- 7 Haziran 2010
- 1.372
- 3
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #43.381
Canim yipratma kendini bence kizin vaktini dolduracak valla ben hamile olmasam gelir bakardim sana evler yakin nasil olsa artik biri yardimci olsun sana ama haftan iyi diye hatirliyorum canim kendini uzme bebisimiz vaktinde dogacak
Aşılamanın 11.günü bugün aslında hamileysem kanda çıkar ama pazartesine kadar bekleyim diyorum olmadı pazar günü evde test yaparım adet olmazsam valla kızlar şimdi birde progesteron fitil kullanıyorumya bekli andan göğüslerim iyice şişmiş hassaslaşmışımdır çünkü progesteron öströjen hormonu salgılıyorya rahimi kalınlaştırıyor vs vs bakalım.Sizce ne yapmalıyım ne dersiniz? öyle çok üşüyorumki bugün eve gidip sadece uyumak istiyorum tam depresyon hali eşyalar toplandı adamlar daha evden çıkmadı bugün yarın derken onada canım sıkılıyor bu belirsizlikler canımı sıkıyor benim tatile ihtiyacım var sanırım herkeste bir moral motivasyon düşüşü var hidenisko chnb birazda havalar ısınmadıya ondanmı böyleyiz acaba..
dün kontrolüm vardı çok büyük bir sevinç ve heyecanla gitmiştim,ağlayarak döndü canım çok sıkıldı
dr ultrasonla bakarken kasılmalarım oldu,vajinal de bakmak istedi bebek dikişe tamamen dayanış hiç boşluk yolmuş ve dikişi çok zorluyormuş. serviks uzunluğu 22mm çıktı
onu da hiç beğenmedi nidilatı 2 saatte bir içeceksin mutlaka düzenli olarak dedi.nidilatın zararını düşünme bebek erken doğarsa çok daha kötü olur sonuçları dedi
bebeğin kilo 1670 g. boyu 40cm haftasına göre normal dedi,burdaki haftadaşlarıma göre biraz düşük kiloda ...
evde kesinlikle artık yalnız kalmayacaksın,1 bardak su almaya bile kalkmayacaksın dedi.ve en kötüsü şimdiye kadar hep pozitif olan dr um ilk defa bukadar umutsuz konuştu
arabada ağlaya ağlaya döndüm eve...eşimde güleyim diye şebeklik yaptı bütün gece...
çok ağladım kızımı şimdiye kadar doya doya sevemediğimi farkettim korkularımdan dolayı...
allahım nolur onu ve arkadaşlarını koru,zamanında gelmelerini nasp et diyebildim bitek,elimden bişey gelmiyor
canım benim çok tatlısın sağol.annemler dün yazlığa gitmişti bugün akşam gelecek o gelince konuşacağım haftaiçi kayınvalidemle günleri bölüşsünler,gelemeyecekleri gün için de hanım çağıralım,hafta sonu da eşim var öyle idare edicek yeterki kızım içerde dursun
Merracım ,arkadaşım moralini bozma hemen..Allahın izniyle 32 ye geldin şurda ne kaldı..5 hafta dayansan yetecek..Hem nasıl oluyorda rahim boyun 2cm oluyor hemde bebek dikişe dayanmış oluyor bunuda anlamadım..Az kaldı canım..Çok yakında doya doya seveceksin..Son bir sabır daha arkadaşım..Allah yardımcın olsun,sana güç kuvvet versin inşallah..
Durur o annesi merak etme sen bak sonra kusuyor bebekler dikisler alinincada gelmiyorlarallah yardimcin olsun arkadasim
dün kontrolüm vardı çok büyük bir sevinç ve heyecanla gitmiştim,ağlayarak döndü canım çok sıkıldı
dr ultrasonla bakarken kasılmalarım oldu,vajinal de bakmak istedi bebek dikişe tamamen dayanış hiç boşluk yolmuş ve dikişi çok zorluyormuş. serviks uzunluğu 22mm çıktı
onu da hiç beğenmedi nidilatı 2 saatte bir içeceksin mutlaka düzenli olarak dedi.nidilatın zararını düşünme bebek erken doğarsa çok daha kötü olur sonuçları dedi
bebeğin kilo 1670 g. boyu 40cm haftasına göre normal dedi,burdaki haftadaşlarıma göre biraz düşük kiloda ...
evde kesinlikle artık yalnız kalmayacaksın,1 bardak su almaya bile kalkmayacaksın dedi.ve en kötüsü şimdiye kadar hep pozitif olan dr um ilk defa bukadar umutsuz konuştu
arabada ağlaya ağlaya döndüm eve...eşimde güleyim diye şebeklik yaptı bütün gece...
çok ağladım kızımı şimdiye kadar doya doya sevemediğimi farkettim korkularımdan dolayı...
allahım nolur onu ve arkadaşlarını koru,zamanında gelmelerini nasp et diyebildim bitek,elimden bişey gelmiyor
MERRACIM
MAŞŞALLAH CANIM RİSKLİ HAFTALARI GERİDE BIRAKTIN ALLAHIN İZNİYLE DOGSADA BİRŞEY OLMAZ STRESE GİRMENDE BEBEGE ZARAR VERİR YAPMA NE OLUR
Canım Anneme ♥
Bak... Annen ve sen .
O, dokuz ay boyunca seni karnında işte bu şekilde taşıdı.
Mide bulantısı çekti ve sürekli kendini hasta hissetti.
Ayakları şişti, vücudu ödem yaptı, derisi gerildi.
Sen karnındayken en basit işlere bile nefesi yetmez haldeydi..
Çünkü nefesini seninle paylaşıyordu..
Mesela merdiven çıkmak için çok çaba sarfetti.
Ayakkabılarını bağlamak gibi basit bir iş için bile
çabalamak zorundaydı.
