Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım ben Arda bey e gebelik olunca gittiğim için sanırım istemedi. Bu testler sanırım gebelik öncesi yapılıyor.

ben 2 saati geçince bazen arayı uzatıyorum ama ilk kasılmam olduğu an tekrar alıyorum.örn 2 de içtim 4 te hemen almazsam bakıyorum ilk kasılmam nezamn oldu ozaman içiyorum diyelim 5 te oldu ozaman 3 saat arayla içmiş oluyorum veya 7 de oldu ozaman 5 saat ara vermiş oluyorum o ana bağlı. 6 saati de geçmiyor

aaminnnn..

bende buradaki herkesin,bir an önce sağlıkla yavrularını kucaklarını almayı cok istiyorum dua ediyorum özellikle paşama

arkadasım bende öyle kanama olmadı.dogumdan sonra 1 hafta oldu bitti.3 ay da adet olmadım hatta tarlusalla söktürdü dr.um...

insallah bir an önce hallolur bu sorunun..insallah önemli bir sey yoktur
eşinle birlikte olamamama konusuna gelince seni cok iyi anlıyorum hep aynı yasadıklarımız.bende hamilelkte hiç ilişki olmadı hiçbir sorun yoktu ama ona bile dikkat ettik dogumdan sonrada 3ay olmadı eşimde beni bekledi sanırım..
ama sonra böle olmaması gerektigini düşündüm.eşleri uzaklastırır gibi yazılarda görünce yanaştım..

gecen gün benm dr.umu sormustun.Aile tıp polikliniginde Veysel bey..
yazın geldiginde görünürsün hem belki görüşürüz seni ben götürürüm poliklinigi benm evime 5 dk mesafede

Gurbetçi Merra !!!!!!!!!
Maşallah BarekAllah 34. Haftayı doldurdunuz. Rabbim 38-40 gelmeyi ve sağlıkla yavrularınızı kucağınıza almayı nasip eylesin.

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 18-06-2013
Hamileliğimin 35. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 41 gün kaldı.
Bebeğinizin boyu yaklaşık 31-33 cm. civarında ve ağırlığı yaklaşık 2000-2200 gr. aralığında. Bebeğinizin hızlı büyümesi vücut oranlarını değiştirdi. Örneğin, bebeğinizin karaciğeri 9. haftada bebeğinizin toplam ağırlığının %10 kadar iken şimdi toplam ağırlığının sadece %5 kadardır.
Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2490 gr. - Yaklaşık boyu : 46.2 cm. (Baştan Topuğa)
Kadınlar Kulübü Hamilelik Takvimi - Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın
Beğen

Son düzenleme:

AY NE GÜZEL YAAA..MAŞALLAH.....
BENDE GÖREBİLİRMİYİM BU GÜNLERİ..... VALLA İMRENİYORUM HAMİLELERE......

çok heyecanlandım inşallah tayinim çıkar artık; seninle chnb ve metal41 le mutlaka görüşmek isterim. Aile tıbba çok gittim; Veysel beyi de biliyorum. Benim bir arkadaşımın takibini de yapmıştı. Çok rahat bir adam izlenimi bıraktı bende; ben pimpirikli doktorları seviyorum galiba lohusalığın anneminki gibi olmuş, oda kardeşim doğunca hiç lohusa olmamış. benim kanamamın sürmesine şaşırıyordu. tam 2 ay olmasını bekliyorum; sanırım benim rahmim geç toparlanıyor. senin eşinde çok anlayışlıymış, maşallah. hep eşime diyorum zaten; bana bir tek o bakabilir, o anlar. gerisi -annem bile olsa- olmuyor.
Bu arada paşaya yaptığım duayı her zaman, bu forumdaki herkes için yapıyorum. İnşallah en yakın, en hayırlı zamanda herkes sağlıklı, nur topu gibi bebişlerine kavuşsun. Öpsün öpsün, koklasın inşallah. AMİİİİN

AY NE GÜZEL YAAA..MAŞALLAH.....
BENDE GÖREBİLİRMİYİM BU GÜNLERİ..... VALLA İMRENİYORUM HAMİLELERE......

inşallah canım sen ve isteyen tüm arkadaşlar en kısa zamanda hamişlik müjdenizi verirsiniz sonrada 37-38leri görür zamanında yavrucakları kucaklarsınız.
şuan hamile olan arkadaşlarda inş. hepbirlikte 37-38-39 ları görürüz,kasılmasız ve sancısız günler diliyorum:))

inşallah sahbamus; avatar resmin gibi tombiş yanaklı bir çocuğun olur inşallah...Bende mucize bebeklerimizi okudukça heyecanlanıyorum.

AMİN...FUZULİ SEN NE DUASI OKUYON KİNE PAŞAYA....nasıl bi dua???merak ettim....bende kuran öğreniyorum...surelere geçtim..arapçadan okuyorum....sonra yasin okuyacam...sonrada kuran-ı kerime geçerim heralde.....

Bence ikisini de kullanmamnin sakıncası yok biz aylarca ikisini bı arada kullandık,ama ilkhaftalarda lekenmeme olunca progestana başladım kese göründükten sonra doktor proloton verdi hapa gereknyok demişti 5 gun boyunca hergun proloton oldum hapı bıraktım
bende 10 gun sonra özre giriyor diye biliyorum namazını kılabiliyorsun

gruba üye olmayan kişiler ve listede rumuzları yazmayan kişiler var....o eksiklikleri tamamlarsanız sevinirim...

