- 13 Şubat 2011
- 4.419
- 127
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #44.721
ben coraspin kullanıyorum doktoruma sordum ne kadar kullanmam gerekli diye 6 aylık olana kadar falan kullanalım dedi daha önce 1 düşüğüm var sanırım beslenebilmesi için öyle dedi. sonra bırakılması gerekebilir. doğum için sormamıştım ben zaten. önemli olan bebek gelişsin de varsın sezeryan olsun.Arkadaşlar kan sulandırcı kullananlar normal doğum yapamıyormuş..Bu konuda doktorunuz bir şey dedimi?
Canım 24te yapıldı bi hafta sonra kontrolde açılma iyice artmıştı.mc Donald yapmıştı schrodkara çevirdi.kesemde sarkmıştı üstelik.yarın 32+0oluyorum işte.allahım kısmet etti
kızlar gene bir sorum var sizlere. Benim lohusalık dönemim bitti, doktorun dediğine göre adet de olmuşum ama akşamları hala kanlı bir akıntı geliyor. Bir de koyu kahverengi parçalar atıyorum bazen. burada adam gibi doktor yok, gitmek istemiyorum o yüzden. her seferinde altan muayeneden sonra kanamam oldu, beceremiyor salaklar. Bir de şey nasıl söylesem bilmiyorum, eşimle en son ikizleri yaparken birlikte olduk sanırım. yani 8 ay falan olduben şu an yaklaşamıyorum eşime, korkuyorum tekrar kanamam olursa diye...sizce biraz daha bekleyeyim mi?
ne şekerimdir ben allah razı olsn kızlar çok sagoln dün eşimle yıldönümümüzü kutladık sonra eşim pc geçti oyun oynadı bende 80 dizisi varya geçmiş bölümlerini seyrettim allahım çok komik bir dizi ya bitsin tekrardan izlicem hamilede kalıyım onu izlicem allahım çok gülüyorm her seferinde ya stresimi alıyor yeminle dün bir kahkaha attım diziyi seyrederken 35 bölümün son bölümlerinde sesim evi inletti merak edenler olursa seyretsin sonlarına dogur kkarı koca yatıyorlar kadın diyor sen beni eskisi gibi sevmiyorsun sonra s ısıtma faslına geçiyor adam yorgunya gözleri parlıyor seyredinde gülün biraz oturdm dantel yaptım sonrada sızmış kalmışım kanepede anlıcagınız sabahlar olmasınd iyemedik ne hikmetse 6 gündür bir araya gelemiyoruz eşim her seferinde kızıyor ne yapsam acaba vallahi uyk agır bastı ne yapıyım ben böyle uyursam biraz zor olr bebe işi bizim
sagol canım nice yaşları görürüz işşallah evlatlarımızla dün çok kötü oldm gene yedim eşimden lafı gene dygusala bagladın kadın dedi sabret olucak dedi oglm dursaydı askerligine 9 sene vardı bende asker anası olrmuyum acaba
ablamında ikizlerini kaybetti 23 haftalıklardı biri kı zbiri erkek şimdi oglu var ama her ikiz gördügünde içi acıyor gözleri doluyor ben şunu anladımki bebegklerimiz olsada ölen çocuklarımızın yerini kimseler tutmucam mesela ben inan ş lafı dicem bebegimi kucagıma alıyım ah kızım ah oglum ömürm ve mudumda sizler gibi şanslı olsalardı ne olurdu öpücem koklcam içime çekicem koklarını olrmu acaba hayallerim gerçek
canım bir bilgim yok inan bilgili olanlara söyle desinler ben hap kllandım ilşk olglmda pırtı şeklince kan geldi 2 gün günde kaç ped kullandıgımı allah bilir bildigim regli kanamasıydı inan o kanamalara ragmen 5 ay dayandı ama gittionun için içini ferah tt fazla baglanma karnındakine inan fazla baglanınca adam kötü olyor herşey olucagına varıyor inan bana allahım sana acısında bebegini sana bagışlasın benim bebekleirm öldü gitti hep deidm rabbim bildigin birşey var elbet amma velakin anne kalbimi acıtma olurmu
