Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım korkma yerleşme kanıdır büyük ıhtımal bende de olmuştu, kahverengı kan eskı kan demek yanı aktıfsın kanaman yok hem düşük tehlıkesı bıle olsa doktor progestoron baslar, hıcbısey olmayacak ınsallah ıcını ferah tut az kalmış bak 1 saat:)

İnsallah canim bu sefer sonu guzel olsun istiyorum pregesteron iciyorum gunde 3 tane hayirli haberler insallah cikiyorum birazdan dua edin

Canım bende de olmuştu ilk haftalarda çok normal daha çok yeni hamileliğin bebeğin yerleşiyor kahverengi ise sakın korkma eski kam demek bebişin kendi için temiz yer açıyor demekki:) kan kırmızı olduğu sürece sorun yok demişti bana doktorum bol bol istirahat en bu ilk haftalarda zaten doktorun da progestan başlar.

Canim sen yenisin galiba hikayeni okuyamadim ben senin su aralar sikintiliyim benimde doktorum oyle demisti kahverengi akintiyi cok onemsemiyorlar pregestan kullaniyorum gunde 3 tane hayirlisi artik

Sanki sevgilinizden ayrılırsınız ama hala aşıksınızdır aramak istersiniz deli gibi görmek ama direnirsiniz aramamak için size zarar verdiğini düşünürsünüz işte size olan sevgimde böyle arkadaşlığınızı dostluğunuzu çok özlüyorum.Regreteyle buluştum bugün ilk kez gördüğüm sevgili arkadaşa yılların dostu duygusuyla sarıldım bana öyle iyi geldiki onu görmek kaynattık bir güzel kocalardan kaynanana görümce doktor bebek vs ooooh çok rahatladım kahvelerimizi içtik fallarımızada baktık 10 gündür diyetteydim 1 kilo 100 gram vermişim iyi dedi doktor durmak yok kilo vermeyedevam,sizleri seviyorum

Merhaba arkadaşlar tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım rahmimde unicorn uterus anomalisi var yani yarım rahimliyim rahmim olması gerekenden daha küçük ilerde bebek büyüdükçe erken doğum riskim var. Dikiş atılabilir dedi doktorum. Daha önceden 8 haftalık bir düşüğüm var ilk tüp bebek denememiz de kimyasal gebelik oldu bu 3. Gebeliğim.
Şuan 8 haftalığım herşey yolumda. 12. Haftada bakılacak serviks uzunluğuna. Ama daha erken 10. Haftada bakılması daha iyi olur mu?
Aranızda rıza madazlı ya giden serklajını onda yaptıran varmı?
Riskli bir operasyon mu? Bebeğe zararı olabilirmi?
Lokal mi yoksa tam anestezi ile mi yapılıyor?
Dikişten sonra da doğuma kadar yatmak mı gerekli? Aslında yatmak istemediğim için serklaj uygulansın isyorum:)
Gerek olmasa bile önlem amaçlı uygulanabilirmi?

Çünkü serviks uzunluğu iyi olup da 6 ve 7. Aydan sonra soun yaşayan erken doğum yapan da oluyor.

Sizden öğreneceğim çok şey var rabbim hepimize yavrularımızı sağ salim bağışlasın.
Canım bebege hiç bir sakıncası yok o yuzden 12. Haftadan sonra yapıyorlar çünkü o haftada organ gelişmi tamamlanmış oluyor,sonrası doktor yatma dese bile yat bence durumuna göre ya rahat yada yada sıkı bir yatak istirahati yaparsın,ben sezeryan oldum serklajimn kalmasını istemiştim Ama doktor enfeksiyon yapar,dogum sonrası kanamayı rahat atamazsın demişti,

Kizlar moralim bozuldu bugun akintim kahverengi olmus sizinde boyle birsey oldumu ben 7. Haftayi bitiriyorum dusermi allah korusun bana yardim edin ne yapmam gerek doktorla saat 3 te randevum zaman nasil geccek
Benim iki ay bitene kadar hep Lekenmem oldu doktorlar kırmızı olmadig sürece önemsemiyorlar progestana devam et fazla ayakta kalma

SLM CANLAR

metalcım benı merak etmışsın cnm çok tesekkür edıyorum

gelelım bıze 02-05-2013 dr kontrolumuz vardı

genel sağlık durumumuz ıyı presesimiz 250 gr olmuş haftasına göre uyumluymuş

rahım kısalığını ölçmedı dr bey gerek yokmuş

prnsesıme isim buldum ÖZLENEN İNCİ TANEM VEE TABIKI SOYADIMIZ OLACAK BIRDE

ama kimse onay vermıyor halen düşünüyoruz
Maşallah kızına ism bence cok uzun olmus,ama icine siniyorsa milleti boşver

