Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Serumumu taktrdm geldm cok sukur enfeksiyn 100 dn 25 e dusms insaallah sinirn altna duserde rahtlarm ebelr bile bikti evhndn ben yatarkn ayni haftada olan bayandada erken dogm riski vardii onda sanci cikti bende niye cikmiyo dedim ebede bikti cikmadignami uzuluyosn dedi sonra nstye bagladilr bebegm sanki icerde biriyle kavga ediyo nekadr harektlydi dovgl olark ntsde sanci cikti moralm cok bozuldu kendi kendme nazar degdi dedm oda sanci degl bebegn harektlerndn ne kadat evhamlisn dedilr hala coj harektli karnimi yirtack sanki

düştüğüne çok sevindim canım...

iyi misin canım? Benim de sabah kalktığımda aklımda sen vardın? ağrın yada sancın yok değil mi?

Canım bence bu işlemi her dr yapamaz. Ben nette Namık Demiri okumuştum. Aile birçok dr gezmiş bebeğin suyu az doğurman lazım demişler. Namık Bey su eklemiş doğurtmamış ve miadında doğum olmuş... Bence teknik alet de gereklidir her dr ve her hastane yapamaz...

Evet canım Minitoyu hatırla 16. haftada bebeğin birinin suyu geldi ikizdi. 25 e dek susuz yaşadı bebek hem de kilo bile aldı. Ama 25 te doğmuşlardı:KK43:(

öldülermi....yaşıyomu bebek peki..küvöze almadılarmı??? bide susuz bebek anne karnında yaşayabilirmi yaa??sanırım su bebeğin hareketleri için önemli değilmi...anne karnında çok hareket eder ya bebek...suyun içinderahatça eder...ama susuz düşünemiyorum nasıl hareket edicek ve nasıl yaşıcak....engelli olma ihtimali olur diye düşünüyorum...

SABAH SABAH AKLIMDAYSINIZ EFULİM GURBETÇİ MERRA.....(sizinle beraber başka kim var hamiş..sanırım svly vardı aklımda kalan ) ARTIKIN AYAKLANIRSINIZ YAVAŞ YAVAŞ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.....

İLK AYAKLANDIĞINIZDA NE YAPCAKSINIZ BAKALIM... :)

iyi misin canım? Benim de sabah kalktığımda aklımda sen vardın? ağrın yada sancın yok değil mi?

Canim cok sagol beni dusunmene sevindim agrim yok kahverengi geliyor arasim doktorumu beni deli ediyorlar sanki ozel doktor degil hic ilgilenmediler benimle simdide geleyim bir baksin durum nedir dedim oldumu kaldimi bebek bir ilgilen demi dinlensin gelmesine gerek yok demis bende simdi merradan gittigi doktorun nosunu istedim ona gideyim baksin

