- 27 Ocak 2011
- 1.557
- 38
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #44.561
Canim neden ayni gun kullanmamak gerekiyormus bende ikisini ayni gun kullandim bugun 3 tane progestan 1 pruloton vurdular ne sakincasi varmiski
Canım,kanaman olmuş çok çok geçmiş olsun sen doktorun yüzdelerine falan takılma cnm olumsuz düşünme elinden geldiğince olumlu düşün dua et cnm inşallah herşey yoluna girecek meleklerden yardım isteyeceğim senin için :) ve dualarım seninle ..
özey
benim eşimde ilk bebeğimizi kaybettikten sonra çok umutsuzdu.biz kadınlar bağırıp çağırıp ağlıyoruz rahatlıyoruz ama erkekler öyle değil.eşim o olay hiç yokmuş gibi davrandı beni üzmemek için bastırdı hep duygularını.arada dışarı çıkıp bişeyler içeriz eğer çok içtiyse biraz anlatırdı bigün ben de istiyorum ama sana bişey olacak diye,gene üzülecek sürekli ağlayacaksın diye çok korkuyorum diyip ağlamıştı.
bigün al eşini güzel biyere gidin başbaşa konuşun içindekileri,isteklerini anlat,onu dinle konuşarak aşarsınız.
biz 1 senede kendimize geldik tamam diyebildik.kimi 3 ayda kimi 3 yılda hazır hisseder kendini
Bu konuda her doktorun görüşü farklı ben günde 3 kere progestan alıp haftada bir proloton oluyordum ilaçlarımı devlette yazdiriyirdum yazan doktorlar birini alıyorsan digerine gerek yok ikiside aynı sey diyordu,tabi ben kendi doktirumu dinledim yani hiç bir sakıncası yok merak etmeCanim banada pruloton vurdular ama bugun 3 tane progestonda ictim fuzuli ikisini ayni anda vermiyorlar demis ben kullandim bir bilgin varmi
ilk oglumda dogum ettim eşimi kardeşi aramış abi demiş yengemi yatırmışlar müşade altında ttuyorlarmış dedmiş diyememişler bebegin öldügünüben tabi dogum hanedeyim ablamla kaynanam eşimi görmüşler bakmış eşim bir gariplik var kaynanam demişki ablama sen söyle kızım benim agzım gitmiyor demeye demiş ablamda demiş enişte sana birşey dicem ama üzülme olurmu demiş oda hemen paşayamı birşey olmş demiş ablamda paşa iyide dedmiş eeeee demiş bebegi kaybettik demiş ablam dediki ne diyorsun diye bagırmış nasıl olr yere çökmüş kafasını dvara vura vura drmş doktorlar düşün dışarı çıkmış ne oluyor diye eşim zor zapdetmişler yapma diye kaynanamın bir lafı var hep kulagımda ben yavruma aglarım yavrum yavrusuna demişki ablam eşime paşa eve gelene kadar ne varsa kaldır görmesin daha 2 gün önce ogluma yemyeşil bir patik ördüydüm ellerimle onu öptüm kokladım çok agladım 20 haftalık kocaman bir oglan çocugu allahımd edim içim yanıyor okadar şrm gitmişki eşimin aglama sesleri geldi kucagıma teopki vermemişim eşim hiç unutmuyorm bir tokat attı kendime geliyim diye sonrası malum aglama krizleri dedim ultroson resimleri nerde oglumun eşim dedi sobaya attım yaktım yok dedi bir akşam yattım yatak odasına baktım eşim yok yanımda almış ultroson kagıtlarını yere sermiş 7 adet nasıl aglıyor sesine kalktım ne oluyor diye dedim canım ne yapıyorsund edim hiç nutmuyorm ozaman kadar eşimi hiç aglarken görmedim bana bir koşması vardı çöktü yere yasladı bagını karnıma nasıl öpüyor aglıyor üzülnme olurmu gene olur sen agladıkça dayanamıyorumd edi benim yüzümden öldü o çocuk dedi parasızlıktan seni doktora götüremedim dedi durdu ozaman eşimi gördüm agladıgını hani dedim resimleri dryor yemin olsun dediki aglaya aglayaelim gitmedi yırtmaya atmaya yakmaya nasıl atıyım ya canı yanarsa
