Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım hiç üzülme kendine dikkat et zaten annenle aynı yerde oturuyodun galiba bu büyük avantaj ben sadece dikiş atıldığında 2 gün kayınvalidede kaldım ondan sonra hep yanlızdım herşeyimi kendim yaptım doktorunun sana dediklerini benimkide hep söylüyodu yatıcaksın diye ama geçti işte 32 den sonra inan çok daha hızlı geçiyo benim duru'nun başı hep aşağıdaydı hiç yukarda görmedik valla:KK1:
bak sıpama 10 gün oldu dikiş alınalı hala orda seninkide duracak merak etme beslenmene dikkat et kilo aldırmaya bak kızına sen yemek yedikce onun keyfi yerine gelir hiçççç çıkası gelmez bak :emir_bebek:

Haklısın süreç çok zor gerçekten Allah yardımcın olsun cnm

Canım hamile olduğumu öğrendikten hemen sonra girmiştim hiçbirşey görünmüyordu adetimin üstüne 2-3 gün geçmişti yanlış hatırlamıyorsam 6 hafta gel kese ve kalp atışı için demişlerdi 6.haftada üsten kalp atışı alamamıştı Altan bakınca duymuştuk ..

Dün Dr gideceğim yazdın sonra gece yazmayınca merak ettim seni ..Demek doktordan çok mutlu dönmemişsin :KK43: canım bundan sonra hiç kalkmazsın inşallah Hızlıca geçer günler dualarım senle ve bebişinle cnm

yatıyoruz zaten ama bundan sonra daha da dikkatli oucaz artık mecbuuuuuuuur :)
allahım sana ve isteyen tüm arkadaşlara istedikleri zamanda sağlıklı bir hamilelik nasip etsin inş. önce göbişleriniz sonrada kollarınız dolsun

regrete:KK3::KK3::KK3::KK3:
Seviyorm seni:KK24::KK24:
şarkı yazdım bak hemencik sen olmasan içim kadar bir yanım eksin regrete maffettim beni sen beni kendime getiren tek kişisin sen ne desende içim acımaz canım sıkılmaz bilirmki kötülügümü istemezsin aman :KK24::KK24::KK24:sesime gel regrete karnım açıktı kahvaltı yapmadım ne yesem regrete neden başka insanlar gibi istedikelrimi yiyemiyorum neden yasklılar cazip geliryor regrete:KK24::KK24:bana yazık degilmi 1 seneyi geçti pilavın patates yemeginin tadını nttum regrete :KK24::KK24::KK24:ama azimliyim 7 görücem bireysele giricem işşallah bir gün regrete bryada eklicem benle grur duyun diye:KK16::KK16:
Neyse şarkıma son veiriken aç karnımı doyrmaya gidiyim namaz kadar kahvaltımı yapayım ilaçlarımı içiyim otrp dantelimi yapayım malum para lazım ben kaçtım bebeler herkez kendien iyi baksın stressiz bir gün diler nanamlarınızdan öper sıpalarında totolarından öperim :KK16::KK16:

Doktorum serviksiöi ölçtü sadece ve sadece 17,1 mm boyu.ve ben hala 29+2yim.üç haftadır açılma yok drum sancın kasılman olmazsa götürür dikiş diyo ama..12nidilata rağmen günde bes altı kez kontraksiyonum oluyo.kızım 1250gram.bu kadar kısalmış serviksle ne kadar gidebilirim

Canım 2 hgebeliğimde 16. Haftada 1,5 cm dikiş uygulandı 20. Haftada rahim boyum 0 dı. Gün içinde sık sık kazılmalarında oluyordu. Ve Rabbim izniyle 32. Haftaya kadar evde yatarak geldil 11 günde hastanede yatarak 34. Haftada oğlum doğdu.

