Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ne gzel haberlerle gelmişsin merra...ay 1 haziranda dikiş alınmaktan konusuldu demek ne heyecanlıne güzel

EFULİM geçmiş olsun arkadasım hala hastanedemisin?Allah yardımcın olsun ama orada 2hafta falan kalsan senin içinde iyi olur kafan rahat olur sanki...

MUMUDİHABA sende güzel haberler getrmişsin bize cok sevindim...
ben kızının isminin İnci Tanem kısmını cok begendim

Günaydın canlar

Herkesin cuması mübarek olsun.

Gurbetçi bugünkü takvimin canım:

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 18-06-2013
Hamileliğimin 34. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 46 gün kaldı.
Sizin bebeğinize sağladığınız bağışıklık korumasının yanında, bebeğiniz de hafif enfeksiyonlara karşı kendi bağışıklık sistemini geliştirmeye başladı. Hamileliğiniz boyunca, bebeğinize solunum ve sindirim sistemiyle ilgili enfeksiyonlara karşı bağışıklık sağladığınız gibi kızamık vb genel viral enfeksiyonlara karşıda antikor koruması sağlamış olursunuz. Eğer bu antikorlar sisteminizde varsa, antikorlar plesanta yardımıyla sizin kan dolaşımınızdan bebeğin kan dolaşımına geçer.
Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2200 gr. - Yaklaşık boyu : 45.1 cm. (Baştan Topuğa)
Kadınlar Kulübü Hamilelik Takvimi - Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

canım doktor tavsiyelerine ekledim seni..doktor ve serklaj bilgilerini vermiştin.

ama hamilelerimze eklemek için tahmini dogum tarihin,bebek cinsiyeti lazım bana bilgilerini yazarsan eklerim seve seve:)
Canım 02,07,2013tahmini doğumum(ki rüyamda görürüm sanırım:))bebişimde kız.tesekkur edıyorumm

Hayirli cumalr herkeze su mubarek gun yuzu suyu hurmetine rabbim dualarmzi kabl etsn benide duaniza katn lutfn Mmeryy canm sagol dusyndugn icin sancm kesilrsr gonderir muhtemel aciln benm antibiyotk disinda bir yontmle enfeksiyndn kurtulmam lazm beni skintiya sokan o atada bir gelip 37 ye kadar durdrsnlr diyecabalicz napalm surekli yatmkta strese sokuyo gecmzse nidilati 6 ya cikaralm dedi rabbime signdm insaallah hetsey yoluna girer iki bebek dogdu gece cok tatlikr ya 2.5 ustnde olmalarna ragmn cok kucuklr bakmaya doyamadm bagrima badasm geldi onlari gorunce ne istedigmi ne icin bu ladr skintiya katlndiggimi daha iyi anladm ozamn daha ir vekilr geliyo acilr dunyanin en guzel duygusu sindi dogsa onlarn yatisi olack dedm nasil bisey ya minnack kucagna bile alamzsn rabbim ne guzel islern vat sen eylrsn gizel eylrsn

sağol canım
inş sen ve kuzucuklar iyisinizdir kocaman öpüyorum bade kızı :))

evet canım dikişin alınacağı tarih konuşuldu bana da hayal gibi geliyor inşallah kuzularımız bekler de zamanında doğar
sen nasılsın canım

Merhaba arkadaşlar tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım rahmimde unicorn uterus anomalisi var yani yarım rahimliyim rahmim olması gerekenden daha küçük ilerde bebek büyüdükçe erken doğum riskim var. Dikiş atılabilir dedi doktorum. Daha önceden 8 haftalık bir düşüğüm var ilk tüp bebek denememiz de kimyasal gebelik oldu bu 3. Gebeliğim.
Şuan 8 haftalığım herşey yolumda. 12. Haftada bakılacak serviks uzunluğuna. Ama daha erken 10. Haftada bakılması daha iyi olur mu?
Aranızda rıza madazlı ya giden serklajını onda yaptıran varmı?
Riskli bir operasyon mu? Bebeğe zararı olabilirmi?
Lokal mi yoksa tam anestezi ile mi yapılıyor?
Dikişten sonra da doğuma kadar yatmak mı gerekli? Aslında yatmak istemediğim için serklaj uygulansın isyorum:)
Gerek olmasa bile önlem amaçlı uygulanabilirmi?

Çünkü serviks uzunluğu iyi olup da 6 ve 7. Aydan sonra soun yaşayan erken doğum yapan da oluyor.