sonra ogluma hamile kaldım doktor dişi gerek yok dedi rahim boyu normal dedi her seferinde dedim eşime canım diktirelim bak oglumuzu 7 sene sonra bulduk bak buda gidicek dedim bana kızmıştı sen doktorda iyimi biliceksin o kahrolası cumartesi günü akşam namazını kılmaya kalktım baktım pembemsi kan geldi allahım aglıyorm doktora yetiştiricekler eşim evde yok alta amcamın oglu götürdü hastaneye eşim hastaneye geldi taksi nasıl sürüyor diyorm aglayaraktan aoglm dayan annen seni krtarıcak aglaya aglaya acile girdim doktor rahime baktı normal deid yatıcaksın pazartesi doktoruma gittik adam gene muayene etti dedi herşey normal dedim dikelim gerek yok vs salı günü bir kanama çarşamba oglum öldü eşime deid gözüme görünme bebegim ölüyor senin yüzünden dedim durdum adamın 1 gecede saçları beyazladıbenim yüüzmden seni dinlemedim dedi durdu gene ellerim bomboş kaldı
kızıma gelince dikildi hep yattım yerimden kıpırdamadım oda durmadı gitti olmayınca olmuyor malesef
ENNYYYY
seni okadar iyi anlıyormki anlatamam kıızm dünyaya geldi ogullarımı görmedim kızımı gördüm simsiyah saçları vardı bedeni öyle yemyeşil örtünün üstünde yatıyord allahım bu nasıl acı dedim ne olr rabbim 2 oglumu aldım kızımı bana bagışla dedim babasına ne derim allahım dedim gözlerim ömüürmü arıyor koks brnumda tütüyor bugün eymenimin dogum günü vardı 1 yaşına bastı allahım dedim sana ben ölüyüm dedim kızımla arasında 7 ay vardıo eymeni her öpüsşümde sarılışımda ömürümü koklar gibi kokluyorm kızımı çok özlüyorm keşkeler ah o keşkeler ben camdan bilem bakmadım kızıma birşey olur diyeallahım bu nasıl bir acı tarifsiz çok zor biliyorm ama umudumzu kaybetmeyelim canım ben bile korkyorm ya gene hamile kalırımda dikişe ragmen gene durmazsa diye
allahım dedim al ömrümün yarısını kızıma ver can ver rabbim dedim eve ölümü getirdiler arabaya sürüklüye sürüklüye götürdüler 2 kişi koluma girdi o eşimin omz hiç krmadı agladım durdum eve geldim agladım eşime dedim ban yalan söyledin durucaktı hanı dedim agladım eşim yatak odasının kapıısnda bende arkasında agladım kapıyı kapadımben agladım eşim agladı paşa kurban olrum yapma gene olr dedi dedim bu 3 bebegim bekle sen düşünmüyorm dedim çok istiyorsan boşa beni öle başkasından olsn bebegin dedim ömüürm mayısın 29 öldü 2 sene olucak ban yenei yeni bebek düşünmeye başladım annelik özlemim agır basıyor enicim bak gurbet ban umud oldu o geçti onunla kaderimiz aynı bende başarabilrmiyim bilemiyorum
şimdiki olasılıkları sıralamaya gelirsek
hadi ilkinde cahildim bilemedim 20 haftada gitti
2 bebegimdede dikiş atılsınd edim kimse beni dinlemedi oda pisi pisisne gitti
3 kızımda dikişe ragmen yataga çakılı kaldım etlerim acıya acıya yattım oda gitti
şimdi 4 hamile kalıyım diye ugraşıyorum diyorum paşa kanda pırtılaşma var ignelerini olursun proltop depont ignesini olursn ilaçlarını içersin ddikişide tekrar attırıırsın olr biter dru bebegin diye kendimi avutuyorumeşimede dedim denerim allah korusun ya gene giderse düşünmem haberin olsun dedim bir anne için en çok koyan şey ne biliyormusun elinden hiç birşey gelmemesi çok düşündüm ben öyle böyle degil ama ya gene gdierse denemeden hiç bilemeyiz degilmi
yavrularıma kavuşmak için ne zorlklardan geçtim varlık içinde yoklk çektim 32 kilo verdim bogazımı tuttum doktorm verdigi ilaçları içtim hep allahıma tevekkül ettim
her secdemde dlarımı ettim göz yaşı döktüm bugün eymenin dogum gününde içim nasıl gitti ah bir bilsen ah dedim gzüle kıızm dursaydın sanada gelinlik giydiridim ogluma damatlık giydirdik bugün 7 ay vardı aralarında öptüm kokladım bagrıma bastım yavrum benim gibisini blmş daha ne ister kcagımdan inmedi yavrum çok seviyor beni gidince benden ayrılmıyorevlatlarımın yerine koyup seviyorm olmayan evlatlarımın yerine benim mucizem ne zaman olur belirsiz allahım yardım etsinde işşallah evlatlarımızı kavuşalım
Kizlar cok uzgunum kanamam basladi acil hastaneye gittik pruloton depot vurdular simdi eve donuyorum dusuk olasiligi varmis %50 sans verdi dua edin bana bebekte sikinti yokmus kesesi kalp atiskari normalmis artik allahin takdiri
Merhaba kader arkadaşlarım..
