Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım okuyunca önce inanamadım yanlış mı anladım diye düşündüm sonra anladım çok üzüldüm cnm çok çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın hayırlısı demekten başka bir şey diyemiyorum ( bu doktor iğneye gerek yok dememişmiydi sana neyse şimdi her şey çok yeni sen bir toparlan kendine gel daha detaylı araştırma içine girersin bugün böyle olsada en kısa sürede herşeyin yolunda gittiği zamanlar gelecek canım dualarım seninle

Canim neden ayni gun kullanmamak gerekiyormus bende ikisini ayni gun kullandim bugun 3 tane progestan 1 pruloton vurdular ne sakincasi varmiski

nedenini bilmiyorum umudum; doktor kanamadan sonra öyle demişti. Bundan sonra depot vurulduğun gün ilaç alma, fazla olmuş demişti. Ama nedenini bilmiyorum. o zamanlar daha 8 haftalık gebeydim; hiç anlamamıştım. ancak sonra bir daha kanamam olmadı. biliyorsun doktorlar kanama sebebini bilemiyor, şundan olmuş olabilir diyorlar. çok da kafana takma bence... kahverengi akıntı bir arkadaşımın 8 ay sürdü ve tam zamanında doğurdu. sanırım kanama kırmızı olmadıkça doktorlar pek önemsemiyor. kendini yorma ve sinirlenmemeye çalış canım. ben öğrencilerime çok kızdığım, yorulduğum günlerde akıntım artıyordu dikkat etmiştim o zamanlar. geçecek inşallah bu günler, Allah yardımcın olsun

Canım,kanaman olmuş çok çok geçmiş olsun sen doktorun yüzdelerine falan takılma cnm olumsuz düşünme elinden geldiğince olumlu düşün dua et cnm inşallah herşey yoluna girecek meleklerden yardım isteyeceğim senin için :) ve dualarım seninle ..

Kızlar telden girdiğim için alıntı yapamıyorum ..destek mesajlarınız için çok tşk ederim inşallah bu yara işi bana sıkıntı çıkarmaz hepinize tekrar tşk ederim

Cok sagol canim yardim iste cok ihtiyacim var annem kaynanam bir akraba umreye gitmislerdi benim icin tavaf bile yaptilar ozel adima siz salati tefriciyeler okudunuz kaynanam adaklar adadi insallah kabul olur canim cunku chnb gibi kirmizi kan geldi simdi yine kahveye dondu hayirlisi

BADE canim cok uzuldum inan insan icine dustukten sonra o bebek hep bir umudu oluyor canim ama kismetten otesi olmuyor benimde maalesef kirmizi bildigin kanamam oldu devre olacagiz demistik ama hakkimizda hayirlisi olsun canim

ilk oglumda dogum ettim eşimi kardeşi aramış abi demiş yengemi yatırmışlar müşade altında ttuyorlarmış dedmiş diyememişler bebegin öldügünüben tabi dogum hanedeyim ablamla kaynanam eşimi görmüşler bakmış eşim bir gariplik var kaynanam demişki ablama sen söyle kızım benim agzım gitmiyor demeye demiş ablamda demiş enişte sana birşey dicem ama üzülme olurmu demiş oda hemen paşayamı birşey olmş demiş ablamda paşa iyide dedmiş eeeee demiş bebegi kaybettik demiş ablam dediki ne diyorsun diye bagırmış nasıl olr yere çökmüş kafasını dvara vura vura drmş doktorlar düşün dışarı çıkmış ne oluyor diye eşim zor zapdetmişler yapma diye kaynanamın bir lafı var hep kulagımda ben yavruma aglarım yavrum yavrusunademişki ablam eşime paşa eve gelene kadar ne varsa kaldır görmesin daha 2 gün önce ogluma yemyeşil bir patik ördüydüm ellerimle onu öptüm kokladım çok agladım 20 haftalık kocaman bir oglan çocugu allahımd edim içim yanıyor okadar şrm gitmişki eşimin aglama sesleri geldi kucagıma teopki vermemişim eşim hiç unutmuyorm bir tokat attı kendime geliyim diye sonrası malum aglama krizleri dedim ultroson resimleri nerde oglumun eşim dedi sobaya attım yaktım yok dedi bir akşam yattım yatak odasına baktım eşim yok yanımda almış ultroson kagıtlarını yere sermiş 7 adet nasıl aglıyor sesine kalktım ne oluyor diye dedim canım ne yapıyorsund edim hiç nutmuyorm ozaman kadar eşimi hiç aglarken görmedim bana bir koşması vardı çöktü yere yasladı bagını karnıma nasıl öpüyor aglıyor üzülnme olurmu gene olur sen agladıkça dayanamıyorumd edi benim yüzümden öldü o çocuk dedi parasızlıktan seni doktora götüremedim dedi durduozaman eşimi gördüm agladıgını hani dedim resimleri dryor yemin olsun dediki aglaya aglayaelim gitmedi yırtmaya atmaya yakmaya nasıl atıyım ya canı yanarsa