Drum bidaha celestone yapmıcaz dedi.en son 25te yapılmıştı.ben bıdaha istiyorum ciğer geliştirici.söylesem sen ne anlarsın dermi Dr.lar??zaten delirttim butun kadın doğum servisini.hergün bi tanı koyuyorum kızıyolar bakıyolarki haklıymışım.inanın benim kendıme bağladığım nst bile daha iyi oluyo:))son sorum?25te yapılan iğne etki etmişmidr kızımın ciğerlerine
benim eltim 27. Haftada oldu 33. De doğurdu bebek kuveze girdi ama solunum sıkıntısı çekmedi

Çok teşekkürler aydınlattığın için ben de doktor gerek yok dese bile korkarak bir hamilelik geçirmekten se dikiş uygulatmak istiyorum. İnşallah 12. Haftayı görebilirim ve ikili testim temiz çıkar. Haftaya rıza madazlı ya gidicem onun da fikirleri benim için çok önemli. Bir de doğuma yakın alınması şartmıdır bu dikişin? Yani sezeryan olursak mesela bebek üstten alınacak. O dikiş rahimde kalsa 2. Bebek için de bir koruyuculuğu olur mu?

benim dr onu teklif etti.sezeryan düşünürsen dikişi almayalım demişti ama son aylarda kızım dikişe baskı yapmaya başladı,bu baskı rahimi yırtabilir dedi kasılmam çok olduğundan şimdi doğum nası olursa olsun dikişi bu ay sonu gibi alacak.yani gebeliğinin gidişatına göre kara veriyor dr

herkese hayirli cumalar rabbim dualarimizi kabul eylesin insallah :)
mettalllll cnm benim ya cok saol Allahim razi olsun senden:)
anladim merracim bizimde dr 34 gec gerisi onemli degil dedi ve 37 haftada dikisi burda alicam dedi o gunde ayin 28 ine geliyor ..
ha bu arada kilosu nasil cnm ikimizin gunu ayni ikimizinde kiz merak ettim bi de boyu benim dr boyu pek soylemiyor...

canım bebişi göremedik dr un acil çıkası gerekti sadece alttan kontrol etti.açıklı var mı,dikiş ne durumda,serviks uzunluğu vs
benim de hevesim kursağımda kaldı bidaha 18 mayısda randevu ozaman görcez inş.allah o günlere çıkarsın

Sanki sevgilinizden ayrılırsınız ama hala aşıksınızdır aramak istersiniz deli gibi görmek ama direnirsiniz aramamak için size zarar verdiğini düşünürsünüz işte size olan sevgimde böyle arkadaşlığınızı dostluğunuzu çok özlüyorum.Regreteyle buluştum bugün ilk kez gördüğüm sevgili arkadaşa yılların dostu duygusuyla sarıldım bana öyle iyi geldiki onu görmek kaynattık bir güzel kocalardan kaynanana görümce doktor bebek vs ooooh çok rahatladım kahvelerimizi içtik fallarımızada baktık 10 gündür diyetteydim 1 kilo 100 gram vermişim iyi dedi doktor durmak yok kilo vermeyedevam,sizleri seviyorum

canım seni böyle enerjik,moral depolamış görmek çok mutlu etti.ne güzel regreteyle buluşmuşsunuz halden anlayan biriyle dertleşmenin zevki paha biçilemez...
oh maşallah:nazar: kilolarda gitmeye başlamış inş. herşey gönlünce olsun canım

ben iyiyim canım..sizlerin haberleri ile daha da mutlu oluyorum:)

umudum sakın stress yapma sana hiçbir faydası olmaz ve de olumsuz düşünme lütfen..
o haftalarda kanaması olupta saglıklı hamileligi devam eden cok arkadasım oldu benim.ayrıca kahverengi kan,akıntı dan korkmamak gerektigini okumustum...Allhyardımcın olsun

biz de inşallah bebek pışpışlarken sizin haberlerinizle mutlu olucaz.önce 28.haftanızı sonra vakti zamanı gelince doğumunuzu tebrik edicez.tüm kalbimle dua ediyorum.herkes mutlu olsun anneler bebeklerine kavuşsun.doğru zaman geldiğinde hayırlısıyla hepimizin
kolları dolsun.seni kocaman öpüyorum:))) :21:

Canim sen yenisin galiba hikayeni okuyamadim ben senin su aralar sikintiliyim benimde doktorum oyle demisti kahverengi akintiyi cok onemsemiyorlar pregestan kullaniyorum gunde 3 tane hayirlisi artik
Yutmak çok etkili değil belki vajinal fitile çevirir istirahat et benim ara ara geldi 2 hafta sürmüştü.
Canım bebege hiç bir sakıncası yok o yuzden 12. Haftadan sonra yapıyorlar çünkü o haftada organ gelişmi tamamlanmış oluyor,sonrası doktor yatma dese bile yat bence durumuna göre ya rahat yada yada sıkı bir yatak istirahati yaparsın,ben sezeryan oldum serklajimn kalmasını istemiştim Ama doktor enfeksiyon yapar,dogum sonrası kanamayı rahat atamazsın demişti,

