Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Evet cnm kafam çok karışık ama yola çıkınca gemıde tek kaptan olmasını tercıh edeerım yoksa kafam çok karışır . Bakalım hepsıyle konuşup karar verıcem

Canım yazsana nasılsın nasıl gidiyor. Sen de bu forumda gebelik öncesi normal serklaj yapılan ilk kişisin. Lütfen yaz ki fikir olsun....

çok şükür şimdilik iyi gidiyor chnb cim.enfeksiyonla uğraşıyoruz ara ara... sabırsızlıkla ve korkuyla 28. haftayı bekliyorum allahın izniyle. 28. haftadan sonra düzenli giricem.inşallah o günleri görebilirim.

arkadaşlar meraba bikaçgündür giremedim dün çok kötüydüm ne yediysem çıkardım üşütmüşüm galiba gecede su gibi ishal başladı doktorumu aradım devam ederse gel serum takalım dedi gitmedim şimdi daha iyiyim inşallah bebeğime zarar olmamıştır bol su içmeye çalışıyorum ama başka öneriniz varmı arkadaşlar

mmery gölcük de doktorun kimdi? Ailem de gölcüklü, topçularda oturuyorlar şuan. yazın geldiğimde senin doktoruna da bir görüneyim...

chnb :)
farkettim zaten germe bence oldu oldu olmadi kara tahta daha nostajik tebesir falan
efilum cnm bence senin oglan simdi bacak arasinda kordon vardir kendini gizliyordur
gecmus olsun mide icin cnm benim o kadar degil ben iki kasik rennie ictim gecti ben bu ilaci ilk defa ictim o kadar mide agrisi cektim icmiyim dedim bu gun coktu uyutmadi dusun sonra gecti
mide agrisi icin sicak sut iyi gelir derler..
svly bi tatli kasigi kahve icine 3-4 damla limon suyu onu ye gecirir insallah ..
benim bunyem oyle hemen usutmez masallah diyim anami 2,5 sene emmisim ondan zar annem salca surermis ben bezle siler yine emermisim esim ise hic emmemis insallah kiz bana ceker:)

sağol canım beni şımartıyorsun:)))
napalım kuzular için herşeye razıyız.inş en kısa zamanda senin de başına gelir görürsün anyayı konyayı:)))
bak beddua ettim ama böyle bedduaya can kurban.çalışmaları sıklaştır sonra hamile kalınca uzuuuuuuuuun bir ara vereceksin kocarım seni özlerim de gir koynuna...
öyle saldım çayıra mevlam kayıra olmaz,yılmak umutsuzlanmak yok,bebiş faaliyetlerine son gaz devam.
paşam gelirse yersin şaplağı

seni ve eşini merak ettim bak şimdi.....facede grubumuza girdim bakıyım dedim rumuzunla gerçek ismine....kimsin diye merak ettiydim ama listede rumuzun yok...merra diye yazmıyor....yoksa facebookunmu yok???

anladığım kadarıyla sen epey bilgilisin artık .....bide senin incelemeni istedim açıkçası doktoru ve web sitesini...aydan biriye gidecem ya...bu hafta gidecektim ailem çeşmeye gitti ayın sonunda döncekler..bende ayın sonuna doğru gitmeye karar verdim...bakalım...

yanlış anlaşılmasın yazdığım .....elbette çok üzüldüm....ama işte etkilenmemek elde değil....aynı şeyleri yaşadığımız için bizlere acımızı hatırlatıyor....hep üzücü yazılar okuyorum topikte kanaması olanlar kürtaj olanlar erken doğum yapanlar.....

çok geçmiş olsun.... herşey allahtan ..gün gelecek yüzümüz gülecek bade81....

