Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar burda benım gıbı septum amelıyatı olmuş ve sonrasında büyük ıhtımalle bu operasyon nedenıyle rahım agzı yetmezlıgı yaşayarak erken dogum yapan var mı? Serklaj yaptırıp da başarılı olan var mı septum nedenıyle 1 ya da 2 kere amelıyat olduktan sonra?

Canım burada Fadik vardı septum ameliyatı olmuş. 4 tane erken düşük bir de 18 haftalık kaybı vardı. Son gebeliğinde serklaj oldu 40 haftada doğum yaptı...:nazar: Hatta bizim forumda Arda beye ilk o serklaj attırdı. ( Gerçi sonradan Metal yazdı yıllar önce attırmış ama o zaman bu foruma yazmamaıştı...)

MUMUUUUUUUUUUUUU

Maşallah canım kızın da ismiyle yaşasınnnn....

Nazarlaramı geldik..uyandığımdan beri rahmim deli gibi kasılıp kasılıp bırakıyo kendini.ne serum ne nidilat işe yaramadı.vajinal kültürümün sonucu çıkmış bi bakteri üremiş.yemek bile yedirmediler olası doğum için aç kalıyım diye.bu hamilelik beni yaşlandırdı..hergün kötü şey yazıp can sıkmak istemiyorum artık ama..
Merra canım drun ne dedi?çok şükür 34e geldin dahada gidecek inşallahhh
Efulım sen nasılsın??çokmu strese sokıyoruz acaba ikimiz sende kendımı görüyorum.düşündükçe kasılıyorum.düşünmesekmi???:\

geçmiş olsun canım. ciğer geliştiriciyi sor bence...

Canım burada Fadik vardı septum ameliyatı olmuş. 4 tane erken düşük bir de 18 haftalık kaybı vardı. Son gebeliğinde serklaj oldu 40 haftada doğum yaptı...:nazar: Hatta bizim forumda Arda beye ilk o serklaj attırdı. ( Gerçi sonradan Metal yazdı yıllar önce attırmış ama o zaman bu foruma yazmamaıştı...)

MUMUUUUUUUUUUUUU

Maşallah canım kızın da ismiyle yaşasınnnn....

CHnb çok teşekkürler yalnız anlamadık 5 kayıp sonrası mı serklaj ılk defa yapılmış?

CHnb çok teşekkürler yalnız anlamadık 5 kayıp sonrası mı serklaj ılk defa yapılmış?

evet canım ilk 4 ü 8. haftaya gitmeyen gebelik. septum ameliyatı sonrası 18 haftada wc de kese eline gelmiş. doğurtmuşlar. hikayesine göre serklaj oldu.

evet canım ilk 4 ü 8. haftaya gitmeyen gebelik. septum ameliyatı sonrası 18 haftada wc de kese eline gelmiş. doğurtmuşlar. hikayesine göre serklaj oldu.

Sımdı anladım cnm teşekkürler, benım ıcın de bır umut var yanı. Bı sürü ıslem gördükten sonra nasıl tutacak bu serklaj dıyedusunmeden edemıyorum.

kızlar burda benım gıbı septum amelıyatı olmuş ve sonrasında büyük ıhtımalle bu operasyon nedenıyle rahım agzı yetmezlıgı yaşayarak erken dogum yapan var mı? Serklaj yaptırıp da başarılı olan var mı septum nedenıyle 1 ya da 2 kere amelıyat olduktan sonra?

ben işte...septumu kestirdik rahim yetmezliğinden ötürü kaybettim hep..ilk 2 hamileliğimde başta septum düşürdü bebeğimi ..sonra septumu aldırdım 3. Ve 4. Hamileliğim 20 haftaya kadar gitti sonra kaybettim gene :KK43:en son dikişe rağmen... (

gurbetçi canım msjın için çok sağol iyiki varsınız
kızımı göremedim dr un acil çıkması gerekti nst ye girdim bir de vajinal ultrasona girdim.açılma yok çok şükür,serviks boyunda da bir değişiklik yok.18 mayısa kadar sık dişini dedi.
herşey yolunda giderse 1 haziranda dikişi alırım dedi.18 mayıs da randevum var daha ayrıntılı bakarız acil çıkmam gerekiyor dedi.sanırım doğuma gitti.
şükür bugünümüze en azından kötü bişey söylemedi.nidilatı ihmal etme işe yaramış yoksa kısalırdı dedi.nst de orta şiddette sancım çıktı 2 tane

geçmişi okuyamadım pek ama efulim hastanede sanırım rabbim yardımcın olsun canım.allaha emanet olun
inş.bebişler bizim böyle yüreğimizi ağzımıza getirsede 38 leri görücekler rabbimin izniyle ah ahh

mlkky canım bu aralar pek bi kasıntıyız bende ölüyorum sandım gece.sana da çok geçmiş olsun rabbim yardımcımız olsun.hastanede olman büyük şans hemen müdehale edilir serum,dil altı vs kasılmaları engellerler ve 38i görürsün inş canım

gurbetçi canım inş tahlil sonucun güzel çıkar,basit bir açıklaması vardır umarım ağrının belki de bebeğin veya senin yaptığın ani bir hareketle oradan geçen kaslar zorlanmıştır vs
tahliller temiz çıksın bebişimiz iyi olsun 38i görsün inş

