-
- Konu Sahibi hidennisko
- #44.601
Dün gece gene rüyamda hamıleydım ve bu sefer ıkızlerım oluyordu fakat ben gene erken dogum yapıp kaybetmek üzereyken uyandım, gozlerım acıyor aglamaktan ve araştırmaktan. 2 soru aklımı kemırıyor , doktor olarak kımı secsem eskı doktorum benı tanıyor onunlamı devam etsem yoksa Arda lembet mı, bır de serklaj olmasına rağmen neden erken dogum oluyor bunu engelleyemıyorlar mı? Bır sebebı olmalı serklajın tutmamasının ya da tutuyorsa neden erken. Cnbh sen abdomınal serklaj yaptırmıştınız degıl mı? Hem de Arda bey takıp etmıştı sanırım senın bebısın 37 den önce mı gelmıstı? Ben abdomınal , mc donalım ya da eskı doktorumun bahsettıgı tüm gırıslerı kapatan total cervıcal oclussıon dedıgı seyı yaptırsam da erken dogum neden oluyor, cnbh Internet'ten hep abdomınalde yatak ıstırahatıne gerek yok dıyor sen hep yattın mı?
Bende mthfr677 heterezigot var diger mutasyon testlerimin sonuclari cikmadigi icin doktor igneye baslatmak zorunda kaldi canim simdi bugun hem igne vurmayacagim hem coraspirin icmeyecegim yine kafam karisti iyice doktorumada ulasmak mumkun degil nasil olacak boyle bilmiyorum artik allah yardimcimiz olsun
gunaydin canlar...
gece hic uyuyamadim mide agrisindan artik surup ictin ama tik yok hala dikenler batiyor mideme ...
umudum cnm bende hem progestan hemde proluton kullaniyorum...
bide clexanide dikisten bi hafta once kestim dr kes dediyse kes cnm cunku k.s kanamayi artiriyor ...
bide merra efilum benim kiz yeni yukari cikti sizde bebesler nerede ..
yani:))
nerenizde hissediyorsunuz
arkadasım merhaba.Meraba umudum oncelikle gecmis olsun insan bu donemde canli ornek ariyor, ne kadar endiseli oldugunu biliyorum cunku yasadim. 4+3'de baslayip 16. Haftaya kadar devam eden kipkirmizi bir kanama 12 gun hastanede yattim kesin dusecek dediler. Kanama o kadar fazlaydiki eski kocaman pedi gecip sedye kana bulanmisti ama kizin kipir kiprdi 9+5 te simdide koltuk tepelerinde zipliyo. Sikma canini insallah gecicek.
gurbetçi
canım dün moralin bozuktu ya belki ondan midene vurmuştur.
canını sıkma dicem ama nedece söz geçer bilmem havalar ısınında millet dışarda onlları gördükçede üzülüyor insan
ama allahtan bu geçici bir süre.hasta olup aylarca,yıllarca hiç kalkmadan yatanları düşününce nekadar şükretsek az
biz yatalım,sıkılalım da yeterki bebeklerin keyfi,sağlığı yerinde olsun zamanında doğsunlar.
O rüyalar yok mu?( Ben de çok görürdüm. Bebeğim 4 gün 4 saat yaşadı benim. Gece 2 de vefat etmişti. Ben gecesine rüyamda büyük bir akvaryum görmüştüm. İçinde büyüklü küçüklü balıklar vardı. Orada balıkların yanında biri birine diyordu ki küçük balıklar can çekişiyor alayım mı akvaryumdan? Al diyordu o kişi ve elekle almıştı ( Gece kan ter içinde uyandım. Meğer o saatlerde bebeğim vefat etmiş... Sabah 7 de aradı dr (
Bence Arda Beye git her şeyi açık açık konuş. Çekincelerini anlat. Kendi dr nin bu serklajı önerdiğini söyle. Tüm testlerini gebeliğe ait her şeyi sunum dosyaları var sırala. Telefonda ulaşma konusunu konuş ne yapılacağını konuş...
Ben serklajla ilgili şunu düşünüyorum.
1. Ya gerçekten servikal yetmezlik kayıp nedeni değil.
2. Ya doğru teknik kullanılmadı.Mesela Engin Oralın bir hastası engin oralın sitesinde yazmıştı. 2 ileri hafta kaybı sonrası dr si normal serklaj yapmış. Yine kayıp. Bunun üzerine dr nin yönlendirmesiyle yurtdışında abdominal olmuş ve zamanında doğmuştu.