Sizden öğreneceğim çok şey var rabbim hepimize yavrularımızı sağ salim bağışlasın.

merra cnm cok sevindim neden 18 haziran cnm ..
benim dikiste 28 mayista alinacak

18 mayıs önemli dedi 35 bitiyo 36 ya giriyoz
sonra 1 haziran gibi dikişi alırız dedi elif hatun bekler inş.
dikişden sonra da hemen gelebilir veya inat edip gelmeyebilir zamana bırakıp görcez dedi.
açıklık varmı diye elle muayene etti ilk defa ve canım çok acıdı çatı muayenesi nasıl bişey acaba çok tırsdım.
yazık dr özür dilerim diye diye işini halletti eşimde dışardaydı vajinal bakıldığında onu dışarı atıyor oda seslerimi duymuş ben bikaç bağırdım.odadan bi çıktım eşim korkudan buz kesmiş doğuruyosun sandım dedi.zaten çok korkarak gitmiştik dr a gece hiç uyumayınca...
hamdolsun bugünümüze rabbim evlatlarımızı korusun onları bize bağışlasın,37-38 lere kadar bizimle kalmalarını nasip etsin.
rabbim doğumdan sonra evlatlarımızı yanımızda yatırmayı nasip etsin

Son düzenleme:

öncelikle başınsağolsun canım ve allah bebeğini sana bağışlasın.hoşgeldin aramıza
ilk aylarda serviks uzunluğu çok anlaşılmıyor ilerleyen aylarda kısalıyor.
serklaj için 12-13 haftalar çok uygun.genelde 12.haftada 2li tarama yapılıyor sonrada serklaj uygulanıyor.
genel anestezi ile yapılıyor ve 15 dk lık basit bir işlem,hepimizde dikiş var
genelde de serklajdan sonra yatıyoruz ama bu hamileden hamileye değişiyor.çalışanlarda oluyor,hiç kalkmadan yatanlarda o dikişden sonra ilerleyen haftalarda belli olur

Efulim,Merra iyi olmanıza sevindim.Mumudihaba da güzel haberler vermiş.Allah tamamına erdirsin.İnşallah Elif'im ile biz de sizin gördüğünüz haftaları görürüz.Bugün takvimimde yazanlar çok hoşuma gitti.Rabbim yar ve yardımcımız olsun.Hepimiz kuzularımızı vaktinde kucağımıza alalım inşallah:)

Çok teşekkürler aydınlattığın için ben de doktor gerek yok dese bile korkarak bir hamilelik geçirmekten se dikiş uygulatmak istiyorum. İnşallah 12. Haftayı görebilirim ve ikili testim temiz çıkar. Haftaya rıza madazlı ya gidicem onun da fikirleri benim için çok önemli. Bir de doğuma yakın alınması şartmıdır bu dikişin? Yani sezeryan olursak mesela bebek üstten alınacak. O dikiş rahimde kalsa 2. Bebek için de bir koruyuculuğu olur mu?

herkese hayirli cumalar rabbim dualarimizi kabul eylesin insallah :)
mettalllll cnm benim ya cok saol Allahim razi olsun senden:)
anladim merracim bizimde dr 34 gec gerisi onemli degil dedi ve 37 haftada dikisi burda alicam dedi o gunde ayin 28 ine geliyor ..
ha bu arada kilosu nasil cnm ikimizin gunu ayni ikimizinde kiz merak ettim bi de boyu benim dr boyu pek soylemiyor...

Kizlar moralim bozuldu bugun akintim kahverengi olmus sizinde boyle birsey oldumu ben 7. Haftayi bitiriyorum dusermi allah korusun bana yardim edin ne yapmam gerek doktorla saat 3 te randevum zaman nasil geccek

evet canım dikişin alınacağı tarih konuşuldu bana da hayal gibi geliyor inşallah kuzularımız bekler de zamanında doğar
sen nasılsın canım
ben iyiyim canım..sizlerin haberleri ile daha da mutlu oluyorum:)

Kizlar moralim bozuldu bugun akintim kahverengi olmus sizinde boyle birsey oldumu ben 7. Haftayi bitiriyorum dusermi allah korusun bana yardim edin ne yapmam gerek doktorla saat 3 te randevum zaman nasil geccek

umudum sakın stress yapma sana hiçbir faydası olmaz ve de olumsuz düşünme lütfen..
o haftalarda kanaması olupta saglıklı hamileligi devam eden cok arkadasım oldu benim.ayrıca kahverengi kan,akıntı dan korkmamak gerektigini okumustum...Allhyardımcın olsun

Canim stres yapmiyorum sadece moralim bozuldu ama cok sukur kan degil kahverengi bakalim doktora gidecegim birazdan belki ilac takviyesi yapar ben cok kusuyorum kendimi zorluyorum galiba ondan olmus olabilir hakkimizda hayirlisi artik

Canım korkma yerleşme kanıdır büyük ıhtımal bende de olmuştu, kahverengı kan eskı kan demek yanı aktıfsın kanaman yok hem düşük tehlıkesı bıle olsa doktor progestoron baslar, hıcbısey olmayacak ınsallah ıcını ferah tut az kalmış bak 1 saat:)

Canım bende de olmuştu ilk haftalarda çok normal daha çok yeni hamileliğin bebeğin yerleşiyor kahverengi ise sakın korkma eski kam demek bebişin kendi için temiz yer açıyor demekki:) kan kırmızı olduğu sürece sorun yok demişti bana doktorum bol bol istirahat en bu ilk haftalarda zaten doktorun da progestan başlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…