Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım sn cümlelerinden senin de bu dr konusunda kafanın karısık oldugunu gösteriyor.
bende kendi doktorum seninki gibi..kayıbımda anlamadı ama simdi kendinden cok emin,artık sorunu biliyruz diyor,dikişine güveniyor her dk aradıgında açıyor v.b

ama yine de iki kere aynı hatayı yapmayayım dedm.kendime bir dr dha bulayım ikisinde de takip edileyim dedim.
Ben izmit gölcükte oturdugum için Arda Bey de karar kıldım,Cemil Bey aklımda kaldı avrupa yakasında olunca bana 3 saati bulacaktı..
Arda bey e de genel bir muayene oldum hamile olmadıgım için.servikste dogustan kısalık,yıpranma v.b sorun görmedi.

smdi hamile kalınca Cemil hocaya da görünecegim.bir de onun fikirlerini alacagım.
ayrıca her sorunda istanbula gelmem zor olacagı için eski dr.umunda yakasını bırkmaycagım.

Evet cnm kafam çok karışık ama yola çıkınca gemıde tek kaptan olmasını tercıh edeerım yoksa kafam çok karışır . Bakalım hepsıyle konuşup karar verıcem

Canım yazsana nasılsın nasıl gidiyor. Sen de bu forumda gebelik öncesi normal serklaj yapılan ilk kişisin. Lütfen yaz ki fikir olsun....

çok şükür şimdilik iyi gidiyor chnb cim.enfeksiyonla uğraşıyoruz ara ara... sabırsızlıkla ve korkuyla 28. haftayı bekliyorum allahın izniyle. 28. haftadan sonra düzenli giricem.inşallah o günleri görebilirim.

arkadaşlar meraba bikaçgündür giremedim dün çok kötüydüm ne yediysem çıkardım üşütmüşüm galiba gecede su gibi ishal başladı doktorumu aradım devam ederse gel serum takalım dedi gitmedim şimdi daha iyiyim inşallah bebeğime zarar olmamıştır bol su içmeye çalışıyorum ama başka öneriniz varmı arkadaşlar

canım sn cümlelerinden senin de bu dr konusunda kafanın karısık oldugunu gösteriyor.
bende kendi doktorum seninki gibi..kayıbımda anlamadı ama simdi kendinden cok emin,artık sorunu biliyruz diyor,dikişine güveniyor her dk aradıgında açıyor v.b

ama yine de iki kere aynı hatayı yapmayayım dedm.kendime bir dr dha bulayım ikisinde de takip edileyim dedim.
Ben izmit gölcükte oturdugum için Arda Bey de karar kıldım,Cemil Bey aklımda kaldı avrupa yakasında olunca bana 3 saati bulacaktı..
Arda bey e de genel bir muayene oldum hamile olmadıgım için.servikste dogustan kısalık,yıpranma v.b sorun görmedi.

smdi hamile kalınca Cemil hocaya da görünecegim.bir de onun fikirlerini alacagım.
ayrıca her sorunda istanbula gelmem zor olacagı için eski dr.umunda yakasını bırkmaycagım.

mmery gölcük de doktorun kimdi? Ailem de gölcüklü, topçularda oturuyorlar şuan. yazın geldiğimde senin doktoruna da bir görüneyim...

chnb :)
farkettim zaten germe bence oldu oldu olmadi kara tahta daha nostajik tebesir falan:KK66:
efilum cnm bence senin oglan simdi bacak arasinda kordon vardir kendini gizliyordur
gecmus olsun mide icin cnm benim o kadar degil ben iki kasik rennie ictim gecti ben bu ilaci ilk defa ictim o kadar mide agrisi cektim icmiyim dedim bu gun coktu uyutmadi dusun sonra gecti
mide agrisi icin sicak sut iyi gelir derler..
svly bi tatli kasigi kahve icine 3-4 damla limon suyu onu ye gecirir insallah ..
benim bunyem oyle hemen usutmez masallah diyim anami 2,5 sene emmisim ondan zar annem salca surermis ben bezle siler yine emermisim esim ise hic emmemis insallah kiz bana ceker:)

arkadasım merhaba.
umudum a destegin çok mutlu etti ben.belki biz yokken giriyordun bu topice.
eskileri görünce burda cok seviniyorum ben.
sizler deneyimlisiniz fikirlerinizi esiremeyin bizden.

merrraa sana bayılıyrum.böle umut dolu,pozitif olman cok hoşuma gidiyor.
bir de Kargüneşi arkadasımız vardı o da öyle pozitif br insandı.
sizleri önek alıyorum.iyi düşünelim iyi olsun dimi:))

sağol canım beni şımartıyorsun:)))
napalım kuzular için herşeye razıyız.inş en kısa zamanda senin de başına gelir görürsün anyayı konyayı:)))
bak beddua ettim ama böyle bedduaya can kurban.çalışmaları sıklaştır sonra hamile kalınca uzuuuuuuuuun bir ara vereceksin kocarım seni özlerim de gir koynuna...
öyle saldım çayıra mevlam kayıra olmaz,yılmak umutsuzlanmak yok,bebiş faaliyetlerine son gaz devam.
paşam gelirse yersin şaplağı:KK1::KK1::KK1:

eşim şuanda komikçe bir kıskançlık krizinde...
22 yaşında bir dağ köyünde göreve başladım.8lerden birinin sınıf öğretmeniydim ve bikaç yıl kalmış,geç başlamış 16-17 yaşında bir öğrencim vardı bana aşıktı.mezun oldu gitti sürekli mektup yollardı.3 yıl o köyde görev yaptım en sonki mektubunu eşimde gördü beni ziyarete gelince nişanlıydı.mektupta "en büyük hayalim sana beyaz gelinlik gydirmek ve seni beyazlar içinde görmek" yazıyordu.
o öğrencim benim face den arkadaşım değil ama ortak arkadaşlarımızdan birinde benim tek fotomu görmüş "çok güzelsin" yazmış.
ei,m köpürüyor hala unutmamış seni diye...
gülmekten öldüm ama o gayet ciddi tribe girdi:)))
ay allahım akıl fikir versin

:KK52::KK52: seni ve eşini merak ettim bak şimdi.....facede grubumuza girdim bakıyım dedim rumuzunla gerçek ismine....kimsin diye merak ettiydim ama listede rumuzun yok...merra diye yazmıyor....yoksa facebookunmu yok???