Benim iki ay bitene kadar hep Lekenmem oldu doktorlar kırmızı olmadig sürece önemsemiyorlar progestana devam et fazla ayakta kalma

benim eltim 27. Haftada oldu 33. De doğurdu bebek kuveze girdi ama solunum sıkıntısı çekmedi
Anladım canım aslında doğru kanama rahat olmaz bakalım önce bir atılsın da sonra söktürme de düşünürüz dikişi:)

benim dr onu teklif etti.sezeryan düşünürsen dikişi almayalım demişti ama son aylarda kızım dikişe baskı yapmaya başladı,bu baskı rahimi yırtabilir dedi kasılmam çok olduğundan şimdi doğum nası olursa olsun dikişi bu ay sonu gibi alacak.yani gebeliğinin gidişatına göre kara veriyor dr

Hayırlısı olsun canım inşallah lazasız belasız kucağına alırsın. Alırken de dikişi genel anestezi mi yapılacak? Peki bebeğe zararı yok mu?

Yutmak çok etkili değil belki vajinal fitile çevirir istirahat et benim ara ara geldi 2 hafta sürmüştü.

Anladım canım aslında doğru kanama rahat olmaz bakalım önce bir atılsın da sonra söktürme de düşünürüz dikişi:)

Hayırlısı olsun canım inşallah lazasız belasız kucağına alırsın. Alırken de dikişi genel anestezi mi yapılacak? Peki bebeğe zararı yok mu?

dikiş atılırken genel anestezi oluyor ama 15 dk lık bir işlem olduğundan çok düşük dozda yapılıyor bebeğe zararı yok.
dikiş alınırken hiçbişey yapılmıyor,makasla dikişler kesiliyor herhangibir uyuşturma işlemi olmuyor.benim ilk bebeğimde 2 dk sürmüştü ve canım acımamıştı inş. buseferde acımaz

kızlarrr biz geldik :KK1:
sonunda duru hanım geldi geçmişi okuyamadım inşallah herkes iyidir biz doğumdan sonra annemde kaldık on gün iki gündürde kayınvalidedeyim nasip olursa pazar günü evime gidicem kızım 21 nisan pazar sabahı saat 10.37 de dünyaya geldi epidurl sez. oldu çok rahattı çok güzeldi ilk ben gördüm onu hepinize dua ettim bebek isteyenler hemencik hamile kalsın hamişlerde sağlıkla zamanında miniklerini kucaklasın diye kızım 3230 kilo doğdu sonra 3 kg ye indi bugün tekrar tartıldık 3.070 kg olmuş sarılığımız var biraz sezeryan olduğu için süt hemen gelmedi tam dört gün uğraştık ayy ne kadar karışık yazdım kusur bakmayn artık acele edince böyle oldu hepinizi öpüyorum kendi evime gidince fırsat buldukça açarım artık

Kizlar ben dondum doktordan bebegimin kalp atislarini duyduk ama kanama varmis ondan kahve akinti geliyormus cok siki yatak istiharati dedi sadece tuvalete kalk dedi 6+4 gunluk hamileymisim yalniz bebegimin kalp atislari bana biraz zayif geldi 118 atiyor doktor normal dedi birdahaki haftaya yukselcek kalp atislari dedi yani merak etme zayif degil dedi haberler simdilik bukadar insallah su kanamada kesilir azmis ama doktor hic olmamasi gerekiyor dedi busefer cok yakin davrandi sevgili doktorum

Evet canim progestana devam dedi gunde uc tane ama ben iciyorum arkadaslar vajinal daha iyi demis doktor bana yut dedi

Benimde bir anda basladi yoktu sikinti vajinal demedi bana yut dedi iciyorum o yuzden

sibel duru masallah kizcene bule gule buyut saglicakla...
umudum cnm korkma benimde vardi ama 13 gibiydi hematom alan kanama olmus durmus icerde birikmis ve zamanla kahverengi sekilde attim geri kalanida bebek buyudugu icin rahim emdi sonrada kaybolmus korkma yani o kanama duracak sonrada kahve olarak disari aticak san sulandirici kullaniyormusun benim dr o zamanlar kesti sadece hap verdi coraspin 100 mg