Kizlar cok uzgunum kanamam basladi acil hastaneye gittik pruloton depot vurdular simdi eve donuyorum dusuk olasiligi varmis %50 sans verdi dua edin bana bebekte sikinti yokmus kesesi kalp atiskari normalmis artik allahin takdiri

hiç kalkmadan ayakların havada hep yat canım...gerekirse tuvalete bile gitme altına yetişkin bezi koy....kanama geçene kadar en azından...allah yardımcın olsun

KALDIR FACEBOOKUNDA MİLATTAN ÖNCEKİ RESİMLERİNİ...KOY DA GÖRELİM KİLO ALMIŞ HALİNİ KOCA GÖBÜŞÜNLE.... kurtardın artık sen...ne mutlu sana..kocan çok mutlu oluyodur şimdi..annesinin acısını bile unutturur o bebek varya....adını ne koycaksınız...koy gitsin SATI yı

ÖPTÜM ŞEKER....

tanımıyorum doktoru ama abdominal en zor olanı en riskli olanıdır..ve arda lembent bu konuda araştırdığıma göre mükemmel doktormuş..örneği aramızda zaten...hiç düşünme istanbuldaysan eğer arda lembete git...hemabdominal hamile olmadan önce atılıyormuş...güzel yanı bu aslında...hamile kalınca uğraşmıyosun

yukarda hiissedin iyi işte....allah korusun düşmez yani....

yyyaaaa ne denırkı RABBİM guç kuvvet versın sana ve esıne

senin hikayeni merak ediyorum mumudihaba....6 tanemi kaybın var doğurdunmu hiç varmı bebek???

inşallah tanışma fırsatımız olur...sen ya sabrına devam et az kaldı sık dişini.....ankaraya tayin istedi eşim...dua et gelelim... :)öptüm

VAY PAŞAM VAY..YİNE ACILARIN DEŞİLDİ.... merak etme yüzümüz gülecek sonunda.......

KESEYE YAMAMI....!!! SU EKLEMEK Mİ!!!!" vay bee o kadar ilerimi yahu..... iyi doktor şu arda lembent belliki..gerçi geçen haber de izledim neler var..rahim nakliyle hamile kalmış başarılı geçmiş...kalp etışlarını duymuşlar bebeğin....

allahtan o yaz sıcağında yatmıcanız......zamanlamanız harika olmuş valla....

Canım yazsana nasılsın nasıl gidiyor. Sen de bu forumda gebelik öncesi normal serklaj yapılan ilk kişisin. Lütfen yaz ki fikir olsun....

saçlarım kıvırcık olunca üzerime alındım...okzuyunca haa dedim kıvırcıklı rumuzlu biri var demekki sayfada didim

Kizlr ya midem cok kotu kramp giriyo sirtima bicak sapliyilr sanki sonrada kasilmam oluyo varmi acil bir onerisi olan kustm rahtlarm sandm ama cok kotuym

YETERİN GARİ....GELMEDİMİ DEHA 38 HAFTALAR......DOĞURUNDA KURTULUN ARTIK...ÖFF FENALIK GELDİ BANADA VALLA BU HAMİŞLERİN HALİNİ OKUYUNCA...bendemi böle olucam hamile kaldığımda.......... KORKUYORUM GELECEK YILLARDAN.....
,
allah yardımcınız olsun efulim ---merra -----gurbetci.... DOĞURMAYA YAKIN OLAN SİZ ÜÇÜNÜZ VARSINIZ SANIRIM..BAŞKA KİM VARKİNE

Evet cnm kafam çok karışık ama yola çıkınca gemıde tek kaptan olmasını tercıh edeerım yoksa kafam çok karışır . Bakalım hepsıyle konuşup karar verıcem

BENCE BUZAMANA KADAR YAPILAN TÜM TETKİKLER FİLMLER NE VARSA FOTOĞRAF MAKİNESİ İLE ÇEK..ONLARI MAİLE EKLE HİKAYENİ YAZ ARDA LEMBETE YOLLA...SANA DÖNECEK ZATEN..BANA ÖYLE YAPMIŞTI...SONUÇLARINI İSTANBULA BURAYA YOLLA DEDİYDİDE BENDE FİLMİM KAYBOLUR ENDİŞESİYLE YOLLAMADIM..O ZAMAN AKLIMA GELSEYDİ MAİLLE ÇEKERDİM....

sahba seker :)
insallah gelirsiniz tanisiriz insallah ..
persembe dr gidicem ceker korum...
seninde gobis buyecek gor bak saglam dikis ve tedavi vede sabirla olacak en basta tabi allahin izniyle...