sonra ogluma hamile kaldım doktor dişi gerek yok dedi rahim boyu normal dedi her seferinde dedim eşime canım diktirelim bak oglumuzu 7 sene sonra bulduk bak buda gidicek dedim bana kızmıştı sen doktorda iyimi biliceksin o kahrolası cumartesi günü akşam namazını kılmaya kalktım baktım pembemsi kan geldi allahım aglıyorm doktora yetiştiricekler eşim evde yok alta amcamın oglu götürdü hastaneye eşim hastaneye geldi taksi nasıl sürüyor diyorm aglayaraktan aoglm dayan annen seni krtarıcak aglaya aglaya acile girdim doktor rahime baktı normal deid yatıcaksın pazartesi doktoruma gittik adam gene muayene etti dedi herşey normal dedim dikelim gerek yok vs salı günü bir kanama çarşamba oglum öldü eşime deid gözüme görünme bebegim ölüyor senin yüzünden dedim durdum adamın 1 gecede saçları beyazladıbenim yüüzmden seni dinlemedim dedi durdu gene ellerim bomboş kaldı

kızıma gelince dikildi hep yattım yerimden kıpırdamadım oda durmadı gitti olmayınca olmuyor malesef

ENNYYYY
seni okadar iyi anlıyormki anlatamam kıızm dünyaya geldi ogullarımı görmedim kızımı gördüm simsiyah saçları vardı bedeni öyle yemyeşil örtünün üstünde yatıyord allahım bu nasıl acı dedim ne olr rabbim 2 oglumu aldım kızımı bana bagışla dedim babasına ne derim allahım dedim gözlerim ömüürmü arıyor koks brnumda tütüyor bugün eymenimin dogum günü vardı 1 yaşına bastı allahım dedim sana ben ölüyüm dedim kızımla arasında 7 ay vardıo eymeni her öpüsşümde sarılışımda ömürümü koklar gibi kokluyorm kızımı çok özlüyorm keşkeler ah o keşkeler ben camdan bilem bakmadım kızıma birşey olur diye allahım bu nasıl bir acı tarifsiz çok zor biliyorm ama umudumzu kaybetmeyelim canım ben bile korkyorm ya gene hamile kalırımda dikişe ragmen gene durmazsa diye

allahım dedim al ömrümün yarısını kızıma ver can ver rabbim dedim eve ölümü getirdiler arabaya sürüklüye sürüklüye götürdüler 2 kişi koluma girdi o eşimin omz hiç krmadı agladım durdum eve geldim agladım eşime dedim ban yalan söyledin durucaktı hanı dedim agladım eşim yatak odasının kapıısnda bende arkasında agladım kapıyı kapadım ben agladım eşim agladı paşa kurban olrum yapma gene olr dedi dedim bu 3 bebegim bekle sen düşünmüyorm dedim çok istiyorsan boşa beni öle başkasından olsn bebegin dedim ömüürm mayısın 29 öldü 2 sene olucak ban yenei yeni bebek düşünmeye başladım annelik özlemim agır basıyor enicim bak gurbet ban umud oldu o geçti onunla kaderimiz aynı bende başarabilrmiyim bilemiyorum

şimdiki olasılıkları sıralamaya gelirsek
hadi ilkinde cahildim bilemedim 20 haftada gitti
2 bebegimdede dikiş atılsınd edim kimse beni dinlemedi oda pisi pisisne gitti
3 kızımda dikişe ragmen yataga çakılı kaldım etlerim acıya acıya yattım oda gitti
şimdi 4 hamile kalıyım diye ugraşıyorum diyorum paşa kanda pırtılaşma var ignelerini olursun proltop depont ignesini olursn ilaçlarını içersin ddikişide tekrar attırıırsın olr biter dru bebegin diye kendimi avutuyorum eşimede dedim denerim allah korusun ya gene giderse düşünmem haberin olsun dedim bir anne için en çok koyan şey ne biliyormusun elinden hiç birşey gelmemesiçok düşündüm ben öyle böyle degil ama ya gene gdierse denemeden hiç bilemeyiz degilmi
yavrularıma kavuşmak için ne zorlklardan geçtim varlık içinde yoklk çektim 32 kilo verdim bogazımı tuttum doktorm verdigi ilaçları içtim hep allahıma tevekkül ettim
her secdemde dlarımı ettim göz yaşı döktüm bugün eymenin dogum gününde içim nasıl gitti ah bir bilsen ah dedim gzüle kıızm dursaydın sanada gelinlik giydiridim ogluma damatlık giydirdik bugün 7 ay vardı aralarında öptüm kokladım bagrıma bastım yavrum benim gibisini blmş daha ne ister kcagımdan inmedi yavrum çok seviyor beni gidince benden ayrılmıyorevlatlarımın yerine koyup seviyorm olmayan evlatlarımın yerinebenim mucizem ne zaman olur belirsiz allahım yardım etsinde işşallah evlatlarımızı kavuşalım

