Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ennye cok uzuldm rabbm sanbr versn
Dunde benm icin cok zor bir geceydi saat 9dn sonra kassilmarm cok siklasti babamda evde yoktj nidilt bile fayda etmedi yatarkn endol kullandm cok sukur bugun iyiydm ilacsz kasilmalr nasil kesileck ilerleyn haftalrda bilmiyorm

BADE81. Canim o testleri yaptirdim ben eksik olmus toplamda 12tane mutasyon testi varmis onlarin 6tanesi iste o yazdiklarim bu hafta gidip diger 6sini yaptircam benim sorunum 20. Hafta bitmisti 5cm acilma oldu ve dogum basladi bebegi kaybettim yani rahim agzi yetmezligi bu hamilelikte dikis koyacak doktor birde mthfr677 heterezigot var bende iste igneye baslatti bugun doktor her ihtimale karsi diger 6 mutasyonu yaptircam eger onlarda herhangi bir mutasyon daha cikarsa igneye devam dedi cikmazsa igneyi keserim dedi

Ennye cok uzuldm rabbm sanbr versn
Dunde benm icin cok zor bir geceydi saat 9dn sonra kassilmarm cok siklasti babamda evde yoktj nidilt bile fayda etmedi yatarkn endol kullandm cok sukur bugun iyiydm ilacsz kasilmalr nasil kesileck ilerleyn haftalrda bilmiyorm

bana dr 7.aya kadar progeston ve nidilat , doğuma kadar da sadece nidilat kullanacaksın demişti.yarın kontrolüm var nidilatı tekrar sorarım.sancıların sıklaşınca nekadar arayla içiyorsun nidilatı canım

Merra canm valla gunde 1yetmedi 2aldm 2de yetmedi 3aldm dun en son 6saatte bir aliyorm ve 3ugecmedm daha hem dun sanci sklastiginda 1saat olmstu zaten alali fayda etmeynce 2saat sonra yatarkn endol aldm onuda metal kullanmsti aslinda cok etkilide bende yan etkisi cok onun icin surekli kulkanamadm zaten bu haftada son bidaha kullanamicm onuda arkadsmda 32.haftada dusuk tehlikesi atlatmsti onada doktr nidilt verms 37ye kadar kullanms ins bizde 37ye kadar kullanabilirz doktoruna sorunca yazarsn olurmu nen doktoruma soramiyorm cunku bana baska doktr yazdi bu izin vermeuebilir

merra canm kacinci haftadasn goremiyorm ama 7.ayda birakiliyosa sen biraktn ozaman progestani oylemi bende 7.aydaym yani 29un icindeym ozaman bendemi birakack bitmsti bende tekrar yazdrdm 1 aylik
Aramzda hala kullanan varmi progestan kizlr 28.haftadn sonra

merra canm kacinci haftadasn goremiyorm ama 7.ayda birakiliyosa sen biraktn ozaman progestani oylemi bende 7.aydaym yani 29un icindeym ozaman bendemi birakack bitmsti bende tekrar yazdrdm 1 aylik

kaçıncı haftda başladığımı hatırlayamadım 20. hafta sanırım ben 32. haftaya kadar kullanmıştım.sen kimsin dersen serviksl yetmezliği olan 37 de doğum yapmış biriyim işte:KK1:

denk gelmedik demek...

bende bugün devletteki doktoruma gittim..nst de sancı çıktı..az az başlamış sancılar dedi ...
bakalım doğurmazsam 1 hafta sonra yine gidicem..
benimde bugün sanki karnım daha çok sertleşiyor ve daha uzun sürüyor..kasılmalarım arttı sanki...

beklemedeyim..

yarın haber bekliyoruz ozman

Allah hakkında hayırlısını ve kolaylık versin inşallah.yuce rabbım bızede nasıp etsın hayırlısı ıle tez zamanda