AMİN...FUZULİ SEN NE DUASI OKUYON KİNE PAŞAYA....nasıl bi dua???merak ettim....bende kuran öğreniyorum...surelere geçtim..arapçadan okuyorum....sonra yasin okuyacam...sonrada kuran-ı kerime geçerim heralde.....

yok yok öyle dua değil yahu aklıma geldikçe veya bir bebek gördüğümde, ezan okunduğunda filan "Rabbim en yakın, en hayırlı zamanda bana ve arkadaşlarıma hayırlı evlatlar nasip etsin" diye dua ediyorum. maşallah demek kuran öğreniyorsun. Bende çok istedim ama bir türlü başlayamadım. Türkçesinden okuyarak nisa suresine kadar gelmiştim ama orada kaldım. bu ayın 11 inde üç aylar başlıyor ya; tekrar en baştan okuyacağım inşallah. ders mi alıyorsun; yoksa kendi kendine mi öğreniyorsun Arapça'yı?

canım ben kızımda 8.5 ay evcilik oynamadık kızımda 60 gün oldm tam abdeslendim namaz kılıcam hayde gene geliyord kanama eşimlede ilşkiye ben hazır hissedince girdim allah var zorlamadı hiç inan ilk ilişki bitince çok agladım arkamı dönüm kızdı neden aglıyorsn diye ne biliyim dedim kızımda dokunmamıştın dedim şimdi ise dokundun bu seferde kızdı hazır hissettin diye yanaştım dedim üzüldüne yapıcaksın bacım erkek neticede erkekler kadınlar gibi olmuyorbir müddet dokunmadı ben yanaşsam bile hep da ediyorm rabbime öle bir eş verdi diye bazen beni gıcıkta etse seviyorm ben bu adamıkanamaya gelince ben ilk oglumda 36 gün 2 oglumda 2 hafta3 kızımda 60 gün adet oldum diyeyim didim namazı kanamam tam bitince kıldım içim rahat etmedi çünkü kanı görünce benden sana tavsiyen kendini hazır hissedince evcilik oyna yoksa insan kötü oluyor
ben sana ders veriyim bebem tatlımı tzlumu etlimi sebzelimi tarifler istersin teizlige üstüme yok çok fenayım bu konudaeşim dier bazen sanki nezi kampındayım brda der pijamalarını atar yatagın üstüne mesela akşama kadar dokunmam çagırım der yatıcaz birazdan olsun bakıyıms en katla yerine koy derim katlar koyar tamam şimdi giy alda üstün kırışmasın derim adamdaki surat bu olr her seferinde
Canim tek sikintim mide bulantisi hic su icemiyorum maalesef
leblemi ye tuzl kraker ye
Çok zor Allah sana da hepimize sabır versin sonuncu dikişle tutmadı öle mi? Nedenmiş doktor söyledi mi nedenini? Sendebabominal yaptırırsın alırsınnkucagına inşallah cnm
inan dogrupta sokaga atıyorlarya içim gidiyor biz bebek için brda ne cefalar çekiyorm adalet bumu dünya dicem günaha giricem mesela bizim gelin 4.5 kilo bebek dogrd suynuda sen hesap et artık herşeyi normaldi iş vs yaptı imrendim ben hiç öle bir gebelik geçiremicem malesef
Mideme giren kramp hala devam ediyo sirtima vuruyo bicak saplaniyo gibi oluyo cok kotuym yokmu bir onerisi olan yaaa
soda iç bebem iyi geliyor
strese girmesen varya ne sancı ne kasılma olcekte strese giriyorsn kardeşim kendimi düşüğnemiyorm hamileyken sende haklısın ama ne yapıcaz relaks olucezselavat çek bol
benim eşim bana bebek gibi baktı allah var bir dedigimi iki etmedi bu hamilelik nedenki stresli geçiyor zaten duygusalaım şimdi hamile kalsam daha beter oluyorm var enişteminiz halinebebek gibi beni giydiridi bakardı meyveme kadar soyardı
gruba üye olmayan kişiler ve listede rumuzları yazmayan kişiler var....o eksiklikleri tamamlarsanız sevinirim...

deli şey seni ay ne güldüm kız yazdıgına kızlar biri el atsın hatum merak ediyor

duygular karşılıklı canım sagolasın bende istiyorm herkezin bebesi olsn facen varsa eklemek isterim seni özelime linkini at ekliyim konuşuruz

tam tahmin ettiğim gibisin seni temiz, titiz, kıpır kıpır bir hatun olarak hayal etmiştim. haklı mıyım? Allah kocalarımıza sabır versin, hamile kalsak bir dert kalmasak ayrı bir dert bazen bende acıyorum eşime...bir de arkadaşları çok densiz, habire kılıbıksın filan diyorlar. ben sinirleniyorum ama eşim sorun etmiyor. benim eşim kıymetli, ben ona çok zor kavuştum diyor enişteye kızma; emin ol bizden fazla acı çekiyorlar ama belli edemiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…