Robotik cerrahi ile hangi ameliyatlar yapılıyor?’ sorusuna bir cevap da şu şekildedir; jinekolojide rahim ve rahim ağzı kanserlerinde robotik cerrahi sistemi kullanılmaktadır. Miyom ameliyatları da sistemin kullanıldığı başka bir alandır.

Canım bu yazıyor ama sanki önceden açık yapılan her ameliyat yapılır anladım telefon et sor istersen...

anladığım kadarıyla sen epey bilgilisin artık .....bide senin incelemeni istedim açıkçası doktoru ve web sitesini...aydan biriye gidecem ya...bu hafta gidecektim ailem çeşmeye gitti ayın sonunda döncekler..bende ayın sonuna doğru gitmeye karar verdim...bakalım...

sahba evet cnm ama o artik normal dikis olmaz bence lakoroskobik olur..
cnm burda kaybedende bizim kader arkadasimiz bebegini kucagina alanda biz burda gercekten bi aile gibiyiz bu yuzden bu topikte servikal yetmezlik yuzunden kaybedenler vede kucagina alanlar hep birbirimize destek olmaliyiz aksine daha cok girmelisin kimin basina ne gelecegi belli degil bence enynin tam destege ihtiyac oldugu zaman ..
....
enyy cnm senin anlatimini dikkate aliyorum burda sutanesi var ayni senin gibi kaybetti bence kendisiyle bi gorus cok iyi biri bi nebze olsa rahatlarsin oda kanamali kaybetti aynisi yani ..

yanlış anlaşılmasın yazdığım .....elbette çok üzüldüm....ama işte etkilenmemek elde değil....aynı şeyleri yaşadığımız için bizlere acımızı hatırlatıyor....hep üzücü yazılar okuyorum topikte kanaması olanlar kürtaj olanlar erken doğum yapanlar.....:KK43::KK43::KK43::KK43:

Merhaba kader arkadaşlarım..

Dün muyenem vardı..Malesef bebeğimin kalp atışları durmuş..9 haftalık olması gerekirken 8 çıktı..Kürtaj oldum..Genetiğe gönderildi..Hiç bir sebep göremediler..Kanamam falan yoktu..Hoca pıhtılşma olabilir dedi..Ama dedim benim testlerim yapıldı,ve sorun çıkmadı..En az 25 tane test var dedi..Bu testleri yaptırsak bunlardada sorun çıkmayabilir dedi..5 yıldır kongrelerde pıhtılaşmayı anlatıyorum dedi..Çok karışık bir sistem dedi.Bu tahlillerde çıkmayabiliyor dedi..bu yüzden bundan sonraki gebelikte cleksan dedi.İşte böyle arkadaşlarım..Şunu anladımki her şey boş..Ne yaparsak yapalım olacağın önüne geçemiyoruz..Rabbim vericem demezse olmuyor hiç bişey..Allahım beterinden korusun diyorum...

çok geçmiş olsun....:KK43::KK43::KK43::KK43: herşey allahtan ..gün gelecek yüzümüz gülecek bade81....

Kizlar cok uzgunum kanamam basladi acil hastaneye gittik pruloton depot vurdular simdi eve donuyorum dusuk olasiligi varmis %50 sans verdi dua edin bana bebekte sikinti yokmus kesesi kalp atiskari normalmis artik allahin takdiri

hiç kalkmadan ayakların havada hep yat canım...gerekirse tuvalete bile gitme altına yetişkin bezi koy....kanama geçene kadar en azından...allah yardımcın olsun

efilum cnm benim sol kaburgami kiracak sanki kafasida sag kasigimda ayaklariyla sol kaburgami ittiriyor...
benimde o haftada ordaydi cnm benim gobek sivri kiz demeye bin sait ister hatta hamile arkadasim var benden iki hafta geri onun karni yayvan benim karin ise sivri ..
bence o yapisal dr dahi dedi espirili bu erkek gibi duruyor bebegi gormesem erkek derim dedi..
ben mide agrisi icin rennie kullaniyorum iki olcek ictim demin biraz acisi azaldi..
persembe kontrolden sonra bi foto cekiniyim diyorum hatira olsun...

KALDIR FACEBOOKUNDA MİLATTAN ÖNCEKİ RESİMLERİNİ...KOY DA GÖRELİM KİLO ALMIŞ HALİNİ KOCA GÖBÜŞÜNLE.... kurtardın artık sen...ne mutlu sana..kocan çok mutlu oluyodur şimdi..annesinin acısını bile unutturur o bebek varya....adını ne koycaksınız...koy gitsin SATI yı :KK52::KK52::KK52::KK52:

ÖPTÜM ŞEKER....:nazar::nazar:

Dün gece gene rüyamda hamıleydım ve bu sefer ıkızlerım oluyordu fakat ben gene erken dogum yapıp kaybetmek üzereyken uyandım, gozlerım acıyor aglamaktan ve araştırmaktan. 2 soru aklımı kemırıyor , doktor olarak kımı secsem eskı doktorum benı tanıyor onunlamı devam etsem yoksa Arda lembet mı, bır de serklaj olmasına rağmen neden erken dogum oluyor bunu engelleyemıyorlar mı? Bır sebebı olmalı serklajın tutmamasının ya da tutuyorsa neden erken. Cnbh sen abdomınal serklaj yaptırmıştınız degıl mı? Hem de Arda bey takıp etmıştı sanırım senın bebısın 37 den önce mı gelmıstı? Ben abdomınal , mc donalım ya da eskı doktorumun bahsettıgı tüm gırıslerı kapatan total cervıcal oclussıon dedıgı seyı yaptırsam da erken dogum neden oluyor, cnbh Internet'ten hep abdomınalde yatak ıstırahatıne gerek yok dıyor sen hep yattın mı?

tanımıyorum doktoru ama abdominal en zor olanı en riskli olanıdır..ve arda lembent bu konuda araştırdığıma göre mükemmel doktormuş..örneği aramızda zaten...hiç düşünme istanbuldaysan eğer arda lembete git...hemabdominal hamile olmadan önce atılıyormuş...güzel yanı bu aslında...hamile kalınca uğraşmıyosun