3. Ya enfeksiyon yaptı dikiş bunun için önlem alınmadı.
4. Belki dikkat etmek mesela yatmak gerekiyordu yatmadı...
Evet benim 12 artı 3 te 2 cm 13 artı 2 de 1.8di. 2 gün hastanede başta antibiyotik tedavisi gördüm çünkü crp m yüksekti. Laparoskopik oldum 3 saat sürdü. Eski sezaryen dikişim mesaneme yapışmış. Onu ayırmışlar sonda takıldı 1 hafta. Bir hafta sonra da suyumun sızdığını öğrendik. Neredeyse bebeğimi kaybediyordum. 1 hafta yattım. Antibiyotik serum ve hep yattım hastanede. 1 hafta sonra Arda Bey baktı dedki şayet su toparlanmadıysa keseye yama yapıp su ekleyeceğim son manevra olarak dedi. Şükür gerek kalmadı dualar sayesinde... Kese kendini tamir etmiş...
32-33 e dek 2 haftada 1 gittim. Sonra her hafta gittim. 36 artı 4 te kontrole gittim haftalık gidiyordu ya. Nst de sancı çıktı ve 3 cm açılmam olmuş ve ben sancı hissetmedim. Acil sezaryene aldı. Eşim Hataydaydı o yetişemedi 11.30 da muayenedeydim 1 de doğum yaptım...
Canım serklaj öncesi bana senin zaten pıhtılaşman var hep yat diyemem kaş yapalım derken göz çıkarmayalım demişti. Sana İstanbul turuna çık demiyorum ama evde ufaktan gezebilirsin dedi. Ama serklaj sonrası süreç farklı olunca hep yat dedi. Haftada 2 banyo dedi 1 yaptım. Ayakta duş şeklinde 5 dakika.
Enfeksiyon olmasın diye yarım litre suya 5- 6 damla elma sirkesi koydum...Hep onla taharetlendim. 3 litre su içtim. Aylık crp, idrar tahlili ve kültürü yaptırdım...
Sana bahsedilen yöntemi çok merak ediyorum bu vajinal mi kapatılıyor karından keserek mi?
Canım cevabın ıcın çok teşekkür ederım, ıste anlamadığım neden suyun gelmeye başladı? Neydı yanlış gıden acaba ıcerı enfeksıyon mu gırdı? 36+4 ıyı bır zaman daha oncekı veya oncekı bebeklerını çok mu erken kaybettın? Bır de neden karından yapıldı sana ?cervıx çok mu zedelenmıstı? Yatmak derken tam ne demek bu? Mesela ayaklarını bukebılıyor musun ya da ayaklarını uzatıp arkana yastıklar oturabılıyor muydun?
Benım doktor yurtdışında uzun süreler çalışmış gelmeli 4 sene olmuş ve aslında Prof kadın hastalıkları cerrah ve onkolojı tüp bebek gıbı bı çok uzmanlık alanı var yanı teorık olarak çok guvenılır ama benım takıbımı yaparken septum amelıyatı oldugumu ve amelıyatı yapan doktorun rahım agzı yetmezlıgı ıcın hamılelıgınde kontrol edılmn gerekıyo dendiğini söylememe rağmen 12 den sonra vajınal yapmadı muayenelerı ve açılma oldugunda 20 haftada hafıf ıslaklık akıntı ve az kanama vardı açıl serklajın aldı ve neredeyse dıkılecek yer hıc kalmamıştı dedı. Amelıyat oncesı suyun normalde sızma vardı ama amelıyatı sonrası hepsı bıtmıstı yanı amelıyat sırası patlamış sanırım 2 gun yattım doktor hıc olumlu degıldı 2 gun sonra enfeksıyon oluştu suyunda kalmamıştı normal dogum ve arkasından parça kalmasın dıyor kürtajsımdı bana bu yenı yontemı söyledı basarı şansı %97 ve üstü dedı. Anladığım kadarıyla hem yukarı hem aşağı dıkıs atılıyor vajınadan ve en son bozulmuş cervıx sonuna yatay dıkıs atılarak delık ya da açıklıkta tamamen kapatılıyor dolayısıyla enfeksıyon rıskıde 0 lanıyor. Bana serklaj sonrası erken doğumların genel nedenıyle enfeksıyon dedı böylece hem mc donanda hem schı...(unuttum adını teknıgın:)) hem de sonuna kapanış dıkısı mantıklı geliyor . 20 hastasına yapmış ve 37 haftaya gelemeyen kımse olmamış.
Sımdı sorun ben bu hastalara konuşamam çünkü yurtdışındalar ayrıca doktor hakkında yorum fazla bulamıyorum çünkü gene turkıyede 3 4 yıldır tedavı uyguluyor. Teorık olarak Dr ınanılmaz başarılı, bursları , okuduğu okullar çalıştığı hastaneler hatta memorıAl doktorlarına uzmangorusu olarak yardım etmış. En onemlısı benı ve vücudu tanıyor evrime 5 dakıka uzaklıkta en en onemlısı ne zaman arasan ulaşırsın acar telını ya da anında gerçi doner, ıcın rahat degılse gel bakalm der araya sıkıştırır muhakkak
Ama bır yandan da Arda bey her yerde, çok olumlu yorumlar var . Evıme uzak ben Avrupa yakasında yasıyorum, anında ulaşılamıyor ve benı vücudumu tanımıyor.
