Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merra canm ayni iste agrim falan yoktu rahm boyu kisaldi ondn galiba bu agri suan harekt eymeye korkuyorm resmen dikislerm agriyo sende zor bir gece gecirmssn insaallah vaktnde dogarlrda kucagmiza alinca butun yasadklarmizi unutrz benmde 31+1 de bakti 1600 du canm normldr kiloyu takmam saglikli olsnda iste erkn dogmdn korktugmdn 2 kiloyu gecse belki girmzde kuvezr kucagma alirm diyorm dun bisuru dogm gordm bebeklere vakmaya doyamadm kadnlarada imrendm ne guzel hemen kucaklarna alip emzrdilr rabbm bizede nasip etsn

Aaammmmiiin ammiiinn inşallahh

Canım RABBIM eşinin kutsal vazifesini kabul etsin senin eşinin evlatlarının ne muradı varsa bol bol versin inşallah.hatırlıyosundur belkı benı 52gündür hastanede yatıyorum rahim ağzım 14,2mmye düştü bi iki haftaya doğurursun dediler.adım mülkiye.listende yer verirsen çok mutlu olurum.eşininde böyle bi liste kabul ermesi çok hoş.Allah tüm işini rast getirsin

Ne güzel ne sanslısın bebeğine sağlıkla kavuştun.ömür boyu hiç ayrılmayın inşallah.hep sağlıklı mutlu olun.gebeliğ?nin son günlerine denk geldim çok imrendim.darısı bana ve benim gibi bebeği daha dogmasın diye dua edenlere inşallah.

Okudum defalarca yazdığını ama bıturlu doğru cümle bulamadım...kaybetme korkusunu uzunca bi süre içime işlettiler.elbette anlayamam tamamen seni.Allah yardımcın olsun sabır versin..inşallah evlat nasip eder rabbim sana.meleklerin sana şefaatçi olucak.rabbim bu sınavının karşılığını vericek.ben 6haftalık yavrumu kürtaj yaptırmak durumunda kaldım belkide zorunluluğuna sartladım bilmiyorum.yazarkende utanıyorum....ben suan onun bedelini ödüyorum ki bu gebeliğim ilk gününden bu yana korkunç.rabbim benı nasıl cezalandırdıysa senide mükafatlandıracaktır..allaha emanet ol ümidini yitirme

Aaammmmiiin ammiiinn inşallahh

Ozey inşallah rabbim sana yeniden evlat nasip eder.eş çok önemli benim 8,haftada bulantılarım başladı hiperemezis teşhisi kondu 9kilo verdim eşim yaptı 3ay yemek temizlik çamaşır vs.hep mızmızdım çok ağladım çok üzdüm.tam iyileşmişken r.a.y çıktı aynı gebelikte iki kez serklaj oldum 2aydır hastanede yatıyorum.her gece burda kalıp gunduz işe gidiyo.ne istersem yapıyo psikolojım allak bullak aılesıne bıle çatıyorum sabrediyor(ama inan haklıym!!!)yani eşini ikna et çünkü hep yatacaksın gerileceksın yanında olması çok önemli.inşallahhhhh evladına kavuşursun.bana bi hafta gider dediler 24te ama 32ye geldim.acil serklaj çok engel olmuyo okumuşsundur kaynaklardan.olmaz diye bişey yok.allah yardımcın olsun

Efulım benim bebeğim 30+6da 1500dü.kilo aldırma yöntemi bulursan nolur banada söyle.takmış durumdayım sanki 2yi geçerse küveze girmez diye sartladım kendimi

Canım benim serviks 14,2mm şuan benden 2gun ilerdesin bile.üzme kendini götürcek inşallah.bana 3gundur ringer serum takıp duruyolar etkisini çokta görmedim.strese girmemeye çalış ben bırıne sinirlenince karnım sertleşıyo yuzum kalp gıbı atmaya başlıyo 40sn kadar kasılıyorum.pdikolojı cok etken.düzensiz kontraksiyonlar serviksi açmaz diyo drum inş açmaz.38gibi ümidim yok...allah yardımcın olsun

