Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım demek kullandın... zaten iğne değilde hap kanamayı arttırıyormuş... o yüzden iğneye sempatim arttı.

bende çok moralsizim... bu ay adetin 9.günü gittim seval hanım yumurtaların hiç gelişmemiş 8mm dedi. 13.günü bakalım kaç olacak dedi. çok canım sıkkın. iki arkadaşım doğum haberini aldım. kız telefonumu açamıyor üzülürüm diye...
klomenle hamile kalmak istemiyorum ama galiba işim klomene kaldı...

bu arada seval hanımı eğer çocuğu olmayan varsa mutlaka gitsin... gerçekten bilgili... adetin 3.günü yapılan testte herşeyin normal ama yumurtlama takibinden anlaşılıyorki hormanların ay içerisinde salınımı dengeli değil dedi. yıllardır gittiğim doktorlar adetin 3.günü testlerine bakarak hiçbir sorunum olmadığını söylediler... ama ben biliyordum. hatta cemil beyi ikna edemedim, yücel bey beni ikna etmek için uğraştı. ama bende 1.düzey pko var mış işte...
inşallah yumurtam büyür...
bide yumurtanın büyüyüp çatladığı gün adetin belirli günlerinden geç olursa rahim kalınlığından dolayı bebek tutunamıyormuş... o yüzden klomen kullanınca yumurta büyüklüğü rahim kalınlığının uygun olduğu günlerde büyümüş olursa hamile olmak bebeğin tutunma şansı artıyormuş...
keşke düzenli adet görseydim düzenli olanlara çok özeniyorum...

Cok sagol canim benim o dediginle kendine haksizlik etme canim bizim olayimiz farkli benim esimin kuzeni obez desen yeri cok sisman ama iste dogurdu bizim sanssizligimiz bu sende de pkomu var canim

Canım,PKO polikistik over sendromu Polikistik Over Sendromu (PCOS) Belirtileri Nelerdir?

Polikistik over sendromu kadınlarda belirtiler çok farklılık göstermektedir. Belirtiler nadiren çok şiddetli olarak ortaya çıkmakla birlikte nadiren çok hafif olarak ortaya çıkmaktadır.
En sık görülen belirtileri adet düzensizliği ve tüylenmede artıştır. Yumurtlama bozukluğunun sebep olduğu yılda 6 kez veya daha az adet olması ve kandaki erkeklik hormonu (androjenler ) seviyesinin yükselmesi sonucu erkek tipi tüylenme görülmektedir.
Androjen hormonun yüksekliğine bağlı olarak görülen diğer belirtiler sivilce ve erkek tipi saç dökülmesidir.
PCOS in görülen diğer belirtileri:
İnsülin direncinden dolayı ortaya çıkan Obezite (şişmanlık)
Yağlı cilt
Kepekli saç derisi
Ciltte kahverengi lekelenmeler
Gebe kalamama
Yüksek kolesterol
Yüksek kan basıncı
Yorgunluk
Yumurtalıklarda kenar dizilimli milimetrik kistler bulunmasıdır.
İki veya daha fazla belirti bir arada bulunması ve kan hormon düzeylerinin bu belirtilerin desteklemesi sonrasında tanı konulmaktadır.

Canım bana gittiğim Dr biri PKO sun demişti ama ben düzenli adet oluyorum yukarda bahsedilen sorunlardan hemen hemen hiç biri yok gittiğim diğer doktordan Arda bey ve Kılıç bey kiloya bağlı PKO yani fazla kilo almamdan kaynaklanabileceğini ayrıca Pko nun da bir yelpaze olduğunu benim bunun en altında olduğumu söylediler kesin teşhis için hormon testi yapılması gerekiyor ben yaptırmadım bay kilo verdim yakınlarda yine Dr gidicem yazarım buraya son durumu ...