Canim banada pruloton vurdular ama bugun 3 tane progestonda ictim fuzuli ikisini ayni anda vermiyorlar demis ben kullandim bir bilgin varmi
Bu konuda her doktorun görüşü farklı ben günde 3 kere progestan alıp haftada bir proloton oluyordum ilaçlarımı devlette yazdiriyirdum yazan doktorlar birini alıyorsan digerine gerek yok ikiside aynı sey diyordu,tabi ben kendi doktirumu dinledim yani hiç bir sakıncası yok merak etme

bugün ennyden sonra 2.ağlayışım ve şu an arkadaşım bilmiyorum bu acıyı yürekten hissettiğim için mi boğazım şişti birden.
allahım bu nasıl acı,dayanmaya güç yeter mi,benimle aynı anda hamile bi arkadaşım bebeğim ölünce ben olsam yaşayamazdım demişti.yaşardı!ben de yaşadım,yaşıyorum,hiçbirimiz ölmedik ama nasıl yaşıyoruz orasını allah bilir.
şunu biliyorum ki,biz ölmedikçe umutlarımız da ölmeyecek,ölmemeli.hem ben artık ölümden korkmuyorum,yavrum orda beni bekliyor,onun o hiç göremediğim yüzünü göreceğim birgün,babasından hemen her gece dinlediğim uzun parmaklarını tutup saçlarını okşayacağım.ömrümün son gününe kadar onun hayalini çizeceğim,kimsenin bilmediği vakitlerde gözyaşları içinde ona öpücük göndereceğim.allahım sen hepimize sabır ver,güç ver.

ragrete cnm insallah bisey yoktur canim inan bi seyin net olmamasi cok kotu durum gonlunu ferah tut..
bade cnm inan inanamiyorum saka sanki cok uzuldum vardir herseyde bi hayir rabbim sabir versin seni yarin ariyacam ...
umudum cnm kanaman olmus bol bol su ic ve dinlen kanama kirmizi ise tehlikeli cok dikkat et lutfen...
izmir sahra gozun aydin cnm saglicakla buyut insallah...
merra cnm beni merak etmisin bu gun moralim bozuktu cok bunaldim sanirim resmen sikildim diye oturdum agladim arkadasi aradim gel yoksa kafayi yiyecem diye saolsun onlar geldi demin gittiler asagida kadinlarin esleriyle gezdigini goruyorum resmen icim gidiyor ya olamaz boyle bisey kendime ya sabir cekiyorum ama tik etmedi cok bunaldim ben ondan artik bide evde hic kimse yok 8 aydir saolsun arkadaslar geliyor ama hergunde gelin diyemiyorum yaslilar pencerede biri gelsin diye.bekler ya ayni oyle pencerede gelene gidene bakiyorum binadakilerde demiyor ki bu yatiyor bi gidelim gonlu acilir diye...
neyse YA SABİR....

Kizlar cok uzgunum kanamam basladi acil hastaneye gittik pruloton depot vurdular simdi eve donuyorum dusuk olasiligi varmis %50 sans verdi dua edin bana bebekte sikinti yokmus kesesi kalp atiskari normalmis artik allahin takdiri

Cnm inşallah kanaman kesilir en kısa zamanda, bol bol dinlen moralini yüksek tut
Tutunur bebeğin sana inşallah
Benimde kanamam olmuştu kızımda hemde kıpkırmızı, ama şuan kollarımda çok şükür
O zaman doktor bana kaybedersen bil ki bu bebek sağlıklı değil rahim onu istemiyor demişti

Cnm Allah yardımcın olsun, başın sağolsun
İnşallah en kısa zamanda sağlıkla bebeğine kavuşursun

Canım protein en çok kilo aldıran şeydir bebeğe
Kaşar peyniri de etkilidir
Et, balık tüket
Bir de arda bey bana solgarın omega 3 vermişti o da aldırıyor bence