Merra canm hala nidilati 2 saatte bir aliyomusn benm kasilma kesilmsti bugun 4gibi 10dk arayla geldi moralm cok bozuldu nidilt aldm hemen karnimn bir tarafu kasiliyi bebrgn harektleride olabilr
Gurbetci hepimz bunldik emin ol oncedn 2 hafta kadr once disari ciksm cok bunaldm artk harekete gececm diyrdm ama simdi daha kotuym ahhhh keske su kasilmalr olmadada birbucuk ay yerimdn kalkmamaya raziym moralm cok bozuk napacm boyle bilmiyorm hamilelk gibi guzel bir duygu erkn dogm kasilmalr kuvez ne olacagm korkusu yuzundn isgenceye donusuyo hayal ediyormda 36 yi doldurmusm dogumumu burada yapiyorm ve vebegm kuvexsz kucagmda alahm ne guzel bir duygu bir oooooooohhhhhhhhh cekecm hastane inlick cok bunaldm erkn dogm olursa bos kuvez nerede bulrsk oraya gonderecz doiyolr maras kayseri antep malatya belki ankara cok zor ya nasil gidecm oralara yonede sukrediyr rabbimn merhametne siginiyorm
:KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:
DOST !Dost hangi mesafede olmalı? Sizce..Hep yanınız da var olan mı?Kilometrelerce uzak da olsa bile varlığı yeten mi?Dost doğruyu acı da olsa söyleyen mi?Yoksa sizi incitmeden iyi ki!.. leri gösteren mi?Dost acınız da Ah! larla, Vah! larla sizle yanan mı?Aynı acıyı hissedip size tekrardan gülmeyi hatırlatan mı?Dost sadece dertlerinizi, yalnızlığınızı avutan mı?Yada mutluluğu paylaşırken mutluluktan gözleri dolan mı?DOST!.. Nasıl olmalı sizce!..Gerçek dost!.. Size kırılmaz!.. Sizi anlar...Gerçek dost!.. Aranmayı beklemez!.. Her özlemde arar...Gerçek dost!.. Mesafe tanımaz!.. Yüreğinde taşır...Gerçek dost!.. Sevgi eksikliği hissetmez!.. O zaten tamdır...Gerçek dost !.. Hiç bir zaman Unutmaz !.. Unutulmaz !..:KK19::KK19:

tamam canım yazayım muayenesi 11 de başlıyor.
kızlar 10- 10,5 gibi geliyor.buarada benim randevu 18 mayısda:)

Tamam canim bana bugune randevu verirlermi acaba bugun gidebilirsem hersey yolundaysa birdahaki randevuyu bende 18 mayisa alirim:KK66:benimle namik hic ilgilenmiyor kanamam var diyorum evde yatiriyorlar beni

BUGÜN BENİM EVLİLİK YILDÖNÜMÜN KIZLAR:KK16::KK16::KK16:
eşimle evleneli 12 sene old koskoca 12 sene 3 bebegimi kaybettim anlıcagınız 12 senedir bebek yok 12 senedir anneler gününü tek kutluyorum 12 senedir babalar gününü tek kutluyorz bebegimiz yokki hediyeler alsın annecim anneler günün ktlu olsun babacım anneler günü kutlu olsun desin herkezi bebeleri var her sene seviniyorlar benim neden yokki:KK43:inanın anneler gününün gelmeisni bile istemiyorum dün eşimede diyorm anneler günü yaklaşıyor gene evlatsız geçiricem anneler gününü kimseden hediye görmedim her sene ablam alır yigidim alır anneler gününü kutlamaya okadar sveiniyormki anlatamam :KK16::KK16:

acaba anneler gününde hediye almak evladından nasıl birşey ben bu sevgiden mahrum olalı tam tamına bugün 12 sene oldu 21 yaşında evlendim şimdi yasım 33 bebek nerde:KK59::KK59:milet dogruyor paşa hediyeler alıyor götürüyor bebek görmeye bebek mevlüdüne içini çeke çeke evine geri geliyor aglamaya başlıyor ama diyor sabret paşam seninde olucak olucakmı acaba:KK59::KK59:içimdeki fırtınaları gören yok ah görseler ne vardı :KK5::KK5:ben artık ne anneler günü olsun ne babalar günü olsn gelmesini istemiyorum canım acıyor çünkü reklamlar tvde veriliyorya paşa aglıyor iç çeke çeke:KK43:

üzülmekten yoruldum beni kırmalarından yorudumbeklemekten yoruldum neyi bekledigimi bilmeden özlemektende yoruldum en çokta düşünmekten sumaktan yoruldum sürekli susp içimden avazım çıktıgı kadar haykırmaktan hep kendimle başbaşa kalıp hem kendime sıgınmaktan yoruldum:KK43::KK43:

anlıcagınız ne olcek benim bu halim bugün gzüel bir yemek hazılıyım diyorum ellerimle birşeyler yapıyım diyorm olmuyor içimden hiç birşey gelmiyor desem inanmazsınız 12oldu bu sene evleneli yavrularım evlatlarım nerdesiniz anneniz babanız sizleri çok özledi :KK14::KK14:
adam yerine koyulmamaktan yoruldum nedenmi söylüyüm cmartesi eymenin dogum günü vardı yavrum 1 yaşına bastı kaynanam dedim dogum günü var gel annem çagırıyor diye ne yap ne et gel çünkü hiç birşey gelmedi erkek kardeşim evlendi aramadı göz aydınlıga gelmedi kaynanam kardeşimin hanımı hamile kaldı aramadı göz aydını vermedi gelin 2 gere hamileyken kıl dönmesindenoperaosyon geçirdi deidm anne arada konuş annemle aramadı hadi onuda geçtim etmen dogdu göz aydınlıgı vermedi kran okuttular 40 kuranı onada dedim çagırdım gene gelmedi annem dediki ara dogum gününe gelsin hepsine bir laf bldm dogum gün dedim anne gel bak beni rezil etme vs bakarız dedi gelmedi herkez gitti kaldık annemle gelinle başbaşa sonrası malum laf yedik annemden vay efendim neden gelmedi bizimi beynemedi vs bir sürü laflar okadar kızdımki kaynanam inanın şuan gelse elime alır tekme tokat döverdim :KK47::KK47::KK47:okadar dedim üstüne basa basa anne gel beni mahçup etme diye amma aramadım eşim tuttu boşver diye arasın boykot edicem onu yiyorsa yanıma yanaşsın :KK47::KK47:ben ne bahsız kızım ya paşa herşeylerine koşar ama bunlarda öle birşey yok kardeşim sanki dış kapının dış mandalıyım ya içim yanıyor adam yerine koymadımı onamı yanayım yoksa kullanıldıgımamı yanayım halen sinirlerim tepemde:KK47::KK47:ne vardı geleydin 5 dakikayada razıyım neden benim ailemi istemiyorsun ablam dogurdu göz aydını vermedi kardeşimin karıs dogurdu gene yok neden bu akadar acımasızsın kaynana daha ne diyim sana cmartesinden beri sinirlerim tepemde:KK47::KK47:insanın ailesi neden istenemz ben onu anlamıyorum hadi benide sevmiyorsun oglnun karısıyım biraz saygı istiyorm çokmu ama drun siz artık bitti kaynanam yardım etmeler tarhana yapmaya başlar gidersen en adi şer,,,,,zim ben :KK47::KK47::KK47:artık bana böyle yapıyorsada bende böyle yaparım ona hadi bakalım ya herro ya merro hamilede kalsam istemiyorm yanımda kimseyi bu böyle biline:KK47::KK47:allahım kocamın tarafına işşallah beni mhtaç etmez işşallah annemin tarafınıda :KK47::KK47:ne vardı geleydinde annemmin lafını yemiyeydim ne olurdu :KK43::KK43::KK43::KK43:

evlilik yıldönümün kutlu olsun. maşallah Allah aşkınıza nazar değdirmesin :nazar: ben bidiğin kütüğüm o konularda :KK1: ne zaman evlendik onu bile bilmem. eşim romantiktir :KK16:

kızlar doktorum programında şu an ilaçlarla yan etkisi olan yiyecekler işleniyor. kan sulandırıcılarla beraber çilek, narenciye ve yağlı balık yemeyin diyor doktor. ilacın etken maddesini bağlıyormuş. Bir de antibiyotik kullanırken süt ürünlerinden uzak durun dedi. az miktarı sorun değil ama dikkatli olun diye yazayım dedim. inşallah herkes iyidir. ben spor yapmaya gidiyorum, biraz çalışayım. :21:

yOK CANIM NİYE YALAN DESİN. yALAN DESE ÇOK DAHA BÜYÜK RAKAMLAR DERDİ...
Canım ben serklajdan bir gün önce abdominal laparoskopik serklaj görüntüsü izledim. Yani alıştım aslında kan tutar beni. Benim ameliyatım da çekilmiş kameraya. Bir gün nasipse alıp izlemek istiyorum... Ha bu arada benim serklaj ipim kaynaşmış alınamadı. Artık ömür boyu benimle:)) Hatta espiri de yaptık Arda BEYLE. Bu dikişle 3. çocuk:))