1. Gebeliğimde 24+5 rahim ağzın açılmış ve oğlumun ayağı doğum kanalına girmiş bi şekilde dikiş uygulandı ve tam 49 gün hastanede hiç kalkmadan ve gün içinde 5-6 kez kontraksyon olarak yavrum 32. Haftaya kadar durdu.

Hastanende yatıyor olmak gerçekten zor. Fakat emin ellerde olmak insanın içini rahatlatıyor.
Maşallah BarekAllah haftalarında ilerliyor. Birazdaha sık dişini canım az kaldı.
Belki bunu çok sık tekrar ediyorum bu topikte 32-34 hafta arasında 2 hafta denir ama çok fark var. Kesinlikle 2. Oğlum çok daha kolay topladı kendini.

Rabbim yar ve yardımcınız olsun.

canım hiç üzülme kendine dikkat et zaten annenle aynı yerde oturuyodun galiba bu büyük avantaj ben sadece dikiş atıldığında 2 gün kayınvalidede kaldım ondan sonra hep yanlızdım herşeyimi kendim yaptım doktorunun sana dediklerini benimkide hep söylüyodu yatıcaksın diye ama geçti işte 32 den sonra inan çok daha hızlı geçiyo benim duru'nun başı hep aşağıdaydı hiç yukarda görmedik valla:KK1:
bak sıpama 10 gün oldu dikiş alınalı hala orda seninkide duracak merak etme beslenmene dikkat et kilo aldırmaya bak kızına sen yemek yedikce onun keyfi yerine gelir hiçççç çıkası gelmez bak :emir_bebek:

ahh ah benim kızımda duru arkadaşı gibi akıllı uslu durur inş. :)
annem üst katım da oturuyor,kayınvalidem de yürüme mesafesinde ama sağolsunlar ikiside çok sosyal ve gezentidir.şuan yalnızım akşam eşimle konuşcam günleri bölüşşünle yalnız kalmayım,olmazsa hanım tutalım dicem tırsdım iyice...
sizde hayırlısıyla ağrısız sızısız doğurursunuz

Canım 2 hgebeliğimde 16. Haftada 1,5 cm dikiş uygulandı 20. Haftada rahim boyum 0 dı. Gün içinde sık sık kazılmalarında oluyordu. Ve Rabbim izniyle 32. Haftaya kadar evde yatarak geldil 11 günde hastanede yatarak 34. Haftada oğlum doğdu.

1. Gebeliğimde 24+5 rahim ağzın açılmış ve oğlumun ayağı doğum kanalına girmiş bi şekilde dikiş uygulandı ve tam 49 gün hastanede hiç kalkmadan ve gün içinde 5-6 kez kontraksyon olarak yavrum 32. Haftaya kadar durdu.

Hastanende yatıyor olmak gerçekten zor. Fakat emin ellerde olmak insanın içini rahatlatıyor.
Maşallah BarekAllah haftalarında ilerliyor. Birazdaha sık dişini canım az kaldı.
Belki bunu çok sık tekrar ediyorum bu topikte 32-34 hafta arasında 2 hafta denir ama çok fark var. Kesinlikle 2. Oğlum çok daha kolay topladı kendini.

Rabbim yar ve yardımcınız olsun.
Bunları okumak çok çok umutlandırıyor beni.rabbim yavrularını sana nagıslamıs darısıda bana inşallah.sagolasın...