Gurbetci canm gecms olsn ya mide agrisi cok kotu dun midem yaniyimuydu gaz mi cardi bilmiyorm yatana kadar mahvoldm sirtima vurdu agrisi kalp kalbe karsiyms canm bende sana soracktm benm bebegn cinsiyeti kesin degl ya annem kiz cocuk git gide yukari cikar kaburgana deget erkekte hep asagida sanki duseck gibi diyo srn tam olark nerede hissediyosn ben gobegmin biraz ustnde hissediyorm cok yukarda degl asagida hissettigmde oluyo bide merra yorum yapa rsa anlarz onunkide yukardysa benmki belki er kektr bide benm karnm top gibi yaylmadi seninki yayvanmi

yukarda hiissedin iyi işte....allah korusun düşmez yani....

yyyaaaa ne denırkı RABBİM guç kuvvet versın sana ve esıne

senin hikayeni merak ediyorum mumudihaba....6 tanemi kaybın var :KK43: doğurdunmu hiç varmı bebek???

ragrete cnm insallah bisey yoktur canim inan bi seyin net olmamasi cok kotu durum gonlunu ferah tut..
bade cnm inan inanamiyorum saka sanki cok uzuldum vardir herseyde bi hayir rabbim sabir versin seni yarin ariyacam ...
umudum cnm kanaman olmus bol bol su ic ve dinlen kanama kirmizi ise tehlikeli cok dikkat et lutfen...
izmir sahra gozun aydin cnm saglicakla buyut insallah...
merra cnm beni merak etmisin bu gun moralim bozuktu cok bunaldim sanirim resmen sikildim diye oturdum agladim arkadasi aradim gel yoksa kafayi yiyecem diye saolsun onlar geldi demin gittiler asagida kadinlarin esleriyle gezdigini goruyorum resmen icim gidiyor ya olamaz boyle bisey kendime ya sabir cekiyorum ama tik etmedi cok bunaldim ben ondan artik bide evde hic kimse yok 8 aydir saolsun arkadaslar geliyor ama hergunde gelin diyemiyorum yaslilar pencerede biri gelsin diye.bekler ya ayni oyle pencerede gelene gidene bakiyorum binadakilerde demiyor ki bu yatiyor bi gidelim gonlu acilir diye...
neyse YA SABİR....

inşallah tanışma fırsatımız olur...sen ya sabrına devam et az kaldı sık dişini.....ankaraya tayin istedi eşim...dua et gelelim... :)öptüm

ilk oglumda dogum ettim eşimi kardeşi aramış abi demiş yengemi yatırmışlar müşade altında ttuyorlarmış dedmiş diyememişler bebegin öldügünü:KK14:ben tabi dogum hanedeyim ablamla kaynanam eşimi görmüşler bakmış eşim bir gariplik var kaynanam demişki ablama sen söyle kızım benim agzım gitmiyor demeye demiş ablamda demiş enişte sana birşey dicem ama üzülme olurmu demiş oda hemen paşayamı birşey olmş demiş ablamda paşa iyide dedmiş eeeee demiş bebegi kaybettik demiş ablam dediki ne diyorsun diye bagırmış nasıl olr yere çökmüş kafasını dvara vura vura drmş doktorlar düşün dışarı çıkmış ne oluyor diye eşim zor zapdetmişler yapma diye kaynanamın bir lafı var hep kulagımda ben yavruma aglarım yavrum yavrusuna:KK14::KK14:demişki ablam eşime paşa eve gelene kadar ne varsa kaldır görmesin daha 2 gün önce ogluma yemyeşil bir patik ördüydüm ellerimle onu öptüm kokladım çok agladım 20 haftalık kocaman bir oglan çocugu allahımd edim içim yanıyor okadar şrm gitmişki eşimin aglama sesleri geldi kucagıma teopki vermemişim eşim hiç unutmuyorm bir tokat attı kendime geliyim diye sonrası malum aglama krizleri dedim ultroson resimleri nerde oglumun eşim dedi sobaya attım yaktım yok dedi:KK14::KK14: bir akşam yattım yatak odasına baktım eşim yok yanımda almış ultroson kagıtlarını yere sermiş 7 adet nasıl aglıyor sesine kalktım ne oluyor diye dedim canım ne yapıyorsund edim hiç nutmuyorm ozaman kadar eşimi hiç aglarken görmedim bana bir koşması vardı çöktü yere yasladı bagını karnıma nasıl öpüyor aglıyor üzülnme olurmu gene olur sen agladıkça dayanamıyorumd edi benim yüzümden öldü o çocuk dedi parasızlıktan seni doktora götüremedim dedi durdu:KK14::KK14:ozaman eşimi gördüm agladıgını hani dedim resimleri dryor yemin olsun dediki aglaya aglayaelim gitmedi yırtmaya atmaya yakmaya nasıl atıyım ya canı yanarsa:KK14::KK14:

sonra ogluma hamile kaldım doktor dişi gerek yok dedi rahim boyu normal dedi her seferinde dedim eşime canım diktirelim bak oglumuzu 7 sene sonra bulduk bak buda gidicek dedim bana kızmıştı sen doktorda iyimi biliceksin o kahrolası cumartesi günü akşam namazını kılmaya kalktım baktım pembemsi kan geldi allahım aglıyorm doktora yetiştiricekler eşim evde yok alta amcamın oglu götürdü hastaneye eşim hastaneye geldi taksi nasıl sürüyor diyorm aglayaraktan aoglm dayan annen seni krtarıcak aglaya aglaya acile girdim doktor rahime baktı normal deid yatıcaksın pazartesi doktoruma gittik adam gene muayene etti dedi herşey normal dedim dikelim gerek yok vs salı günü bir kanama çarşamba oglum öldü eşime deid gözüme görünme bebegim ölüyor senin yüzünden dedim durdum adamın 1 gecede saçları beyazladı:KK14::KK14:benim yüüzmden seni dinlemedim dedi durdu gene ellerim bomboş kaldı :KK14::KK14:

kızıma gelince dikildi hep yattım yerimden kıpırdamadım oda durmadı gitti olmayınca olmuyor malesef:KK14::KK14:

ENNYYYY
seni okadar iyi anlıyormki anlatamam kıızm dünyaya geldi ogullarımı görmedim kızımı gördüm simsiyah saçları vardı bedeni öyle yemyeşil örtünün üstünde yatıyord allahım bu nasıl acı dedim ne olr rabbim 2 oglumu aldım kızımı bana bagışla dedim babasına ne derim allahım dedim gözlerim ömüürmü arıyor koks brnumda tütüyor bugün eymenimin dogum günü vardı 1 yaşına bastı allahım dedim sana ben ölüyüm dedim kızımla arasında 7 ay vardıo eymeni her öpüsşümde sarılışımda ömürümü koklar gibi kokluyorm kızımı çok özlüyorm keşkeler ah o keşkeler ben camdan bilem bakmadım kızıma birşey olur diye :KK14:allahım bu nasıl bir acı tarifsiz çok zor biliyorm ama umudumzu kaybetmeyelim canım ben bile korkyorm ya gene hamile kalırımda dikişe ragmen gene durmazsa diye:KK14::KK14:

allahım dedim al ömrümün yarısını kızıma ver can ver rabbim dedim eve ölümü getirdiler arabaya sürüklüye sürüklüye götürdüler 2 kişi koluma girdi o eşimin omz hiç krmadı agladım durdum eve geldim agladım eşime dedim ban yalan söyledin durucaktı hanı dedim agladım eşim yatak odasının kapıısnda bende arkasında agladım kapıyı kapadım :KK14:ben agladım eşim agladı paşa kurban olrum yapma gene olr dedi dedim bu 3 bebegim bekle sen düşünmüyorm dedim çok istiyorsan boşa beni öle başkasından olsn bebegin dedim ömüürm mayısın 29 öldü 2 sene olucak ban yenei yeni bebek düşünmeye başladım annelik özlemim agır basıyor enicim bak gurbet ban umud oldu o geçti onunla kaderimiz aynı bende başarabilrmiyim bilemiyorum :KK14:

şimdiki olasılıkları sıralamaya gelirsek
hadi ilkinde cahildim bilemedim 20 haftada gitti
2 bebegimdede dikiş atılsınd edim kimse beni dinlemedi oda pisi pisisne gitti
3 kızımda dikişe ragmen yataga çakılı kaldım etlerim acıya acıya yattım oda gitti
şimdi 4 hamile kalıyım diye ugraşıyorum diyorum paşa kanda pırtılaşma var ignelerini olursun proltop depont ignesini olursn ilaçlarını içersin ddikişide tekrar attırıırsın olr biter dru bebegin diye kendimi avutuyorum :KK14:eşimede dedim denerim allah korusun ya gene giderse düşünmem haberin olsun dedim bir anne için en çok koyan şey ne biliyormusun elinden hiç birşey gelmemesi:KK14::KK14::KK14:çok düşündüm ben öyle böyle degil ama ya gene gdierse denemeden hiç bilemeyiz degilmi :KK14:
yavrularıma kavuşmak için ne zorlklardan geçtim varlık içinde yoklk çektim 32 kilo verdim bogazımı tuttum doktorm verdigi ilaçları içtim hep allahıma tevekkül ettim
her secdemde dlarımı ettim göz yaşı döktüm bugün eymenin dogum gününde içim nasıl gitti ah bir bilsen ah dedim gzüle kıızm dursaydın sanada gelinlik giydiridim ogluma damatlık giydirdik bugün 7 ay vardı aralarında öptüm kokladım bagrıma bastım yavrum benim gibisini blmş daha ne ister kcagımdan inmedi yavrum çok seviyor beni gidince benden ayrılmıyor:KK14::KK14:evlatlarımın yerine koyup seviyorm olmayan evlatlarımın yerine:KK14::KK14::KK14::KK14:benim mucizem ne zaman olur belirsiz allahım yardım etsinde işşallah evlatlarımızı kavuşalım:KK14::KK14:

VAY PAŞAM VAY..YİNE ACILARIN DEŞİLDİ.... :KK43::KK43::KK43::KK43: merak etme yüzümüz gülecek sonunda.......

O rüyalar yok mu?:KK43:( Ben de çok görürdüm. Bebeğim 4 gün 4 saat yaşadı benim. Gece 2 de vefat etmişti. Ben gecesine rüyamda büyük bir akvaryum görmüştüm. İçinde büyüklü küçüklü balıklar vardı. Orada balıkların yanında biri birine diyordu ki küçük balıklar can çekişiyor alayım mı akvaryumdan? Al diyordu o kişi ve elekle almıştı:KK43:( Gece kan ter içinde uyandım. Meğer o saatlerde bebeğim vefat etmiş... Sabah 7 de aradı dr:KK43:(

Bence Arda Beye git her şeyi açık açık konuş. Çekincelerini anlat. Kendi dr nin bu serklajı önerdiğini söyle. Tüm testlerini gebeliğe ait her şeyi sunum dosyaları var sırala. Telefonda ulaşma konusunu konuş ne yapılacağını konuş...

Ben serklajla ilgili şunu düşünüyorum.
1. Ya gerçekten servikal yetmezlik kayıp nedeni değil.
2. Ya doğru teknik kullanılmadı.Mesela Engin Oralın bir hastası engin oralın sitesinde yazmıştı. 2 ileri hafta kaybı sonrası dr si normal serklaj yapmış. Yine kayıp. Bunun üzerine dr nin yönlendirmesiyle yurtdışında abdominal olmuş ve zamanında doğmuştu.
3. Ya enfeksiyon yaptı dikiş bunun için önlem alınmadı.
4. Belki dikkat etmek mesela yatmak gerekiyordu yatmadı...

Evet benim 12 artı 3 te 2 cm 13 artı 2 de 1.8di. 2 gün hastanede başta antibiyotik tedavisi gördüm çünkü crp m yüksekti. Laparoskopik oldum 3 saat sürdü. Eski sezaryen dikişim mesaneme yapışmış. Onu ayırmışlar sonda takıldı 1 hafta. Bir hafta sonra da suyumun sızdığını öğrendik. Neredeyse bebeğimi kaybediyordum. 1 hafta yattım. Antibiyotik serum ve hep yattım hastanede. 1 hafta sonra Arda Bey baktı dedki şayet su toparlanmadıysa keseye yama yapıp su ekleyeceğim son manevra olarak dedi. Şükür gerek kalmadı dualar sayesinde... Kese kendini tamir etmiş...
32-33 e dek 2 haftada 1 gittim. Sonra her hafta gittim. 36 artı 4 te kontrole gittim haftalık gidiyordu ya. Nst de sancı çıktı ve 3 cm açılmam olmuş ve ben sancı hissetmedim. Acil sezaryene aldı. Eşim Hataydaydı o yetişemedi 11.30 da muayenedeydim 1 de doğum yaptım...

