşallah bebegini sağlıkla alırsın kucağına.hamilelikte izimre gelicem izmirden iyi bir doktor arıyorum.bende büyük ihtimalle serkilajı izmirde yaptırmayı düşünüyorum.doktorunun adını verirsen sevinirim
ssaslan izmirde hangi doktora gittin bende ayrıntılı ultrosonda izmirdeydim ama benim doktorum göremedi.ve ultrosondan 3 gün sonra da doğumum gerceklesti..inşallah bebegini sağlıkla alırsın kucağına.hamilelikte izimre gelicem izmirden iyi bir doktor arıyorum.bende büyük ihtimalle serkilajı izmirde yaptırmayı düşünüyorum.doktorunun adını verirsen sevinirim
ssaslan inşallah yavrunu sağlıcakla kucağına alırsın ama dr un izmir sanırım benim zaten tüp bebk masrafım özel hastanede yatışım bebekleri kaybedrkn toplam 15milyara maloldu keşke yaşasalardıda 2 katı olsaydı dilenerek bulsaydım