dün kontrolüm vardı çok büyük bir sevinç ve heyecanla gitmiştim,ağlayarak döndü canım çok sıkıldı
dr ultrasonla bakarken kasılmalarım oldu,vajinal de bakmak istedi bebek dikişe tamamen dayanış hiç boşluk yolmuş ve dikişi çok zorluyormuş. serviks uzunluğu 22mm çıktı
onu da hiç beğenmedi nidilatı 2 saatte bir içeceksin mutlaka düzenli olarak dedi.nidilatın zararını düşünme bebek erken doğarsa çok daha kötü olur sonuçları dedi:KK43:
bebeğin kilo 1670 g. boyu 40cm haftasına göre normal dedi,burdaki haftadaşlarıma göre biraz düşük kiloda ...
evde kesinlikle artık yalnız kalmayacaksın,1 bardak su almaya bile kalkmayacaksın dedi.ve en kötüsü şimdiye kadar hep pozitif olan dr um ilk defa bukadar umutsuz konuştu
arabada ağlaya ağlaya döndüm eve...eşimde güleyim diye şebeklik yaptı bütün gece...
çok ağladım kızımı şimdiye kadar doya doya sevemediğimi farkettim korkularımdan dolayı...
allahım nolur onu ve arkadaşlarını koru,zamanında gelmelerini nasp et diyebildim bitek,elimden bişey gelmiyor:KK43:

Ay canım üzmemeye çalış kendini biliyorsun ağlamakta kasılmaları ı tetikliyor. Senin son zamanlarda bebek toplanıyor diyordun demekti dikişe dayanmış. Maşallah 32. Haftadasın sen ilaçlarını düzenli kullan. Wc dışında hiç kalma hatta mümkünse sadece Büyük için kalk. Küçük için sürgü kullan. Ve canım kilosu dr güzel demiş olmadı biraz daha çok yemeye çalış annesi. Biliyoruz çok iştahın yok fakat onu kilo alması erken doğum olursa kendini toplamasına yardımcı olacaktır.
Dr peki ciğer geliştirici iğne yapmayı söylemedi mi canım.
Allah'ın izniyle kızın zamanında gelecek annesi.

Son düzenleme:
canım seni senden ve aynı şeyleri yaşayanlardan başka kimse anlamıyor.eskiler çok daha zor şartlarda doğum yaptıkları için bazen bize naz yapıyor gözüyle bakıyorlar.
benim annem üst katımda oturuyor ama ona rağmen serklajdan sonra pek durumun vehametini anlayamadığı için sahiplenemedi son 2-3 aydır durum dank etti :)
ama onlar da kendilerince haklı dinleyince,ben de şöyle düşünüyorum nasıl yaptıysak öyle bakak zorundayız onlar hiçbirşeye mecbur değiller yaparlarsa oooooh şeker şerbet...
tabi ilk zamanlar daha dramatik düşünüyordum zamanla olgunlaştım:)
şimdi annem yazlıkta,kaynanam arkadaşında,eşim işte,ben yatakta :) hamdolsun halimize binlerce kez:)
sen de boşver haziranı serklajı rabbim bir kapı açar elbet hiç ummadık yerden herşey hallolur gider...su akar yolunu bulur,sen şimdi ağlasan da zırlasanda aha anlına ne yazılıysa o olacak :)
hem hani sen ağlayanlara şaplak atıyordun,bende sana atarım o şaplağı,rahat ol hele bir bebiş gelsin o herşeyi hali yoluna koyar inş.

Ay canım üzmemeye çalış kendini biliyorsun ağlamakta kasılmaları ı tetikliyor. Senin son zamanlarda bebek toplanıyor diyordun demekti dikişe dayanmış. Maşallah 32. Haftadasın sen ilaçlarını düzenli kullan. Wc dışında hiç kalma hatta mümkünse sadece Büyük için kalk. Küçük için sürgü kullan. Ve canım kilosu dr güzel demiş olmadı biraz daha çok yemeye çalış annesi. Biliyoruz çok iştahın yok fakat onu kilo alması erken doğum olursa kendini toplamasına yardımcı olacaktır.
Dr peki ciğer geliştirici iğne yapmayı söylemedi mi canım.
Allah'ın izniyle kızın zamanında gelecek annesi.