Canım serklaj öncesi bana senin zaten pıhtılaşman var hep yat diyemem kaş yapalım derken göz çıkarmayalım demişti. Sana İstanbul turuna çık demiyorum ama evde ufaktan gezebilirsin dedi. Ama serklaj sonrası süreç farklı olunca hep yat dedi. Haftada 2 banyo dedi 1 yaptım. Ayakta duş şeklinde 5 dakika.
Enfeksiyon olmasın diye yarım litre suya 5- 6 damla elma sirkesi koydum...Hep onla taharetlendim. 3 litre su içtim. Aylık crp, idrar tahlili ve kültürü yaptırdım...

KESEYE YAMAMI....!!! SU EKLEMEK Mİ!!!!" vay bee o kadar ilerimi yahu..... iyi doktor şu arda lembent belliki..gerçi geçen haber de izledim neler var..rahim nakliyle hamile kalmış başarılı geçmiş...kalp etışlarını duymuşlar bebeğin....

gurbetçi
canım dün moralin bozuktu ya belki ondan midene vurmuştur.
canını sıkma dicem ama nedece söz geçer bilmem havalar ısınında millet dışarda onlları gördükçede üzülüyor insan
ama allahtan bu geçici bir süre.hasta olup aylarca,yıllarca hiç kalkmadan yatanları düşününce nekadar şükretsek az
biz yatalım,sıkılalım da yeterki bebeklerin keyfi,sağlığı yerinde olsun zamanında doğsunlar.

allahtan o yaz sıcağında yatmıcanız......zamanlamanız harika olmuş valla....

Canım yazsana nasılsın nasıl gidiyor. Sen de bu forumda gebelik öncesi normal serklaj yapılan ilk kişisin. Lütfen yaz ki fikir olsun....

saçlarım kıvırcık olunca üzerime alındım...okzuyunca haa dedim kıvırcıklı rumuzlu biri var demekki sayfada didim :KK52::KK52::KK52::KK52:

Kizlr ya midem cok kotu kramp giriyo sirtima bicak sapliyilr sanki sonrada kasilmam oluyo varmi acil bir onerisi olan kustm rahtlarm sandm ama cok kotuym

YETERİN GARİ....GELMEDİMİ DEHA 38 HAFTALAR......DOĞURUNDA KURTULUN ARTIK...ÖFF FENALIK GELDİ BANADA VALLA BU HAMİŞLERİN HALİNİ OKUYUNCA...bendemi böle olucam hamile kaldığımda.......... KORKUYORUM GELECEK YILLARDAN.....
,
allah yardımcınız olsun efulim ---merra -----gurbetci.... DOĞURMAYA YAKIN OLAN SİZ ÜÇÜNÜZ VARSINIZ SANIRIM..BAŞKA KİM VARKİNE

Evet cnm kafam çok karışık ama yola çıkınca gemıde tek kaptan olmasını tercıh edeerım yoksa kafam çok karışır . Bakalım hepsıyle konuşup karar verıcem

BENCE BUZAMANA KADAR YAPILAN TÜM TETKİKLER FİLMLER NE VARSA FOTOĞRAF MAKİNESİ İLE ÇEK..ONLARI MAİLE EKLE HİKAYENİ YAZ ARDA LEMBETE YOLLA...SANA DÖNECEK ZATEN..BANA ÖYLE YAPMIŞTI...SONUÇLARINI İSTANBULA BURAYA YOLLA DEDİYDİDE BENDE FİLMİM KAYBOLUR ENDİŞESİYLE YOLLAMADIM..O ZAMAN AKLIMA GELSEYDİ MAİLLE ÇEKERDİM....

sahba seker :)
insallah gelirsiniz tanisiriz insallah ..
persembe dr gidicem ceker korum...
seninde gobis buyecek gor bak saglam dikis ve tedavi vede sabirla olacak en basta tabi allahin izniyle...

Sahbamuz
Evet Arda bey ıcın çok güzel seyler söylendiler ben kendısıyle konuştum bana gel bı bakalım belini rahım fılmı ısterım dedı , benım daha önce cekılmıs rahım fılmım septum amelıyat oncesı ve eben onu kaybettım zaman geçtı ve eben hamıle kaldım fılan bılemezdım tabı ray oldugumu . Onumuzdekı ay turkıyeye gelıcem hem kaybımın üstünden 1,5 ay gecmıs olur ılk adetım bıtmıs olur 3 doktor görücez Arde lembet Cemal akgul ve Gürkan arıkan sonradan karar verıcez. Abdomınal den de korkuyorum bıseyler ters gıderse mecburen Sezaryan oluyo sanırım Allah korusun erken dusuk bıle olsa sanırım yone karnı kesıyolar:KK43:

Merra canm hala nidilati 2 saatte bir aliyomusn benm kasilma kesilmsti bugun 4gibi 10dk arayla geldi moralm cok bozuldu nidilt aldm hemen karnimn bir tarafu kasiliyi bebrgn harektleride olabilr
Gurbetci hepimz bunldik emin ol oncedn 2 hafta kadr once disari ciksm cok bunaldm artk harekete gececm diyrdm ama simdi daha kotuym ahhhh keske su kasilmalr olmadada birbucuk ay yerimdn kalkmamaya raziym moralm cok bozuk napacm boyle bilmiyorm hamilelk gibi guzel bir duygu erkn dogm kasilmalr kuvez ne olacagm korkusu yuzundn isgenceye donusuyo hayal ediyormda 36 yi doldurmusm dogumumu burada yapiyorm ve vebegm kuvexsz kucagmda alahm ne guzel bir duygu bir oooooooohhhhhhhhh cekecm hastane inlick cok bunaldm erkn dogm olursa bos kuvez nerede bulrsk oraya gonderecz doiyolr maras kayseri antep malatya belki ankara cok zor ya nasil gidecm oralara yonede sukrediyr rabbimn merhametne siginiyorm