Örf offff turkıyeye geldıgımde cemıl akgul. Arda lembet ve benım doktorumu görücez esımle ve en sonunda karar verıcez ama nasıl?
Ya sonra pısman olursam secımımden....
Canım cevabın ıcın çok teşekkür ederım, ıste anlamadığım neden suyun gelmeye başladı? Neydı yanlış gıden acaba ıcerı enfeksıyon mu gırdı? 36+4 ıyı bır zaman daha oncekı veya oncekı bebeklerını çok mu erken kaybettın? Bır de neden karından yapıldı sana ?cervıx çok mu zedelenmıstı? Yatmak derken tam ne demek bu? Mesela ayaklarını bukebılıyor musun ya da ayaklarını uzatıp arkana yastıklar oturabılıyor muydun?
Benım doktor yurtdışında uzun süreler çalışmış gelmeli 4 sene olmuş ve aslında Prof kadın hastalıkları cerrah ve onkolojı tüp bebek gıbı bı çok uzmanlık alanı var yanı teorık olarak çok guvenılır ama benım takıbımı yaparken septum amelıyatı oldugumu ve amelıyatı yapan doktorun rahım agzı yetmezlıgı ıcın hamılelıgınde kontrol edılmn gerekıyo dendiğini söylememe rağmen 12 den sonra vajınal yapmadı muayenelerı ve açılma oldugunda 20 haftada hafıf ıslaklık akıntı ve az kanama vardı açıl serklajın aldı ve neredeyse dıkılecek yer hıc kalmamıştı dedı. Amelıyat oncesı suyun normalde sızma vardı ama amelıyatı sonrası hepsı bıtmıstı yanı amelıyat sırası patlamış sanırım 2 gun yattım doktor hıc olumlu degıldı 2 gun sonra enfeksıyon oluştu suyunda kalmamıştı normal dogum ve arkasından parça kalmasın dıyor kürtajsımdı bana bu yenı yontemı söyledı basarı şansı %97 ve üstü dedı. Anladığım kadarıyla hem yukarı hem aşağı dıkıs atılıyor vajınadan ve en son bozulmuş cervıx sonuna yatay dıkıs atılarak delık ya da açıklıkta tamamen kapatılıyor dolayısıyla enfeksıyon rıskıde 0 lanıyor. Bana serklaj sonrası erken doğumların genel nedenıyle enfeksıyon dedı böylece hem mc donanda hem schı...(unuttum adını teknıgın:)) hem de sonuna kapanış dıkısı mantıklı geliyor . 20 hastasına yapmış ve 37 haftaya gelemeyen kımse olmamış.
Sımdı sorun ben bu hastalara konuşamam çünkü yurtdışındalar ayrıca doktor hakkında yorum fazla bulamıyorum çünkü gene turkıyede 3 4 yıldır tedavı uyguluyor. Teorık olarak Dr ınanılmaz başarılı, bursları , okuduğu okullar çalıştığı hastaneler hatta memorıAl doktorlarına uzmangorusu olarak yardım etmış. En onemlısı benı ve vücudu tanıyor evrime 5 dakıka uzaklıkta en en onemlısı ne zaman arasan ulaşırsın acar telını ya da anında gerçi doner, ıcın rahat degılse gel bakalm der araya sıkıştırır muhakkak
Ama bır yandan da Arda bey her yerde, çok olumlu yorumlar var . Evıme uzak ben Avrupa yakasında yasıyorum, anında ulaşılamıyor ve benı vücudumu tanımıyor.
Örf offff turkıyeye geldıgımde cemıl akgul. Arda lembet ve benım doktorumu görücez esımle ve en sonunda karar verıcez ama nasıl?
KİZLAR ben kan sulandirici kullaniyorum 0,4 luk dun kanamam olunca doktor kesti igneyi iki uc gun vurma dedi coraspirin zaten icmiyordum acaba diyorum 2 gunde bir sikinti olurmu bugun coraspin mi icsem bir tane yoksa cuma gunu vurdugum igne iki gun idare edermi beni
Kız Mery nasılsın çalışma var mı? Diyet nasıl? Ben 76 ile başladım 64.2 oldum... 2 ayda...
Seda anladım canım sınav gerdi beni(
iyiyim cnım bende diyet spor onlarla mesgulum bu ara..hergün 1 saat yürüyüşümü de yapıyorum.
15günde 2 kg verdim insanlık için büyük benm için küçük bir rakam
sen cok güzel vermişsin maaşallah.bana önerdgin diyet harici bir sırrın varmı??
çalısmayıda kendi haline bıraktım canım.gecen ay çatltma ignesi,takip falan baya havaya sokmustum kendimi.
adet olunca öyle kötü oldum ki..şimdi hiçbirseyin hesbını yapmıyorum hayırlısı olsun