ciğer geliştiriciden bahsetmedi bende sormadım 2 hafta sonraya randevu verdi artık her geişinde nst ye bağlayacağım dedi
senin büyük oğlan 31.haftada doğdu ama kilosu iyi olduğundan az kaldı sanırım hastanede:nazar:
aklıma kötü şeyler getirmek istemiyorum:KK43: inş. zamanında gelir Elif im

ayy benim eşim de bir hoş.az önce aradı yemek yedin mi diye sordu yok daha yemedim bişey de yok dolapta hazır dedim.
bana buzlukta şu var hem 2 dk at kızarsın diyor.dün adam 1 bardak kaldırmayacaksın dedi sen dalgamı geçiyorsun dedim sonra hııııııı ozaman sipariş ver diyor:)
akıllı bıdığım neyse kızlar ben kaçar ufaklığı doyurayım ama canım herzamanki gibi hiiiiiiiiç birşey istemiyor,netten listelere bakıyorum fotograflı acaba canım çeker mi diye tık yok...
neyse kızım için zorlayacağım sınırları:) öpüyorum sizi

Masallah isimler konulmus:)
Benim esim annesiyle konusurken 6 aylik vefat eden bi kizi varmis adi da elifmis tuturdu simdi elif olsun diyor ..
Hey allahim yarabbim bu millet neden olen insanlarin ismini cocuklarina korlar anlamiyorum ..
Benim kizin ismi isimsiz olucak boyle giderse ..
Sanki hic sikintim yokmus gibi simdi bide elif cikti hey allahim ..
Benim kizin ismi isimsiz kizlar:)

ciğer geliştiriciden bahsetmedi bende sormadım 2 hafta sonraya randevu verdi artık her geişinde nst ye bağlayacağım dedi
senin büyük oğlan 31.haftada doğdu ama kilosu iyi olduğundan az kaldı sanırım hastanede:nazar:
aklıma kötü şeyler getirmek istemiyorum:KK43: inş. zamanında gelir Elif im

Canım Dr erken doğacağını düşünmüyor demek ki. Gerek görse hemen dün vururdu iğneyi.
Evet 31+5 de 2140 gr olarak doğmuştu. 11 gün yoğum bakımda kaldı. 3 gün oksijen desteği aldı. Hamd olsun 3. Günden sonra az az anne sütü alarak ısı yatağında kilo almaya çalıştı. Doğum sonraı 1600 kadar düştü. 2040 gr ev çıktık.

dün kontrolüm vardı çok büyük bir sevinç ve heyecanla gitmiştim,ağlayarak döndü canım çok sıkıldı
dr ultrasonla bakarken kasılmalarım oldu,vajinal de bakmak istedi bebek dikişe tamamen dayanış hiç boşluk yolmuş ve dikişi çok zorluyormuş. serviks uzunluğu 22mm çıktı
onu da hiç beğenmedi nidilatı 2 saatte bir içeceksin mutlaka düzenli olarak dedi.nidilatın zararını düşünme bebek erken doğarsa çok daha kötü olur sonuçları dedi:KK43:
bebeğin kilo 1670 g. boyu 40cm haftasına göre normal dedi,burdaki haftadaşlarıma göre biraz düşük kiloda ...
evde kesinlikle artık yalnız kalmayacaksın,1 bardak su almaya bile kalkmayacaksın dedi.ve en kötüsü şimdiye kadar hep pozitif olan dr um ilk defa bukadar umutsuz konuştu
arabada ağlaya ağlaya döndüm eve...eşimde güleyim diye şebeklik yaptı bütün gece...
çok ağladım kızımı şimdiye kadar doya doya sevemediğimi farkettim korkularımdan dolayı...
allahım nolur onu ve arkadaşlarını koru,zamanında gelmelerini nasp et diyebildim bitek,elimden bişey gelmiyor:KK43:
merra arkadaşım sen hiç moralini bozma..
doktorlar bazen daha dikkatli olunması içinde abartıyor..
inşallah daha duracak kızın..22mm gayet iyi bence..bak metale nerdeyse 0 uzunlukla kaçıncı haftalara gelip doğum yaptı..
ayrıca haftanda iyi.doğsa belki bikaç sorun olabilir ama yaşar Allah nasip ettiyse...
daha dikkatli ol en azından 34 ü sonra 36-38 leride gör inşallah..
bak bu günlere geldin Allahın izniylee..
moral çok önemli..