Canım nedeni anlaşılamadı ama yanlış hatırlamıyorsam crp m yüksekti. Aslında abdominal serklaj gebelik öncesi olması daha uygun bence de. Ama Arda BEY dediki 2 cm görünce 13. haftada. Kurula mı heyete mi ne danışacağım dedi. Laparoskopik yapabiliriz dedi. Laparoskopik oldu yani çok kısaldı. Ben ilk doğru düzgün İstanbulda Cemil Akgüle gittim. Senin rahim boynun çok kısa dedi. Ki hamile değildim. Sana serklaj şart dedi. Hem de herkes atamaz serklajını dedi. Bizim genetik sorunu da o buldu. Bu yüzden ben Cemil Beye de çok güvenirim. Bilemiyorum hamileyken belki de shodkar mı ne o teknikle dikiş atıyor zaten belki öyle dikerdi o zaman belki suyum filan gelmezdi. Ben sondaya bağlıyorum sondadan enfeksiyon kaptı bence. Ben çarşamba serklaj oldum. Cumartesi gece 3 te portakal kadar büyüklükte çarşafım ıslaktı. Gece diye aramadım dedim herhalde sonda kaçak yaptı idrardır bu dedim.Endol fitil koydum. Meğer suyu azaltıyormuş:KK43:( Sabah aradım Yeşim hemşire açtı sabah pazardı. Arda bey konferans mı toplantıda mı öyle birşeymiş. O ona esaj çekti Memeoriale gitsin ben oradaki nöbetçi dr yi yönlendireceğim demiş. Gittim telde yönlendirdi. Vajinaya çubuk gibi bir şey soktular sonra turnusol kağıtlıydı galiba o. Kağıt mora dönüşmedi. Amniyo değil dediler idrar olabilir. Suda iyiydi.Hep gelmeye devam etti ara ara. Ama önemsemedim. Çarşamba gittim. Arda Bey suyumun çok azaldığını söyledi ve çok üzüldü. Yanımızdan gitti. Nil HNAIM GELDİ DEDİ Kİ aRDA beyi hiç bu kadar üzgün görmedim. Şimdi tekrara tüm literatürü tarıyor dedi durumla ilgili olarak... Sonra yatış yaptık tedavi başladı. Ve biliyor musun tv de sırf rahimağzı yetmezliği konulu tvde program yaptı ve programa gitmeden yanıma geldi elimi tuttu. Bak dedi programa gidiyorum seni görmeden içim rahat etmedi dedi. Dua ediyoruz dedi. Yapılacak her şeyi yaptık.İşte bu frekansı her dr ile yakalayamazdık. Arda Beyin ismi Ahmet Arda lembet. İşte o dönemde ben adak yaptım oğlum yaşarsa adına Ahmet Arda KOYACAĞIM:))

şAYET DR N İLE diyaloğun iyiyse diğer dr leri görüp karar ver. Ama ameliyatı dediğin halde bence sıkı takip yapmalıydı. Arda bey hikayemi ezberlemişti her gittiğimde tekrarlıyor ne kullanıyorum sıralıyordu hafızası çok iyi. Bu hoşuma gitti.

Ama şu var ben kendisine hamile kalmadan gittiğimde bana takip edeceğiz kısalınca serklaj demişti. Cemil Hoca gibi doğuştan kısa filan demedi. Belki şundandır Cemil bey demiş ki birçok kadın vardır doğuştan kısadır rahim ağzı. Bilmeden sorun olmadan doğum yapar. Belki de benim kas yapısı da zayıftı.

12 artı 3 te Arada BEY DEDİ Kİ hiç operasyon geçirdin mi rahimden? Hayır dedim. Bana desen ki şu şu şu ameliyatları geçirdim inanırdım dedi. Hamilelik öncesi demedi bunu. Acaba hamileyken mi problem oldu anlamadım sormadım da...

Peki yurt dışında Türk hastası yok mu istesen no görüşsen. Manevi desteğe ihtiyacım var deyip. Mesela ben sutanesi ile hala görüşürüm telde. O da benden sonra laparoskopik oldu gebelik öncesi...

Sımdıkı doktorumun bu soyledıgı teknık benı ıkıleme düşürüyor turkıyeye yapan yok henüz dıyo venınternette de araştırınca bu teknıgın en etkılı oldugu yazıyor o yüzden Arda beye ve Cemıl beye sorucam bunları bakalım ne dıyecekler yoksa aklım Arda beye çok yatıyor çünkü bu konuda uzman memnun degılım dıyen de görmedım. Serklajı rağmen kaybı olan var mı acaba Arda bey ıle? Bu arada doktorumun turk hastası yok zaten soramam hemen anlarmarastırdıgımı yanı bılıyosun bı doktora ben sana pek güvenmıyorum demek akıllıca degıl.

Sımdıkı doktorumun bu soyledıgı teknık benı ıkıleme düşürüyor turkıyeye yapan yok henüz dıyo venınternette de araştırınca bu teknıgın en etkılı oldugu yazıyor o yüzden Arda beye ve Cemıl beye sorucam bunları bakalım ne dıyecekler yoksa aklım Arda beye çok yatıyor çünkü bu konuda uzman memnun degılım dıyen de görmedım. Serklajı rağmen kaybı olan var mı acaba Arda bey ıle? Bu arada doktorumun turk hastası yok zaten soramam hemen anlarmarastırdıgımı yanı bılıyosun bı doktora ben sana pek güvenmıyorum demek akıllıca degıl.

Canım bu forumda ve başka forumlarda da laparoskopik serklaj yaptıran da yok ya da ben karşılaşmadım. 20 hastasında etkiliyse neden olmasın? Şu da var sen onun yapacağı serklaj için uygun hasta mısın? Yani normal ya da shodkar mı ne belki o da işini görür. Peki maliyeti nedir canım?
Bu forumda Arda Beyin serklaj yaptığı ve sonu kötü olan olmadı. Ama ben başka forumda yazıştım 2.5 sene kadar önce. Antalyadan bir arkadaş erken doğumdan sonra bebğini kaybedenler forumunda...İlki serklajla kaybetmiş orada yapılmış. 2. ye Arda Bey atmış ama Antalyaya dönmüş takip yaptırmamış ona. onu da kaybetmiş. Arda beyde mi hata diye düşünmüş. 3. yü yine orada attırmış o da erken doğmuş. kaybetmiş. O zaman dedi Arda beyde değilmiş sorun... Şu an ne durumda o kız bilmiyorum...

Cemil beyin hiç abdominal önerdiğini duymadım. bu tekniğe nasıl bakar bilmiyorum. Arda bey uyguladı mı hiç fikrim yok...
Şu da var çoğumuz Arda beyle uyumu yakaldık ama nadir de olsa uyumu yakalamayan da oluyor o yüzden çok şartlandırma kendini...