Yara için birşey yapmayacak mı regrete?
Hamile kalmana engel değil herhalde değil mi?
Bilseydim bende gelrdim buluşmaya

kıızm çok güzeldi teyzsi oglanlarımda korkumdan bakamadım ama kızımı gördüm aynı ben ama kader bizim gelinde dedi benim başıma gelse yasşayamazdım yaşanıyor be gülüm dedim rabbim sabrini veriyor vallahi

badecim çok üzüldüm canım allahım birdaha acısını götermesin işşallah

mmerycim sen başladın mı çalışmalara?ben de eylülde 25 haftalık kaybettim bebeğimi.8 ay olacak,yine de korkuyorum..
canım calısmalara basladım aslında ama oluruna bıraktım.
gecen ay yumurta takibi falan yaptırdım olmadı..bende artık hiçbiseyi hesaplamıyorum.
kaybettigim yavruma da 2 yıl korunmasız ilişkiyle hamile kalmıstım ben gec kalıorum sanırım((

Bade canım cok üzüldüm ne denilir ki..Rabbim hayırlı zamanda nasip etsin saglıkla inşallah

bi dahaki bebişlerimize doyasıya bakarız belki de ömür boyu.bakar mıyız ki pasam.allahım bu acıyı kimseye yaşatmasın.

Bade çok üzüldüm canım inşallah bundan sonra yolunda gider her şey... İşte korktuğum nokta. Bence kaybı olan herkes yaptırmalı gerçi sen yaptırdın ve problem vardı başka değerlerde olabileceğini de varsayarak keşke verseydi iğne...

umudum Allah yardımcın olsun benim de 9 artı 3 te çok kanamam olmuştu. Ama iğnelerle durdu crp baktır... coraspin kullanıyorsan kes...

ben de hem iğne hem progestan hap aldım ama serklaja kadar sonra kesti Arda bey yalnız depot iğne 250 mg kullandım...

mmerycim tatlım bilmiyordum, inşallah hemencecik hamile kalırsın.senden duyacağım müjde beni çok mutlu edecek.şimdi niye böyle dedin ya geç falan olmaz bu sefer bakarsın.inşallah hepimiz en kısa zamanda hamiş grubu oluştururuz;sen,ben,pasam,regrete,burçim ve isteyen tüm arkadaşlarım.

yyyaaaa ne denırkı RABBİM guç kuvvet versın sana ve esıne

bi dahaki bebişlerimize doyasıya bakarız belki de ömür boyu.bakar mıyız ki pasam.allahım bu acıyı kimseye yaşatmasın.

ah bilsem keşke canım bugün eymenin dogm günü vardıya ilk oglumla birlikte alt kat komsumuzda geldi ysufu gördüm ben 12 gün büyüktüm ysuf annesine anne dedikçe içimden birşeyler koptu dedimki içimde paşam senin oglunda dursaydı aynı bnun kadar oluycaktı 4 gidicekti 10 yaşında olucaktı kader diyelimde gitsin benim abnlamadıgım neden çocukalrımla akranları görünce üzülüyorm helede 7 sene sonra olan oglm umdm kaynımın dügününde eltim efetyi giydirmiş takım elbise allahım onuu gördümya içimden birşey koptu gözlerim doldu kendimi tuvalete zor attım ne zor geldi bana her efeyi gördügümde canım yanıyor ben alt kata hiç bir zaman inmedim arkadaş sitem etti paşa neden gelmiyorsn diye bende dogrusunu söyledim ysufu görünce sabriye üzülüyorumd edim inan çok agladı benle o okadar hayaller kurdukki ogullarımızda olmadı işte2 oglumdada hayaller kurdum eltimle aynı anda hamileydim benimki öldü onunki dogdu faceye koymuşlardı resimlerini ekrana yapıştım aglamaktan tek kelam çıktı agzımda oglum sende dursaydın bu bebek gibi yakışıklı olucakmıydın içimdeki ateşi nasıl söndürüm bilemiyorm tek avuntum şuan eymenim onunla anneligi yaşıyorm azda olsa resimlerini koydm faceye kızklar bizim gruba bakmak isteyen baksın
eski hattımı bugün eşime dicem kapatıcak dondurucak millet kıllanoyor kardeşim yeni hatmı açtım diye ama dedim yok dedim bugün eski hattı kapatıcam yeniyle devam işşallah

Meraba umudum oncelikle gecmis olsun insan bu donemde canli ornek ariyor, ne kadar endiseli oldugunu biliyorum cunku yasadim. 4+3'de baslayip 16. Haftaya kadar devam eden kipkirmizi bir kanama 12 gun hastanede yattim kesin dusecek dediler. Kanama o kadar fazlaydiki eski kocaman pedi gecip sedye kana bulanmisti ama kizin kipir kiprdi 9+5 te simdide koltuk tepelerinde zipliyo. Sikma canini insallah gecicek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…