Dün muyenem vardı..Malesef bebeğimin kalp atışları durmuş..9 haftalık olması gerekirken 8 çıktı..Kürtaj oldum..Genetiğe gönderildi..Hiç bir sebep göremediler..Kanamam falan yoktu..Hoca pıhtılşma olabilir dedi..Ama dedim benim testlerim yapıldı,ve sorun çıkmadı..En az 25 tane test var dedi..Bu testleri yaptırsak bunlardada sorun çıkmayabilir dedi..5 yıldır kongrelerde pıhtılaşmayı anlatıyorum dedi..Çok karışık bir sistem dedi.Bu tahlillerde çıkmayabiliyor dedi..bu yüzden bundan sonraki gebelikte cleksan dedi.İşte böyle arkadaşlarım..Şunu anladımki her şey boş..Ne yaparsak yapalım olacağın önüne geçemiyoruz..Rabbim vericem demezse olmuyor hiç bişey..Allahım beterinden korusun diyorum...
Herkeze gunaydn serumumu taktrdm geldm karnm yumusk simdilk iyiym benm size bir sorum var bazi seylr genetkte skintidn ne ben kilo aldm ne bebegm norml yemek disinda bebegm icin ozel hicbjsey yemedm sut yogrt meyve ne cevz falan hic istahm yok ama biran once biseylr yapmam lazim bebegm anck 1700 oldu galiba 2 kilo olrsa kuveze girmz yada az girer erkn dogm olmz insallahta olrsa diye tedbir alayym diyorm bebegme nasil kilo aldirabilrm ne yesem iyi olr bide enfeksiyn icin bir onernz varmi chnb sagolsn kizilcik hosafi onermsti ama bulma sansm yok yinede deneeyecm
Kızlar gelelim bana,benim durumları biliyorsunuz geçen haftalarda dr gittim kanama oldu smear temiz çıktı vs o günden sonra günde 3-4 damla leke gibi pembe kırmızı kanamalarım oldu her gelmesine sinirim bozuldubugün ilk bebeğimi kaybettiğim de gittiğim prof randevu aldım neyse gittim hemen tanıdı beni kapıdan girince hamilemisin dedi hocam keşke olsa değilim dedim neyse sorunumu anlattım diğer doktoru da anlattım bir yorum yapmadı muayene etti ve ne dedi bilin bakalım senin yaran var ve arkasından ekledi geçen gelmene not etmişim zaten demez mi hocam dedim bana geçen gelişime böyle bir şey söylemediniz önemsiz bir şey gerek duymamışımdır arada yapabilir kanama ordan yapıyor dedi ya deli olacağım ben en sonunda burayada yazmıştım ilk evlendiğim zaman dediler böyle bir şey sonra başka doktora gittim yok sende yara diplomamı yırtarım dedi sonra bir sürü doktora gittim kimse yara mara demedi en son bu kanser vs diyen kadına gittim o başka şeylerden bahsetti yara demedi Arda Bey'e gittim oda yaradan bahsetmedi şimdi kanamam var diye yine doktora gidiyorum yara var ama önemsiz hafif bişey diyor bu yara arada çıkıp geçer mi acaba :26: neyse işte doktor hadi artık pozitif testle gel dedi bana İnşallah hocam dedim çıktım ...Ordan çıkınca saftunc la buluştuk sanki eski dostlar gibiydik kaynattık biraz dertleştik çok güzel oldu ..İşte bende karışık son durumlar böyle
bugün ennyden sonra 2.ağlayışım ve şu an arkadaşım bilmiyorum bu acıyı yürekten hissettiğim için mi boğazım şişti birden.
allahım bu nasıl acı,dayanmaya güç yeter mi,benimle aynı anda hamile bi arkadaşım bebeğim ölünce ben olsam yaşayamazdım demişti.yaşardı!ben de yaşadım,yaşıyorum,hiçbirimiz ölmedik ama nasıl yaşıyoruz orasını allah bilir.