hayırlı geceler arkadaslar oncelıkle Allah herkese sabır ve herseyın hayırlısını versın.ben 3 hafta once 24 haftalık oğlumu dogum yaptım ve 3 gun sonra kaybettım.23+4 de kasılmalar ve kanama artınca serklaj uygulandı.bu donemde yapılan serkajdan zaten doktorda umutlu degıldı bır ıhtımal dedı ben degerlendırmek ıstedım ama olmadı serklaj rahım agızını parcalamaya baslayınce ıkı gun sonra gerı alındı.tanı tam bellı degıl daha doktorla gorusmedım ama dogumdan sonra bırsonrakı gebelıkte 8.haftada serklaj uygulanır dedı.yanı rahım agızı yetmezlıgınıden suphelendıler ama cok gec oldu.suphelerı bebegımı kaybettıkten sonra ortaya cıktı.ben ankaradan yazıyorum ankarada onerebılecegınız rısklı gebelık uzmanı varmı?bır sonrakı gebelıgımı rıske atmak ıstemem.bırde rahım agızı yetmezlıgınden dolayı gerceklesen erken dogumda uygulanan tedavı hakkında bılgısı olanlar benle paylasırsa cok memnun olurun.tekrar ne zaman gebelık onerıyor doktorlar(normal dogumla dogum yapanlar ıcın).bunların hepsını arastımak gerekır ama deneyım sahıbı ınsanların yasadıklarını ogrenmekte onemlı benım ıcın.HERKESE SIMDIDEN TESEKKUR EDERIM

hayırlı geceler arkadaslar oncelıkle Allah herkese sabır ve herseyın hayırlısını versın.ben 3 hafta once 24 haftalık oğlumu dogum yaptım ve 3 gun sonra kaybettım.23+4 de kasılmalar ve kanama artınca serklaj uygulandı.bu donemde yapılan serkajdan zaten doktorda umutlu degıldı bır ıhtımal dedı ben degerlendırmek ıstedım ama olmadı serklaj rahım agızını parcalamaya baslayınce ıkı gun sonra gerı alındı.tanı tam bellı degıl daha doktorla gorusmedım ama dogumdan sonra bırsonrakı gebelıkte 8.haftada serklaj uygulanır dedı.yanı rahım agızı yetmezlıgınıden suphelendıler ama cok gec oldu.suphelerı bebegımı kaybettıkten sonra ortaya cıktı.ben ankaradan yazıyorum ankarada onerebılecegınız rısklı gebelık uzmanı varmı?bır sonrakı gebelıgımı rıske atmak ıstemem.bırde rahım agızı yetmezlıgınden dolayı gerceklesen erken dogumda uygulanan tedavı hakkında bılgısı olanlar benle paylasırsa cok memnun olurun.tekrar ne zaman gebelık onerıyor doktorlar(normal dogumla dogum yapanlar ıcın).bunların hepsını arastımak gerekır ama deneyım sahıbı ınsanların yasadıklarını ogrenmekte onemlı benım ıcın.HERKESE SIMDIDEN TESEKKUR EDERIM

Canım öncelikle büyük geçmiş olsun mevlam Birdaha yaşatmasın.
Anlattıkların rahim ağzı yetmezliği belirtileri. Benimde ilk gebeliğimde 24+ 5 serklaJ uypulandı. Fakat benim kanaman yoktu Dr um kanama olunca engellenmiyor erken doğum demişti. Ve 7 hafta sonra erken doğumla oğlum doğdu. 6 sene önceydi ikinci gebeliğimde 15. Haftada dikiş uygulandı ve 34. Haftaya kadar yatarak sadece Wc kalkarak oğlum doğdu.

Evet rahm ağzı yetmezliğimde bu konuda deneyimli riskli gebelik uzmanının kontrolünde olmak çok önemli.
Genelde Dr lar 2 kayıptan önce rahim ağzı yetmezliği teşhisini koymuyorlar. Riskli gebelik uzmanları daha farklı yaklaşıyor.

Rabbim istediğin zaman tekrar hamile kalıp. Zamanında sağlıkla yavrunu kucağına almayı nasip etsin.
Topiğimizde Ankara'dan yazan arkadaşlar var. Dr listemiz var oda yayınlanır oradan Dr bulabilirsin.

Canim ne ilginc hastaliklar duyacagim daha dogru demissin kilomuzu kontrol altina almamiz lazim ben valla 58 kiloydum bebekten sonra oldum 61 cok kilo aldim birde gobegim eskisi gibi olmadi insanin moralide bozuluyor kilo alinca bence ozaman kilo verdiysen sen oyle birsey yoktur sende simdi canim peki ekstra bir tedavisi yokmu su ilaci icince gecer diyemezmiyiz

Yok cnm ilaç içip geçen bir tedavisi ..bazı durumlarda insilun direnci için ilaç veriyorlar ..çok nadiren büyümeyen yumuttaları cerrahi müdahale ile aldıkları oluyormuş ama etrafımda hiç alınan duymadım ...çok şükür bende birçok etkisi yok ama Dr hayatın boyunca kilona dikkat et spor yap dedi