canım ennycim uzun süredir bu kadar ağlamadım,yazarken ellerim titriyor ama inanıyorum birgün sen de çok mutlu olacaksın,böyle kalmayacaksın,ben de görüyorum hiçbir problemi olmadan doğuranları,bizlerin bir mükafatı olacaktır elbette diyorum,bu böyle olmaz diyorum,vardır allahın bi bildiği diyorum.pek kaderci bi insan olduğum söylenemez ama açıklayamadığımız şeyler var nihayetinde.
enny dün okul çıkışı bi öğretmen arkadaşın evine gittik.kendisi 35 yaşında ve yaklaşık 100 kilo.tek başına müstakil kötü bi evde oturuyor.yıllardır hormon tedavileri oluyormuş,bi insan hergün adet kanaması yaşar mı,evet.mesela göğüslerinden biri diğerine göre çok büyük olduğu için de ameliyat olmuş.bırak çocuk yapmayı evlenme ihtimali bile yok gibi.ama öyle tatlı konuşuyor ve öyle umut dolu ki hayran kalırsın.
başka bi öğretmen arkadaşım da oradaydı,dün birlikte ağladık.ben ölen yavruma,o da hayatta olan ikiz kızlarına.ilk doğan oğlu normal ama ikiz kızları şu an 10 yaşında ve yürüyemiyor,yemek yiyemiyor,konuşamıyorlar.onların altını bezliyor hergün.üstelik 9 ay boyunca bütün testler normalmiş hamileliğinde.üstelik 1 yaşına dek en ufak sorun yokmuş,ne zmanki artık bu çocuklar niye yürümüyor diye dr.a gitmişler o zaman milyonda 1 görülen sağ sol beyin arasındaki köprünün olmaması sonucu oluşan hastalık anlaşılmış.demişler ki evlatların hep böyle kalacak!!! üstelik eşi işten atıldığı ve ikiz bebeklere bakamayacaklarını düşündüğü için bebekleri aldıralım diye yalvarmış zamanında ama arkadaşım istememiş,şimdi hergün acı çekiyor ben ölünce kim bakacak evlatlarıma diye.kendisi için değil onlar için üzülüyor,ağlıyor.
geçen gün bekar bi arkadaşımla görüştüm,bebek istediğimi filan anlattım.ya dedi bizler zaten 30 yaşındayız,diyelim 30 yıl daha yaşadık,şurda ne kadar ömrümüz kaldı ki,evlilik-bebek olursa olur ama olmazsa da pek problem değil,ben dünyayı gezmek istiyorum filan dedi.aslına bakacak olursak biraz haklılık payı var.ben de param yok gezecek dedim ya neler var araştırmıyorsun turlar var 7 ülkeyi birden geziyorsun vs dedi.sonuçta benim akllımda bebek fikri varken nereye gitsem ne yapsam mutlu olamam gibi geliyor ama bilmiyorum ya hayat çok kısa,zaten istemesek de öleceğiz.ya ben ne yazacağımı bilmiyorum,saçmalıyorsam affet beni canım arkadaşım,seni hiç görmedim ama yüreğim yanıyor içim yanıyor senin için ve ben tüm bunlara rağmen hala senin için mutlaka yapılabilecek bişey olduğuna eminim,en iyi dr.lara gidersin,belki bigün yine denemek istersin.nolur hayattan vazgeçme.umut her zaman içimizde...

Karbonhidrattan uzak dur onlar sana kilo aldırır bebeğe hiç yaramaz canım et balık tavuk yemeklerini salatayla dönüşümlü olarak bol bol tüket en iyi kiloyu protein aldırır sabahları yumurta ve sütle kahvaltı et. Ceviz ve badem çok faydalı yağlar içeriyor ayrıca omega3 kaynağı.
Başın sağolsun Allah birdaha yaşatmasın. Benim ilk düşüğüm 8 haftalıkto. İkincisi se ilk tüp bebek denememizde kimyasal gebelik oldu. Benim rahim ağzı yetmezliği yok da (yani varsa da şuan bilmiyorum) ben yarım rahimliyim unicorn uterus diye geçiyo rahmim olması gerekenden daha küçük o yüzden erken doğumu önlemek için dikiş öneriliyor bana bakalım daha 8. Haftamdayım inşallah yine kaybetmem.

Allah bu sefer kucağına almayı nasip etsin canım çok yaklaşmışsım. Ben de transferden sonra 8 haftalık olana kadar 60 gün progestan iğne vuruldum kalçalarım taş kesildi. Doktor artık fitile geçebiliri dedi. Benim sorunum rahim anomalisi. Rahmim küçük. Yarım rahimliyim belki duymuşsundur. ray. Var mı bilmiyorum da dikiş o yüzden uygulanacak. Jinekoloğumdam ben de pruloton istedim onun da belli komplikasyonları var gereği yol dedi vermedi. Haftaya bn de profesör e gidicem o ne dicek bakalım.