Polikistik Over Sendromu (PCOS) ve İnsülin Direnci

İnsan organizması için çok önemli olan maddelerden biri de “Glikoz”dur. Yediğimiz besinler sindirime uğradıktan sonra vücudumuzda bulunan enzimler sayesinde şekere parçalanır. Şeker (glikoz) kan akımı ile vücudun tüm bölümlerine taşınır. Vücudumuzun ana besin kaynağı olan şeker, enerji sağlayabilmek için kandan vücut hücrelerinin (kas hücreleri, yağ hücreleri ve karaciğer hücreleri) içine girmelidir.
İnsülin, vücudumuzda midenin arka tarafında bulunan bir organ olan pankreastaki beta hücrelerinde salgılanan bir hormondur. Kandaki şekerini kandan ayrılarak hücre içine girmesini sağlar. Böylelikle kandaki şeker düzeyi de azalmış olur. Şeker hastalığı olmayan bir insanda her gıda alımı sonrası pankreas alınan besinlerin enerji haline dönüşmesini sağlamak için insülin üretir. Bu demektir ki tüm insanlar insüline bağımlıdır.
Polikistik over sendromlu kadınlarda insülin direnci oluşmaktadır. İnsülin direnci vücudun insülin mekanizmasının normal aktivitelerini gerçekleştirememesi anlamına gelmektedir. İnsülin direnci olan insanlarda, kan şekerinin kas, yağ ve karaciğer hücrelerine girmesi daha zordur ve bu da yüksek düzeyde şekerin kanda birikmesine sebep olur. Bu durum hem uzun hem de kısa süreli sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir. Çok kısa sürede, hücreler enerjisiz kalacak ve vücut gereken şekilde işleyemeyecek hale gelecektir. Pankreas hücrelere daha fazla şeker almak için daha çok insülin üretmeye ve normalden daha fazla çalışmaya bile başlayabilir. Pankreas "kendini yıpratabilir" yeterli insülin sağlama yeteneğini kaybeder.
Karbonhidrat metobolizmasındaki anormallikler ile hiper androjenizm arasındaki ilişki 1921 yılında ‘’Sakallı kadınların diyabeti’’ olarak Achard ve Thiers tarafından yayınlanmıştır.
Polikistik over sendromu'nda ortaya çıkan insülin direnci ile kanda yüksek insülin değeri yumurtalıklarda androjen (erkeklik hormonu) üretimini arttırmaktadır. Bu belirtiler adet düzensizliği, tüylenme ve akne gibi problemler ortaya çıkartmaktadır. Özellikle kilo alımı insülin direncinde ortaya çıkan belirtilerin şiddetini arttırmaktadır. PCOS olan kadınlar ileri yaşlarda şeker hastalığı riski yükselmektedir. Kanda yüksek bulunan insülin ancak ilaçlarla düşürülmektedir.
İnsülin direncine yol açan en önemli faktör şişmanlıktır. Karındaki yağların artması ve göbek çevresinin genişlemesi sonucunda insülin, kas, karaciğer ve yağ dokuda etkisini yeterince gösteremiyor. İnsüline karşı bir direnç oluşuyor. Şişman kişilerde insülin direnci saptanmıştır. Zayıf kişilerde de insülin direnci olabiliyor fakat oranı daha düşüktür.
Her şişmanda diyabet tabii ki olmuyor. Fakat şişman kişilerde diyabet riski 2-3 kat artıyor.
Hipertansiyon, kandaki kolesterol ve trigliseridin yükselmesi; şişmanlık ve insülin direnci ile ilişkili olan diğer hastalıklardan bazıları.
İnsülin direncini tahmin etmede bazı risk faktörlerinin varlığı yardımcı olabilir. Bu risk faktörleri;
Ailede şeker hastalığı öyküsü
Gebelikte şeker yükselmesi öyküsü
Obezite
Bel/kalça oranı> 0.8
İnsülin direncinin PCOS oluşmasında anahtar rol oynadığının anlaşılması üzerine tedavi için insülin hassaslaştırıcı ilaçlara yöneltmiştir.
İnsülin hasaslaştırıcılar
Metformin
Tiazolidinedionlar
D-kiro-inozitol gibi maddelerdir.
PCOS tek başına insülin rezistansı açısından yüksek risk grubunda sayılmaktadır. Yukarıdaki faktörlerin varlığında risk daha da artmaktadır.
Özellikle artan şeker hastalığı riskinde Polikistik over sendromlu kadınlarda yılda 1 kez 75 gr OGTT denilen şeker yükleme testi yapılması gerekmektedir.
Bu grupta en çok kullanılan ilaç metformindir. Metformin aynı zamanda hipertansiyon ve obezite gibi bazı sorunlarında düzelmesini de sağlamaktadır.
METFORMİN