riskli haftaları atlattık ama insan genede rahatlayamıyor,ben rahatlamıştım dr a gidince dayak yemiş gibi oldum:)
inş. sanada banada hepimize rabbim 37-38 leri gösterir ancak ozaman rahatlayacağız sanırım.
bak mulbery ve sibele 41 kere maşallah:nazar: şimdi rahatlar.allah bize de o günleri göstersin

bak sibelle bize bu günlere geldik..
ocak geçse,subat bitse,mart gelse derken Allahın izniyle 39 haftam doluyor..dikiş alınalı 7 gün oldu ses seda yok...
32 den sonrası çok çabuk geçiyor..artık günleri unutuyorum..kaç haftalığım takip etmiyorum..günleri saymaktan kafayı bozacaktı 28-30 lu haftalarda...

dualarımdasın inşallah allahım bu sefer yüzünü güldürecek

canım seni senden ve aynı şeyleri yaşayanlardan başka kimse anlamıyor.eskiler çok daha zor şartlarda doğum yaptıkları için bazen bize naz yapıyor gözüyle bakıyorlar.
benim annem üst katımda oturuyor ama ona rağmen serklajdan sonra pek durumun vehametini anlayamadığı için sahiplenemedi son 2-3 aydır durum dank etti :)
ama onlar da kendilerince haklı dinleyince,ben de şöyle düşünüyorum nasıl yaptıysak öyle bakak zorundayız onlar hiçbirşeye mecbur değiller yaparlarsa oooooh şeker şerbet...
tabi ilk zamanlar daha dramatik düşünüyordum zamanla olgunlaştım:)
şimdi annem yazlıkta,kaynanam arkadaşında,eşim işte,ben yatakta :) hamdolsun halimize binlerce kez:)
sen de boşver haziranı serklajı rabbim bir kapı açar elbet hiç ummadık yerden herşey hallolur gider...su akar yolunu bulur,sen şimdi ağlasan da zırlasanda aha anlına ne yazılıysa o olacak :)
hem hani sen ağlayanlara şaplak atıyordun,bende sana atarım o şaplağı,rahat ol hele bir bebiş gelsin o herşeyi hali yoluna koyar inş.