Kizlar cok uzgunum kanamam basladi acil hastaneye gittik pruloton depot vurdular simdi eve donuyorum dusuk olasiligi varmis %50 sans verdi dua edin bana bebekte sikinti yokmus kesesi kalp atiskari normalmis artik allahin takdiri

Hidennisko canm yarn 31+6 oluyorm pazar ins 32 olacm daha 34 e 3 hafta var

inşallah 38 olduğunu da yazarsın buraya canım,dualarımız seninle.

regriciim benim dr. da yarayı önemsememişti.hatta enfeksiyon ve kasık ağrısı oluyo bazen.fitil verdi gynoflor.bebek yap dedi.valla pek içime sinmiyor ama durum bu!pek fazla önemli değilmiş.anlamış değilim.en son gittiğimde yara geçmiş dedi.ben de ilaçla zor geçiyor demişlerdi dedim.yoo geçmiş işte dedi.çok yorulunca ayakta kalınca kasık ve sırt ağrım oluyor bu aralar.acaba yara mı tekrarladı diyorum.bence yara tekrarlıyor!yine dr.a gidicem ama bu sefer yine aynı şeyleri söyleyecek.bu hafta gidecektim,dişçiye gittim kadın doğuma vakit kalmadı.bu arada bütün dişlerim elden geçti,dolgular yapıldı,çok rahatladım.aslında küçük noktalar ancak kamerayla görünüyordu,onları bile yaptı hamilelik düşünüyorum deyince sağolsun.

mmerycim sen başladın mı çalışmalara?ben de eylülde 25 haftalık kaybettim bebeğimi.8 ay olacak,yine de korkuyorum.
çok geçmiş olsun canım,bugünler de geçecek göreceksin.

allahtan oğlun varmış ne güzel inşallah 2.yi de ister eşin bigün.napsın yazık korkmuştur.buradakileri okutsan ikna olur belki,ne olursa olsun denemedikçe mutlu olamıcanı söyle.herşey gönlünce olsun.

Kizlar cok uzgunum kanamam basladi acil hastaneye gittik pruloton depot vurdular simdi eve donuyorum dusuk olasiligi varmis %50 sans verdi dua edin bana bebekte sikinti yokmus kesesi kalp atiskari normalmis artik allahin takdiri

canım arkadaşım allahım bebeğini de seni de korusun.herşey yoluna girer inşallah.bebeğin de sıkıntı yok çok şükür,güçlü ol canım atlatma ihtimalin az değil.
benim de kanamam olmuştu,bebek de sorun yoktu,sonra geçmişti pr.depot iğneyle.bi de jel vermişlerdi crinino muydu neydi adı.seninki de geçer canım inşallah.hep yat,dinlen,olumlu düşün ki bebişin de olumlu etkilensin.

Canım allahın izniyle atlatırsın inşallah.bebeğinde iyiymiş maşallah barekallah.allah yardım etsin canım üzme kendini stres yapma

Canim ayaklarini kaldir ve yat ne olur iyi dusun insallah atlaticaksin bunu

Merhaba kader arkadaşlarım..

Dün muyenem vardı..Malesef bebeğimin kalp atışları durmuş..9 haftalık olması gerekirken 8 çıktı..Kürtaj oldum..Genetiğe gönderildi..Hiç bir sebep göremediler..Kanamam falan yoktu..Hoca pıhtılşma olabilir dedi..Ama dedim benim testlerim yapıldı,ve sorun çıkmadı..En az 25 tane test var dedi..Bu testleri yaptırsak bunlardada sorun çıkmayabilir dedi..5 yıldır kongrelerde pıhtılaşmayı anlatıyorum dedi..Çok karışık bir sistem dedi.Bu tahlillerde çıkmayabiliyor dedi..bu yüzden bundan sonraki gebelikte cleksan dedi.İşte böyle arkadaşlarım..Şunu anladımki her şey boş..Ne yaparsak yapalım olacağın önüne geçemiyoruz..Rabbim vericem demezse olmuyor hiç bişey..Allahım beterinden korusun diyorum...

canım benim yazdıklarını göz yaşları içinde okudum.Rabbim peygamber sabrı versin.Bu acı karşısında söyleneceksöz bulamıyorum.Dualarımla yanında olduğumu bil.

Badecim
Tekrar geçmiş olsun canım. Dediğin gibi Rabbim hayırlısını nasip eylesin. Canım Allah'a emanet ol.

çok geçmiş olsun canım.bu nasıl birşeymiş böyle,tahliller bile boş yani.100 tane tahlil mi yaptırcaz o zaman.
gönlünü ferah tutmaya çalış canım demek ki cleksan ile bi dahaki iyi olacak.allah yardımcın olsun

Hayırlısıyla bidaha bebeğin olur inşallah.çok geçmiş olsun..

canım korkma, bende de olmuştu. 4 gün hastanede yatmıştım. Fazla dozda progestan kanamaya sebep olabilirmiş. içini ferah tut ve bol bol su iç. inşallah hayırlı haberlerle dönersin. Allahım esirgesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…