Metformin glukoz taşınmasını arttırarak yüksek insülin ve yüksek androjen olgularında kanda insülin seviyesini ve kanda androjen seviyesini düşürmektedir. Metformin ilk kez 1957 yılında Tip 2 diyabet tedavisi için geliştirilmiştir. Şeker hastalarında insülin düzeyini düşürürken hipoglisemiye yol açmamaktadır. Glikojenilizi inhibe ederek yüksek karaciğerdeki glukoz üretimini azaltarak insülin seviyesini yükseltmez. Metformin dokularda insülin sensivitesini arttırır.

cok sagol canim benim insallah sende cok guzel bir hamilelik gecirir ve kimseye muhtac olmazsin
pko hormon bozklgu demek canıme rkeklik hormonnn çok çalışması demek kilo kıllanma demek yumurtanın çok olması ve çatlamamsı demek rahim boyunun hemenkısalması demek annıcagız lanet bir hastalık demekallah razı olsn güzel duaların için sagol kardeşim dilerim rabbimden 40 haftaları göröürüsün bebegini kucagına alırsın işşallah
bugün sibeli göremedim:26:

Yoksa doğuma mı gittin sibellll ses verr

dogurmamıştır çapşambayı bekleyin ikinizde o zaman dogurcaksınız birinde teli varsa arasın bakalım

Gelelim haberlere
duyaydını kaçtır aradım çalıyor açmıyor hatun
gamze vardı burda vanlıonunda dün epey konuştk kazayla hamile kalmış sıpamız 4 aylık olmş teyzeleri öteki oglndaki gibi eylülde dogurucakmış oda erkekmiş şimdilik çalışıyormuş vana geri dönmüşler oglana bakıcı bakıyormuşçok selam söyledi dedim gelicenmi dediki iş çock fırsatım olmyor dedi zaman blunca dinleniyorm dedi
rahim bayunada gelince 3.3 demiş arkadaş
benim kızmda dikiş atılmadan rahim boyu 3.2 di 25 gün dayandı dişişim hesabı sen et artık allah yardımcın olsun işşallah ama normal bir bayanın rahim boyu 4 galiba altınkiyle üsten ölçün dogr degil altaki ölçüm dogru neyse ben çıktım eşim kızmaya başadı adam namaza bekliyor kendinize iyi bakın olurmu

Canim ne ilginc hastaliklar duyacagim daha dogru demissin kilomuzu kontrol altina almamiz lazim ben valla 58 kiloydum bebekten sonra oldum 61 cok kilo aldim birde gobegim eskisi gibi olmadi insanin moralide bozuluyor kilo alinca bence ozaman kilo verdiysen sen oyle birsey yoktur sende simdi canim peki ekstra bir tedavisi yokmu su ilaci icince gecer diyemezmiyiz

Kizlar PASAm demiski onun dikis atilmadan once rahim boyu 32mm mis hesabi sen yap artik demis bende hesabi yaptim kisami benimki simdiden 33 mm sizlerin kacti kizlar ilk olcumunuz

Kizlar PASAm demiski onun dikis atilmadan once rahim boyu 32mm mis hesabi sen yap artik demis bende hesabi yaptim kisami benimki simdiden 33 mm sizlerin kacti kizlar ilk olcumunuz

Benim 5. Haftada arda bey e gitiği de kese var fakat bebek daa yoktu ve rahim boyum 3 ün altındaydı Vajinal ölçümle.

Benim 5. Haftada arda bey e gitiği de kese var fakat bebek daa yoktu ve rahim boyum 3 ün altındaydı Vajinal ölçümle.

Hadi ya canim bebegin dogdu masallah demi yanlis hatirlamiyorsam ben. Haftaya yine gidicem bakalim yine olcer doktor benim ustten olctu acaba cokmu fark oluyor ikisi arasinda birde nezaman kisalmaya basliyor rahim. Boyu

Canım neden klomenle hamile kalmak istemiyorsun zararlarımı var?

ikikere kendim hamile kaldım sorun yoktu ama klomenle kaldım ikiz oldu biri boş kese, geçen ay yine klomen kullandım kimyasal gebelik....

o yüzden sağlıksız gebeliğe sebep oluyor düşüncesindeyim...

yok canım burdayım denk gelmedik arada belime sancı giriyo sabahtan beri başka bişey yok yarın sabah yine kontrol var :18: bakalım ne dicek
denk gelmedik demek...