Allah bir daha yaşatmasın; geçmiş olsun. Durumumuz benziyor, gerçi hepimizin benziyor. Bende normal doğum yaptım; doktorum 2-3 ay süre tanı kendine sonra denemelere başlarsın demişti. Şuan korunma dönemindeyim. Ayrıca doktorum sonraki gebeliğinde 13. haftada serkaj uygularız demişti. 8. hafta biraz erken olabilir, istersen birkaç uzmandan daha görüş al. Forumda bir liste var mmery yayınlamıştı. Hangi ilde hangi doktorlar var, o listeden öğrenebilirsin. Başın sağ olsun

Günaydın canlar.Umarım herkes iyidir.Sanırım bugün doğum haberi alabiliriz.Hadi hayırlısı bakalım.Kendinize iyi bakın.Öpüldünüz...

canım demek kullandın... zaten iğne değilde hap kanamayı arttırıyormuş... o yüzden iğneye sempatim arttı.

bende çok moralsizim... bu ay adetin 9.günü gittim seval hanım yumurtaların hiç gelişmemiş 8mm dedi. 13.günü bakalım kaç olacak dedi. çok canım sıkkın. iki arkadaşım doğum haberini aldım. kız telefonumu açamıyor üzülürüm diye... :KK43:
klomenle hamile kalmak istemiyorum ama galiba işim klomene kaldı...

bu arada seval hanımı eğer çocuğu olmayan varsa mutlaka gitsin... gerçekten bilgili... adetin 3.günü yapılan testte herşeyin normal ama yumurtlama takibinden anlaşılıyorki hormanların ay içerisinde salınımı dengeli değil dedi. yıllardır gittiğim doktorlar adetin 3.günü testlerine bakarak hiçbir sorunum olmadığını söylediler... ama ben biliyordum. hatta cemil beyi ikna edemedim, yücel bey beni ikna etmek için uğraştı. ama bende 1.düzey pko var mış işte...
inşallah yumurtam büyür...
bide yumurtanın büyüyüp çatladığı gün adetin belirli günlerinden geç olursa rahim kalınlığından dolayı bebek tutunamıyormuş... o yüzden klomen kullanınca yumurta büyüklüğü rahim kalınlığının uygun olduğu günlerde büyümüş olursa hamile olmak bebeğin tutunma şansı artıyormuş...
keşke düzenli adet görseydim düzenli olanlara çok özeniyorum...

burcim, sen düzenli adet olamıyor musun? yoksa bebek olayı sıkıntı olduğu için mi pko olduğunu söyledi seval hanım?

Allah sabır versin arkadaşım. Doktorun kimdi arkadaşım? bende ankaradayım ama bende hala bir doktor bulamadım 4 ay oldu bebeğimi kaybedeli. Ankaralılardan Özgür Deren'e, Sincan Koruya, en sonda eski Fatih yeni Turgut Özaldan Aydın Köşüşe gidenler var. doktor listesinide yayınlar arkadaşlarımız.
Canim normalde toplam 12 mutasyon varmis doktor bana dediki riske atmamak icin hepsine bakmak lazim dedi bana bakilanlar HEMOSTAZ aktive protein tam kan -lupus antikoagulen-tarama (tam kan). OZEL HEMOSTAZ Anti trombin 3 aktivitesi(tam kan)-protein C-protein S -faktor 5 -mthfr677-prothrombin mutasyonu-mthfra1298c bunlara eksik dedi iste 6 tane daha varmis onlarida yaptir dedi

canım sağol, diğerlerinide yaptırınca sana zahmet buraya yazarsan sevinirim.

ben şuan 31.haftadayım progestanı 29 da bıraktırdı dr artık bir işe yaramıyor dedi nidilatla devam edeceğiz doğuma kadar demişti.
bugün akşam 7 de randevum sorarım gene

Mrym
Cnm basin saolsun rabbim sabir versin..
Bende ankarada ozgur derene.gidiyorum bana dikis uyguladi demekki iyi dikti ki suan 32. Haftadayim Allahima hamd olsun..
Tavsiye ederim sunu unutmaki dort dortluk dr yoktur ..
Dort dortluge en yakin arda lembet var ben bi yil ara verdim buraya o arada arkadaslar gitmis kendisine eger hamile kalmadan once bilseydim kendisini kesinlikle giderdim..
Ama kizimi kucagima aliyim sirf tanismak icin gidicem:)

Allah hakkında hayırlısını ve kolaylık versin inşallah.yuce rabbım bızede nasıp etsın hayırlısı ıle tez zamanda

amin çok sağol arkadaşım...
tekrar geçmiş olsun aramıza malesef hoşgeldin....

mmery listeyi paylaşır doktorlara bakarsın bi...
Allahım tekrar yaşatmasın inşallahhhh

X