benimde yaşım 33 canım 3 şehit yolladım cenneteseni okadar iyi anlıyormki anlatamanm sana kızım ölmeden önce ultrosona girdim yavrmn kalp atısı güzeldi nasıl oynuyord suyun içinde sevindim yaşıyor diye sonrası malum suyumu patlattı doktor dedi korkma bakıcam altından baktı sonra suratı degişti canım dedi dikişleri almamız lazım dogurcaksın dedi dedim deme öyle ben babasına ne dicem inan bebegi alın dedi doktor minnacık bedeniyle yatıyord o yemyeşil örtünün üstünde gazlı bezi kesmişlerdi bebegime kefen yapmışlardı oan kafamı kaldırdım yavruma baktım doktorlar benden kaçırdılar bebegimi o an çok dua ettim allahım bir mucize olsun ne olr kızım ses versin inan yerimden kalkkıp almak istedim kucagıma doktor bey dedim ne olur 2 oglmu dogurdum kucagıma alamadım kızımı bir dakika olsun kucagıma ver koksnu burnuma çekiyim öpüyüm kokluyum suratını görüyüm tam olaraktan sarılıyım bakıyım dediysemde olmaz dedi kötü olursn deyim kaçırdılar benden sonra benden sonra biri geldi normal dogum yaptı erkekti kilos vs gördüm allahım dedim ben dogurdum öldü o saatlarde biri yaşadı okadar dua ettimki deidm keşke benimde böyle olsaydı bebegimi burdan canlı çıkarsaydın insana ne koyuyor biliyormusun
1-ben eşime ne dicem diyorsn içinden
2- karnın kocaman olyor seviniyorsn dikiş var durucak diyorsun gene gidiyor
3-millet yanına gelip acıyarak bakıyor işte o an bittiginin resmi
4-o hastane kapısından karnın şiş elleirn boş çıkıyor
5-eve geliyorsun sütlerim akıyor aglama krizlerine giriyorsun
6-en önemlisi kendimle kalıyorsnya tek ozaman koptugunun resmidir
ben kızımı kaybettim eşime dedimki hani dikiş vardı durucaktı ne hayaller ettim ah bir bilsen dedim şöyle böyle yaparız içim içime sıgmadı hayallare daldım ama gene hevesim kursagımda kaldıher bebek görmeye gittigimde içimi çekiyorm cumatresi kardeşimin oglnn dogum günü vardı dedimki içimden keşke benim olsan sıpam çok tatlı beni görsün bırakmıyor onunla oynuyorum oyuncaklarıyla eşimde geçen oynadı allahım ne gözlerim dold ben bu adamı baba yapamadım dedim durdm 12 sene oldu evleneli ama ortada bebek yok daha olurmu acaba kendimi avtmak kandırmak istemiyorm hamilede kalsam bebegime baglanmak istemiyorum gidicek gözüyle bakıcam artık çünkü baglanınca kötü oluyorum daha kızımın kalp atışları kulaklarımdan gitmiyor ultroson kagıtlarını atmadım özleyince bakıyorum onlar yavrlarımdan kalan tek şey keşkeler olmasaydı ah o keşkeler
İÇİM ACIYOR ANNE ÜŞÜYORM BU YERLERDE SENİN SICAKLIGIN KOKUN YOK BEN CENNETİ NEYLEYİM
inş cnm hayırlısıyla 28 bı geçsemAllahım 38 leri nasip etsin seneye anneler gününde eşin kızın adına hediye alsın sana inşallah amin...
Canım ben yazmıştım önceden benim de Hataydaki dr m kanama leke olunca başta her gün proluton iğne ve 3 kere vajinal hap, sonra azalınca 3 günde 1 proluton, sonra haftada 1 e dönmüştü. Normal dr ler düşük için böyle yapıyor.