şunu biliyorum ki,biz ölmedikçe umutlarımız da ölmeyecek,ölmemeli.hem ben artık ölümden korkmuyorum,yavrum orda beni bekliyor,onun o hiç göremediğim yüzünü göreceğim birgün,babasından hemen her gece dinlediğim uzun parmaklarını tutup saçlarını okşayacağım.ömrümün son gününe kadar onun hayalini çizeceğim,kimsenin bilmediği vakitlerde gözyaşları içinde ona öpücük göndereceğim.allahım sen hepimize sabır ver,güç ver.
canım calısmalara basladım aslında ama oluruna bıraktım.mmerycim sen başladın mı çalışmalara?ben de eylülde 25 haftalık kaybettim bebeğimi.8 ay olacak,yine de korkuyorum..
Dün muyenem vardı..Malesef bebeğimin kalp atışları durmuş..9 haftalık olması gerekirken 8 çıktı..Kürtaj oldum..Genetiğe gönderildi..Hiç bir sebep göremediler..Kanamam falan yoktu..Hoca pıhtılşma olabilir dedi..Ama dedim benim testlerim yapıldı,ve sorun çıkmadı..En az 25 tane test var dedi..Bu testleri yaptırsak bunlardada sorun çıkmayabilir dedi..5 yıldır kongrelerde pıhtılaşmayı anlatıyorum dedi..Çok karışık bir sistem dedi.Bu tahlillerde çıkmayabiliyor dedi..bu yüzden bundan sonraki gebelikte cleksan dedi.İşte böyle arkadaşlarım..Şunu anladımki her şey boş..Ne yaparsak yapalım olacağın önüne geçemiyoruz..Rabbim vericem demezse olmuyor hiç bişey..Allahım beterinden korusun diyorum...
kıızm çok güzeldi teyzsi oglanlarımda korkumdan bakamadım ama kızımı gördüm aynı ben ama kaderbizim gelinde dedi benim başıma gelse yasşayamazdım yaşanıyor be gülüm dedim rabbim sabrini veriyor vallahi
badecim çok üzüldüm canım allahım birdaha acısını götermesin işşallah
canım calısmalara basladım aslında ama oluruna bıraktım.
gecen ay yumurta takibi falan yaptırdım olmadı..bende artık hiçbiseyi hesaplamıyorum.
kaybettigim yavruma da 2 yıl korunmasız ilişkiyle hamile kalmıstım ben gec kalıorum sanırım((
mmerycim tatlım inşallah hemencecik hamile kalırsın.senden duyacağım müjde beni çok mutlu edecek.şimdi niye böyle dedin ya geç falan olmaz bu sefer bakarsın.
Bade canım cok üzüldüm ne denilir ki..Rabbim hayırlı zamanda nasip etsin saglıkla inşallah
Bu konuda her doktorun görüşü farklı ben günde 3 kere progestan alıp haftada bir proloton oluyordum ilaçlarımı devlette yazdiriyirdum yazan doktorlar birini alıyorsan digerine gerek yok ikiside aynı sey diyordu,tabi ben kendi doktirumu dinledim yani hiç bir sakıncası yok merak etme
canım calısmalara basladım aslında ama oluruna bıraktım.
gecen ay yumurta takibi falan yaptırdım olmadı..bende artık hiçbiseyi hesaplamıyorum.
kaybettigim yavruma da 2 yıl korunmasız ilişkiyle hamile kalmıstım ben gec kalıorum sanırım((
Bade canım cok üzüldüm ne denilir ki..Rabbim hayırlı zamanda nasip etsin saglıkla inşallah
bi dahaki bebişlerimize doyasıya bakarız belki de ömür boyu.bakar mıyız ki pasam.allahım bu acıyı kimseye yaşatmasın.
Cok sagol canim yardim iste cok ihtiyacim var annem kaynanam bir akraba umreye gitmislerdi benim icin tavaf bile yaptilar ozel adima siz salati tefriciyeler okudunuz kaynanam adaklar adadi insallah kabul olur canim cunku chnb gibi kirmizi kan geldi simdi yine kahveye dondu hayirlisi