Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Arkadaşlar kan sulandırcı kullananlar normal doğum yapamıyormuş..Bu konuda doktorunuz bir şey dedimi?
ben coraspin kullanıyorum doktoruma sordum ne kadar kullanmam gerekli diye 6 aylık olana kadar falan kullanalım dedi daha önce 1 düşüğüm var sanırım beslenebilmesi için öyle dedi. sonra bırakılması gerekebilir. doğum için sormamıştım ben zaten. önemli olan bebek gelişsin de varsın sezeryan olsun.

Canım 24te yapıldı bi hafta sonra kontrolde açılma iyice artmıştı.mc Donald yapmıştı schrodkara çevirdi.kesemde sarkmıştı üstelik.yarın 32+0oluyorum işte.allahım kısmet etti

Anladım canım demekki bunların çeşitleri de var bana biraz açıklarmısın donalt nasıl schrodkar nasıl klasik serklaj da 12-13. haftalarda hangisi uygulanıyor sıklıkla siz baya uzman olmuşsunuz :)

Canim lohusalik kanamasi tamamen bitmeden iliski olmaz diye biliyorum ben

Çok zor Allah sana da hepimize sabır versin sonuncu dikişle tutmadı öle mi? Nedenmiş doktor söyledi mi nedenini? Sendebabominal yaptırırsın alırsınnkucagına inşallah cnm

Allahım 38 leri nasip etsin seneye anneler gününde eşin kızın adına hediye alsın sana inşallah amin...
inş cnm hayırlısıyla 28 bı geçsem

benım dr da aynı görüşte vee alper beyın sıtesını yıllardır takıpteyım hakıkaten bılgın bı dr

Canim lohusalik kanamasi tamamen bitmeden iliski olmaz diye biliyorum ben

canım lohusalığım biteli bayağı oldu, doktorun dediğine göre adet bile olmuşum. Tekrar yumurta oluşmuş; çatlamış. 17 mayıs ta 2 ay geçmiş olacak doğumun üzerinden. o zamana kadar biter herhalde diyorum kanama...çok canımı sıkıyor çünkü; namaz kılsam mı kılmasam mı kararsız kalıyorum.

Mideme giren kramp hala devam ediyo sirtima vuruyo bicak saplaniyo gibi oluyo cok kotuym yokmu bir onerisi olan yaaa

Canım geçmiş olsun. Benim miğdem ara ara senin dediğin gibi bıçaksaplanası şeklinde ağrıtdı. Halam sağolsun dedi. Sütü ısıt içine bir kaşık bal koy. Ve yudum yudum çok yavaş iç. Bende işe yariyordu canım.

Sebebi ne acaba kanamanin normalde 40 gunde biter ama yine kanama varken iliski olmaz enfeksiyon kapabilirsin olmadi baska doktora git canim namaz nasil kilacaksinki kanama varken boy abdesti kabul olmaz diye biliyorum

Metalcim senin ilk doğumundan sonra 8 haftalık bir kürtajın varya..Bunu arda beye söyledin sanırım değilmi..Bunun üzerine pıhtılaşma testi falan istemedimi senden?Kan sulandırıcı kullanmak gerekebilir gibilerinden.

Sebebi ne acaba kanamanin normalde 40 gunde biter ama yine kanama varken iliski olmaz enfeksiyon kapabilirsin olmadi baska doktora git canim namaz nasil kilacaksinki kanama varken boy abdesti kabul olmaz diye biliyorum

Bilmiyorum canım; küçük yerde yaşamanın da en büyük sıkıntısı bu. doktor bulamıyorsun. lohusalık kanı olduğunu zannetmiyorum ama acaba adet mi görüyorum diyorum bazen. ama çok zaman geçti, içim rahat değil anlayacağın. her gün belki bitmiştir diye banyo yapıyorum ama akşam yatmadan önce gene tuvalet kağıdında görüyorum. bu arada sağ ol cevabın için, sizden başkasına anlatamam böyle şeyleri

Canim burada birbirimize yardİm etmek icin variz ama adet olmus olsan en fazla 5 - 6 gun icinde noRmale donmesi gerekiyor yani doktor olmamasi buyuk sikinti gercekten biraz daha bekle gecer belki sonucta rahim kendini gec toparliyor olabilir

Metal canm sagol onern icinsutu bende biliyormda onu daha cok reflu yani yanma olnca olur diye duymstm krampta sut ve sut urunlerndn uzak durun yaziyo nette ama sendr ise yarams denerm canm sagol
Fuzuli canim eger safi mezhebiysn lohusalik muddeti ,60 hanifysn 40 gundr lohusaligm bitti adet bile oldm diyisn ozaman en son adetndn 10 gun sayip abdestini alip namazni kilacksn kann olsa bile devam edecksn her namzda abdest alacksn ozurlu sayiliyosn ama 15 gun sonra hala devm ediyosa tekrat birakacksn karisk ama 10 gun kirli 15 gun temz sayiliyosn ca esle iliski konusnda kanamn varkn olmamasi iyi ama 8 ay ayri kalmk dinen dogru degl canm dahada uzaklasirsn