Sahbamuz
Evet Arda bey ıcın çok güzel seyler söylendiler ben kendısıyle konuştum bana gel bı bakalım belini rahım fılmı ısterım dedı , benım daha önce cekılmıs rahım fılmım septum amelıyat oncesı ve eben onu kaybettım zaman geçtı ve eben hamıle kaldım fılan bılemezdım tabı ray oldugumu . Onumuzdekı ay turkıyeye gelıcem hem kaybımın üstünden 1,5 ay gecmıs olur ılk adetım bıtmıs olur 3 doktor görücez Arde lembet Cemal akgul ve Gürkan arıkan sonradan karar verıcez. Abdomınal den de korkuyorum bıseyler ters gıderse mecburen Sezaryan oluyo sanırım Allah korusun erken dusuk bıle olsa sanırım yone karnı kesıyolar

Merra canm hala nidilati 2 saatte bir aliyomusn benm kasilma kesilmsti bugun 4gibi 10dk arayla geldi moralm cok bozuldu nidilt aldm hemen karnimn bir tarafu kasiliyi bebrgn harektleride olabilr
Gurbetci hepimz bunldik emin ol oncedn 2 hafta kadr once disari ciksm cok bunaldm artk harekete gececm diyrdm ama simdi daha kotuym ahhhh keske su kasilmalr olmadada birbucuk ay yerimdn kalkmamaya raziym moralm cok bozuk napacm boyle bilmiyorm hamilelk gibi guzel bir duygu erkn dogm kasilmalr kuvez ne olacagm korkusu yuzundn isgenceye donusuyo hayal ediyormda 36 yi doldurmusm dogumumu burada yapiyorm ve vebegm kuvexsz kucagmda alahm ne guzel bir duygu bir oooooooohhhhhhhhh cekecm hastane inlick cok bunaldm erkn dogm olursa bos kuvez nerede bulrsk oraya gonderecz doiyolr maras kayseri antep malatya belki ankara cok zor ya nasil gidecm oralara yonede sukrediyr rabbimn merhametne siginiyorm

Sımdıkı doktorumun bu soyledıgı teknık benı ıkıleme düşürüyor turkıyeye yapan yok henüz dıyo venınternette de araştırınca bu teknıgın en etkılı oldugu yazıyor o yüzden Arda beye ve Cemıl beye sorucam bunları bakalım ne dıyecekler yoksa aklım Arda beye çok yatıyor çünkü bu konuda uzman memnun degılım dıyen de görmedım. Serklajı rağmen kaybı olan var mı acaba Arda bey ıle? Bu arada doktorumun turk hastası yok zaten soramam hemen anlarmarastırdıgımı yanı bılıyosun bı doktora ben sana pek güvenmıyorum demek akıllıca degıl.

Canım bu forumda ve başka forumlarda da laparoskopik serklaj yaptıran da yok ya da ben karşılaşmadım. 20 hastasında etkiliyse neden olmasın? Şu da var sen onun yapacağı serklaj için uygun hasta mısın? Yani normal ya da shodkar mı ne belki o da işini görür. Peki maliyeti nedir canım?
Bu forumda Arda Beyin serklaj yaptığı ve sonu kötü olan olmadı. Ama ben başka forumda yazıştım 2.5 sene kadar önce. Antalyadan bir arkadaş erken doğumdan sonra bebğini kaybedenler forumunda...İlki serklajla kaybetmiş orada yapılmış. 2. ye Arda Bey atmış ama Antalyaya dönmüş takip yaptırmamış ona. onu da kaybetmiş. Arda beyde mi hata diye düşünmüş. 3. yü yine orada attırmış o da erken doğmuş. kaybetmiş. O zaman dedi Arda beyde değilmiş sorun... Şu an ne durumda o kız bilmiyorum...

Cemil beyin hiç abdominal önerdiğini duymadım. bu tekniğe nasıl bakar bilmiyorum. Arda bey uyguladı mı hiç fikrim yok...
Şu da var çoğumuz Arda beyle uyumu yakaldık ama nadir de olsa uyumu yakalamayan da oluyor o yüzden çok şartlandırma kendini...