Mesela Alper Mumcu var nette sitesi var. Diyorki erken haftalarda progestan işe yaramaz araştırma yapılmış düşecekse kullanılsa da kullanılmasa da düşermiş. Arda Bey de baştaki kanama lekeye prolutonu pek vermiyor aynı mantıkla. Ama ben kullandım çünkü senin gibi erken düşüğüm vardı ya tutarsa mantığıyla ve tuttu. Ama Ardadan önceki düşüğümde de kullandım ama yine de düşmüştü( Bence kullan....
Canim lohusalik kanamasi tamamen bitmeden iliski olmaz diye biliyorum ben
Mideme giren kramp hala devam ediyo sirtima vuruyo bicak saplaniyo gibi oluyo cok kotuym yokmu bir onerisi olan yaaa
canım lohusalığım biteli bayağı oldu, doktorun dediğine göre adet bile olmuşum. Tekrar yumurta oluşmuş; çatlamış. 17 mayıs ta 2 ay geçmiş olacak doğumun üzerinden. o zamana kadar biter herhalde diyorum kanama...çok canımı sıkıyor çünkü; namaz kılsam mı kılmasam mı kararsız kalıyorum.
Canım geçmiş olsun. Benim miğdem ara ara senin dediğin gibi bıçaksaplanası şeklinde ağrıtdı. Halam sağolsun dedi. Sütü ısıt içine bir kaşık bal koy. Ve yudum yudum çok yavaş iç. Bende işe yariyordu canım.
Sebebi ne acaba kanamanin normalde 40 gunde biter ama yine kanama varken iliski olmaz enfeksiyon kapabilirsin olmadi baska doktora git canim namaz nasil kilacaksinki kanama varken boy abdesti kabul olmaz diye biliyorum
Bilmiyorum canım; küçük yerde yaşamanın da en büyük sıkıntısı bu. doktor bulamıyorsun. lohusalık kanı olduğunu zannetmiyorum ama acaba adet mi görüyorum diyorum bazen. ama çok zaman geçti, içim rahat değil anlayacağın. her gün belki bitmiştir diye banyo yapıyorum ama akşam yatmadan önce gene tuvalet kağıdında görüyorum. bu arada sağ ol cevabın için, sizden başkasına anlatamam böyle şeyleri
Cok sagol canim vurduracagim bugun neden erken donemde vermiyorlarki acaba bir bilgin varmi gerci kimisi veriyor kimisi vermiyor
Metal canm sagol onern icinsutu bende biliyormda onu daha cok reflu yani yanma olnca olur diye duymstm krampta sut ve sut urunlerndn uzak durun yaziyo nette ama sendr ise yarams denerm canm sagol
Fuzuli canim eger safi mezhebiysn lohusalik muddeti ,60 hanifysn 40 gundr lohusaligm bitti adet bile oldm diyisn ozaman en son adetndn 10 gun sayip abdestini alip namazni kilacksn kann olsa bile devam edecksn her namzda abdest alacksn ozurlu sayiliyosn ama 15 gun sonra hala devm ediyosa tekrat birakacksn karisk ama 10 gun kirli 15 gun temz sayiliyosn ca esle iliski konusnda kanamn varkn olmamasi iyi ama 8 ay ayri kalmk dinen dogru degl canm dahada uzaklasirsn
Fuzuli canm oxamn adet okduysn rahtlikla namz kilabilirsn suan ozurlu sayilrsn hatta ben 40doldu tekraradet oldm temzlik muddetm olan 15 gun dolunca oluk oluk kanamam vardi namz kildm farz sonucta dedigm sekilde say 10 gun sonra namz kil 15 gun sonra devam ediyosa tekrar birak esle iliski olarktcok sukur cok anlaysli eslerim zaten anlaysli olmasa bu kadar beklemzdi bende ilk susugmde cok uzaklasmstm esimde hic zorlamadi ama baktm olack gibi degl eziyt sayilr onada sanada git gide uzaklasrsn sevgyle yaklas daha fazla.mesafe koyma derm