Kizlar ben dondum doktordan bebegimin kalp atislarini duyduk ama kanama varmis ondan kahve akinti geliyormus cok siki yatak istiharati dedi sadece tuvalete kalk dedi 6+4 gunluk hamileymisim yalniz bebegimin kalp atislari bana biraz zayif geldi 118 atiyor doktor normal dedi birdahaki haftaya yukselcek kalp atislari dedi yani merak etme zayif degil dedi haberler simdilik bukadar insallah su kanamada kesilir azmis ama doktor hic olmamasi gerekiyor dedi busefer cok yakin davrandi sevgili doktorum

Canim meraklanma dedim ya benim de oldu ama 2 hafta yattim bitti kanama ve kanama bolgesinde iyilesti gerci sonradan kaybettim biliyorsun ama nedeni ray.
Doktor bana hergun progynex igne vermisti 6 haftadan 12 sonuna kadar vuruldum en guclusu igne, bence bir sor.

Defalarca girdim sayfaya ,ama yazamadim yazdim yazdım sildim .okuyorum haftalarınız ilerlemiş cogunuz artık riskli hft lari atlatmasıniz maasallah . Beni merak ettiginiz icin cok teşekkür ederim. Evet o Cumartesi bebegimi kaybettim. Hersey normaldi . Yemeğimi yedim .oglen uykuma yaticaktim. Biraz karnım agri di cok az ama cok az bir agri kesici ictim. Yattım yaklaşık yarımsaat sonra tak diye birsey oldu sanki çamaşırıma baktım ve kan vardı . Tabiiki onceki yaşadıklarımdan dolayı bir anda panik oldum esime öyle bir seslenmisimki . Sonra drumu aradık . Gittim ama anladım giderken çünku onceki gebeliklerim 16-18 ve ilkkez dikisli 21 hft ya gelmiştim. Muayene oldum açılma yok baskı var dikis sağlam . Ama kanama var .yatisim yapıldı . Birkaç saat sonra öyle bir kanama yasadımı anlatamaam ardından Dr tekrar geldi artık suyumum gelmesini bekleniyordu . Ve dikişlerin alınmasının daha iyi olacağını söyledi ddogumhanede dikisim alındı .tekrar buyuk kanamalar tabi geceyarısı derken sabah karsi artık açılmam iyice oldu ve bebegimi birkez daha ne yazıkki erken cansız . O an kendimi ya birlik hafta daha doğsaydı sakat kalsaydı diye avutmaya çalıştım . Ve bebegimi ilkkez gormek istedim . Allahım küçük eller kulaklar okadar müntazam güzel burnu bu haftada bir bebegin güzel olmasını beklemiyordum . Ayrıntılı ultrason ve ilkkez yüzünü gorucem derken birebir gormek nasip oldu . . Kızımı . Simdi nasılmıyim ? Hic iyi değilim busefer kolay olmadı . Dayanamıyorum . Artık sabahları kalkmanın . Disari çıkmanın hiçbir anlamı yok . Hic mutlu değilim . Dikişe cok umut bağlamıştım ama son ana kadar dikiş sağlam uzunlugum 18 di sorunum bu değilmiş . . Hersey yapıldı ama ise yaramadı iste yattım dikkat ettim ama sonum aynı oldu . Bu 4 . Bebeğimdii. 2 kız 2 oğlan kaybettim cennete gönderdim . Son ana kadar dua ettim 3 tanesini aldın bir tanesini bana ver diye ama olmadı iste ben sizler gibi şanslı değilim . Olamicamda çünku net bir sorun bulunmadı . Bile bile tekrar nasıl hamile kalabilecem bebeklerimin hepsi sağlikliydi. Ama birsey var . İste benim hikayem böyle oldu . Vedalaşmam kızımızla . Simdi artık ağlamaktan yas kalmadı . Mutsuzum birdahada mutlu olabileceğimi sanmıyorum eğer esim olmasaydı Allah korkum olmasaydı hersey cok farklı olurdu . Çünku icim oyuldu 1,2 derken 4 bebek bedenimde icimde taşıdığım beslediğim ümit ettigimhayal kurduğum bebeklerim. Simdi insanların daha bebek yapmiyormusunuz soruları ( kimseye söyletmemiştim hamileligimi)eltilerimin bebeklerie attıkları havalara bana laf atmalarını arkamızdan edilen dedikodulara maruz kalicak hic bir zaman biri bana anne demicek . Buarada 1 aylıkken butun aileye hamilelikler hava atan akrabamız butun hamileliğinde gezen tozan akrabamız doğurdu . Simdi ben her o bebegi gördüğümde kendi kızımı hatirliccam . İste kızlar hepsi bu toplamda ömrümün 18 ayı bebek ümidiyle iğnelerle yatalak bir sekilde ve ellerim bomboş olarak gecti . Simdi gülmek bedenime ağır geliyor . Hic birşeyin anlamı yok artık hic birşeyin .

X