Cok sagol canim vurduracagim bugun neden erken donemde vermiyorlarki acaba bir bilgin varmi gerci kimisi veriyor kimisi vermiyor

Tam olarak biliyorum ama;
Ozel bi sebebi yoktur bence
Dedigin gibi kimi veriyor kimi vermiyor...aksi bi durum yoktur,soyledigimde hemen yaptirtti cunku
Onceki biten gebeligimde 15.haftaya kadar surdude lekelenmem; hic telafuz edilmedi bile onceki dr tarafindan
Herkes bi farklı

Merra canm nidilt kullaniyosn sana soraym hani 2 saatte aliyorm ama arayi uzataym istiyorm diyosn ya bende oyle dusunuyorm mesrka bugun saat 12gibi oldu sonra 40 dk sonra oldu sonra 3 saat olmadi tekrar 3.10 /3:40 ta oldu tekrar ne zamn olur bilmiyorm bukadar ara veriyokn almamk daha iyi dimi sklasrsa alirm sen ne dusunuyosn

sağol canım, bayağı açıklamışsın. adet olduğumu doktor söyledi, kanama şeklim ve yumurtlama olması sebebiyle...Ama şu an sadece akşamları akıntı ve silinti şeklinde kan var. Hani daha yeni idrar tahlili yaptırmamış olsam, idrarda kan var herhalde diyeceğim. ayrı kalmak konusu ayrı sıkıntı zaten; eşim beni zorlamaz hiçbir zaman ama çok uzun zamandır bekliyor zaten.

Sukurlr olsn enfeksiyonm gecms az kalms yani suyla atack kadrms dinlensn bol su icsn dems kasilmalarimi hep enfeksiyn tetikliyo cok dikkat etmem lazim enfeksiyn kapmzsm yine kimbilr 38 olurm ins enfeksiyn icinbol su bide sirkeli sutu tavsiye etmstinz varmi baska onerisi olanlr bundn sonraki haftalari raht gecrmk istiyorm yaaa

Fuzuli canm oxamn adet okduysn rahtlikla namz kilabilirsn suan ozurlu sayilrsn hatta ben 40doldu tekraradet oldm temzlik muddetm olan 15 gun dolunca oluk oluk kanamam vardi namz kildm farz sonucta dedigm sekilde say 10 gun sonra namz kil 15 gun sonra devam ediyosa tekrar birak esle iliski olarktcok sukur cok anlaysli eslerim zaten anlaysli olmasa bu kadar beklemzdi bende ilk susugmde cok uzaklasmstm esimde hic zorlamadi ama baktm olack gibi degl eziyt sayilr onada sanada git gide uzaklasrsn sevgyle yaklas daha fazla.mesafe koyma derm

çok sağ ol canım; o zaman yarın başlayabilirim adet günüm olarak düşünürsem 10. gün olacak. nasılsa evdeyim; her namaz öncesi abdest alırım. eşimin kıymetini hamileliğim sırasında gerçekten anladım; annem bile böyle ilgilenmedi benimle. ben tüm hamileliğimde sorunluydum, hep kanamam, ağrım vardı. Sonra da sonuç malum zaten

iltihabının azalmış olmasına sevindim, su içmeyi bırakma sakın. Tekrar etmez inşallah, kızılcık suyunun iyi geldiğini bende okumuştum. bulabilirsen elite diye bir markanın varmış; Migros gibi büyük marketlerde vardır herhalde. onu eşine aldırıp içebilirsin. İnşallah 38-40. haftalarına ulaşırsın...

Fuzuli canm kucuk yerdeym bende senin gibi migros falan yok yani bulabilsm bitkisini daha iyi olackta bu zamnda olmz hethalde hayrlisi siyla idare edecz ins tamamn bitr

Buranin daimi uyeleri gurbetci merra nerelrdesnz girmiyosnz umarm hersey yolundadr
Tahlil sonucma baktm doktr suylada atabilr azalms dems ama gecen hafta maras merkeze sanciiyla gittugmde daha dusuktu 14 tu buna ragmn cok sancilnmstm simdi 16 daha dusuk deglki keske bir iki gun daha yatrsaydi hastanedede tamamn gecrseydi icim rahtlamsti tekrar moralm bozuldu sonucu gorunce catlayana kadr su icecem artk insaallah gecer yoksa bu kasilmalr boyle devm eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…