Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yeni gelen arkadaşlar var.Hoş geldiniz.Allah yar ve yardımcınız olsun.umarım herkes çok iyidir.gününüz güzel ve aydınlık olsun.iyiki varsınız.

Herkeze gunaydn serumumu taktrdm geldm karnm yumusk simdilk iyiym benm size bir sorum var bazi seylr genetkte skintidn ne ben kilo aldm ne bebegm norml yemek disinda bebegm icin ozel hicbjsey yemedm sut yogrt meyve ne cevz falan hic istahm yok ama biran once biseylr yapmam lazim bebegm anck 1700 oldu galiba 2 kilo olrsa kuveze girmz yada az girer erkn dogm olmz insallahta olrsa diye tedbir alayym diyorm bebegme nasil kilo aldirabilrm ne yesem iyi olr bide enfeksiyn icin bir onernz varmi chnb sagolsn kizilcik hosafi onermsti ama bulma sansm yok yinede deneeyecm

Canım iyi olmana sevindim.Ben bol yoğurt,ceviz ve badem tüketiyorum. bunların kilo alımını etkilediğini duymuş ve okumuştum.Süt de iyi ama ben içemiyorum.sancı yapıyor.İnşallah bebeğin erken gelmeyecek.

Canim bence bol bol sut ic benim annemin midesi cok bulaniyormus hic beslenememis kardesimde ama cok sut icmis gunde belki bir litre iciyordum dedi ben icsem ishal olurum kesin kardesim 5 kiloya yakin dogmus cok ugrasmislar kilosundan dolayi cikaramamislar bence sut ve sut urunleri ve tabiki et cok onemli

Evet çok şükür oğlum küvöze bile girmedi ama ikinci oğlum 22. Haftada gitti
Yaşım 35, arda beyi burdan duydum gidecem o doktora
Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun
Bir çocukla korktu eşim geçen gün oğluma tek çocuksun diye şımarma dedi babası oğlanda ama sen bana kardeş almıyorsun dedi babası da dışardan alalım dedi kız alalım dedi sonra bana koruyucu aile nasıl olunuyor felan dedi
İçten içe istiyo bence eşimde ama korkuyo cesaret edemiyor bana birşey olur diye korkuyo herhalde
Ama avmlere yada kalabalık yere gidince bebek görünce öyle bir izliyor ki eşim geçen gün avm ye gittik 1,5-2 yaşında kız bebiş vardı nasıl izliyo onu eşim
Çocukları da sever ama korktu

Son düzenleme:
Kişiden kişiye değişiyor o zaman canım ama daha yeni ya ilerleyen haftalarda belirtilerin daha da şiddetlenir bana da uyku yapıyor. Senin kaybın var mı daha önceden?

Evet canim maalesef var ilki 5 haftalikti bebek olusmadi kurtaj olmak zorunda kaldim zaten simdiki doktorumda rahim agzi yetmezliginin kurtajdan kaynakli olabilecegini soyluyor ikinciside 5 aylikti hatta tam 5 ay once kaybettim onu yasasaydi yeni dogmus olacakti artik bunu yasatabiliriz insallah sende hamilesin galiba

bana da ne yap ne et kusma diyordu dr. ama bazen ilaç da etki etmiyor

Resmen belim ve kas agrim var benm 1 haftada nelr degsti rahm boyunun kisalmasi beni bayagi skibtiya soktu gurbetci sende cok oluyody galiva bu aagrilr merra canm seninde rahm boyu degstkten sonra boyle oldumu ne gibi skintilr yasadn ben gayet iyiydm kasilma disinda simdi ayaga kalknca cok kotu oluyorm sanki bebek iyice asagidada duseck ki hic bebek dikise baski yapiyo falan demedi