SLM CANLAR

metalcım benı merak etmışsın cnm çok tesekkür edıyorum

gelelım bıze 02-05-2013 dr kontrolumuz vardı

genel sağlık durumumuz ıyı presesimiz 250 gr olmuş haftasına göre uyumluymuş

rahım kısalığını ölçmedı dr bey gerek yokmuş

prnsesıme isim buldum ÖZLENEN İNCİ TANEM VEE TABIKI SOYADIMIZ OLACAK BIRDE

ama kimse onay vermıyor halen düşünüyoruz

mumucum çok sevindim maşallah prensese
ismiyle yaşasın, ama şahsi fikrim biraz uzun olmuş :KK17:
ileride zorluk çekebilir :KK17:
Kızlar burda benım gıbı septum amelıyatı olmuş ve sonrasında büyük ıhtımalle bu operasyon nedenıyle rahım agzı yetmezlıgı yaşayarak erken dogum yapan var mı? Serklaj yaptırıp da başarılı olan var mı septum nedenıyle 1 ya da 2 kere amelıyat olduktan sonra?

ben 2007 yılında septum ameliyatı oldum
3 ay sonra hamile kaldım, ilk bebeğimi 12. haftada serklaj atılarak zamanında dünyaya getirdim çok şükür
ikinci bebeğimi serklajsız zamanında dünyaya getirdim çok şükür

merracım, dr kontrolün iyi geçmiş sevindim

efulim hiç stres yapma, sonuçta elinden geleni yapıyorsun ve doktorlarda öyle, artık hayırlısı ne ise o olur, bebişin riskli haftaları atlattı, inşallah biraz daha sabreder kuzucuk

ben işte...septumu kestirdik rahim yetmezliğinden ötürü kaybettim hep..ilk 2 hamileliğimde başta septum düşürdü bebeğimi ..sonra septumu aldırdım 3. Ve 4. Hamileliğim 20 haftaya kadar gitti sonra kaybettim gene :KK43:en son dikişe rağmen... (

canim cok uzuldum;( dikis neden tutmamis ne dedi doktorun? belki abdominal serklaj yapilir Allah en kisa zamanda bebegine kavustursun cnm

mumucum çok sevindim maşallah prensese
ismiyle yaşasın, ama şahsi fikrim biraz uzun olmuş :KK17:
ileride zorluk çekebilir :KK17:

ben 2007 yılında septum ameliyatı oldum
3 ay sonra hamile kaldım, ilk bebeğimi 12. haftada serklaj atılarak zamanında dünyaya getirdim çok şükür
ikinci bebeğimi serklajsız zamanında dünyaya getirdim çok şükür

ne guzel tatlim ne mutlu sana umarim benimde bebegim olur bir gun... ama gorunuse bakilirsa septum ameliyatimda bombe kalmis bir daha ameliyat edilecek gibi laporoskopi / histeroskopi ile ve ben cok korkuyorum 2 septum ameliyati 1 acil serklaj ve sonrasi erken dogum nasil olucak da tutacak serklaj bir sonraki halileligimde:KK43: off offffff kafam cok karisik cok

Iyi dilklr icin sagoln kizlr biraz daha iyiym nstde sanci cikmadi cok sukr ama onada coj guvenmiyorm var olanida cikarmayabilrms
Merra canm iyi olmana sevndm bu rahm boylari insaallah bizi goturur 38e benm dikis gotrurdude enfeksiyn skintiya sokuyo beni biturlu gecmedi cildiracm yine antibiyotk veteck biliyorm oda gecrmzsre yandm yine bugunume sukr enfeksiyn hep vardi aslinda yine iyi geldm bu haftalara ins.hepimz 38 i gorurz suan hastanede 2dogm yapack var bende bagirirlrda etkilenirm diye korkuyorm kadina 4 gundr suni sanci veriyolr doguramiyoms rabbimin isi iste benim sanciyi durdrmaya onuda sancilndrmaya calisiyolr rabbmin neylrse guzel eylr

X