:KK52::KK52: seni ve eşini merak ettim bak şimdi.....facede grubumuza girdim bakıyım dedim rumuzunla gerçek ismine....kimsin diye merak ettiydim ama listede rumuzun yok...merra diye yazmıyor....yoksa facebookunmu yok???

anladığım kadarıyla sen epey bilgilisin artık .....bide senin incelemeni istedim açıkçası doktoru ve web sitesini...aydan biriye gidecem ya...bu hafta gidecektim ailem çeşmeye gitti ayın sonunda döncekler..bende ayın sonuna doğru gitmeye karar verdim...bakalım...

yanlış anlaşılmasın yazdığım .....elbette çok üzüldüm....ama işte etkilenmemek elde değil....aynı şeyleri yaşadığımız için bizlere acımızı hatırlatıyor....hep üzücü yazılar okuyorum topikte kanaması olanlar kürtaj olanlar erken doğum yapanlar.....:KK43::KK43::KK43::KK43:

çok geçmiş olsun....:KK43::KK43::KK43::KK43: herşey allahtan ..gün gelecek yüzümüz gülecek bade81....

hiç kalkmadan ayakların havada hep yat canım...gerekirse tuvalete bile gitme altına yetişkin bezi koy....kanama geçene kadar en azından...allah yardımcın olsun

KALDIR FACEBOOKUNDA MİLATTAN ÖNCEKİ RESİMLERİNİ...KOY DA GÖRELİM KİLO ALMIŞ HALİNİ KOCA GÖBÜŞÜNLE.... kurtardın artık sen...ne mutlu sana..kocan çok mutlu oluyodur şimdi..annesinin acısını bile unutturur o bebek varya....adını ne koycaksınız...koy gitsin SATI yı :KK52::KK52::KK52::KK52:

ÖPTÜM ŞEKER....:nazar::nazar:

tanımıyorum doktoru ama abdominal en zor olanı en riskli olanıdır..ve arda lembent bu konuda araştırdığıma göre mükemmel doktormuş..örneği aramızda zaten...hiç düşünme istanbuldaysan eğer arda lembete git...hemabdominal hamile olmadan önce atılıyormuş...güzel yanı bu aslında...hamile kalınca uğraşmıyosun

yukarda hiissedin iyi işte....allah korusun düşmez yani....

senin hikayeni merak ediyorum mumudihaba....6 tanemi kaybın var :KK43: doğurdunmu hiç varmı bebek???

inşallah tanışma fırsatımız olur...sen ya sabrına devam et az kaldı sık dişini.....ankaraya tayin istedi eşim...dua et gelelim... :)öptüm

VAY PAŞAM VAY..YİNE ACILARIN DEŞİLDİ.... :KK43::KK43::KK43::KK43: merak etme yüzümüz gülecek sonunda.......

KESEYE YAMAMI....!!! SU EKLEMEK Mİ!!!!" vay bee o kadar ilerimi yahu..... iyi doktor şu arda lembent belliki..gerçi geçen haber de izledim neler var..rahim nakliyle hamile kalmış başarılı geçmiş...kalp etışlarını duymuşlar bebeğin....

allahtan o yaz sıcağında yatmıcanız......zamanlamanız harika olmuş valla....

saçlarım kıvırcık olunca üzerime alındım...okzuyunca haa dedim kıvırcıklı rumuzlu biri var demekki sayfada didim :KK52::KK52::KK52::KK52:

YETERİN GARİ....GELMEDİMİ DEHA 38 HAFTALAR......DOĞURUNDA KURTULUN ARTIK...ÖFF FENALIK GELDİ BANADA VALLA BU HAMİŞLERİN HALİNİ OKUYUNCA...bendemi böle olucam hamile kaldığımda.......... KORKUYORUM GELECEK YILLARDAN.....
,
allah yardımcınız olsun efulim ---merra -----gurbetci.... DOĞURMAYA YAKIN OLAN SİZ ÜÇÜNÜZ VARSINIZ SANIRIM..BAŞKA KİM VARKİNE

BENCE BUZAMANA KADAR YAPILAN TÜM TETKİKLER FİLMLER NE VARSA FOTOĞRAF MAKİNESİ İLE ÇEK..ONLARI MAİLE EKLE HİKAYENİ YAZ ARDA LEMBETE YOLLA...SANA DÖNECEK ZATEN..BANA ÖYLE YAPMIŞTI...SONUÇLARINI İSTANBULA BURAYA YOLLA DEDİYDİDE BENDE FİLMİM KAYBOLUR ENDİŞESİYLE YOLLAMADIM..O ZAMAN AKLIMA GELSEYDİ MAİLLE ÇEKERDİM....

Canım Aydan biriye de git tabi. Ben çok dr gezdim o süreçte. Sonunda içine sinene gidiyorsun...
Keseye yama su ekleme meselesine gelince. Burada çokca okuduk. Suyu mu sızmış suni sancı ver doğurt. Açılmamı var doğurt. Sancı mı var doğurt. Çok dr den duyduk. Belki su eklenip yama olsa durmayacaksa yine durmaz ama şu varki elimizden geleni yaptık derdik... Böyle hikayeler canımı yakıyor. Sen durdurmaya çalışsana sancıyı. Su mu gelmiş bekle serum ver antibiyotik ver takip et doğurtma.

1 mayısta oğlumun uçurtma şenliği vardı. Oğlumun sınıf arkadaşının annesi aile hekimi. . gebeliğinde 25. hafta suyu gelmiş çapada yatmış dr ler 3 güne doğar demiş. 34 e dek susuz gitmiş gebelik. Şimdi maşallah çok tatlı kızı var...

Canım bu forumda ve başka forumlarda da laparoskopik serklaj yaptıran da yok ya da ben karşılaşmadım. 20 hastasında etkiliyse neden olmasın? Şu da var sen onun yapacağı serklaj için uygun hasta mısın? Yani normal ya da shodkar mı ne belki o da işini görür. Peki maliyeti nedir canım?
Bu forumda Arda Beyin serklaj yaptığı ve sonu kötü olan olmadı. Ama ben başka forumda yazıştım 2.5 sene kadar önce. Antalyadan bir arkadaş erken doğumdan sonra bebğini kaybedenler forumunda...İlki serklajla kaybetmiş orada yapılmış. 2. ye Arda Bey atmış ama Antalyaya dönmüş takip yaptırmamış ona. onu da kaybetmiş. Arda beyde mi hata diye düşünmüş. 3. yü yine orada attırmış o da erken doğmuş. kaybetmiş. O zaman dedi Arda beyde değilmiş sorun... Şu an ne durumda o kız bilmiyorum...