bende bugün devletteki doktoruma gittim..nst de sancı çıktı..az az başlamış sancılar dedi ...
bakalım doğurmazsam 1 hafta sonra yine gidicem..
benimde bugün sanki karnım daha çok sertleşiyor ve daha uzun sürüyor..kasılmalarım arttı sanki...

beklemedeyim..

yarın haber bekliyoruz ozman

kizlar pasam demiski onun dikis atilmadan once rahim boyu 32mm mis hesabi sen yap artik demis bende hesabi yaptim kisami benimki simdiden 33 mm sizlerin kacti kizlar ilk olcumunuz

canım kusura bakma demeyi nttm o eşim yokmu adamda kafamı bırakıyorben kızımda dikiş atılmadan 1 hafta önce gittigimde rahim bopy 3.1 dedi doktor dedim dikseniz kan slandırıcı klladıgımdan 1 hafta sonraya attılar dikişimi 2.5 altına düşerse risli bebem bnu ntma ömürün dogumuna 1 hafta vardı özele gittim cinsiyetini ögrenmeye 2 mm dedi hatta adamın sratnu hiç unutmuyorum böyle olmşt dedim doktor bey neden öle baktım yoksa bebegime birşeymi olcak dedim aglamaya başladım doktorda yok canım dikişi var birşey olmaz dedi 2 hafta içinde ömürümü cennete yolladım brn sümügü gibi akıntı gelmeye başladı millete diyorm normal bizdede oluyor dediler ama dedikleri gibi olmadı sende korkma kız ben hamile kalsam bende korkarım rabbim korktgmzu başımıza getirmesin işşallah arda beye bende sordm dediki kesin dikilicek dogumdan sonra kendi doktoruma gittim kadın 2.5 altında rahim boyu dedi :44:ardaya sordum birşey demedi mavişim sen bana güven dedi durdu rabbim hakkımızda ne hayırlısıysa onu versin işşallah neyse eşime yakalandık pc başında mtfakta kendiside namaz kıldım sen aklıma geldim otryumda yazıyım dedim sen kapıyı hızlı aç ne yapıyorsn brda de bende okadar korkmuşumki zıpladım yerimden sonra gülmeye başladı sıpa nasıl korkuttum ama dedi alem bu adam ya neyse ben çıkıyım gidiyim yanına brnunu şişirmesin beyfendi

Umudum rahim boyunu sormuşsun benim 3.5 civarı dedi doktor..kısamı dedim..Normal dedi..5 cm oluyorumuş dedim ,yok artık dedi..4cm ve civarı normal sanırım..Bizimkide fena değil..

Artik herseyin hayirlisi demek lazim sana birdahaki hamilelikte laparoskopik mi atilcak yoksa gurbetci gibi schilkor mu neydi ondanmi atilacak dua edelimde ozaman hic birimizin 2,5 altina dusmesin

Umudum rahim boyunu sormuşsun benim 3.5 civarı dedi doktor..kısamı dedim..Normal dedi..5 cm oluyorumuş dedim ,yok artık dedi..4cm ve civarı normal sanırım..Bizimkide fena değil..

Canim benim doktorda fena degil dedi pasam oyle deyince korktum birden oda tam yazamamis meger insallah kisalmaz allah buyuk gerci ben daha keseyi bile gormedim herseyin hayirlisi olsun artik

Ennye cok uzuldm rabbm sanbr versn
Dunde benm icin cok zor bir geceydi saat 9dn sonra kassilmarm cok siklasti babamda evde yoktj nidilt bile fayda etmedi yatarkn endol kullandm cok sukur bugun iyiydm ilacsz kasilmalr nasil kesileck ilerleyn haftalrda bilmiyorm

Bade umudum kizlar bizim risk 3 aydan sonra basliyor ..
O yuzden yiyin icin esinizle yemege cikin cunku bu gunleri ariyorsunuz gezmeyi misafirligi valla ben dikisten sonra hep yattim esim dikisten once beni yatiriyordu yat diyordu ben uzun sure yatacagimi bildigim icin yatmiyordum devamli ...
Iki hafta sonra banyo yaptim cok mutluyum:)))

Valla canim benim bebegim gelsede ben degil 9 ay 12ay yatarim:)butun benden sonra evlenenler dogurdu aslinda dusunuyorumda bizim rahimler tam 5 ay tasiyor dikisle 5 aydan sonra %90 tasir gibi geliyor bana ama hersey kismet iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…