Melek ve umudm sagoln cvplr icin sutu hic sevmem arada aklima gelrse iciyorm yogrtta cok severm midemi mahvediyo onud a yiyemiyorm bundn sonra eliimdn geleni yaacm insaallah vaktnde gelr bebegm siznde gonlunzdekini versn rabbm

evet benim 2.gebeliğim ama malesef ilk bebeğimi 20.haftada kaybettim, 16.haftada acil şerklaj yapılmıştı 3cm açıklık vardı.nasip olmadı oğlumu kucaklamak
serklajın erken atılması çok önemli inş. bu kez herşey yolunda gider ve evladını kucaklarsın canım.ben progestan ve prolutonu 30.haftaya kadar kullandım

ben vajinama doğru baskı hissediyorum birde sanki dikişlerin olduğu yer sızlıyor.dr ipler iyice gerilmiş dedi.dün gece çok zor geçti benim de bel ağrısı be kasılmayla.
sabah öyle bir uyanmışımki hemen iç çamaşırıma baktım rabbim bugünümüze bin şükür dedim
ah bu ufaklıklar yüreğimizi ağzımıza getirdiler inş. 38 lere ulaşmayı nasip eder rabbim.sağlıkla

efulim
benim 31+1 de kızımın kilosu 1600 ydü.dr normal haftasına göre dedi
sağlıklı olsunlar yeter.bünye meselesi sanırım ben de 1800 g.doğmuşum erken doğum ama küveze girmemişim ertesi gün çıkmışız 3 gün hastanede kalmış annem.
sağlık problemim olmamış
ama şimdi 2,5 kilonun altında doğarsa sağlık problemi olmasa bile kilo alması için küvezde tutuyorlar.
allah hepimizin yardımcısı olsun
inş.doğumdan sonra bebişler hemen yanımıza gelir küveze girmezler
arkadaşlar söylemiş zaten; süt ve süt ürünleri, et ,badem, ceviz ye bol bol(hoş benim de iştahım hiç yok yiyemiyorum 2 lokma alıp doyuyorum,hamilelik iştahı,gece acıkıp yemek yemek vs hiç yaşamadım)

özey
benim eşimde ilk bebeğimizi kaybettikten sonra çok umutsuzdu.biz kadınlar bağırıp çağırıp ağlıyoruz rahatlıyoruz ama erkekler öyle değil.eşim o olay hiç yokmuş gibi davrandı beni üzmemek için bastırdı hep duygularını.arada dışarı çıkıp bişeyler içeriz eğer çok içtiyse biraz anlatırdı bigün ben de istiyorum ama sana bişey olacak diye,gene üzülecek sürekli ağlayacaksın diye çok korkuyorum diyip ağlamıştı.
bigün al eşini güzel biyere gidin başbaşa konuşun içindekileri,isteklerini anlat,onu dinle konuşarak aşarsınız.
biz 1 senede kendimize geldik tamam diyebildik.kimi 3 ayda kimi 3 yılda hazır hisseder kendini

kargunesi
asos
svly
pek yazmıyorsunuz kızlar.keyifler yerindedir inş.
ha gayret haziran anneleri az kaldı inş. rabbimin izniyle 37-38leri görüp bebişleri sağlıcakla kucaklarız

arkadaşım başın saaolsun seni çok iyi anlarım eylül ayında bnmde 22 haftalık kaybım oldu.
senin aradan 1,5 yıl gecmiş baya uzun zaman..eşine gelince onuda anlıyorum bnm eşimde kızımızı gömdükten sonra cok değişmişti.olmazsa napalım bz cocuk için evlnmedk demişti ama atlattı artık o da hazır..
inşallah senin esinde ikna olur.bir oğlun varmış Allah ona uzun ömür birde kız kardes versin:)

Bizimde ağustosta 2 sene dolacak
Ben çok konuştum eşimle bu konuyu başta hiç istemiyordu şimdi bi öyle bi böyle bi diyo keremi kardeşsiz bırakmayız bi diyo tek çocuk yeter
Bir gün dedim beni de ikna et bende istemiyeyim kafamdan bu düşünceyi atayım dediki ya yine erken doğarsa ya sakat olursa korkuyorum ben dedi korkularını yenemiyor

Oğlum bile anne galiba babam yine kaybederiz diye korkuyor ondan istemiyor kardeş

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…