Canım Aydan biriye de git tabi. Ben çok dr gezdim o süreçte. Sonunda içine sinene gidiyorsun...
Keseye yama su ekleme meselesine gelince. Burada çokca okuduk. Suyu mu sızmış suni sancı ver doğurt. Açılmamı var doğurt. Sancı mı var doğurt. Çok dr den duyduk. Belki su eklenip yama olsa durmayacaksa yine durmaz ama şu varki elimizden geleni yaptık derdik... Böyle hikayeler canımı yakıyor. Sen durdurmaya çalışsana sancıyı. Su mu gelmiş bekle serum ver antibiyotik ver takip et doğurtma.

1 mayısta oğlumun uçurtma şenliği vardı. Oğlumun sınıf arkadaşının annesi aile hekimi. . gebeliğinde 25. hafta suyu gelmiş çapada yatmış dr ler 3 güne doğar demiş. 34 e dek susuz gitmiş gebelik. Şimdi maşallah çok tatlı kızı var...

Canım zaten bu bana söylenen teknık abdomınal degıl vajınal dur bak bı lınk gonderıyım ıngılızce ama resımlere tıklayınca anlayacaksın For Professionals - Early Total Cervix Occlusion. Ama amelıyat goruntulerı var kaldıramazsın açma canım. 20 hastaya yaptım dıyor ama nasıl ınanıcam güven zedelendı bıraz

yOK CANIM NİYE YALAN DESİN. yALAN DESE ÇOK DAHA BÜYÜK RAKAMLAR DERDİ...
Canım ben serklajdan bir gün önce abdominal laparoskopik serklaj görüntüsü izledim. Yani alıştım aslında kan tutar beni. Benim ameliyatım da çekilmiş kameraya. Bir gün nasipse alıp izlemek istiyorum... Ha bu arada benim serklaj ipim kaynaşmış alınamadı. Artık ömür boyu benimle:)) Hatta espiri de yaptık Arda BEYLE. Bu dikişle 3. çocuk:))

sahba seker :)
insallah gelirsiniz tanisiriz insallah ..
persembe dr gidicem ceker korum...
seninde gobis buyecek gor bak saglam dikis ve tedavi vede sabirla olacak en basta tabi allahin izniyle...

inşallah inşallah.....:)

bence arşivlerde mutlaka vardır senin o rahim filmin...bi araştır derim.... hayırlısı olsun hakkında...

hadi yaaaaa....ama susuz yaşamz diyolardı doğurtmamız lazım..3. gebeliğimde su kesesi patladı balonun patlaması gibi o ses hala kulaklarımda.. doktor baktı hiç suyu kalmamış hemen doğuma aldı sunisancıyla doğurdum...bilmiyorum o patlayan kese yama yapoılabilirmiydi su konulanbilir miydi...

Canım bence bu işlemi her dr yapamaz. Ben nette Namık Demiri okumuştum. Aile birçok dr gezmiş bebeğin suyu az doğurman lazım demişler. Namık Bey su eklemiş doğurtmamış ve miadında doğum olmuş... Bence teknik alet de gereklidir her dr ve her hastane yapamaz...

Evet canım Minitoyu hatırla 16. haftada bebeğin birinin suyu geldi ikizdi. 25 e dek susuz yaşadı bebek hem de kilo bile aldı. Ama 25 te doğmuşlardı(

Serumumu taktrdm geldm cok sukur enfeksiyn 100 dn 25 e dusms insaallah sinirn altna duserde rahtlarm ebelr bile bikti evhndn ben yatarkn ayni haftada olan bayandada erken dogm riski vardii onda sanci cikti bende niye cikmiyo dedim ebede bikti cikmadignami uzuluyosn dedi sonra nstye bagladilr bebegm sanki icerde biriyle kavga ediyo nekadr harektlydi dovgl olark ntsde sanci cikti moralm cok bozuldu kendi kendme nazar degdi dedm oda sanci degl bebegn harektlerndn ne kadat evhamlisn dedilr hala coj harektli karnimi yirtack sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…