Cemil beyin hiç abdominal önerdiğini duymadım. bu tekniğe nasıl bakar bilmiyorum. Arda bey uyguladı mı hiç fikrim yok...
Şu da var çoğumuz Arda beyle uyumu yakaldık ama nadir de olsa uyumu yakalamayan da oluyor o yüzden çok şartlandırma kendini...

Canım zaten bu bana söylenen teknık abdomınal degıl vajınal dur bak bı lınk gonderıyım ıngılızce ama resımlere tıklayınca anlayacaksın For Professionals - Early Total Cervix Occlusion. Ama amelıyat goruntulerı var kaldıramazsın açma canım. 20 hastaya yaptım dıyor ama nasıl ınanıcam güven zedelendı bıraz:KK43:

Canım zaten bu bana söylenen teknık abdomınal degıl vajınal dur bak bı lınk gonderıyım ıngılızce ama resımlere tıklayınca anlayacaksın For Professionals - Early Total Cervix Occlusion. Ama amelıyat goruntulerı var kaldıramazsın açma canım. 20 hastaya yaptım dıyor ama nasıl ınanıcam güven zedelendı bıraz:KK43:

yOK CANIM NİYE YALAN DESİN. yALAN DESE ÇOK DAHA BÜYÜK RAKAMLAR DERDİ...
Canım ben serklajdan bir gün önce abdominal laparoskopik serklaj görüntüsü izledim. Yani alıştım aslında kan tutar beni. Benim ameliyatım da çekilmiş kameraya. Bir gün nasipse alıp izlemek istiyorum... Ha bu arada benim serklaj ipim kaynaşmış alınamadı. Artık ömür boyu benimle:)) Hatta espiri de yaptık Arda BEYLE. Bu dikişle 3. çocuk:))

sahba seker :)
insallah gelirsiniz tanisiriz insallah ..
persembe dr gidicem ceker korum...
seninde gobis buyecek gor bak saglam dikis ve tedavi vede sabirla olacak en basta tabi allahin izniyle...

inşallah inşallah.....:)

Sahbamuz
Evet Arda bey ıcın çok güzel seyler söylendiler ben kendısıyle konuştum bana gel bı bakalım belini rahım fılmı ısterım dedı , benım daha önce cekılmıs rahım fılmım septum amelıyat oncesı ve eben onu kaybettım zaman geçtı ve eben hamıle kaldım fılan bılemezdım tabı ray oldugumu . Onumuzdekı ay turkıyeye gelıcem hem kaybımın üstünden 1,5 ay gecmıs olur ılk adetım bıtmıs olur 3 doktor görücez Arde lembet Cemal akgul ve Gürkan arıkan sonradan karar verıcez. Abdomınal den de korkuyorum bıseyler ters gıderse mecburen Sezaryan oluyo sanırım Allah korusun erken dusuk bıle olsa sanırım yone karnı kesıyolar:KK43:

bence arşivlerde mutlaka vardır senin o rahim filmin...bi araştır derim.... hayırlısı olsun hakkında...

Canım Aydan biriye de git tabi. Ben çok dr gezdim o süreçte. Sonunda içine sinene gidiyorsun...
Keseye yama su ekleme meselesine gelince. Burada çokca okuduk. Suyu mu sızmış suni sancı ver doğurt. Açılmamı var doğurt. Sancı mı var doğurt. Çok dr den duyduk. Belki su eklenip yama olsa durmayacaksa yine durmaz ama şu varki elimizden geleni yaptık derdik... Böyle hikayeler canımı yakıyor. Sen durdurmaya çalışsana sancıyı. Su mu gelmiş bekle serum ver antibiyotik ver takip et doğurtma.

1 mayısta oğlumun uçurtma şenliği vardı. Oğlumun sınıf arkadaşının annesi aile hekimi. . gebeliğinde 25. hafta suyu gelmiş çapada yatmış dr ler 3 güne doğar demiş. 34 e dek susuz gitmiş gebelik. Şimdi maşallah çok tatlı kızı var...

hadi yaaaaa....ama susuz yaşamz diyolardı doğurtmamız lazım..3. gebeliğimde su kesesi patladı balonun patlaması gibi o ses hala kulaklarımda.. doktor baktı hiç suyu kalmamış hemen doğuma aldı sunisancıyla doğurdum...bilmiyorum o patlayan kese yama yapoılabilirmiydi su konulanbilir miydi...

inşallah inşallah.....:)

bence arşivlerde mutlaka vardır senin o rahim filmin...bi araştır derim.... hayırlısı olsun hakkında...

hadi yaaaaa....ama susuz yaşamz diyolardı doğurtmamız lazım..3. gebeliğimde su kesesi patladı balonun patlaması gibi o ses hala kulaklarımda.. doktor baktı hiç suyu kalmamış hemen doğuma aldı sunisancıyla doğurdum...bilmiyorum o patlayan kese yama yapoılabilirmiydi su konulanbilir miydi...

Canım bence bu işlemi her dr yapamaz. Ben nette Namık Demiri okumuştum. Aile birçok dr gezmiş bebeğin suyu az doğurman lazım demişler. Namık Bey su eklemiş doğurtmamış ve miadında doğum olmuş... Bence teknik alet de gereklidir her dr ve her hastane yapamaz...

Evet canım Minitoyu hatırla 16. haftada bebeğin birinin suyu geldi ikizdi. 25 e dek susuz yaşadı bebek hem de kilo bile aldı. Ama 25 te doğmuşlardı:KK43:(

Serumumu taktrdm geldm cok sukur enfeksiyn 100 dn 25 e dusms insaallah sinirn altna duserde rahtlarm ebelr bile bikti evhndn ben yatarkn ayni haftada olan bayandada erken dogm riski vardii onda sanci cikti bende niye cikmiyo dedim ebede bikti cikmadignami uzuluyosn dedi sonra nstye bagladilr bebegm sanki icerde biriyle kavga ediyo nekadr harektlydi dovgl olark ntsde sanci cikti moralm cok bozuldu kendi kendme nazar degdi dedm oda sanci degl bebegn harektlerndn ne kadat evhamlisn dedilr hala coj harektli karnimi yirtack sanki

X