Sen onu tekmelerken ve içinde kıvrılırken,
O çok geceyi uykusuz ve ağrılı geçirdi.
Doğumun ise tarifi imkansız bir acı çekmesine yol açtı.
Sana sahip olmaktan başka hiç bir amaç için bu acıya değmezdi.
O senin dadın, hizmetçin, hammalın, öğretmenin, şoförün,
aşçın, temizlikçin, hastabakıcın, en büyük hayranın,
en sadık dostun, en yakın arkadaşın...
Seni hissettiği andan beri sadece senin için yaşadı ve kendini
ikinci plana attı. Sen yedikçe doydu, sen uyudukça dinlendi...
Senin için savaştı, savaşıyor, ve hep savaşacak..
Senin için umut etti, sana dair hayaller kurdu,
senin adına üzüldü, sevindi, kızdı...
ve bunların hepsini karşılıksız yaptı.
Çevrende annesini kaybetmiş,
hatta hiç görememiş insanlar var.
Bu birgün senin de başına gelecek,
olmasa keşke ama yaşanacak..
O'na teşekkür etmek için yeterli zamanı bulamayabilirsin.
Lütfen her fırsatta O'na kendini değerli hissettir,
bunu hala yapabildiğin için de kendini şanslı hisset...
AL SANA MESAJ KENDİNİ ÜZME
Merracığım bence hiç korkma, doktorlar bazen korkutmaya çalışırlarki dikkat etmeye devam edelim. Benim bebeğim de 1500gram hala, aramızda 10 günlük fark var, 10 gün sonra anca o kiloya ulaşır, dr kilosunun normal olduğunu söyledi. Üstelik sendd yemek yiyememe sorunu vardı buna rağmen bence kilosu iyi, acaba sen okula birkaç gün gittin o yüzden mi kasılma oldu. Bence dinlenirsen sorun geçer. Gönlünü ferah tut. Dualarımız bizi korur.
Kaybetme korkusuyla bişey olucak korkusuyla hamilelik yaşıyoruz.ama inanıyorum ki anneliği doyasıya yasıyacagız.insallah hiçbişey olmucak evde yatarak 3 5hafta daha ilerleticeksin.nidilatdan korkma ben 29+2yim dört saatte bi 2tane içiyorum.10mgdan 12 tane.çarpıntın nefes darlığın artacaktır sırt ustu yatmamaya çalış ki benden daha tecrübelisindir.ben hastanede gecırıyorum hamileliğimi dolayısıyla her saat oksijen mıktarım nabzım tansıyonum ölçüşüyo.duruma göre doz azaltılıyor.benım drumda bebegın erken dogmasından iyi dedı.Allah yardımcın olsun m?yadında doğum nasıp etsın
Merra cnm uzulme benimde kafayi dikise dayamis hep yatiyorum 25 de kafayi dikise dayamisti banyo bile yapmadim uc hafta yattigim yerden esim sacimi yikadi bak bu sekilde 31 oldum 6 hafta gecti ustunden bi 6 hafta sonra gezicem artik.kimse beni yatiramaz sali gelince 5 haftam kaliyor:)
Birde hep mutlu ol hep gul inan bu bizim cadilara yansiyor karnimda kipir kipir ama agladigim uzgun oldugum gun hep uyuyor kizcem depresyona giriyor:)
Stresin hic bi faydasi yok hersey olacagina variyor sakin aglama kasilman olur ...
canım endişelerin,endişelerimiz.Maşallah 32. haftadasın.O günler bana o kaadar uzak geliyor ki.Riskli haftaları atlattın.İnşallah bir ay daha idare edersin ve kızını kucağınaalırsın.İnşallah hepimizzamanında yavrularımıza kavuşuruz.:)SABIR SABIR..Sonu aydınlık inşallah.
BADE canim sen kacinci haftadasin kalp atislarini nezaman duyacaksin kahverengi lekelenmen gectimi tatlim
canım beni örnek al bak hep aynı haftalarda gitti elhamdurillah sen 32 gördün bende görürümüyüm diyorm siz brya yazıyorsunuzya çok hareketli gözleirm dolar sevinçten elimi karnıma götürürm olmayan bebegimi okşarım dikişleri alındı kimilerinin okdm eşim bile hüzünlendi yapma paşa dedi deidm maşşallah bende o haftalara gelicekmiyim cabnım dedim o hastaneden tek çıkması varya içimi acıtıyor dedimçok güzel bir yazı canım sağol.sulu zırtlak oldum canım elimde değil
canım sagolasın önceki rmzum sevtun oda benim rmzum paşaya çevirdim bazı sebepler yüznden paşada oglmn ismi muhabbet kşum var onun ismipasam geçmişte bütün yazdıklarını okudum.çoğunda burnumum ucundaki sızıyla.25haftalıkken atılan 2,serklajda drum bugun kese patlayabılır doğuma hazır ol dedıgınde oyle yanmıstıkı yuregım anestezi anına kadar ağladım uyanınca karnıma dokundum kesip almışlarmı kızımı diye.sen cok güçlüsün.rabbim sana cok güzel günler verecek çocuklarınla mutluluğun bedelini ödedıgını düşünüyorum okuduğum kadarıyla bile..allah sağlıklı evlatlar nasip etsin
:2::2:vallahi ne yalan söylüyüm seviyorm seni kıymatini bil kız öle kimseyi sevmem bengeçmiş olsun paşamcım :)) önce eşin hastaydı şimdi sen bende geleyim bende hasta olayım :)) şaka şaka ..azarlamıyorum ben seni aşk olsun( ben senin gereksiz şeylere kafana takmana kendini üzmene ve laf dinlememene kızıyorum bundan sonra karışmıyorum tamam :)