insana aslında ne koyyor biliyormsn herkezi kendin gibi bilmek :KK43::KK43:erkek kardeşimin karısı hamile kaldı biz eşimle bebegi düşünüyordk allah var annem dediki gelini dogurtmadan hamile kalmak yok sana:KK53::KK53:dogursn sen başla biz bakarız dedi güvendim agırıma çok giidyor hamile kalınca birinin eline bakmak eşim mesela allah var bebegi gibi bakar dün aglıyorumya onnda morali mozld gözyaşlarımı sildi dediki paşa üzülme ben bakarım ötekilerde onlarmı vardı dedi:KK43:bakarsın degilmi dedi tabi bakarım dedi bir aglama varmış bende öyle böyle degil kızımda dikiş atıldı yatıyormya bir ıhh desem eşim bişeymi istiyorsn paşa dedi hep sord birgün hiç unutmuyorm dikişim atıldıgı gün duşumu aldım abdestimi aldım namazımı kıldım düştük yollara dikişim atıldı eşim yanıma geldi alnımdan öptü canım acıyor deyince geçicek dedi inan keşke öyle canım hep acısaydıda kızım kalbimi acıtmasaydı :KK43::KK43:eve getirdi beni annemle geldik allah var 15 gün baktı hakkını yiyemem eşim yıkadı beni bebek gibi bornozla yatırdı üstümü krladı aman canım oturma dikişleri germe dedi çoraplarıma kadar giydirdi çok agladım paşa dedi neden aglıyorsun dedi bende allahım dedim agırıma gidiyor hizmetin dedim ben sana yaparken sen bana yapıyorsn dedim :KK43::KK43:oda dediki ben esin eşinim tabi yaparım sen yavrmzu taıyorsn strese girme bakıyım dedi aglaşmıştık :KK43:
anlıcagın ben öyle bir eşimki eşim duş alsa bile herşeyini ben hazılarım giyicegi şeye kadar ben seçerim hergün ben giydirim çoraplarına kadar dalarla yollarım işe o benim hem anam hem babam rabbim başımızdan eksik etmesin eşlerimizi:KK14::KK14:
şimdi gelelim bana gebeligi düşünüyorm ama atladıgım birşey var gene hergün stres yatak istiraati çock gibi insanın eline bakmak :KK43:yeter adama ama karar verdim ben yemeklerimi ben yapıcam 3 ay sıkıntım yok dikişim atılsın işşallah ozaman bir 10 gün sıkıntım var arda beye gidince konşcam yemekelri ben yapsam temizligi eşim temem işin kötüsü ben çok titizim herşeyi ben yapmazsam içim rahat etmez oda huy işte:KK53: kızım ölünce 1 ayda evin içinden çıkamamıştım allahım b kadarmı olr mutfak taşınıyord pislikten kaç şişe çamaşr sy deterjan bitirdim allah bilir dolaplarda ne varsa hep yıkadım krttm ütüledim 1 ayda :KK53:şimdide eşim diyorki şimdi temizlik yapma ben antalyaya gidiyim geliyim yaparsın diyor dip köşe girmem lazım eve mutfagı kendime göre hazırlamam lazım çok çalışmam lazım çok hamilede olsam eger eşim yapar:KK48::KK48:
senin drumunda benden kötüymüş canım annemde diyor şimdiki çocukları uca koyuyorlar sanki düşüyor bizim zamanmızda düşmek vs yoktr diye lafa başlıyor :KK43:kardeşim o sizin zamanınızda :KK47:imreniyorum bir hamile görsem yolda allahım bizde böyle olamadık diye iç çekerim vallahi kız sen gel bana ben sana dograna kadar bakarım istersen altına yap temizlerim ben çok çektim sen çekme :KK43:paşa gelin dogrcak paşa ablan kızını evlendiircek paşa paş aş sana paşa şimdi tek kaldın paşa:KK43:
allah nasip ederse zaten karar verdim hamilede kalırsam dicem anne gebe kalmadım siz gidin dicem memlekete gelmeyin benim evladım olcak elimi üstünden çekicem allahım sen esirge neymiş 9 ay beni bekleyemezmiş canı daralırmış allahım ya sen anjio oldm ben sabahım 8 otrdm akşamın 7 kadar otrdgm yerden kalkmadım seni bekledim :KK43::KK43:anneme birşey olcak diye aklım çıktı kızlar sizlerden başka kimsem kalmadı haberiniz olsn hamilede kalırsam ne olur beni yanlız bırakmayın olurmu:KK14::KK14:anasız babasız kalıcam bari kardeşsiz kalmıyım :KK43::KK43:eşimin canı sagolsun geiri boş brdaki ablamın ikizlerinde oglnda ben baktım hastanede 40 çıkana kadar evine gittim geldim allahım ya geçen dedim abla annemler gidicek sen bakarsın ban hastaneye degilmi dedim ban çocuk almazlar hastanede bakamam evime gel bakarım sana dedi istedigin kadar bir ay benim kocam 1 ay onn kocası eve katkıda blncakmış sanki kalıcakzsa yardım etmicez hey allahım ya:KK43::KK43:ben bittim kızlar okeye dönüyorm gene kaynanamın eline kalıcam bu gidişle demedi demeyin paşa stresli günlere hazır ol :KK43::KK43::KK43:

ben gidiyimde abdestimi alıyımda namazımı kılıyım biraz hzra ihtiyacım var benim aglamam bitince işşallah dönerim aranıza vallahi canım çok sıkıldı bugün allahım kimsenin eline düşürmesin işşallah :KK43::KK43:

gurbetçi---abmaya ve mrymyldz var benim bildiğim.. haa bide ben varım.... birbirimizden haberdar olalım ....FACEDEN DE EKLEYELİM BİRBİRİMİZİ....
bu arada mrymyldz başın sağolsun...diyecek söz bulamıyorum....ben de 4. bebeğimi aralıkta kaybettim....mayısta doktora gidicem bende....özgür derene gidecem.... ama zekai tahirin perinatoloji servisi çok güzelleşmiş diyolar...süpermiş...NURİ DANIŞMANA AKLIM GİTTİ GELDİ benimde...zaten ben tüm testlerimi yaptıracam..ne kadar genetik varsa...hepsini ücret alınmayan bi hastaneden kadın doğumcudan isticem..hepsi elimde hazır bişekilde gidicem...gazi hastanesinde yada hacettepede randevu alıp kadın doğumcunun birine gidicem testleri yaptırmak için.....benim planım böyle...bakalım hayırlısı... 5. reglmi oldum...kontrolden sonra artık başlarız bizde evcilik oynamaya... :)

haklısın sahbamus bencede ankarılar olarak birbirimize destek ekibi kuralım. Ben zekai tahirin perinatolojisindeydim iyiydi ama ben bebeğimi kaybetim diye birdaha gitmeye korkuyorum.

37gündür hastanede yatıyorum sinirlerim harap olduinşallah gider böyle,allahım burdakı butun hamılelerın yardımcısı olsun.
canım sen bayağıdır hastanede yatıyormuşssun özel sigortan var mı?

naber kanki bu aralar hiç görüşemiyorm bebem sor sormuyorsun artık bana cevapları aldın galiba:2:
iyidir canım ben seni takip ediyorum, bende ara ara yazıyorum ama sanırım sana denk gelmedim.

gurbetçi---abmaya ve mrymyldz var benim bildiğim.. haa bide ben varım.... birbirimizden haberdar olalım ....FACEDEN DE EKLEYELİM BİRBİRİMİZİ....
bu arada mrymyldz başın sağolsun...diyecek söz bulamıyorum....ben de 4. bebeğimi aralıkta kaybettim....mayısta doktora gidicem bende....özgür derene gidecem.... ama zekai tahirin perinatoloji servisi çok güzelleşmiş diyolar...süpermiş...NURİ DANIŞMANA AKLIM GİTTİ GELDİ benimde...zaten ben tüm testlerimi yaptıracam..ne kadar genetik varsa...hepsini ücret alınmayan bi hastaneden kadın doğumcudan isticem..hepsi elimde hazır bişekilde gidicem...gazi hastanesinde yada hacettepede randevu alıp kadın doğumcunun birine gidicem testleri yaptırmak için.....benim planım böyle...bakalım hayırlısı... 5. reglmi oldum...kontrolden sonra artık başlarız bizde evcilik oynamaya... :)

ha birde bu arada mlkyyy devar ankarada gurbetçi ile mlkyyy inş bizim umudumuz inş sağlıkla bebeklerine kavuşurlar.

cumartesi 7 haftalık olucam kısmetse..tam 5 haftalıkken keseyi gördük..7.haftadada kalp atışlarını görücez inşallah,allahın izniyle..Lekelenmem de epey azaldı,bitti gibi.Onada sevindim..Bide kalp atışlarını görsek..

Hadi canim hayirlisi olsun lekelenmende bitmis cok sevindim kalp atislarinida alirsin canim sonrada bir bakmisin 38 lere 40 lara gelmissin senin mide bulantin falan varmi benim digerinde buzamanlarda vardi hafifce ama bunda birsey hissetmiyorum

X