Canım zaten bu bana söylenen teknık abdomınal degıl vajınal dur bak bı lınk gonderıyım ıngılızce ama resımlere tıklayınca anlayacaksın For Professionals - Early Total Cervix Occlusion. Ama amelıyat goruntulerı var kaldıramazsın açma canım. 20 hastaya yaptım dıyor ama nasıl ınanıcam güven zedelendı bıraz:KK43:

kızlar bu linkte gördüğüm fotoğraflar normal serklaj operasyonuna mı ait ?
hiç iç açıcı gözükmüyor canım hiç tatlı değildir acı eşiğim de oldukça yüksektir kana falan da bayıla bayıla bakarım meraklıyımdır benden iyi doktor olurmuş ama insanın orası söz konusu olunca içim bir tuhaf oldu. tabi bu arada genel anestezi olduğu için siz bişey duymuyosunuz dimi? peki operasyonsan sonra ağrı acı oluyor mu ilaç kullanmak gerekiyor mu hastanede yatmak gerekiyor mu? merak ettim. 10. haftamdayım yakın zamanda karar verilecek serklajıma :KK43:

kızlar sizlerin serklajını gebelik takibinizi yapan doktorunuz mu yaptı ? yoksa bu iş için ayrı bir doktora mı gittiniz ?
yani her jinekoloğun uygulayacağı bir operasyonmudur bu ?

SABAH SABAH AKLIMDAYSINIZ EFULİM GURBETÇİ MERRA.....(sizinle beraber başka kim var hamiş..sanırım svly vardı aklımda kalan ) ARTIKIN AYAKLANIRSINIZ YAVAŞ YAVAŞ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.....

İLK AYAKLANDIĞINIZDA NE YAPCAKSINIZ BAKALIM... :)

ben şimdiye deniz sezonunu açardım:)
bebeğimi kucağıma alayım hayırlısıyla sağlıkla ilk işim denize gitmek... yürüyüş yapmak... eşimle akşam dışarı çıkıp birazcık dağıtmak :)))))))))))) ay daha çok şey var yapacak.
elif beste:nazar: zamanında gelsin sağlıkla atcam arabaya bol bol gezcem allah nasip kısmet ederse
ayyyyyyy heyecanladım kız

Tamam canim bana bugune randevu verirlermi acaba bugun gidebilirsem hersey yolundaysa birdahaki randevuyu bende 18 mayisa alirim:KK66:benimle namik hic ilgilenmiyor kanamam var diyorum evde yatiriyorlar beni

kanamam var de gerekirse ahmet beye bağlasınlar seni ona derdini anlat hemen gel der.ben arıyorum bi sıkıntım olunca hemen hemen gel,sen hala telefonda mısın diyor

kızlar sizlerin serklajını gebelik takibinizi yapan doktorunuz mu yaptı ? yoksa bu iş için ayrı bir doktora mı gittiniz ?
yani her jinekoloğun uygulayacağı bir operasyonmudur bu ?

herkes yapamaz canım işin uzmanına yaptırmalısın.riskli gebelik uzmanı bul canım yaşadığın şehirde
daha önce bu işlemi kimlere yapmış ne kadar başarılı araştır

nice yıllara:nazar: allah bir ömür mutlu mesut yaşamayı nasip etsin.inşallah evliliğiniz nurtopu gibi boy boy evlatlarla daha da şenlenir.allah gönlünüze göre versin

kızlar yarın da bizim evlilik yıldönümümüz :)))
kocama dün kahvaltı zaman nasılda geçiyor dedim umarım mesajı almıştır :))))))))))))

X